GTA IV - Par problemcica zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 10.894
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Zdravo sviima, ovdje sam nov i nadam se da ne kršim nikakva pravila sa time što je moj prvi post odmah otvorena tema, naime takav problem nema nitko nego samo JA! :( smrc.

E pa više nemogu, moram potražit pomoć.

Problem 1: Imao sam do sada 9.3 Ati Catalyst drivere i instalirao nove 9.5 i promjenilo mi se u igri ovo : Kada udjem vec na pocetku mi poćne titrati onako, neznam kako objasnit probat ću vako : Kada sa mobitelom slikate televizor ili monitor znate one crte šta prolaze kao neke crte...

Riješenje koje je jednom pomoglo : To sam riješio tako da sam iskljucio onaj Desktop refresh rate ( Disabled ) i u igri sam stavio 75Hz i na Graficki 75Hz i onda je to nestalo, i VPU recovery na disabled.

Naime, kada sam instalirao nove drivere opet mi se to pojavilo i opet prolaze te crte. Kako riješim to ?

Problem 2: Igra mi se ponekad zna smrznuti, jel to bilo zbog ovog VPU recovery-a  na graficki sta mi je bio off? Nekad se smrzne 100% nekad 50% znači,

100% = moram restart kompa.

50% = moram pritisnut start pa otvorit task manager i pritisnuti slovo G pa ALT + E i enter, napamet moram end task napravit....

Moja konfa kompa je premoćna da bi bilo u njoj problem : ali ? ...

Konfa :

Procesor : Quad Core, Q6600, 2.40GHz

Memorija: 3 GB rama 1066MHz ddr2

Grafička : Radeon 3870 x2 1 GB rama

Napajanje : 700W Tagan

Matična : Asus P5k-E Wifi

Diskovi : 10.000 O/min ( Raptor ) 36GB , 7.200 O/min 320GB HDD ( nisam siguran za proizvođača. )

Eto to bi bilo to :)

EDIT:

Statistics
Average FPS: 57.45
Duration: 37.42 sec
CPU Usage: 61%
System memory usage: 54%
Video memory usage: 82%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Texture Filter Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 3870 X2
Video Driver version: 6.14.10.6947
Audio Adapter: SoundMAX HD Audio
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz

File ID: benchmark.cli

P.S. Neće mi dat ovaj Texture Quality na High , automatski mi baca na Medium

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 15:38 (bobo1).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Vidim da nitko ne odgovara, ova tema je otisla na skoro pa treću stranicu, svaki GTA IV problem je brzo riješen, jel mi možete onda barem za te probleme nešto izguglati ?

2 Dana vec guglam itd... ali nista.. Molim strucnu pomoc :) Opet ^^

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Mogu ti pomoći samo oko jedne stvri. Točnije nemogu ti pomoći ali ti mogu reći zašto je to tako.

Naime što se tiče ovog štekanja. GTA 4 ima veliki bug. Nakon sat dva igranja, više manje, počinje štekanje jer dolazi do tzv. "memory leak"!

Kod GTA 4 je problem zato što igrica uzima puno rama. Problem je moguće djelomično riješiti stavljanjem više rama i novog patcha kojeg možeš skinuti s GTA stranice.

Ako je sve ok radilo na starim driverima.. instaliraj starije drivere pa vidi dal radi..

BTW: koji monitor imas LCD ili CRT? Da možda nije problem u monitoru?

Nisam ništa reko!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: GTA IV - Par problemcica
PoToKTM kaže...

Mogu ti pomoći samo oko jedne stvri. Točnije nemogu ti pomoći ali ti mogu reći zašto je to tako.

Naime što se tiče ovog štekanja. GTA 4 ima veliki bug. Nakon sat dva igranja, više manje, počinje štekanje jer dolazi do tzv. "memory leak"!

Kod GTA 4 je problem zato što igrica uzima puno rama. Problem je moguće djelomično riješiti stavljanjem više rama i novog patcha kojeg možeš skinuti s GTA stranice.

Ako je sve ok radilo na starim driverima.. instaliraj starije drivere pa vidi dal radi..

memory leak, znam za to, memorija ne pomaze... 4GB memorije imam ddr2 OcZ mislim 1066MHz al posto windows prepoznaje 3....
LCD imam i nije u monitoru problem ;) 1GB memorije mi uzima sam vidio kada igram :D Sta je ekstremno^^...
Stavio sam stare drivere i reinstalirao GTA IV kompletno sve savegame sve, i opet ništa ?
16 godina
neaktivan
bobo1 kaže...
PoToKTM kaže...

memory leak, znam za to, memorija ne pomaze... 4GB memorije imam ddr2 OcZ mislim 1066MHz al posto windows prepoznaje 3....
LCD imam i nije u monitoru problem ;) 1GB memorije mi uzima sam vidio kada igram :D Sta je ekstremno^^...
Stavio sam stare drivere i reinstalirao GTA IV kompletno sve savegame sve, i opet ništa ?
Hmm. Probaj ovako: Ako možeš nabavi Vistu i na njoj instaliraj DX10 i nove drivere! I ako imas para jos piknut koji ram. Za "normalno igranje GTA 4 je potrebno min. 4 GB. Namigiva
Javi ako se i tada to desava. Ako da.. onda je mozda problem u igrici. Probaj si zadrzat "sejvane" fileove i povovno reinstalirat igricu.
Nisam ništa reko!
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

To je bila najgora solucija, to sam htio al nisam htio, bratic mi govori vec... dugo... a 4GB rama 1066MHz je sasvim dosta ;)

Eto , nista vidim da se neda drugacije rijesit nego vista :)

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bobo1 kaže...

To je bila najgora solucija, to sam htio al nisam htio, bratic mi govori vec... dugo... a 4GB rama 1066MHz je sasvim dosta ;)

Eto , nista vidim da se neda drugacije rijesit nego vista :)

Hvala

Pa ja mislim da je 4 Gb dosta. Da. Probaj vistu pa ak ni onda nejde javi se pa cemo nastaviti sustavom eliminacije.
Nisam ništa reko!
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

ja imam 2 gb rama i radi mi bez ikakvih problema.

fm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kod pokretanja mi se otvori ko onaj program za izradu programa. ono crno smece i pise onda fatal error RMN40 i zgasi se

kaj to znaci?

16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Otvori C:\ProgramFiles.......\Grand Theft Auto IV i onda tu imas LaunchGTAIV stisni desni klikom i zatim properties , compactibility, i run this program in mode with Windows 2000. Ako jos nece ucini istu stvar sa GTAIV.exe

Spirit...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

RMN40 ti je oznaka da nemaš SP3 na XPu ili SP2 na Visti

RazerDinoMan and Gang 4ever 2gether
16 godina
neaktivan

kaj trebam napravit da bi mi radilo? kaj trebam skinut, instalirat....

16 godina
1986 kaže...

RMN40 error znači da trebaš imati SP3 za XP. Znači moraš to nabavit ak hoćeš igrat GTA 4, ili si instaliraj Vistu SP1.

16 godina
neaktivan
Mojo51 kaže...
1986 kaže...

RMN40 error znači da trebaš imati SP3 za XP. Znači moraš to nabavit ak hoćeš igrat GTA 4, ili si instaliraj Vistu SP1.

Šta nije Vista SP2?

16 godina
RazerDinoMan kaže...
Mojo51 kaže...
1986 kaže...

Šta nije Vista SP2?

Ne, jer dok je GTA 4 izišla nije niti bilo Viste SP2.

16 godina
neaktivan
1986 kaže...

Otvori C:\ProgramFiles.......\Grand Theft Auto IV i onda tu imas LaunchGTAIV stisni desni klikom i zatim properties , compactibility, i run this program in mode with Windows 2000. Ako jos nece ucini istu stvar sa GTAIV.exe

NAPRAVI TO RADIT CE TI

Spirit...
16 godina
neaktivan
Neutral kaže...
1986 kaže...

NAPRAVI TO RADIT CE TI

ili stavi na 98

16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Ma nek stavi na 95 xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Ja sam instalirao gta iv na xp i nije ga htio otvorit zbog shadera(grafičke loše).GTA IV je instaliran "čekao" novu grafičku.U međuvremenu sam instalirao Vistu.Kada sam išao pokrenuti GTA IV reko mi je taj eror i kojeg vi pričate r...nešto,a kad sam ga išo unninstalat je reko GTA IV is not compatible with Windows %P ili tako nešto.Ja sam se iživciro jer sam trebao mjesta na hardu pa sam ga "prisilno" pobrisao sa kompa.Kad sam ga išao ponovno instalirat o ode na auto run i kaže nešto run rockstar social club i to ja stisnem a onda čekam,i čekam,čekam,čekam,a on ništa kao da mu ništa nisam zadao da radi.

PS:To što si novi na forumu ne znači da ne možeš radit teme.Namigiva

Djela govore.Milan Banditič.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo nekak je proradilo Smijeh

kad sam vec tu da pitam: di da namjestim da igram s joysticom (joypad)?

edit: ne znam zakaj mi steka na low?... imam 3 GHz procesor, 512 mb ATI Radeon graficku, 2 GB RADNE....

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 8:27 (1986).
16 godina
1986 kaže...

evo nekak je proradilo Smijeh

kad sam vec tu da pitam: di da namjestim da igram s joysticom (joypad)?

edit: ne znam zakaj mi steka na low?... imam 3 GHz procesor, 512 mb ATI Radeon graficku, 2 GB RADNE....

Ovo za joystick neznam ali pretpostavljam da valjda pod opcijama umjesto tipkovnice staviš joypad.

Evo tu su ti minimalna i preporučena konfiguracija pa si pogledaj zašto ti šteka... i takvih tema imaš već na forumu pa malo pogledaj.

Minimum System Requirements

- OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3

-Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz

- Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space

- Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900

Recommended System Requirements

- OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3

- Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz

- Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)

- 18 GB Free Hard Drive Space

- Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

16 godina
neaktivan

U GTA IV je procesor važniji od grafe (kolko ja znam) pa ako imaš jednojezgreni, vjerojatno je zato...

16 godina
RazerDinoMan kaže...

U GTA IV je procesor važniji od grafe (kolko ja znam) pa ako imaš jednojezgreni, vjerojatno je zato...

Slažem se. Jer 1986 ima jednojezgreni (bar nije napisao da ima više jezgri) pa mu vjerojatno zato šteka. Makar jedan moj frend ima dvojezgreni od 2.2 GHz, grafu ATI od 512 MB i 2 GB RAM-a ali mu svejedno šteka.

16 godina
neaktivan

Moj bratić je bio kupio (moš mislit) dobar laptop sa Athlonom x2 na 2.1Ghz, Radeonom 3650 od 512MB i 4GB RAM (sa vistom x64) i IV mu ne radi...platio laptop 6.700kn, ja svoj komp (pogledaj pod Moj PC) 4k i meni bi IV vjerojatno radio..

16 godina
RazerDinoMan kaže...

Moj bratić je bio kupio (moš mislit) dobar laptop sa Athlonom x2 na 2.1Ghz, Radeonom 3650 od 512MB i 4GB RAM (sa vistom x64) i IV mu ne radi...platio laptop 6.700kn, ja svoj komp (pogledaj pod Moj PC) 4k i meni bi IV vjerojatno radio..

Zato ja uopće ne pomišljam na laptop. Za takve novce kakve je on dao za laptop mogao si je kupiti komp koji bi bez problema vrtio GTA 4.

16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Ja sam GTA IV instalirao bar 8-10 puta. Svaki put je bilo problema osim sada. Prvo sam instalirao igricu (nažalost piratskuNamigiva) zatim sam instaliro najnoviji patch (1.0.3.0) i stavio njegov crack. Sve sam to napravio na windowsima xp sp3. U igri sam sve stavio na very high osim tekstura koje su high. View distance je takočer na max. Igra mi radi bezprijekorno bez trzanja, zamrzivanja i ostalih grešaka. Radi konstantno na nekih 60fps-a bez frame dropova(najviše što mi je palo bilo je na 45fps-a). Jedini problem mi je (ja mislim zbog toga što mi monitor ide samo do 60hertz-a.) to što ponekad u animacijama događa se ono kao da slikam kamerom na mobitelu pa se pojave one crte(nemogu bolje objasnit). Al mi ne smeta previše. Mislim da sam jedan od rijetkih kojima se igra nije nikad smrznula, ne šteka i ne frustrira brojnim bugovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Vjerojatno si skinuo onaj "real deal" sa TPB-a....nažalost, više ga nemaPlač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da imam jednojezgreni....

kaj nitko ne zna za joystick?

16 godina
1986 kaže...

da imam jednojezgreni....

kaj nitko ne zna za joystick?

Pa valjda pod opcijama u igri staviš joystick umjesto tipkovnice.

16 godina
neaktivan
GTA IV - Par problemcica

Misliš na joystick ili kontroler?

Joystick.. Joystick..
Kontroler.. Kontroler..
S obzirom na obzir da je moj obzir obzirniji od tvog obzira, tvoj obzir nije u obziru te je stoga moj obzir obzirniji od tvog obzira i zato tvoj obzir ne dolazi u obzir!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice