GTA IV troking

poruka: 20
|
čitano: 5.313
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
GTA IV troking

znam da ima brdo takvih tema, al ne znam dal netko ima sljedei problem kao ja..

moja konfa

athlon 4000+

gainward bliss 8800 gt

dd2 - 2 gb kingmax

i sad gta sam uredno instalirao sve crackove i patchove pobaco unutra , stavio najnovije drivere od grafe i sve igrica radi bez ikakvih problema sa kamerom , ali nažalost dolazi do štekanja i na medium i na low i na rezoluciji na 1280x

napravio defregmentaciju i sve to , ali ne mjenja se ništa..

e sad jel netko zna kako riješiti ovaj problem i šta bi mogao bit problem??

znam da je athlon malo slabiji 4000+ ali opet da cak i na low kad stavim i rezu 1280 ono moze stekat

hvala svima na pomoci i odgovorima..Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA IV troking

Gle, da bi se igrica više manje glatko izvodila potreban je najmanje AMD Phenom X3 što se tiče AMD, dok je kod Intela neki jači dvojezgreni. Grafička HD 4850 ili 9800gtx. A i uz njih neće sve glatko ići. Uostalom, takvih tema je bilo na milijun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GTA IV troking

Znam da je bilo tema i sve to , ali ne kuzim kak je moguce da steka na 1280 - low ????

a i grafička 8800 od 1gb nije baš nešto za bacit..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 18:12 (Korisnik).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA IV troking

ja imam 8800gt i na 1680x1050 na medium i high detalji mi igra glatko radi.. ali ja imam q6600..

Mjenjam teglu kiselog kupusa za yugu!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GTA IV troking

Da ali tu je vec procesor kod tebe od 1500 kn

ocito procesor igra veliku ulogu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GTA IV troking

Znas koji su preporuceni sistemski zahtjevi za ugodno igranje, a oni su malo jaci od tvoje konfiguracije;  tako da uopce nije neobicno da ti "steka". Imas jednojezgreni CPU, a on je dosta bitan u GTA4 (usporedi GPU za minimalnu i preporucenu konfiguraciju, pa onda i CPU za minimalnu i preporucenu, vidi se odmah da je CPU-intenzivna igra)

Nisi napisao da li to vrtis pod Vistom ili XPom; nema se sto puno za kuziti, igra je jednostavno prezahtjevna i framerate pada; jesi probao spustiti rezoluciju?

16 godina
neaktivan
GTA IV troking

Problem je vrlo vjerojatno, ako ne i sigurno, u lošm engineu od igre.

Naime koliko ja znam igra je prebacena direktno sa konzola na pc, bez velike promjene (ako je uopce i bilo promjene)

samog enginea.

Prevedeno, potrebna ti je vesejezgrena procesorska snaga, tj. nije bitna (kao za vecinu ostalih igara) vrlo visoka frekva procesora,

nego je potrebno vise jezgri kao kod ps3 i xbox 360.

Grafička je u redu isto kao i RAM, mada ti nebi lose doslo jos 2Gb extra (jeftin je jako ovih dana) pogotovo ako se sve vrti na visti.

Nadaj se patchu koji ce eventualno povecat ulogu graficke a smanjit ulogu procesora.

Pozdrav =)

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Zvekan kaže...

Problem je vrlo vjerojatno, ako ne i sigurno, u lošm engineu od igre.

Naime koliko ja znam igra je prebacena direktno sa konzola na pc, bez velike promjene (ako je uopce i bilo promjene)

samog enginea.

Prevedeno, potrebna ti je vesejezgrena procesorska snaga, tj. nije bitna (kao za vecinu ostalih igara) vrlo visoka frekva procesora,

nego je potrebno vise jezgri kao kod ps3 i xbox 360.

Nije istina, da si malo čitao recenzije znao bi da je Rockstar uložio truda u engine za PC verziju, te da se on smatra naprednijim nego oni

na XBOX-u i PS3-ci. Osim toga što misliš zašzo im je trebalo više od pola godine do izlaska PC inačice igre.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
16 godina
neaktivan
GTA IV troking

Moj prijatelj je jučer odvrtio igru na 1280x1024...low,medium...one brojke nije  ništa mjenjao na AMD X2 6000+ i XFX 8600 GT, 2 GB RAMA, bez trzanja i štekanja ikakvih... a u tvom slučaju je problem procesor...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV troking

Pripremao ga je, ali imaju jako ošu izvedbu....

Igra je daleko prezahtjevna za ono što nudi,

i definitivno puno previše žvače procesor, takva igra to nikako nebi smjela raditi...

Druga stvar je to što je za igre (kod procesora) najbitnija vrlo visoka frekvencija,

a u ovom slucaju broj jezgri ima vecu ulogu od samog peeka frekve...

Što nikako nije uobicajeno za engine od igre...

Prevedeno loše su napravili taj slavni engine i prekticki bacili tih pola godine u vjetar....

Osobno imam AMD Athlon 64 4000+, GF 9600 GT 512Mb, 2Gb DDR-a i u grubo

Fallout 3, Oblivion, Witcher i slicno mi rade na priblizno najvecim detaljima i rezi od 1240 x 1024...

Na poslu imam slicnu konfiguraciju za montažu videa samo sa četverojezgrenim procesorima i kod igara

gotovo da i nema razlike osim kod rjetkih kao GTA.

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GTA IV troking

Ma vrtim na win XP a proc je točno ovaj : CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2

Znam da bi trebo on bi malo jači , a što se tiče rama to sam razmisljo uzet za 150kn u jednom slotu cak 2 gb..

Inače evo sve nove sam skinio i Crysis , far cry 2 , fall out, cod5 , al baš sve nove sam skinio i isprobo koji se izasle ove godine i sve derem na hihg i na najvecoj rezi , ali eto samo se hebeni gta IV doso kurčit::((

Al ono grafa je sad nova od neki dan , bila na popustu kasnijie cu maznit još jednu istu takvu ( 8800 gt ) odigrat cu GTA IV i zbogom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 11:29 (Korisnik).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV troking

Iskreno mislim da nema potrebe da mjenjaš grafičku iducih do godinu dana...osim ako

nisi jedan od onih koji jednostavno moraju igrat sve na maximumu =)

a ako si bas zapeo za GTA IV onda podebljaj proc....tj. razmisli o četverojezgrenom, što bi ti moglo mrvicu

"spustit" komp što se tiče svih ostalih igara >P osim GTA naravno....

Moja preporuka je jedan od jačih (onih pri vrhu) AMD-ovih dvojezgrenih....

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Korisnik kaže...

Ma vrtim na win XP a proc je točno ovaj : CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, dual core, SckAM2

Znam da bi trebo on bi malo jači , a što se tiče rama to sam razmisljo uzet za 150kn u jednom slotu cak 2 gb..

Inače evo sve nove sam skinio i Crysis , far cry 2 , fall out, cod5 , al baš sve nove sam skinio i isprobo koji se izasle ove godine i sve derem na hihg i na najvecoj rezi , ali eto samo se hebeni gta IV doso kurčit::((

Al ono grafa je sad nova od neki dan , bila na popustu kasnijie cu maznit još jednu istu takvu ( 8800 gt ) odigrat cu GTA IV i zbogom..

Jedna igra nije vrijedna nadogradnje kompa, zato možeš uživat na high detaljima u ostalim igrama.A ak ti se baš hoće GTA 4 uzmi Athlon 64 X2 6000+ ili još bolje 6400+.Četiri jezgre ne pokazuju svoju snagu inače u igrama ,al uvijek mora postojat iznimka.To da ti igra šteka ili kako ja to volim nazvat "trokira".Da bi igro GTA 4 normalno treba ti neki jači Intel (Quad), a tu se podrazumijeva i nova matična.Jednostavno ak ti se tolko igra GTA 4 kupi X360 Arcade i za njega igru GTA 4 i kad odigraš prodaj i za te novce kupi nove komponente.
92% tinejdžera sluša turbofolk,ako si i ti među njima kopiraj si ovo u potpis. Zastava Yugo 89.g. alu felge,klima,CD i DVD player,nema zadnja sjedala (instalirani lcd monitori),prostor za kučište pc-a,V8 motor od 350KS nepovoljno prodajem !!!!!!
17 godina
neaktivan
GTA IV troking

jel igra tko na high i da mu ide glatko??

jel moze napisat konfu kompa?

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA IV troking

ja igram s :

reza 1280*1024 ( imam 17'' monitor)

texture:high

onda ono drugo, rander ili kak vec: highest

drawdistance : 45

ono dalje nije toliko bitno, ugl. vrti mi avg 37 fpsa prema benchmarku, a u igri mi je sve glatko, nikad ne trokira

komp mi je:

C2D E8500

HD4850

2x2GB DDRII

i sve super radi, a CPU usage u benchmarku mi pokaze na 79%, tak da one   priče o 4 jezgre padaju u vodu, ni ove moje dve na max postavkama ne iskoristi u cijelosti

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 3:39 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
GTA IV troking

evo pa si testiraj komp...

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

Intel Core 2 Duo 2.40GHz, ATI Radeon 3870, Gigabyte GA-954GCMX-S2

0 0 hvala 0
16 godina
GTA IV troking
Intel Core 2 Duo 2.40GHz, ATI Radeon 3870, Gigabyte GA-954GCMX-S2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA IV troking

Zna li netk ogdje mogu skinuti Game Social Club .

Kad pokrenem da se instalira na "run" onda mi izbaci onaj crni prozor i izbaci kao da se nije ništa dohgodilo .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Zna li netk ogdje mogu skinuti Game Social Club .

Kad pokrenem da se instalira na "run" onda mi izbaci onaj crni prozor i izbaci kao da se nije ništa dohgodilo .

http://www.rockstargames.com/support/IV/PC/RSGSC/index.html
Too late,my time has come, Goodbye everybody-I've got to go...
16 godina
GTA IV troking

Frend mi ima piratsku verziju GTA IV (budala jedna) i kaze kako su svi budale koji kupuju oriđiđi igru, a tek se onda zali na isti problem nakon 1 tjedan nakon sto je instalirao igru....lol

Necu da pisem koja mi je konfa jer je skulla...a uskoro ce biti supeer...weeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice