Takodjer bi bilo zgodno da se pozabave mesetarima na TP-u koji sustavno unistavaju cijene pojedinih proizvoda jer ima tako odgovara.
Ja bi to u RL.
Takodjer bi bilo zgodno da se pozabave mesetarima na TP-u koji sustavno unistavaju cijene pojedinih proizvoda jer ima tako odgovara.
Ja bi to u RL.
evo vidim hrpa ljudi prodaje accove i keyeve, jel ima mozda netko tko prestaje da prodaje gold??
prodavanje golda je strogo zabranjeno. sluzbeno u nasoj guildi se dobije kick i prijava anetu ukoliko imamo ikakav dokaz da si prodavao/kupovao gold. nesluzbeno sto se dogadja nemam pojma. osobno nisam sudjelovao u tome i koliko sam vidio po hrpi mailova kojim me spamaju ingame, cijena je paprena.
ma mislim ako netko prestaje igrat ili prodaje account da mi za neke normalne novce proda nesto golda...
evo vidim hrpa ljudi prodaje accove i keyeve, jel ima mozda netko tko prestaje da prodaje gold??
prodavanje golda je strogo zabranjeno. sluzbeno u nasoj guildi se dobije kick i prijava anetu ukoliko imamo ikakav dokaz da si prodavao/kupovao gold. nesluzbeno sto se dogadja nemam pojma. osobno nisam sudjelovao u tome i koliko sam vidio po hrpi mailova kojim me spamaju ingame, cijena je paprena.
ma mislim ako netko prestaje igrat ili prodaje account da mi za neke normalne novce proda nesto golda...
znam ja sto ti mislis, i mogu ti samo ponoviti zadnji odgovor. mislim ne zanima mene iskreno sto ces ti raditi i hoces kupovati ili neces. totalno tvoja stvar, samo ti zelim reci da je to kaznjivo banom. ja bi osobno kupio gold da mi treba za nesto i da je cijena ok. Kako si ipak za te novce mogu priustiti potpuno druge igre ne pada mi na pamet za sada placati neku virtualnu valutu. Da imam preko 100golda vjerovatno bi probao nesto i prodati. Svaka cast anet.u ali moja je guzica meni uvijek na prvom mjestu :)
ontopic:
mislim da je zarada golda u ovoj igri postala gotovo nemoguca. botovi farmaju sve sto je isplativo i ruse cijene, preprodaja preko tp vise nema smisla ukoliko ne mozete kupovati na tisuce artikala jer je zarada uzasno mala i prvi puta kada se zeznete ode par dana trejdanja u vjetar. kupovati gold preko anet.a je smijesno skupo a i da su cijene nize ne bi im dao jer po meni nisu zasluzili.
znam ja sto ti mislis, i mogu ti samo ponoviti zadnji odgovor. mislim ne zanima mene iskreno sto ces ti raditi i hoces kupovati ili neces. totalno tvoja stvar, samo ti zelim reci da je to kaznjivo banom. ja bi osobno kupio gold da mi treba za nesto i da je cijena ok. Kako si ipak za te novce mogu priustiti potpuno druge igre ne pada mi na pamet za sada placati neku virtualnu valutu. Da imam preko 100golda vjerovatno bi probao nesto i prodati. Svaka cast anet.u ali moja je guzica meni uvijek na prvom mjestu :)
Evo pitanje: A što ako mu netko pokloni, da li je to kažnjivo banom?
Ako ja odlučim prestati igrati i želim dat svoje golde frendu koji če i dalje igrati. Zauzvrat mi on može dati neke novce jer se znamo U RL ali Anet to nikada neće doznati.
Čini li se to meni ili je loota u ovoj igri uuuužasno malo!? Jest da sam tek šesti level, ali svaki treći ili četvrti mob tek baci nešto, ostatak - ništa?? A da baci neki item koji je meni iskoristiv - to je pak jedan od 1000 valjda!
Za lovu se isto slažem, stiče se teško ili nikako. Mogu zamisliti kako je kad se krene u instance pa treba još koji put i armor popravit...
Ako ja odlučim prestati igrati i želim dat svoje golde frendu koji če i dalje igrati. Zauzvrat mi on može dati neke novce jer se znamo U RL ali Anet to nikada neće doznati.
Mislim tak svaki gold seller moze reci da je imao visak golda i da ga je dao prijateljima. Kuzis, gdje povuci crtu?
Mos frendu dati gold ili 2 ako ste u friend listi i igrate stalno zajedno, nece ti nitko nista reci, ali dat nekom 10 ili 20 golda sa kojim nikad prije niti kasnije nisi pricao... to je cisti gold sell. Mislim tebi ako prestajes mozda jest svejedno dal te bana ili ne, ali njemu...
Čini li se to meni ili je loota u ovoj igri uuuužasno malo!? Jest da sam tek šesti level, ali svaki treći ili četvrti mob tek baci nešto, ostatak - ništa?? A da baci neki item koji je meni iskoristiv - to je pak jedan od 1000 valjda!
Za lovu se isto slažem, stiče se teško ili nikako. Mogu zamisliti kako je kad se krene u instance pa treba još koji put i armor popravit...
Od loot-a ces slabo zivjet.
Uzmi jedino u Trading Postu one consumable koji ti daju magic find i experience za svaki kill pa ce ti bit malo bolje.
I ovdje jednostavno moras skupljat rudu, drvo i biljke, em dobis exp, em ces imat para od toga, i jos ces vise dobivat exp kada preradujes to sve.
Sve sto prodajes prvo probaj prodat u TP, cak i da je mala kolicina, dobit ces vise nego kod merchanta, a ne moras ni ic do njih da bi prodao nesto nego to napravis bilo gdje samo iz izbornika, pa kasnije samo pokupis pare kod njih.
To sto rade ce im ubit igru jer ce ljudi poludit zbog toga, ako vec nisu, lijepo je sto je igra free na mjesecnoj bazi, ali neki si opet ne mogu priustit kupovat game-ove, i osobno je svatko puno zadovoljniji kada sam moze doc do para koje mu trebaju za nesto.
Bolje pitaj to an službenom forumu i čekaj odgovor nekoga od staffa, ovdje samo pricaju bezveze kao da rade u areni ^^
Mislim tak svaki gold seller moze reci da je imao visak golda i da ga je dao prijateljima. Kuzis, gdje povuci crtu?
Mos frendu dati gold ili 2 ako ste u friend listi i igrate stalno zajedno, nece ti nitko nista reci, ali dat nekom 10 ili 20 golda sa kojim nikad prije niti kasnije nisi pricao... to je cisti gold sell. Mislim tebi ako prestajes mozda jest svejedno dal te bana ili ne, ali njemu...
Ma sve ok, ali..
zanemarimo ovaj dio sa novcem u RL. Npr. Da li ja mogu svom frendu pokoniti 50 golda jer ne želim više igrati igru. Da li Anet prati transakcije pa će me banat, ili će me pitat zašto sam to radio? Ako me pitaju i ja im kažem da sam poklonio jel me imaju pravo banat (i frenda) jer sam poklonio svoj virtualno novac?
Da, slažem se s tobom da je pitanje gdje povući crtu ali to nije na meni da odlučujem a Anet definitivno nebi smjeo/trebao povući crtu tako da ugrožavaju i normalne igrače pod parolom borbe protiv gold sellera (slično što su napravili sa dropom zbog botova).
Zašto ja ne bi mogao biti virtualni filantrop pa djeliti novac uokolo?
Zašto ne mogu pokloniti svoja virtualna dobra friendu koji je, između ostalog, igrao samnom i pomogao mi da steknem ta virtualna dobra? Mislim da bi to trebalo biti normalno i legitimno. Na koncu možeš i cijeli account pokloniti nekom frendu privremeno ili trajno.
Pazi ja shvacam sto ti hoces reci. Stvar je u tome da banaju gold selling accoute, odnosno one gdje ima takvih "sumnjivih" transakcija golda. Daj nekom 50g i vjerujem postoji dobra sansa da ce ga kad-tad banat. Trade se moze obavit samo TP-om ili mailom. jedno i drugo je riskantno. Mail prate i koliko cujem banaju takve pokusaje, dok preko TP-a mozete naci neku glupost gdje on ponudi nesto cega nema na TP-u za 100 golda i ti kupis to smece koje nitko drugi nece. To je recimo legitiman nacin tradea. Problem je sto ce za svakih 100G koje mu hoces dati on dobit 85G i sto mu treba item kojeg nema u ponudi na TP-u, ali to su vec detalji.
Od loot-a ces slabo zivjet.
Uzmi jedino u Trading Postu one consumable koji ti daju magic find i experience za svaki kill pa ce ti bit malo bolje.
I ovdje jednostavno moras skupljat rudu, drvo i biljke, em dobis exp, em ces imat para od toga, i jos ces vise dobivat exp kada preradujes to sve.
Sve sto prodajes prvo probaj prodat u TP, cak i da je mala kolicina, dobit ces vise nego kod merchanta, a ne moras ni ic do njih da bi prodao nesto nego to napravis bilo gdje samo iz izbornika, pa kasnije samo pokupis pare kod njih.
To sto rade ce im ubit igru jer ce ljudi poludit zbog toga, ako vec nisu, lijepo je sto je igra free na mjesecnoj bazi, ali neki si opet ne mogu priustit kupovat game-ove, i osobno je svatko puno zadovoljniji kada sam moze doc do para koje mu trebaju za nesto.
Na šta trošite pare? Ja nisam nikad imao problema sa goldima, a uglavnom sam zarađivao od prodaje junk i unuseable itema. I dungeoni su dobri jer na kraju dobiješ dosta silvera (a i loota za prodat), barem u explorable, ne sjećam se za story. Kad sam sa prvim likom došao do 80. levela ostalo mi oko 2-3g i za to sam uzeo jedan character slot iz gem shopa.
Upravo to, ostalo ti je 2-3G. Neki od nas planiraju imat legendary item. Po nekom mojim proracunima, minimalna cijena je oko 700-800G Ispod toga ne vidim ni teoretsaku mogucnost da dodjem do njega. Bas ako mi dropa preitem koji mi treba i ako racunam da bi potrebne iteme mogo farmat slijedecih 4-5 mjeseci (i jos uvijek bi mi falilo) mogu to smanjit na nekih 200-300G. Racunaj koliko likova bih moro dizat na 80 ili koliko sati igrat sa jednim 80 likom da to skupim bez nekog dobrog izvora zarade.
Igra je na zalost postavljena tako da je do svega lako doci osim do legendary itema i da prosjenom igracu koji to ne planira ne treba previse toga. Drugim rijecima ljudi ne kupuju koliko bi trebali, vecina ne zna za 15% TP fee pa prodaju 99% itema za 1c preko vendor cijene i slicno. ako ides craftat po itemu zaradujes u copperima, tu i tamo u silverima, ako si uopce u plusu.
Ostaje ti pratit trade wars na TP-u izmedju "velikih" i probat plivat unutar okvira koji ti ostavljaju, ili danonocno farmat protiv botova koji ionako ruse cijene jer ne trose vrijeme vec bot farma, pa se i tu gotovo nemoguce natjecat.
Pazi ja shvacam sto ti hoces reci. Stvar je u tome da banaju gold selling accoute, odnosno one gdje ima takvih "sumnjivih" transakcija golda. Daj nekom 50g i vjerujem postoji dobra sansa da ce ga kad-tad banat. Trade se moze obavit samo TP-om ili mailom. jedno i drugo je riskantno. Mail prate i koliko cujem banaju takve pokusaje, dok preko TP-a mozete naci neku glupost gdje on ponudi nesto cega nema na TP-u za 100 golda i ti kupis to smece koje nitko drugi nece. To je recimo legitiman nacin tradea. Problem je sto ce za svakih 100G koje mu hoces dati on dobit 85G i sto mu treba item kojeg nema u ponudi na TP-u, ali to su vec detalji.
Ako one rade ban zato što netko šalje gold mailom netkom drugom onda su stvarno retardi. Mislim, njihova igra njihova pravila ali ovi mi je malo previše. U nekim drugim MMO sam posuđivao i davao golda i golda gildijima i frendovima i nikad nije bilo problema u vezi toga a davali smo da jedan od nas dobije egzotičnog mounta ili nabavi legendarni wepon pa onda opet svi skupa farmamo za nekog drugog itd.
Poslat ču im jedan mail u vezi ovog kada mi se bude dalo pa javim ako mi odgovore.
Upravo to, ostalo ti je 2-3G. Neki od nas planiraju imat legendary item. Po nekom mojim proracunima, minimalna cijena je oko 700-800G Ispod toga ne vidim ni teoretsaku mogucnost da dodjem do njega. Bas ako mi dropa preitem koji mi treba i ako racunam da bi potrebne iteme mogo farmat slijedecih 4-5 mjeseci (i jos uvijek bi mi falilo) mogu to smanjit na nekih 200-300G. Racunaj koliko likova bih moro dizat na 80 ili koliko sati igrat sa jednim 80 likom da to skupim bez nekog dobrog izvora zarade.
Igra je na zalost postavljena tako da je do svega lako doci osim do legendary itema i da prosjenom igracu koji to ne planira ne treba previse toga. Drugim rijecima ljudi ne kupuju koliko bi trebali, vecina ne zna za 15% TP fee pa prodaju 99% itema za 1c preko vendor cijene i slicno. ako ides craftat po itemu zaradujes u copperima, tu i tamo u silverima, ako si uopce u plusu.
Ostaje ti pratit trade wars na TP-u izmedju "velikih" i probat plivat unutar okvira koji ti ostavljaju, ili danonocno farmat protiv botova koji ionako ruse cijene jer ne trose vrijeme vec bot farma, pa se i tu gotovo nemoguce natjecat.
Da, ja nisam išao na legendary item jer sam počeo sa drugim likom igrat (a sad igram sa trećim ). Mislim da to neće mijenjat jer im je cilj bio da legendary itemi budu jako rijetki, odnosno da ti trebaju mjeseci, godina dana ili kolko već da dođeš do njih. Baš ću probat sad na lvl-u 80 počet skupljat pare da vidim kak je to.
Ako one rade ban zato što netko šalje gold mailom netkom drugom onda su stvarno retardi. Mislim, njihova igra njihova pravila ali ovi mi je malo previše. U nekim drugim MMO sam posuđivao i davao golda i golda gildijima i frendovima i nikad nije bilo problema u vezi toga a davali smo da jedan od nas dobije egzotičnog mounta ili nabavi legendarni wepon pa onda opet svi skupa farmamo za nekog drugog itd.
Poslat ču im jedan mail u vezi ovog kada mi se bude dalo pa javim ako mi odgovore.
Ako imas pristup guild banci, ubaci frenda u guildu i neka ti stavi golde u guild banku.
Ako imas pristup guild banci, ubaci frenda u guildu i neka ti stavi golde u guild banku.
legendary je smece. kratko i jasno. moj lvl 80 exotic dagger je bolji od legendary daggera. statsi su bezveze i da samo radi skina stucem toliko vrimena i love, ma nema sanse
legedary po sadasnjim statsima je samo dobar za guardian tanka...
Pazi, to sa gold sellom... ja vjerujem da rade neke procjene sto je u redu, a sto nije. Gold selleru ne pise na celu da prodaje gold. Znaci prate se pravila ponasanja, prate se chatovi, prati se svasta nesto. Ono sto si ti reko, u drugim igrama si frendovima slao gold. To je ok jer ste frendovi. Neko vrijeme ste si u friend listi, igrate zajedno, to je ok. Ako sretnes lika prvi put, niste u friend listi, niste u istom guildu, ne igrate zajedno, nemate nekog traga da ste proveli odredjeno vrijeme skupa. Odjednom ti njemu posaljes 50 golda ... kuzis, meni bi se upalila neka lampica kad bih iso trazit takve nacine ponasanja. Nakon toga opet nema interakcije izmedju vas.
Ajde, obojica ste recimo iz RH pa mogu progutat da ste frendovi, da ti je brat ili nesto. ali kad bi jos IP adrese bile iz drugacijih zemalja... kuzis kaj ti hocu reci.
Nece mozda banat tebe radi 20 ili 50 golda, ali posalji jednom 30 drugome 20, niko od njih prije toga nije imao ikakvu interakciju sa tobom, mozda niste ni sa istog servera... kuzis gdje idem sa ovime. Moze doci ban, a ne mora, ali ne znam bih li riskirao radi 100kn ili 200kn cijelu igru i sv progress.
Stvar je u tome da je prodaja golda ilegalna i samo je jedna moguca kazna, a to je perma ban (s time da se sve cesce ukljucuju i institucije poput policije u odredjenim zemljama). Ako te ulove, naravno. Buduci da gold selleri posluju ok, ili anet prati tijek novca, mozda i suraduje sa nekim institucijama, ili jos nije polovila sve, vjerojatno nikad ni nece. Samo hocu reci da kod ovakvih igri obicno na*ebe mala riba prije velike. Oni imaju nekoliko racuna, jako paze da odvajaju novce od prodavaca i kurira, koriste razlicite IP adrese (proxy) itd. Tebi je sve na istom racunu.
@Obi Wan ha... sto vise razmisljam o tom legendaryu... da, 90% njega je u skinu. Zao mi je jako kaj nije berserker's nego sta to vec je, power, toughness, vitality. To je neki tanky build, ali opet, imao sam berserker's amulet i onda sam ga zamijenio sam MF amuletom i iz puke za*ebancije sam ga zamijenio sa takvim nekim precision, toughness, cond dmg ili nest, dakle definitivno nije bio sastavni dio berserker's geara (samo 1 item takav, svi ostali berserker's) i onako na prvu nije bilo apsolutno nikakve razlike u dmg-u. Hundread blades je i dalje radio 15k+ dmg (mislim varira, ali 15k je negdje srednja vrijednost, mozda cak i nesto ispod nje), sve brojke su bile tu negdje, mislim da 1 item ne igra neku ulogu sto se tice dps-a ( s time da legendary ima mrc veci base dmg pa isto vjerojatno utjece na to) i imam osjecaj da mi twilight ne bi nista pomogo ni odmogo po pitanju dmg-a, a bome ne bi imo ni neku revolucionarnu vrijednost po pitanju prezivljavanja. Nadam se da ce dodat opciju da on bude berserker's, ali sve si vise razmisljam da ako i ne dodaju on nije katastrofa po pitanju dps-a niti neka pomoc po pitanju prezivljavanja, vec cisto ono sto pise - prepoznatljiv skin za jako puno novaca. Ako vidim da mi dropa dusk sad, vjerojatno bih ga prodao, ali za 3-4 mjeseca kad mu padne cijena vjerojatno bih ga ponovo kupio, a do tada se nadam da bih imao i dovoljno karme i dio potrebnih itema za izradit ga i vjerojatno bih se odlucio na to.
Prati se vraga išta, pa igram igru 10 dana i več imam 6 poruka od goldsellera, a nerazumjem gdje je tu dobitak njima pošto kad ihse prijavi ukinu im acc (navodno).
To su hakirani accounti i njih jako brzo gase. Problem je sto ih je hakirano tisuce i to je maltene borba sa vjetrenjacama. Ja ih dnevno 3-5 prijavim i blokiram i stalno se javljaju sa novim imenima.
Igra se da kupit dosta jeftino, pogotovo ako ide naveliko, vjerujem da je ispod 200kn. Nek mu svaki taj account izreklamira stranicu i privuce ljude u vrijednosti 300-400kn on je na dobitku. Sa cijenom od dolara po goldu to nije problem, buduci da imaju na tisuce golda za prodat.
MA evo već skoro pa 2 mjeseca igram GW2 i igra mi nimalo nije dosadila. Zabavna je do bola. SPvp sam malo zanemario kao i WvW jer PvE nudi toliko toga.
Vidim da će me ta igra držat jako dugo. Al eto sad kreće faks tako da budem malo (čitaj dosta) usporio s igranjem
Malo kasnim s odgovorom, ali bio sam zauzet (da, igrao sam GW2). Kod mene je ista stvar. Jedna stvar koja mi je posebno super su jumping puzzlovi. Na nekima sam proveo više vremena nego u dungeonima (mislim, koji je preverznjak smislio skakanje naslijepo u vodopad koji s druge strane ima chest - a da ne govorim o tome kako doći do tog vodopada?!). Imam osjećaj da ću, kad tad, ići od zone do zone i provjeravati da li sam koji puzzle preskočio i ići ga rješavati.
Iskreno se nadam da će u nekoj od ekspanzija ovi jumping puzzlovi biti još malo teži i malo više nalik Dungeon Masteru, gdje bi osim spretnosti na mišu i tipkovnici trebalo pokazati i malo više pameti.
Mislim da me WvWvW i sPvP neće tako skoro vidjeti.. Ovo mi je prezabavno..
svaki jumping puzzle ima achievement tako da nije problem provjerit koji nisi eventualno napravio
MA evo već skoro pa 2 mjeseca igram GW2 i igra mi nimalo nije dosadila. Zabavna je do bola. SPvp sam malo zanemario kao i WvW jer PvE nudi toliko toga.
Vidim da će me ta igra držat jako dugo. Al eto sad kreće faks tako da budem malo (čitaj dosta) usporio s igranjem
Malo kasnim s odgovorom, ali bio sam zauzet (da, igrao sam GW2). Kod mene je ista stvar. Jedna stvar koja mi je posebno super su jumping puzzlovi. Na nekima sam proveo više vremena nego u dungeonima (mislim, koji je preverznjak smislio skakanje naslijepo u vodopad koji s druge strane ima chest - a da ne govorim o tome kako doći do tog vodopada?!). Imam osjećaj da ću, kad tad, ići od zone do zone i provjeravati da li sam koji puzzle preskočio i ići ga rješavati.
Iskreno se nadam da će u nekoj od ekspanzija ovi jumping puzzlovi biti još malo teži i malo više nalik Dungeon Masteru, gdje bi osim spretnosti na mišu i tipkovnici trebalo pokazati i malo više pameti.
Mislim da me WvWvW i sPvP neće tako skoro vidjeti.. Ovo mi je prezabavno..
stari jake ti zabave koju rijesis u 5 sati igranja.. neke su zabavne, neke frustrirajuce ali su def jako malo dio contesta i brzo prolazna zabava.
Uzeo i ja GW2 napokon. Krenuo s Rejnđerom Nornom :)) Na Gandari sam pa ću u CM guild...ovo će biti duga noooćććć...sutraa izvješćee pre jutrooo
Ja cu puzzle ostavit za kasnije, trenutno sam 45. lvl Ranger, Gandara, CM guild. Rangeri, ako vas ima, jel koristite short ili longbow?
Uzeo i ja GW2 napokon. Krenuo s Rejnđerom Nornom :)) Na Gandari sam pa ću u CM guild...ovo će biti duga noooćććć...sutraa izvješćee pre jutrooo
ranger je sh*t bolje biraj nesto drugo..
Hmmm a zbog čegaa ti nije sjeo rejnđ
tesko je to tebi objasnit kad si novi igrac...
prvo petovi crkaju prebrzo. dps je nikakav. nemas pravi aoe. itd sad da ne nabrajam. okani se toga i biraj nesto drugo.
prvo petovi crkaju prebrzo. dps je nikakav. nemas pravi aoe. itd sad da ne nabrajam. okani se toga i biraj nesto drugo.
Ali ga svejedno probaj prvo pa ako ti se ne svidi možeš neku drugu klasu. Imaš dva peta, kad ti crkne jedan prebaciš na drugog. Za dps probaj melee oružja. Za prvih 5 trait bodova si možeš uzet prvi trait u Beastmastery da dobiješ svaki put kad swapaš petove 2 sekunde quickness. Još ako si uzmeš poslije Quickening Zephyr imaš dobar dps.
Kad swapaš petove prebaci malo prije nego ti umre jer ti je onda cooldown za swap manji. Ako ti umre onda moraš čekat minutu ili tako nešto. To su stavili da ne moraš više stalno rezat petove.
Kavu sa šlagom
Hmm, i think ur doing it wrong :S
Znam rangera koji topi sve zivo s longbow/greatsword kombinacijom.
Full power/precision/crit build, veteran mobove topi od sale.
Koje god probleme rangeri imali, mislim da nedostatak dps-a nije jedan od njih.