Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.489
|
čitano: 528.624
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Vidi sta su se dps-eri usutili sad, reko bi covjek svi samo tank i support igraju...evo ja da prvi priznam da rijetko igram supp/tank (ali ne bas nikad).

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Overwatch (Blizzard studios)
AFARON kaže...

Vidi sta su se dps-eri usutili sad, reko bi covjek svi samo tank i support igraju...evo ja da prvi priznam da rijetko igram supp/tank (ali ne bas nikad).

Ja mislim da sam ovog Lucia natukao najviše baš sa premadeom (a mislio sam da ću support igrati najviše sa randomima), a svi igramo support i tankove, ali mi je nekak heroj najviše sjeo, mislim da je to zato kaj je malo noob friendly.

A recimo ovi "assassin" heroji mi ne leže, jer nikada nisam bio nekaj predobar u igrama sa takvim tipom heroja/champova/charova.

I dalje tvrdim da je moj McCree jedan od najjadnijih ikad, trebao bi snimit video o tome kako se ne igra taj heroj.

17 godina

Moja lista je prilično dosadna, pa tko hoće nek gleda i ostale statistike:

https://playoverwatch.com/en-us/career/pc/eu/MadTom-2218

Jučer sam imao tako zabavan meč sa Luciom, uff. Uploadat ću kasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Radi li kome ShadowPlay na Overwatchu?

14 godina
neaktivan

Ovak je kod mene za sada, uglavnom pickam čega fali iako se još ne mogu najbolje "sastavit" s tankovima no vježbuckam Winstona :)

https://playoverwatch.com/en-us/career/pc/eu/Ukulele-2935

Origin: Tetka_HR - Steam: MaliPero - Raptr: Ukulele - XBL: Mala Perica
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
Tonči kaže...

Ista stvar kao i u Diablo 3, ShadowPlay radi samo ako je igra u FullScreen mode-u. U Windowed modu ne radi.

Navodno ima Beta verzija ShadowPlay-a koja radi i u Windowed mode-u, ali nisam probavao.

12 godina
neaktivan

https://playoverwatch.com/en-us/career/pc/eu/CreatriX-2441

Pretezno igram offensive heroes,od tenkova i suppa tu i tamo Mercy,RoadHoad and Lucio.

Mcreea sam prestao igrati zadnja 2-3 dana,desni klik mu je OP i nerfat ce ga a ne volim inace igrati OP heroje koji ce dobiti balans nerf.
Tjobjorn nula minuta i tako ce i ostati 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

Ovak je kod mene za sada, uglavnom pickam čega fali iako se još ne mogu najbolje "sastavit" s tankovima no vježbuckam Winstona :)

Ja sam mislio da je Winston zadnji drek, ali je predobar heroj kada ga malo skužiš, još da mi samo daju thrid person view u ultiju, pa da vidim di sam i kaj radim...

Za probit full turtlane team compove je glavni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 11:01 (HAL).
14 godina
neaktivan
HAL kaže...

Ja sam mislio da je Winston zadnji drek, ali je predobar heroj kada ga malo skužiš, još da mi samo daju thrid person view u ultiju, pa da vidim di sam i kaj radim...

Za probit full turtlane team compove je glavni.

Joj da, kaj je najgore, zapikiram si nekog, hitam i onda ga tražim po mapi jer nemam pojma kam ga je prehitilo a tipa jako mi je bitno da baš taj heroj umre, ma komedija :)

A skakanje u smrt sa shiftom da i ne spominjem.

Zabavan je masu, nije mi inertan ko Reinhardt primjerice (s njim se ne volim baš).

17 godina
odjavljen

Malo lakše s prepirkama kojima ovdje nije mjesto. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

"COD je super igra" - nn100 2k16 

jebga sad, nisam vidio tonci

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 11:52 (Del_Boy97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Malo lakše s prepirkama kojima ovdje nije mjesto. 

Imaš praf. Sorry od mene.

Nego pošto sam skužio da se kužiš u dosta IT stvari vezanih uz igre, jel ovaj 20 tick o kojem se mantra stalno, ima stvarno takvog utjecaja na igru tipa OW?

Btw., negdje sam pričitao da će serveri za ranked biti 60Hz. Ja nisam neke pretjerane probleme imao do sada, osim onog usual laga, kad je meni konekcija u banani iz nekog razlika.

12 godina
neaktivan

Ja nisam strucnjak ni blizu,ali ono sto sam procitao je da igra koristi favor the shooter kad se pravi kompenzacija na lag.
Ako sam dobro shvatio znaci ako drugi lik laga tebi to nije bitno ti ako si ga pogodio pogodak/dmg ili eventualni kill ti ide.
Sada kad onaj kojem je lagalo gleda kill cam bar zadnjih 0.5 sec ako ne i vise njemu ce to liciti na crap teski jer dash,blink i slicno od takvih heroja ako ima laga kad se kill cam gleda nece valjati.
Meni licno AKO sam shvatio ovo mozda i nisam u pravu favor the shooter odgovara,milion puta u drugim igrama lik trci pogadjam ga ali nista jer laga,ovdje i ako laga ako ga pogodim dobijem hit reg.

BF nisam dugo igrao tako da su mozda i vjerovatno popravili to ali meni je BF3 mislim da je bio najgore iskustvo sa lagom,i smrti iza zidova bilo ni blizu nesto tako lose u OWu nisam dozivio.

PS:Vec sada imas 60tick servere,kad pravis custom game oni su automatski na 60 tickova.

Evo i ovo sigurno ce bolje od mene objasniti a opet kazem mozda ja nisam ni najbolje shvatio jer ovo nije moje polje znanja :)
Evo link ako te zanima:

1 0 hvala 0
12 godina

s obzirom kakav je internet u usporedbi sa ostalim zemljama u europi i svijetu nama i paše favor the shooter

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ukulele kaže...

Zenskica kad cemo igrati???

EDIT. evo i mog linkica, nisu neki rezultati ali se ponosim :P https://playoverwatch.com/en-us/career/pc/eu/Noni0ne-2837 

Moram napomenuti kako je ekipa sa discorda prehebena.

Znači već par dana igramo tako da se samo spojimo na discord i rokamo. Uvijek imamo 6 man team i samo rokamo. Kad netko ode dode novi i samo rotacija. Jucer smo igrali i par custom gameova koji su isto tako bili prezabavni. Pa ekipa dodite bude super.

e ida PS: dont feed the trolls, znate na kog mislim 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 12:36 (NoniCRO).
14 godina
neaktivan
NoniCRO kaže...

Zenskica kad cemo igrati???

Kad me vidiš onlajn sam whisperaj, naj se ustručavat ;)

15 godina
neaktivan

Evo i moj hero stats

max max
min min

0 0 hvala 0
11 godina
TomoR kaže...
Tonči kaže...

Ista stvar kao i u Diablo 3, ShadowPlay radi samo ako je igra u FullScreen mode-u. U Windowed modu ne radi.

Navodno ima Beta verzija ShadowPlay-a koja radi i u Windowed mode-u, ali nisam probavao.

Meni na Borderless Windowed radi savršeno i u fullscreenu također. Snimio sam preko 6h materijala.

17 godina
Magibagi kaže...
TomoR kaže...
Tonči kaže...

Meni na Borderless Windowed radi savršeno i u fullscreenu također. Snimio sam preko 6h materijala.

OK, još bolje.

Koji driver i Shadowplay verzija? Ja nisam na zadnjem driver-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 12:57 (TomoR).
11 godina

Zadnji driver imam, stavio sam ga samo jer je Overwatch game ready, dan prije releasea igre. Shadowplay verziju ne znam koju imam, nisam ništa apdejto shadowplay posebno. Mislio sam da se to preko experienca apdejta samo s driverima.

15 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

"COD je super igra" - nn100 2k16 

Šta fali COD-u? Ja jedva čekam COD MW1 remastered!

Btw, ovo su moji najigraniji heroji:

10 godina
neaktivan

Gamespot - More than 7 million people have played Overwatch since it arrived on May 24, Blizzard announced this week. That's a huge number, and would seem to suggest that Activision has yet another hit franchise on its hands.

Hit ce 20 000 000. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 13:15 (MijoC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wack kaže...

Ja nisam strucnjak ni blizu,ali ono sto sam procitao je da igra koristi favor the shooter kad se pravi kompenzacija na lag.
Ako sam dobro shvatio znaci ako drugi lik laga tebi to nije bitno ti ako si ga pogodio pogodak/dmg ili eventualni kill ti ide.
Sada kad onaj kojem je lagalo gleda kill cam bar zadnjih 0.5 sec ako ne i vise njemu ce to liciti na crap teski jer dash,blink i slicno od takvih heroja ako ima laga kad se kill cam gleda nece valjati.
Meni licno AKO sam shvatio ovo mozda i nisam u pravu favor the shooter odgovara,milion puta u drugim igrama lik trci pogadjam ga ali nista jer laga,ovdje i ako laga ako ga pogodim dobijem hit reg.

BF nisam dugo igrao tako da su mozda i vjerovatno popravili to ali meni je BF3 mislim da je bio najgore iskustvo sa lagom,i smrti iza zidova bilo ni blizu nesto tako lose u OWu nisam dozivio.

PS:Vec sada imas 60tick servere,kad pravis custom game oni su automatski na 60 tickova.

Evo i ovo sigurno ce bolje od mene objasniti a opet kazem mozda ja nisam ni najbolje shvatio jer ovo nije moje polje znanja :)
Evo link ako te zanima:

Favor the shooter je ok i slazem se s takvom politikom. Samo što onda ostaje problem (a primjetim to u skoro svakom meču) da kada aktiviraš neki skill koji te spašava ili jednostavno skreneš u stranu da izbjegneš protivnicki napad koji npr. stiže za 0,2 sekundi nakon tvoje reakcije i vidiš da si ga izbjegao, ali server to ne registruje dovoljno brzo i onda pogineš. Na kill cam-u to jednostavno izgleda kao da nisi uopce reagirao jer je server odbacio tvoju kretnju, vjerovatno zbog favor the shooter. I mene zanima da li bi prebacivanje na 60 tick bar djelomično popravilo taj problem ili je to jednostavno do laga.

17 godina
odjavljen
HAL kaže...

Nego pošto sam skužio da se kužiš u dosta IT stvari vezanih uz igre, jel ovaj 20 tick o kojem se mantra stalno, ima stvarno takvog utjecaja na igru tipa OW?

Btw., negdje sam pričitao da će serveri za ranked biti 60Hz. Ja nisam neke pretjerane probleme imao do sada, osim onog usual laga, kad je meni konekcija u banani iz nekog razlika.

Bolje bi bilo da je u pitanju 60 ili 120, ali 20 samo znači da je igra znatno nježnija prema lagu i lošim vezama, nego što su to 60Hz serveri. To u praksi znači da će klijent slati stanje serveru 20 puta u sekundi i da će rezultate interpolirati sa simulacijom na serveru na osnovu tih podataka. U praksi, što je manja učestalost osvježavanja, to će onome tko ima dobru vezu sustav registracije pogodaka biti neprecizniji u smislu da ćeš ponekad promašiti ili pogoditi ako se radi o rubnom slučaju, bez obzira jesi li stvarno pogodio ili promašio (nepreciznost ide u oba smjera pa pomaže i odmaže). Za one s lošim vezama igra će također olakšati igranje, ali i biti nepreciznija, nego da se radi o učestalijem osvježavanju. No, radi se o razmacima od 20 ms, što je ispod neke strašne granice uočljivosti. U kombinaciji s pingom, latencijom monitora, lagom kontrola, latencijom mozga i ruke, u igri koja je prilično spora (kao što je spor Overwatch) to nije pretjerano strašno. Za igru kao Quake 3 Arena u LAN-u, tako nešto bi bilo dosta sporo, jer je igra brža i ima jako puno 1-shot mehanike. Za igre koje se odvijaju online s pingovima od 30-50-80, nema neke velike razlike. Broj osvježavanja pozicija je tu samo jedan faktor od njih desetke.

Stvar s FTS-om (favor the shooter) funkcionira tako da onaj tko puca ima prednost, s time da Blizzard u Overwatchu ne koristi baš FTS striktno, nego prednost daje mitigaciji pogotka, što je super, jer sprječava umiranje iza zida kakvo se događa u drugim pucačinama. Kako je server bog i batina, uvijek će biti važno što se događa i što server "zna". Npr. iako si shooter, ako sam ja prije tebe ušao u ice shield, iako ti to još ne vidiš, a ako server to zna, nećeš me raniti. Metak će me pogoditi na tvom ekranu, ali kako sam ja već zapravo u iceblocku, neću biti ranjen. Što je manji ping do servera, to će se manje događati situacije da nam se ne slažu podaci, ali glavni je server, on je u sredini, jer od mene prima informacije sa zakašnjenjem mog pinga, a od tebe zakašnjenjem tvog i stvarna situacija se kalkulira na razina toga, dakle, u sredini.

To je pojednostavljeno, jer osim tog jednostavnog mehanizma, imaš interpolaciju, spremnike naredbi, korekcije, simulacije na dvije lokacije (server/klijent), limite kod interpolacije (velike razlike se vjerojatno neće uzimati za ozbiljno, da se ne dogodi kao u nekim igrama da netko s ogromnim pingom ima prednost jer jer shooter, a ima ping znatno viši od metinog). 

Nažalost, servera u Hrvatskoj nemamo, nama je 20Hz uglavnom ok (ne baš idealno, ali ok), a 60 je super ludnica. Da smo negdje s pingom od 10ms, bilo bi značajno glađe da ide sve sa 60Hz i 20Hz bi strašno iritiralo. Srećom, mislim da ni igrača s pingom koji je velik neće baš biti puno. 

18 godina
Mene ko Reinharda redovno ubijaju iza shielda jer kasne informacije i ja ga dignem ali posto igra daje prednost shooteru onda padam mrtav. Igram relativno agresivno ali cesto backpedlam u zadnji tren gdi imam stotinjak HP-a i redovno umirem jer mi ne prizna da sam digao shield na vrijeme. Samim time sam morao smanjit agresivu i prije dici shield da bih prezivio pogodak u mene koji se zapravo nije desio, ali je server pocastio shootera.
Nadam se da bude 60Hz to popravilo a do onda budem vise pazio gdi se zaletavam.
16 godina
Tonči kaže...

No, radi se o razmacima od 20 ms, što je ispod neke strašne granice uočljivosti. 

Zar nije razmak od 50 ms? Ako osvjezava 20 puta u sekundi onda je 1000ms/20 = 50ms

Stvar s FTS-om (favor the shooter) funkcionira tako da onaj tko puca ima prednost, s time da Blizzard u Overwatchu ne koristi baš FTS striktno, nego prednost daje mitigaciji pogotka, što je super, jer sprječava umiranje iza zida kakvo se događa u drugim pucačinama.

Hmm, mislim da se meni par puta desilo da me ubijaju iza zida, mada to nemogu garantovat.

Ali češto mi se dešavalo u nekim drugim situacijama da sam reagirao na vrijeme na svojoj klijent strani ali nije registrirano pa sam poginuo (kao što napisah post prije). Da li bi takve stvari bile rijeđe da radi na 60tick?

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:01 (AFARON).
17 godina

@Tonči - Overwatch-u je i u 20 Hz mode-u podešen klijent da šalje 60 puta u sekundi, ali server prema svim igračima šalje 20 puta u sekundi.

Ja na ovim serverima što igram, uglavnom imam 40-60 ms pinga, neki u grupi su rekli da su imali bolji hitreg kada su nešto downloada-li, tj. ping im je narastao. Može biti samo placebo.

Znači, onaj sa "pristojnim" pingom, koji ne petlja sa netlimiterima i slično će uvijek biti u "zaostatku" u odnosu na one koji ili igraju iz Australije s nama ili se "igraju sa net-om."

Taj problem je očit kada npr. igraš s Widowmaker-om ili te protivnički Widowmaker gađa. Ti recimo imaš 50ms, on ima 200ms ping. On će informaciju o tvojoj lokaciji dobiti, napucati te, tek onda ćeš ga vidjeti. Ako je taj drugi igrač sa "netcode prednosti" iole precizan ti si mrtav prije nego ga vidiš.

Znači, taj kompletni Favor the shooter je onak, meh. Imao sam situacija gdje sam pogodio Farah u zraku, ona bila mrtva, ali je tipa 0,1s nakon smrti ispucala rakete (koje doduše duže putuju od metka) i imali smo fini trade-kill (siguran sam da je dotični igrač ispucao rakete na vrijeme na svojem klijentu, ali ja tu informaciju nisam dobio na vrijeme).

Ruku na srce, ja nemam namjeru igrati competitive, ali i u PuG play-evima će takvo iskustvo biti jako iritantno, ako bar malo ne poprave situaciju.

@NEW_MAN, da, bilo je puno situacija da ti digneš štit, ja stojim iza štita i pucam, a ono padnem mrtav od lika koji "puca kroz štit". Na killcam-u je ispalo da si ti digao štit 0,2s nakon što je lik počeo pucati po meni... Iako smo i ti ja "znali" da si ga digao na vrijeme.

Da li bi dizanje tickrate-a na 60Hz ispravilo hrpu ovih situacija (od servera prema klijentima), ne znam, ali mislim da bi ih bar malo popravilo.

@AFARON, bi, bar malo popravilo situaciju, s obzirom da je ping limit navodno 250ms - uvijek će onaj koji puca a ima viši ping biti favored sa trenutnom implementacijom netcode-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:07 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ovo je popis heroja koje sam igrao, ali na kraju dana igram uvijek i stalno Reinhardta. Igram ga stalno jer ga skoro nitko ne igra i kad igraju ne igraju kak spada pa bolje onda da ja igram nego da me drugi zivciraju.

Mozete me dodat za frenda prek BombtrackM#1401

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:15 (NEW_MAN).
18 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Mene ko Reinharda redovno ubijaju iza shielda jer kasne informacije i ja ga dignem ali posto igra daje prednost shooteru onda padam mrtav. Igram relativno agresivno ali cesto backpedlam u zadnji tren gdi imam stotinjak HP-a i redovno umirem jer mi ne prizna da sam digao shield na vrijeme. Samim time sam morao smanjit agresivu i prije dici shield da bih prezivio pogodak u mene koji se zapravo nije desio, ali je server pocastio shootera.
Nadam se da bude 60Hz to popravilo a do onda budem vise pazio gdi se zaletavam.

Ja sam baš ovo pitanje postavio iz razloga što dosta čitam o tome, a meni se nije nikada dogodio takav ekstrem.

14 godina

igra je prevuse zarazna. Svaku vecer igram sa frendom i njegovima iz norveske.

Najbolji mi je onaj mali sto izgradi turret xD. I samo stane ovaj spred njega sa shieldom i healer = gg defense haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice