NFS: Shift

poruka: 1.610
|
čitano: 278.395
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: NFS: Shift
mtopol kaže...
Burs kaže...
doktor1 kaže...
Koliko vidim u potpisu ima 9500 šta je lošije od 9600 grafičke i sigurno ne ide bolje od 4850  Osmijeh

Da, u pravu si, 9500 je losija od 9600 :)

Ali PhysX koci nase 4850-ke u toj mjeri kolko pogoduje toj losijoj Nvidii...

Stoga ne vjerujem da je 4850 bolja tolko kolko pise na papiru.

Kad naprave fix, onda ce se vidjet prava snaga ATI-ja.

Ma o cemu ti pricas ja vrtim NFS s HD4850 sve na high 8x AA 16x AF , prosjecno oko 60 FPS-a, to nemoze sigurno nijedna 9600 ili 9500

nemoj baljezgat gluposti, mozda igras na 640 x 480 i detalji off sa 8xaa i 16x af.. ostalo su price za malu djecu 60 fpsa pff..

17 godina
Burs kaže...
mtopol kaže...
Ma o cemu ti pricas ja vrtim NFS s HD4850 sve na high 8x AA 16x AF , prosjecno oko 60 FPS-a, to nemoze sigurno nijedna 9600 ili 9500

Ok, mozda sam malo precijenio 9500, al stvar je u tome da Nvidia grafe na Shiftu daju puno bolje rezultate nego ATI grafe (zasad, nadam se, valjda ce izaci neki fix). Ali da picis sve na 60 fps u prosjeku, ti ne vjerujem. Pa i na drugim forumima se ljudi sa 4890 bune, a performanse im nisu niti blizu tvojih. Ako se natjeces sa par auta i stavis bumper/hood kameru i uvijek vodis (znaci iza tebe su i PhysX ne zdere puno resursa), onda imam i ja 60 pfs locked na max. Al kad dodjes na tier3/4 gdje ima sve vise i vise auta na cesti, onda vidis da su neke staze gotovo neigrive. A tu Nvidia leti sa konstantnim framerate-om i bez "micro-trzavica".

slozio bi se sa tobom da nvidia radi bolje sa nfs:shiftom jer eto nedavno sam imao gtx295 i radila je bolje na nfsu nego sada sa 2 x hd4890 iako je u svim testovim i svugdje u prednosti 2 x hd4890... No ocigledno nvidia ima prste u tome i to mi se nimalo ne svida... Eto ja sa 2 x hd4890 nemam 60 fpsa kada je hrpu auta ispred mene naravno max detalji i reza 1920 x 1200.

17 godina
neaktivan
Ja na 1920x1200 4xAA i sve max imam ugodnih 40-60 FPS. Očito ATI ima problema s tom igrom.
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan

danas sam igro igru na zvučnike i zvuk mi je malo prebrutalan

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
Ja na 1920x1200 4xAA i sve max imam ugodnih 40-60 FPS. Očito ATI ima problema s tom igrom.

da ima to sam skuzio odmah. i iskreno neznam razlogu.. ugl meni je sve to igrivo pa sam zadovoljan ali me zivcira kamo ovo sve ide, nvidia ima sve vise onig igara the way its meant to be played, i tu bi ona trebala imat prednost nad atijem i tako dobivat populaciju tj ljude koji ce nju izabrat nasprem atija, zalosno ali istinito . ja se iskreno nadam da nece doci do onoga da ce postojat samo nvidia i intel :S

17 godina
toxic kaže...
naxeem kaže...

da ima to sam skuzio odmah. i iskreno neznam razlogu.. ugl meni je sve to igrivo pa sam zadovoljan ali me zivcira kamo ovo sve ide, nvidia ima sve vise onig igara the way its meant to be played, i tu bi ona trebala imat prednost nad atijem i tako dobivat populaciju tj ljude koji ce nju izabrat nasprem atija, zalosno ali istinito . ja se iskreno nadam da nece doci do onoga da ce postojat samo nvidia i intel :S

Upravo to hocu reci na ovoj stranici i na prethodne dvije. ATI sucks bigtime na Shiftu i stoga bih radije htio imati duplo sporiju Nvidiu nego 4850 (iako briljira u SVIM ostalim igrama, reza na full, detalji na full, AA/AF (skoro) full, osim u igrama koje su isto syebane ko i Shift). A i istina je da Nvidia igra prljavo. Sigurno je ponudila EA-u/SMS-u neku paru da optimiziraju igru za Nvidiu/PhysX, i to je samo jedan od poteza kojim zeli nastetiti konkurentskoj firmi koja je jednako tako dobra. U pravilu se takve stvari ne bi smjele događati i nisu dozvoljene trzisnim zakonom, ali sve je to tesko dokazati, makar svi znaju ko je lovac a tko lovina.

17 godina
protjeran

1920x1080 sve max osim blura i sjena (na medium su), 2xAA i imam 30-50 Fps-a

tak da neznam kakvih problema ima s ATI-cama, al kolko vidim ja nemam nikakvih, sve ide glatko i bez problema

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 9:40 (doxy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam samo 17 fps-a cpu amd dual core 2x2.7 ram 3 gb

gpu ati radeon hd4550 512 ddr3

nekad mi malo trzne na nekoj stazi al nije neigrivo.al je mal fps Iznenađen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

to ti je zbog grafičke...

malo je slaba

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

1920x1080 sve max osim blura i sjena (na medium su), 2xAA i imam 30-50 Fps-a

tak da neznam kakvih problema ima s ATI-cama, al kolko vidim ja nemam nikakvih, sve ide glatko i bez problema

Khmm... Doxy, NHF, ali odi na Quick race i namjesti 15 protivnika. Pa nam onda reci dal jos uvijek ide 30-50 fps.

Mozes stavit i rezu na 640x480 i sve na off/low i nece biti nista bolje. Jednostavno nemoguce da jedino tebi i mtopolu ide sve glatko.

17 godina
moderator

A znači do ATI kartica je. A ja mislio da treba quad, sad čitam po forumima, ljudi se masovno žale, kao i ovdje. Nevjerovatno je da naslov takvog kalibra može napraviti takvu grešku.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol

kaj brijes

pa i igram s maksimalnim brojem protivnika...

u startu mi padne na 20 fps-a zbog dima i gužve

dok se ganjam ne pada ispod 30 ...

ne shvaćam u čemu je vaš problem...

ak imate loše održavane kompove, komponente iz doba Franje Tahija i drivere od pretprosle godine to nije moj nit ne znam ciji problem...pogotovo ak je jos gore vam neki maliciozni softver

uostalom...nemam se kaj tu dokazivat...idem igrat na svojih puno fps.a

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

uostalom...nemam se kaj tu dokazivat...idem igrat na svojih puno fps.a

Netrebas se vise dokazivat. I ja bih isto volio imat ATI grafu s podrskom za PhysX.

Daj malo proseci po drugim forumima, pa si procitaj kakve probleme imaju ljudi i sa jacim ATI grafama.

Mozda onda dođeš do zakljucka da je nemoguce to sto ti pokusavas dokazati.

Ili jednostavno ne poimas "trzanje" na nacin kao i ostatak gaming populacije.

17 godina
protjeran

alo

jos znam čitati

i NIKAD mi ne padne u vožnji ispod 30

do 20 padne na startu ak je puno auta i dima..

ne kužim kaj oces rec

lol

ne treba physx...ati je dobar i ovakav kakav je

zaboli me za druge forume i hrpu prištavih klinaca koji si briju da su gejmeri pa ih sve smeta, i žele na 486-ici igrat shift na max detaljima

s svojim nabrojanim postavkama imam 30-50 FPS-a...a ti si misli kaj te volja, smao nemoj druge hebat u mozak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

alo

jos znam čitati

i NIKAD mi ne padne u vožnji ispod 30

ne kužim kaj oces rec

lol

ne treba physx...ati je dobar i ovakav kakav je

zaboli me za druge forume i hrpu prištavih klinaca koji si briju da su gejmeri pa ih sve smeta, i žele na 486-ici igrat shift na max detaljima

s svojim nabrojanim postavkama imam 30-50 FPS-a...a ti si misli kaj te volja, smao nemoj druge hebat u mozak...

hahaha, vic dana, haha, velis 1920 x 1080 2 x aa sve ostalo max ukljucujuci shadere shadowe i ostalo na high? konstanta na 30-50 fpsa?? nebih reko

edit: vidim tek sad da je bez shadowa i blura, igra vise ne izgleda posteno tada ,shadowi puno znace igri i samoj kvaliteti grafike.. a blur takoder.. znaci igras na med postavkama tada bi i mogo imat 30-50fpsa, dok recimo da imas nvidiu u ovom slucaju gts250 ili slicno imo bi najmanje 10 fpsa vise na istim postavkama

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 10:59 (toxic).
16 godina
protjeran

Sta mislite bili meni mogla konfa zavrtit.

Live for nothin or die for something
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

mogla bi al još se nezna dal bi izdržalo...Smijeh

16 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Vrlo tesko,skoro nikako.Koči te proc jer je jednojezgreni,grafa je dosta losa i imas jako malo rama za danasnje standarde.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 11:11 (besla).
17 godina
Perkan777 kaže...

Nemoj niti pokušavat jer će igra biti neigriva, (ako ju uopće pokrene sa jednojzgrenim procesorom, 500 rama i grafičkom x1300 - kažu da je minimum x1800)

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 11:17 (doktor1).
17 godina
neaktivan

Vidim da se tu svadjate oko ATi kartica...

Imam 4870x2 i Q6600 @ 3.1Ghz...Ni ne igram na punoj rezi svog monitora nego na 1680x1050, sve je na max osim AA koji je na 4x...I nekad pri startu zna zatrzat (ono kad je guzva) i to primjetno zna zatrzat, isto ima nekih manjih zastajkivanja random. Al vecinu vremena sve radi kako treba i na zadovoljavajucem FPSu. No svejedno smatram da to ne bi trebalo uopce trzat na mojoj konfi...

17 godina
moderator
doxy kaže...

Min fps je 20? To je neigrivo, pa da skače i na 150 u intervalima. Naravno, svako ima svoje kriterije, ali meni kad igra radi na 20fps, ja smatram da je neigriva, odnosno da mi je comp slab. To da li ću kupiti novi comp zbog igre ili ne, to je druga tema (naravno da ne, nisam lud) ali realno gledano, ne ide zadovoljavajuće.

Jučer se s frendom raspravljam, slične konfe imamo, on kaže šta je tebi, meni ide odlično... Očigledno se njegov (a i tvoj) pojam odličnog razlikuje od mog (i ostalih), jer je kasnije instalirao fraps pa reko da pada na 20fps. Dovoljno rečeno, nije bilo vrijedno rasprave.

17 godina
protjeran

dok igram na 30-50 je konstantno...

20 je smao prvih 3 sekunde na startu SAMO kad je puno auta...kad stavim manje protivnika onda je normalno...

i ovo je daleko od neigrivog...ne trza ni nikaj...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...
doxy kaže...

Min fps je 20? To je neigrivo, pa da skače i na 150 u intervalima. Naravno, svako ima svoje kriterije, ali meni kad igra radi na 20fps, ja smatram da je neigriva, odnosno da mi je comp slab. To da li ću kupiti novi comp zbog igre ili ne, to je druga tema (naravno da ne, nisam lud) ali realno gledano, ne ide zadovoljavajuće.

Jučer se s frendom raspravljam, slične konfe imamo, on kaže šta je tebi, meni ide odlično... Očigledno se njegov (a i tvoj) pojam odličnog razlikuje od mog (i ostalih), jer je kasnije instalirao fraps pa reko da pada na 20fps. Dovoljno rečeno, nije bilo vrijedno rasprave.

ma nije to kod atija samo.. nije bogami nit isa nvidijom tolko bajno pa probo sam igru na svojoj gtx295 nije bas da igra leti,ali radi bolje nego sa atijem

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 12:24 (toxic).
16 godina
neaktivan

meni leti bez frke na fullHD sve na max osim AAx2 fps je oko 40 jedino na startu je oko 30 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
mtopol kaže...
Burs kaže...
doktor1 kaže...
Koliko vidim u potpisu ima 9500 šta je lošije od 9600 grafičke i sigurno ne ide bolje od 4850  Osmijeh

Da, u pravu si, 9500 je losija od 9600 :)

Ali PhysX koci nase 4850-ke u toj mjeri kolko pogoduje toj losijoj Nvidii...

Stoga ne vjerujem da je 4850 bolja tolko kolko pise na papiru.

Kad naprave fix, onda ce se vidjet prava snaga ATI-ja.

nemoj baljezgat gluposti, mozda igras na 640 x 480 i detalji off sa 8xaa i 16x af.. ostalo su price za malu djecu 60 fpsa pff..

rezolucija je 1280x1024 jer imam 19" monitor, AA je 8X , AF je 16X , sve ostalo na HIGH. evo slike za one koji nevjeruju .....

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 13:52 (mtopol).
17 godina

na cistini ja imam 150 fpsa :DD daj ovako kada startas kada okrenes sa kotacima di ima hrpu auta da imas 60 fpsa ..

16 godina

Kod mene FPS varira izmedu 30-70 i u POTPUNOSTI se slazem s doxyjem da je ova igra itekako igriva

Luckyluke!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

na cistini ja imam 150 fpsa :DD daj ovako kada startas kada okrenes sa kotacima di ima hrpu auta da imas 60 fpsa ..

ma evo ti i na startu, nije 60, al je oko 35-40 FPS-ova na startu

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 14:05 (mtopol).
17 godina
moderator

Koja ti je verzija drivera?

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Koja ti je verzija drivera?

Catalyst 9.8

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice