Razlika je milion stvarno.
Recimo ovako
Diablo ima 7 klasa, amazon, druid, barb, sorc, pala, assa, necro i svaka klasa ima svoje magije, svoj gameplay vecinom i nesto specificno za t u klasu.
U path of exile imas 5-6 klasa ne sejcam se vise, ali svaka klasa se na kraju svodi na isto, svu su kasteri, nadje se poneki blood magic i to je to.
Nebitno koju klasu uzmes, build biras po svom. Hoces melee witch, moze nema problema.
To mi je isfur nevidjeni, realno imas 5-6 klasa a u stvari imas samo jednu klasu a 5-6 razlicitih skinova te klase.
Dalje character movement od neki klasa u witch je smijurija, witch hoda ko da ima kolac u ledjima. Haos macko.
I da najgluplja stvar, bar kad sam ja igrao, desavao se cesto neki delay lag, pa je 50%HC igraca ginulo bukvalno bez objasnjenja. Samo stoje svu u mjestu par sekundi i gg. To je smorilo tonu ljudi, pogledajte samo klipove na YT.
igra je dobro osmisljena, ali slabo ili realno nedovoljno odradjena. Realizacija nije na nivou D2 i nece nikad biti.
I da, D2 izgleda daleko bolje.
Mehanike igre PoE su temeljene na Diablo 2 mehanikama i slično se ponašaju. To su mi potvrdili i developeri još davno davno prije par godina kad su počinjali s tim projektom. Ja baš i nisam bio oduševljen jer su išli rippat Diablo 2.
Koncept igre je malo drugačiji ali igra ima istu ideju.
Dok Diablo 3 je dosta drugačija igra. Kad bi Diablo 3 zamjenili modele i promijenili ime, nitko to nebi usporedio sa Diablo 2.
Titan Quest mi je manje sličan Diablo 2 nego Path of Exile. Barem po ideji kako mehanike funkcioniraju makar Titan Questi imao sličije mehanike Diablu 2, bila je lošija izvedba.
TQ je bio kvalitetniji proizvod ali je imao puno niži replayability, ali igra je odlična, ne tvrdim suprotno.
Ugl. probati PoE pa onda vidjeti jel je ok. PoE ima jako jako puno experimentiranja, ono što je Diablo 2 imao.
Za PoE treba researchati i više znati, tako da nije noob friendly, slično kao i Diablo 2. Nije baš casual igra.
Igrao sam s jednim casual gamerom, kojeg sam nabrkao da proba. Nije mu se dalo čitati sve to i bla bla.
PoE nije baš još balansiran i ima nekih mana koje valjda budu popravili na kraju. Makar ono...
Asseti u igri su ok, ali engine im nije nešto posebno grafički.