- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo sam si dotjerao mapu i pičiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!
A s čim si dotjerao mapu?
Da li onaj mod za navodnjavanje povecava urod?
Koji mod za navodnjavanje?
Imas link?
U specijalizaciji piše sprayer iliti prskalica. A i po slikama se vidi da je tamnije tlo gdje prska vodu, kao kad se prska sa prskalicom.
Vjerovatno zamjenjuje prskalicu, al je kao fora navodnjavanje
A s čim si dotjerao mapu?
Obrisao neke stvari koje su nepotrebne i nedorađene.
Da li onaj mod za navodnjavanje povecava urod?
Koji mod za navodnjavanje?
Imas link?
U specijalizaciji piše sprayer iliti prskalica. A i po slikama se vidi da je tamnije tlo gdje prska vodu, kao kad se prska sa prskalicom.
Vjerovatno zamjenjuje prskalicu, al je kao fora navodnjavanje
e jeste to je taj mod,sad neznam jel on sta povecava urod ili samo tako prskas vodu po njivi
sta mislite zasto mi se zakoci igra kad igram sa modovima ubacio sam modove imt i zmaj i kad nakupujem nekoliko traktora i kombajn oce da se pokoci :S
To je Westbridge jeli? Imas oridjidji ili onu narodnu? ja sam malo pogledao ovu drugu i neke stvari fale, npr. uopce nema kamiona od mjekare, sto i nije toliki problem, postoji mod.
'Pogledao' sam mapu jer mi nije nesto specijalno, mislim da ima mnogo boljih kao slobodni modovi. 2 Rivers i OGF Australija jos kotiraju VRLO visoko kod mene :)
Mrsko mi je dati novce za nesto sto mi u biti ne treba. Preradio sam si Hagenstedt, i zadovoljan sam s mapom. A i ona pocetna groznica je prosla, odigram par sati tu i tamo.Skoro godinu i pol igram FS13.
Dobio sam na poklon the Sims 2 Double deluxe, pa sad prasim po tome. Daaaa, znam, stara je ko Metuzalem. Trojku vjerojatno ne bih mogao igrati na nekim normalnim postavkama na svojoj staroj kanti.
@Onaj tko je par postova iznad pitao kako hranim 4000 krava, evo slike moje tvornice stocne hrane d.o.o.
Velika zgrada je 'futterlager' tj skladiste hrane. To je mod koji se instalira s Editorom. Lijeva hrpa je trava, pa do nje silaza, pa slama i najzad gotova mjesavina hrane koja se sipa u jasle.
Lijevo su 3 mijesalice hrane, svaka je dovoljna za otprilike 1000 krava. Sa straznje strane se ubacuje (bagerom ili kamionom itd) trava, silaza i slama, a s prednje strane u veliki crveni tank se proizvodi mjesavina hrane. Otud se vozi u jasle ili ako ima viska, na onu zadnju hrpu u skladistu. Slama se ubacuje prikolicom koja podrzava prijevoz slame.
To je Westbridge jeli? Imas oridjidji ili onu narodnu? ja sam malo pogledao ovu drugu i neke stvari fale, npr. uopce nema kamiona od mjekare, sto i nije toliki problem, postoji mod.
'Pogledao' sam mapu jer mi nije nesto specijalno, mislim da ima mnogo boljih kao slobodni modovi. 2 Rivers i OGF Australija jos kotiraju VRLO visoko kod mene :)
Mrsko mi je dati novce za nesto sto mi u biti ne treba. Preradio sam si Hagenstedt, i zadovoljan sam s mapom. A i ona pocetna groznica je prosla, odigram par sati tu i tamo.Skoro godinu i pol igram FS13.
Dobio sam na poklon the Sims 2 Double deluxe, pa sad prasim po tome. Daaaa, znam, stara je ko Metuzalem. Trojku vjerojatno ne bih mogao igrati na nekim normalnim postavkama na svojoj staroj kanti.
@Onaj tko je par postova iznad pitao kako hranim 4000 krava, evo slike moje tvornice stocne hrane d.o.o.
Velika zgrada je 'futterlager' tj skladiste hrane. To je mod koji se instalira s Editorom. Lijeva hrpa je trava, pa do nje silaza, pa slama i najzad gotova mjesavina hrane koja se sipa u jasle.
Lijevo su 3 mijesalice hrane, svaka je dovoljna za otprilike 1000 krava. Sa straznje strane se ubacuje (bagerom ili kamionom itd) trava, silaza i slama, a s prednje strane u veliki crveni tank se proizvodi mjesavina hrane. Otud se vozi u jasle ili ako ima viska, na onu zadnju hrpu u skladistu. Slama se ubacuje prikolicom koja podrzava prijevoz slame.
Narodnu.Original mi se nije baš sviđala zbog prerijske trave..mislim,malo je fulano.U ovoj je lik stavio malo previše onih silage silo.To sam pobrisao kao i par garaža i onih nadstrešnica pa sam si stavio jednu tamo kod krava...da mi ne pokisnu bale.Hahahaah!!!! Imam i Two rivers ali je baš ne igram.Znao sam se pogubiti pa onda pali PDA da se snađem.Ova je pregledna i ima dobar omjer veličine polja.
A Sims??? Imam Sims3 Seasons...j**** zarazno!
directx 11 imam trenutno, može li malo podrobnije, koje drivere da updejtam? Kao što rekoh,
laik sam pa mi ne ide baš.. Gdje mogu pronaći nove drivere? Na nekom stranom forumu lik je uspio zaigrati s mojom grafičkom pa bi volio i ja :)
dal postoji neki mod da usjevi ne mogu propadat?
Da li na fs 2013 postoji kiša ili sneg ili samo dan i noć i večito je sunce?...
Koju verziju igre imas? I ja sam imao taj problem,kad sam na 2.0 apdejto u roku 5 min mi je pala kisa..
ljudi kako trazite drustvo za mp ? jel ima neko sa kim bih mogao da igram mp ako uzmem original ?
Koju verziju igre imas? I ja sam imao taj problem,kad sam na 2.0 apdejto u roku 5 min mi je pala kisa..
Meni je 100% padala kisa/snijeg/bila magla i prije 2.0. Mozda je do graficke ili PC konfiguracije. Sjecam se da mi je na 2 rivers svako malo padao snijeg, a na OGM Australia usred pustinje nemilice lila kisa kao iz kabla.... i jos i dalje je tamo pustinja iako svako malo pljusti kisa
moze pomoc? sto mi sve treba da bi mogo hranit krave?
Ima netko za siknut 2 kljuca za mene i frenda, poceli bismo igrat ali culi smo da treba oridjidji kljucevi za multiplayer... Jel ima tko viska?
Ima netko za siknut 2 kljuca za mene i frenda, poceli bismo igrat ali culi smo da treba oridjidji kljucevi za multiplayer... Jel ima tko viska?
Nitko ti nece dati 2 original kljuca za igru..Kupite i igrajte..
Nitko ti nece dati 2 original kljuca za igru..Kupite i igrajte..
vidio sam da je netko pitao prije godinu dvije za kljuc pa da pitam i ja.. xD Ne znam koliko je igra, mislio sam da je nesto sitno jer mi se ocito ucinilo da sam ju prije par tiedana vidio na humble bundleu...
U biti hvala na savjetu, najvjerovatnije cemo i kupit... Pozz
Pritisni tipku I pa se sa tipkom 9 otsetaj do panela s kravama, tu imas cijelu listu sto krave jedu. Najednostavnije je dati im samo malo trave. Ili slame. Ili oboje. plus malo silaze.
najucinkovitije je davati im kravlji mix. To dobijes kad izmijesas u Kuhn mijesalici travu i silazu. Mozes (ne moras) u mix dodati imalo slame. Vazan je pravilan omjer. Kad im dajes mix, ne moras im vise davati ni travu ni slamu ni silazu, samo mix. Onda proizvode 90% mlijeka. Ako im jos prostres slamu na pod staje, proizvodnja je 100%. Ako im dajes i vodu (cow water mod), proizvodnja je 110%. Silazu dobijes kad sipas travu/chaff u betonski bunker, izgazis teskim traktorom/bagerom do 100%, pokrijes sa "R" ceradom i cekas da prokuha do 100%. Onda nastane silaza (smedja masa) koju stavis sa travom u mijesalicu i dobijes mix.
Pritisni tipku I pa se sa tipkom 9 otsetaj do panela s kravama, tu imas cijelu listu sto krave jedu. Najednostavnije je dati im samo malo trave. Ili slame. Ili oboje. plus malo silaze.
najucinkovitije je davati im kravlji mix. To dobijes kad izmijesas u Kuhn mijesalici travu i silazu. Mozes (ne moras) u mix dodati imalo slame. Vazan je pravilan omjer. Kad im dajes mix, ne moras im vise davati ni travu ni slamu ni silazu, samo mix. Onda proizvode 90% mlijeka. Ako im jos prostres slamu na pod staje, proizvodnja je 100%. Ako im dajes i vodu (cow water mod), proizvodnja je 110%. Silazu dobijes kad sipas travu/chaff u betonski bunker, izgazis teskim traktorom/bagerom do 100%, pokrijes sa "R" ceradom i cekas da prokuha do 100%. Onda nastane silaza (smedja masa) koju stavis sa travom u mijesalicu i dobijes mix.
Kolega BULIGO,ti si jedini koji svaki puta objasniš ama baš svakome kako se igra.Moraš napraviti koji tutorial za youtube.Tamo ih ima stvarno puno ali 96% na stranom jeziku.Vjerujem da bi imao dosta pregleda i lajkova.
hvala puno si mi pomogo...
A sa kojim umetkom se hvata trava onaj sivi bager ne moze tj obicnom lopatom ne moze,a koji nastavak za to sluzi??a ono za mix nisam znao ali je strava fora morat cu da probam...
Kolega BULIGO,ti si jedini koji svaki puta objasniš ama baš svakome kako se igra.Moraš napraviti koji tutorial za youtube.Tamo ih ima stvarno puno ali 96% na stranom jeziku.Vjerujem da bi imao dosta pregleda i lajkova.
Stooo? Tutorial na Youtubeu? NIKAD!
Onda vise ne bih mogao ovdje spammati te uvijek iste fore i pravit se pametan!
A sa kojim umetkom se hvata trava onaj sivi bager ne moze tj obicnom lopatom ne moze,a koji nastavak za to sluzi??a ono za mix nisam znao ali je strava fora morat cu da probam...
Trava je prica za sebe. Zamisljeno je da pokosis travu nekakvom kosilicom, pa je drugim nastavkom rasirujes da se susi, ono, prevrces, pa s drugim opet nastavkom skupljas u uske redove i konacno pokupis sa prikolicom (wagon) kou zakacis za traktor. Tako od trave (grass) pravis sijeno (hay). No, lijeni i pametni smislili da samo pokupis pokosenu travu prikolicom i *puf* eto sijena. Zapravo isto je bilo sijeno ili trava.
RE tvoje pitanje: trava postoji kao pokosena, onako, na livadi ili je spremljena u neko skladiste (futterlager) ili na hrpu (placeable heaps) ili si je pak istovario u BGA bunker. Onu u BGA bunkeru vise ne mozes vaditi van prije nego se pretvori u silazu. Onu na livadi najlakse pokupiti sa wagonom onu u raznim skladistima kupis sa modificiranim sivim bagerom.
Ako nemas nikakvo skladiste za hranu (to su modovi koji su dosli kasnije), travu skupljas tako da je presas u bale. To i jeset 'normalni' nacin za spremanje trave i slame.Bale mozes praviti od trave i od slame. Kupis ih tako da ih nabodes viljuskarom sa siljcima za bale. Prevozis tako da ih tovaris na za to predvidjene prikolice i vozis kod krava. Mix pravis tako da viljuskarom ubacis balu (bale) sijena u kuhn mijesalicu, a bagerom zagrabis u betonskom bunkeru silazu i pazljivo istreses u mijesalicu dok ne postignes zeljenu mjesavinu i kolicinu, onda odes na traktor sa mijesalicom i istreses sve u kravlje jasle.
'Moj' modificirani sivi sexy bager mozes naci na ovom dolje linku. Kupi sve standardne materijale u igri, znaci i kruto gnojivo.Blokirano mu je ono glupo zglobno upravljanje a dodano upravljanje na svih 4 kotaca, vrlo je okretan i startan. Milina.Za pocetak ces s njme grabiti silazu iz bunkera za mijesalicu.
Ima i ZNACAJNO povecani kapacitet da ne ostaris dok prebacujes vece kolicine. Pazi, visak silaze vise ne mozes vratiti u bunker, moras sve potrositi, zato ne moras ga napuniti do vrha. Zagrabi samo malo dok se ne izvjezbas.
Bager:
https://app.box.com/s/peqvo2ytyw7owzsmq03u
Kada sam tek pocinjao igrati, prvih nekoliko mjeseci sam hranio krave na 'normalan' nacin, tj. kosio i balirao travu, balirao slamu koja ostaje iza kombajna kad se zanje zito i jecam, i to mijesao u Kuhn mijesalici i davao kravama. Onda sam se malo zasitio jer je broj krava bio narastao, pa je to postala tlaka. Danas ti je najjednostavnije da si instaliras mod: pogon za mijesanje kravlje hrane. Jedan pogon je dovoljan za oko 1000 krava. Kreator je genije za pravljenej modova za FS2013 Marhu. Ja sam njegov mod malo prilagodio za moje potrebe: umjesto 50.000l svake hrane sada stane 80.000, i podrucje gdje sipas hranu u mixer sam malo 'izvukao' van tako da mozes lako puniti s ovim gore bagerom, takodjer mozes sipati unutra travu, sijeno i silazu s prikolicom 'u prolazu'. Polako idi tik uz mijesalicu i pojaviti ce ti se znak za istovar kad budes na pravom mjestu.
Stanica za mijesanje hrane:
https://app.box.com/s/twurtpo3gkgb6uv7l07h
jel zna neko jel se moze prodati njiva nekako ?
koje su najbolje vilice za hvatanje bala??? ima koj dobar mod.... BULIGO pomozi :D
jel zna neko jel se moze prodati njiva nekako ?
Zapisi broj polja koji zelis 'prodati'.
Idi u C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Games\FarmingSimulator2013\ i odaberi save game koji igras, npr. savegame5.
Tu potrazi fajl economy.xml
Otvori ga s text editorom (NE obican .txt editor, ja koristim besplatni EditPad.
Unutra ces naci nesto poput:
<fieldOwnage>
<field number="1" ownedByPlayer="false" />
<field number="2" ownedByPlayer="false" />
<field number="3" ownedByPlayer="false" />
<field number="4" ownedByPlayer="false" />
<field number="5" ownedByPlayer="false" />
<field number="6" ownedByPlayer="false" />
<field number="7" ownedByPlayer="false" />
<field number="8" ownedByPlayer="false" />
Nas zanima polje br. 5 pa u redu gdje se polje 5 spominje promijenimo rijec 'true' u 'false'(ako je TRUE ti si vlasnik, ako je FALSE nisi vlasnik). I eto, nisi vise vlasnik polja. Nikakav novac ne dobijes tom operacijom. Novac mozes sam sebi dodijeliti slicnom manipulacijom fajolva.
Postoje modovi koji ti omogucavaju prodaju polja. Mislim da je BankOf Hagenstedt mod to omogucavao.
koje su najbolje vilice za hvatanje bala??? ima koj dobar mod.... BULIGO pomozi :D
Bilo koji viljuskar ce posluziti, osim onog prvog, crvenog. Mrzim zglobno upravljanje. Ja koristim 'svoj' prepravljeni Deutz Agrovector. naravno, upravljanje na sva 4 kotaca, veca snaga, pokretljivost, brzina (neposteno je s njim raditi misije transporta paleta). Za rad s paletama (misije i prijenos vune) dobra je seriska viljuska, ali za rad s balama preporucam naci neki dobar mod za 'vile' za bale koje imaju komandu da 'zalijepe' balu za viljusku. Mnogo manje frustrirajuc rad.
Vozac iz blizine postane nevidljiv. To mi je u jednom slucaju bilo potrebno pa mi se kasnije nije dalo vracati nazad. Nije bug, nego namjerno. No big dil.
Kad trazis mod za 'vile' za bale, moras uzeti onaj za 'telescopic loader' ili teleloader/telelader itd.
https://app.box.com/s/22hlida8z2dayq06c6mr
To je taj: