NFS: Shift

poruka: 1.610
|
čitano: 278.333
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

jedno pitanje

kad igram, nemogu slikat ni nikaj s xfire, nemogu ga prizvat u igri...

kad mi neko salje poruku ne vidim...

a xfire igru vidi i prati...

nznm

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zar sam ja tu jedini koji osjeća taj igrin osjećaj brzine i kao da voziš pravi auto???

Ili sam previše popio xD xD

STA me gledas kad mi NEDAS
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: NFS: Shift
doxy kaže...

jedno pitanje

nznm

meni ista stvar

moj xfire: cajkoteka
17 godina
doxy kaže...

jedno pitanje

nznm

FRAPS radi.

dotore1
17 godina
mtopol kaže...
dani500 kaže...

skinuo sam nfs demo igram je na max, grafika je savršena...i ne trza sa volanom kada vozite u prvom licu (mislim ne radi nagle trzaje, nego polako okreče volan kao u stvarnosti)Osmijeh

da bas mozes s svojom slabasnom konfiguracijom igrat sve na max??? LOL. MAX podrazumjeva sve na high i 8x AA i 16X AF

Ima 19" monitor (znaci 1280x1024) i 9600GT (koja sigurno ide bolje od moje 4850 zbog samog PhysX-a), a ni proc mu nije los (2x3.8Ghz, sigurno bolji od mojeg quada na 3.4, jer igra ne koristi vise od 2 jezgre). Tako da sve u svemu i nije bas slabasna konfa i za povjerovati je da igra na "max" (stavljam pod "", jer to sigurno nebi mogao vrtit na 1680x1050). Al da ima bolju konfu od mene kad je Shift u pitanju, to definitivno stoji.

17 godina
neaktivan
Arnold Šrafncinger kaže...

Jedna stvar u SHIFT-u me očarala, a to je zvuk automobila koji je zaista maestralan, pogotovo ako posjedujete pristojnije zvučnike.

Po tom pitanju im nema konkurencije jer čak i Gran Turismo nema toliko realno prenesen zvuk automobila!

Vjeruješ da sam pustio zvučnike na max i ostavio BMW Z4 u leru zbog zvuka Smijeh

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
Burs kaže...
mtopol kaže...
dani500 kaže...

Ima 19" monitor (znaci 1280x1024) i 9600GT (koja sigurno ide bolje od moje 4850 zbog samog PhysX-a), a ni proc mu nije los (2x3.8Ghz, sigurno bolji od mojeg quada na 3.4, jer igra ne koristi vise od 2 jezgre). Tako da sve u svemu i nije bas slabasna konfa i za povjerovati je da igra na "max" (stavljam pod "", jer to sigurno nebi mogao vrtit na 1680x1050). Al da ima bolju konfu od mene kad je Shift u pitanju, to definitivno stoji.

Koliko vidim u potpisu ima 9500 šta je lošije od 9600 grafičke i sigurno ne ide bolje od 4850 Osmijeh

dotore1
16 godina
protjeran

Ovaj Nfs je dobar,ali malo podsjeca na grid.Samo sto sponzore ne biras..Grafiku moram pohvalit i igrivost jer stvarno ovaj i most wanted se mogu nazivati igrama.A da ne zaboravimo test drive legendarna igra <barem za mene>.Ima nobova kao moj mladji brat da ne moze skontat kako da vozi,al oni koji mogu vako kao ja i pojedinci shvatit ce da je igra legenda!

Za volanom guja a u krevetu oluja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 19:36 (CAPETAN PRICE).

3 0 hvala 0
17 godina

Evo link gdje ljudi postavljaju pitanja u vezi svega i svačega vezanog uz NFS: SHIFT i na njih (neka od njih, sumnjam sva) će odgovorit tri čovjeka iz SMS-a.

http://www.virtualr.net/need-for-speed-shift-developer-qa/

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok, evo nakon nekoliko odvozanih utrka, mogu reci da je NFS Shift veliki korak naprijed za EA i za serijal NFS-a. Cini mi se da sve hvale zvuk, sto moram i ja pohvaliti takodjer! Grafika je jako dobra, sve izgleda "cisto" i naravno ostavlja bez daha. Sto se tice fizike, buduci da sam veliki fan GTR/Race 07, i Gran Turisma, takodjer moram pohvaliti, jer u odnosu na prijasnje nfs naslove, fizika je blize simulaciji i zahtjeva maksimalnu koncentraciju (u slucaju da ne igrate na easy i da bez ikakve "pomoci" ;) ). Mislim takodjer da Shift kao nastavak serijala nfs-a, i ne treba da bude nesto nalik GTR 2/Race 07 voznji, to nije "misija" nfs-a. NFS je uvijek (doduse nije zamisljen tako u svojim pocecima) bila arkadna voznja i u tom smislu igra je bila savrsena (do Most Wanted-a, naslovi poslije MW-a su bili kriticni po pitanju ciste zabave arkadnog utrkivanja). Ono što zelim da kazem, jeste da NFS Shift opet vraca cistu zabavu arkadnog utrkivanja sa primjesama simulacije, tj. sa odredjenom dozom ozbiljnosti koja je tu samo da bi smo dobili potpuni ugodjaj racing event-a.

I da, moram spomenuti; citao sam razna misljenja i iskustva na drugim forumima, igraci/raceri Ati grafa se zale na slabije performanse u odnosu na nVidia-u. Pogledao sam i na Ati-evom forumu, hotfix je imperativ :D Na konfiguraciji (vidi Moj Pc) pri rezoluciji 1440x900, i pri maksimalnim postavkama (dakle sve ukljuceno na maksimum, antialiasing, anisotropic itd) na dobijam vise od 55 fps. Ponekad fps padne na ocajnih 23 fps. Iako sam kasnije smanjivao antialiasing level, iste performanse, sto me navodi na zakljucak da su u pitanju neoptimizirani driver-i, ili programerska "nepaznja" prema Ati grafama :D Pozdrav :D

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ma brisem igricu,kolko mi je puta crashala radi shadowsa i kolko mi se puta zamrznula pa to je nevjerovatno...Onda onaj efekt kad udarim u zid me zivcira i to previse,a i to su stavili zato kaj im je car damage u banani i nis nevalja..mogli su barem kopirat iz grida nego da rade to svoje koje nis ne valja.Cekam dirt 2 i uzivat cu u njemu.

Ili cu cekat patch za ovo..

Ma ja sam zadovoljan sa igrom,,eh sve je uredu samo sta ti neznas igrat :D

Paty
17 godina
protjeran

gospodo

da se malo smirite i prisjetite kaj NFS znači, očito ste zaboravili jer pljujete po svemu kaj serijal predstavlja, a to je ZABAVA

u filmicu je cijela NFS povijest, od prvog dijela do Pro Streeta (nieznam zakaj nema dalje)

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
doxy kaže...

jedno pitanje

nznm

i meni isto tako s shiftom i medievalom 2 total war :/

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/541141739.png[/IMG][/URL]
16 godina
neaktivan
ado83 kaže...

Ok, evo nakon nekoliko odvozanih utrka, mogu reci da je NFS Shift veliki korak naprijed za EA i za serijal NFS-a. Cini mi se da sve hvale zvuk, sto moram i ja pohvaliti takodjer! Grafika je jako dobra, sve izgleda "cisto" i naravno ostavlja bez daha. Sto se tice fizike, buduci da sam veliki fan GTR/Race 07, i Gran Turisma, takodjer moram pohvaliti, jer u odnosu na prijasnje nfs naslove, fizika je blize simulaciji i zahtjeva maksimalnu koncentraciju (u slucaju da ne igrate na easy i da bez ikakve "pomoci" ;) ). Mislim takodjer da Shift kao nastavak serijala nfs-a, i ne treba da bude nesto nalik GTR 2/Race 07 voznji, to nije "misija" nfs-a. NFS je uvijek (doduse nije zamisljen tako u svojim pocecima) bila arkadna voznja i u tom smislu igra je bila savrsena (do Most Wanted-a, naslovi poslije MW-a su bili kriticni po pitanju ciste zabave arkadnog utrkivanja). Ono što zelim da kazem, jeste da NFS Shift opet vraca cistu zabavu arkadnog utrkivanja sa primjesama simulacije, tj. sa odredjenom dozom ozbiljnosti koja je tu samo da bi smo dobili potpuni ugodjaj racing event-a.

I da, moram spomenuti; citao sam razna misljenja i iskustva na drugim forumima, igraci/raceri Ati grafa se zale na slabije performanse u odnosu na nVidia-u. Pogledao sam i na Ati-evom forumu, hotfix je imperativ :D Na konfiguraciji (vidi Moj Pc) pri rezoluciji 1440x900, i pri maksimalnim postavkama (dakle sve ukljuceno na maksimum, antialiasing, anisotropic itd) na dobijam vise od 55 fps. Ponekad fps padne na ocajnih 23 fps. Iako sam kasnije smanjivao antialiasing level, iste performanse, sto me navodi na zakljucak da su u pitanju neoptimizirani driver-i, ili programerska "nepaznja" prema Ati grafama :D Pozdrav :D

Brate sory,,ali CARBON mi je predobar ;D a camaro i mustang 67 pogotovo,,sam mi je glupo sta BMW i jos neka auta nemozes vozit u carieri,i malo auta stane u garazu ,,nasa sam i ljeka za to :D,,sta se tice pro streeta i undercover ,,predobri su ,,zasto nekima nevalja neznam :D

Paty
16 godina
dani500 kaže...

skinuo sam nfs demo igram je na max, grafika je savršena...i ne trza sa volanom kada vozite u prvom licu (mislim ne radi nagle trzaje, nego polako okreče volan kao u stvarnosti)Osmijeh

demo je pa bi mogao ali jako tesko Belji se

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/541141739.png[/IMG][/URL]
15 godina
neaktivan

Brate sory,,ali CARBON mi je predobar ;D a camaro i mustang 67 pogotovo,,sam mi je glupo sta BMW i jos neka auta nemozes vozit u carieri,i malo auta stane u garazu ,,nasa sam i ljeka za to :D,,sta se tice pro streeta i undercover ,,predobri su ,,zasto nekima nevalja neznam :D

Hmmm....mozda sam bio previse subjektivan :D Ali mene je poslije MW-a, nfs interesovao samo po imenima nastavaka :).  Nisu mi se svidjeli pro street i undercover, no to je samo moje misljenje i moj izbor buraz :D Pozdrav :D

17 godina
ado83 kaže...

Hmmm....mozda sam bio previse subjektivan :D Ali mene je poslije MW-a, nfs interesovao samo po imenima nastavaka :).  Nisu mi se svidjeli pro street i undercover, no to je samo moje misljenje i moj izbor buraz :D Pozdrav :D

baš to.. dobro aj meni i carbon prolazi.. al ova zadnja 3 nastavka jednostavno nisu po mom ukusu.   Ni NFS: Shift mi nije nešto privlačan.

We Are Yourself, You'll Never Be Alone Again! P.L.U.R. //// 4.9. Matt M. Maddox @Boogaloo(OTV) Zagreb, 12.9. INVAZIA outdoor @Savski Nasip DJ Ivee. 26.9. UES - Sven Wittekind FAKJEA!!!!
17 godina
protjeran
mislav_01 kaže...
bestia kaže...
naxeem kaže...
Igra je odlična, vozni model je odličan, ali iritira me što AI ne prati postavke - na što god stavili UVIJEK su jednako dobri kao vi na duelima i nekim serijama. To je bullshit.

Nije nesto. Ovaj AI me nervira, ostajem na Grid-u. Ostavlja dojam da je radena za djecu s previse vremena, a nema veze s pravom voznom i nisam nikakav trkac ili profesionalac. 

Kad je NFS bio simulacija? Igra za djecu? Daj lega malo sleti...Sta su onda vozacke simulacije? Mogu rec da su za nedojebane prištavce koji ne znaju vozit u RL-u i sjede iza kompa i briju kak su si kul? No to nije tako jelda? Je*ao vas GRID i ostale simulacije. Nema to veze s NFSom...

Pa NFS je uvijek bio FUN igra. Od prvog dijela pa sve na vamo, igro sam ih sve. Uvijek je to bila više arkada, sa uzivanjem u krajoliku, modelima automobila, u novije vrijeme i nabrijavanju istih. I upravo je to publika koja igra NFS, neke od nas ne zanima trošenje guma i pi*darija u kompjuterskoj igri.

Koliko vi, opaki turbo vozaci, morate bit nabrijani kad to ne shvacate? Sad su vam ponudili "realniji" model voznje u jednom NFSu koji nikad nije tezio da bude cistokrvna simulacija. I sada je to za jedan NFS, uvjetno receno, korak naprijed. I da model je solidan, da nije simulacija ali nitko nije ni tvrdio da ce bit ili da treba bit. Sada je to samo manje arkada. Utuvite si to u glavu, jer mi se cini da ste djeca vi koji lupate 150 usklicnika i omalovazavate nešto sto uopce ni ne shvacate...

Vozni model je solidan, igrat s volanom, bez ukljucene "pomoci" i to u jednom NFSu daje zavidan osjecaj "realnosti". Ovo je Need For Speed proucite povijest tog naslova i nacin kojim se pristupa voznji u tom naslovu kroz njegovu prebogatu povijest. Stavite to malo u kontekst. A vidim da neki nisu igrali ništa osim onog fast&furious sranja pa se sada cude utrkivanju i stazama...

Slusaj momak, ja sam igrao NFS od prvog izdanja a i ostale vozacke igre, sve koje su bile vozljive bilo na konzoli ili na PC-u. Nisam vrijedao nikoga niti smatram da je moj komentar bio tezak, te se nesjecam da sam radio neku usporedbu. Za razliku od tebe ocigledno, ja nisam profesionalan vozac, al sam imao podosta iskustva (cc 20 godina) sto u motorima, vozilima, sto u go Kart-u, model formulama, pa do pracenja motosport dogadaja uzivo na raznim pozornicama u svijetu. Svoje frustracije ispusi negdje drugo. NFS kao sto sam rekao nije nesto!

Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Odigrao pol sata i izbrisao igricu definitivno jos goriji serijal nfs ,jedino sto mi je dobro u igrici je grafika ,grafika je odlicna pogotovo unutrasnjost bolida ,jedino to je dobro u igrici ali sve ostalo cista nula pogotovo upravljanje kao da sam na ledu ne na cesti nikako nemogu zadrzati polid na cesti kada je u vecoj brzini ili kada kocim onda me zanosi sve u svemu za moje misljenje cista nula .

Što fali upravljanju?

Aha znam ona jednostavnost prolaženja zavoja sa 150Kmh.

Po mojem mišljenju NFS Shift ima odlično upravljanje automobilom.Jest da mi je trebalo pet restartova(Na probnoj vožnji),ali kad se filing pojavio sve je išlo ko podmazano.

Isto tako bitno je Što u shiftu možeš osijetiti razliku između auta na prednji pogon,na stražnji pogon i na kraju na sva četri.Isto tako probaj ručno mijenjat brzine i ne preporučujem ti prolaženje zavoja u prvoj brzini(osim ako je to baš nužno).Jedino što meni smeta jest taj drift na kojega se nikako ne mogu priviknuti i izbjegavam ga dok je to moguče.A i tu je taj AI koji je ponekad stvarno prtežak.

Ali opet sa druge strane gdije bi bio užitak i izazov ako bi protivnike prošli za jedan krug.

Moja osobna ocijena za shift je 8/10.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan

Al AI je prebrutalan, izgura me sa ceste XD...izgleda da necu na hard igrat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zar nisu trebale izaci 4 verzije NFS-a, jedna je bila Shift, jedna ''arcada'', jedna samo za na netu, a za ovu  zadnju nije bilo informacija. Sada sam se sjetio da sam bio citao neki clanak prije par mjeseci o tome...

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 21:58 (Independent).
16 godina
neaktivan

Ja sam cuo da su trebali izaci:

NFS: Nitro

NFS: World

Prvi eto igrate, zadnji će se valjda moći samo preko neta, a za Nitro ne znam, trebao je izaci 17.9. a sad sto je bilo ne znam.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...

Ja sam cuo da su trebali izaci:

NFS: Nitro

NFS: World

Prvi eto igrate, zadnji će se valjda moći samo preko neta, a za Nitro ne znam, trebao je izaci 17.9. a sad sto je bilo ne znam.

nitro je ja mislim samo za portable

STA me gledas kad mi NEDAS
16 godina
neaktivan

Need for Speed:Nitro izlalzi za Nintendo Wii i Nintendo DS

0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...
Koliko vidim u potpisu ima 9500 šta je lošije od 9600 grafičke i sigurno ne ide bolje od 4850  Osmijeh

Da, u pravu si, 9500 je losija od 9600 :)

Ali PhysX koci nase 4850-ke u toj mjeri kolko pogoduje toj losijoj Nvidii...

Stoga ne vjerujem da je 4850 bolja tolko kolko pise na papiru.

Kad naprave fix, onda ce se vidjet prava snaga ATI-ja.

15 godina
neaktivan

eto da i ja napišem nešto suvislo o ovome... kao zagriženi fan gran turisma (kojeg ovi biseri nikako da naprave za komp, iako najavljuju od slijedećeg) i totalni mrzitelj nfs serijala, mogu reći da mi se sviđa potez kojim su odvojili shift i nitro; tako da smo dobili neku jako kvalitetnu polusimulaciju... naravno ne može se reći da je simulacija, al je daleko od arkade kao ostali nfs-ovi.... imam već par dana u rukama shift i mogu reći da su me na prvu ruku grafika i detelji oduševili, igram sa logitech rublepadom i mogu reći da je s gljivama iz naravno cockpit looka zbilja poseban gušt igrat. igram na hard i sa svim pomoćima isključenima i mogu reći da zbilja muda otegnem dok ne osvojim utrku... profile pointovi su mi zbilja dobra stvar u igrici i tipovi utrka... zasada sam samo hvalio, a sad malo lošeg texta... kao prvo nisu trebali uopće stavljat tier 4 jer je i tier 3 već malo too much, a u tier 1 nema mog clio sporta Cool iako je megan brutalan za vozit. a kao drgi veliki minus dolazi dio u kojem je nemoguće ni najmanje skrenuti bez da se dimi i škripi iz guma, al eto sve u svemu ocjena 8/10 što je za ovakav nfs uistinu odlično s obzirom da im je ovo neki prvi ozbiljniji korak prema simuliranju vožnje tutača...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Burs kaže...
doktor1 kaže...
Koliko vidim u potpisu ima 9500 šta je lošije od 9600 grafičke i sigurno ne ide bolje od 4850  Osmijeh

Da, u pravu si, 9500 je losija od 9600 :)

Ali PhysX koci nase 4850-ke u toj mjeri kolko pogoduje toj losijoj Nvidii...

Stoga ne vjerujem da je 4850 bolja tolko kolko pise na papiru.

Kad naprave fix, onda ce se vidjet prava snaga ATI-ja.

Ma o cemu ti pricas ja vrtim NFS s HD4850 sve na high 8x AA 16x AF , prosjecno oko 60 FPS-a, to nemoze sigurno nijedna 9600 ili 9500

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
doxy kaže...

gospodo

da se malo smirite i prisjetite kaj NFS znači, očito ste zaboravili jer pljujete po svemu kaj serijal predstavlja, a to je ZABAVA

u filmicu je cijela NFS povijest, od prvog dijela do Pro Streeta (nieznam zakaj nema dalje)

Odličan video kakva se revolucija u grafici vidi tamo 2000 do 2002 godine, između porsche unleashed i hot pursuit2.

Moj poredat nfs serijal bi bio ovakav(iako neznam zašto smo se neki raspisai o starim serijalu nfs-a):1.Undergrunde 2, 2.undergrunde, 3.Most Wanted, 4.Shift, 5.Carbon, 6.Hot pursuit 2, 7.Undercover, 8.Pro street

Za ostale serijale nemogu reći jer nisam igrao niti jedan prije Hot pursuit 2.

17 godina
mtopol kaže...
Ma o cemu ti pricas ja vrtim NFS s HD4850 sve na high 8x AA 16x AF , prosjecno oko 60 FPS-a, to nemoze sigurno nijedna 9600 ili 9500

Ok, mozda sam malo precijenio 9500, al stvar je u tome da Nvidia grafe na Shiftu daju puno bolje rezultate nego ATI grafe (zasad, nadam se, valjda ce izaci neki fix). Ali da picis sve na 60 fps u prosjeku, ti ne vjerujem. Pa i na drugim forumima se ljudi sa 4890 bune, a performanse im nisu niti blizu tvojih. Ako se natjeces sa par auta i stavis bumper/hood kameru i uvijek vodis (znaci iza tebe su i PhysX ne zdere puno resursa), onda imam i ja 60 pfs locked na max. Al kad dodjes na tier3/4 gdje ima sve vise i vise auta na cesti, onda vidis da su neke staze gotovo neigrive. A tu Nvidia leti sa konstantnim framerate-om i bez "micro-trzavica".

17 godina

Patch v1.1 je vani. Ali dolazi od EA-a, pa su performanse na ATI karticama ostale iste :(

Anyway, mozda pomogne onima koji imaju problema sa rusenjem igre i ostalim problemima.

http://www.needforspeed.com/web/nfs/downloads

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice