Fallout 3

poruka: 852
|
čitano: 186.307
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Fallout 3

Ma atmosfera je fenomenalna, bas sam se uzivio :D Dali netko zna jel postoji negdje neka stranica ili tako nesta slicno gdje se moze procitat o prici i o trivialnim stvarima. Recimo npr. Sad sam doso do Jefferson Memoriala i neke ogromne cijevi idu unutra pa me zanima npr. sta je to. Uglavnom te takve stvari ako ima negdje di se razjasni:D

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
naxeem kaže...

A to što je cijela mapa 25% veličine mape jednog FPS-a? :)

Pa zato imas lika koji se i dok trci zapravo vuce puzevim korakom. To me najvise zasmetalo, s time da "walk" koristi ne znam cemu... Valjda za izradu promo filmova za igru u kojima to jos izgleda smisleno, ali samo dok ti osobno nemas kontrolu i samo gledas eye candy scene.

Svi nesto kritiziraju glasove u igri, meni se zasada bas svi cine dobro pogođeni (mehanika onih par razgovora je druga stvar)... Jedino mi je iritantna ona frikuša iz craterside supply-a, ali ionako je luda pa cak i to pase...

Također, kotačič za promjenu oruzja bi dobro dosao jer kad ostanes bez AP za VATS, mehanika igre postaje cisti fps i dosta se gubi na dinamici dok moras u pip boy za odabir drugog oruzja... Ali kao sto je Faerdhur rekao, kad te "pukne" onaj stari Fallout osjecaj, nema stajanja ;)) I na tome svaka cast Bethesdi, nisam ocekivao da ce uspjet to postici. Fale one stare finese (opisi oruzja, sto radi, kako i zasto); zatim sto god da si pogledao u igri bi dobio opis toga ili neki komicni komentar, toga vise nema, ali nema veze... Primjerice, sto znaci DR kod armora? Defense rating, sto li, valjda sam glup?

I zadnja stvar koja me stravicno zivcira, a nema druge nego na nju zazmiriti - zastajkivanje igre. Pa *ebemu sve da mu *ebem, napokon imam stroj koji goni sve na max, konstantno 60 fps, ali igra evidentno zastajkuje. Ajde pogledajte svi jel imate isti problem, koliko vidim po forumuima, stvar je poprilicno rasprostranjena.
Najlakse se primjeti dok konstanto strafe-as u jednu stranu, paralelno s nekim zidom ili jos bolje na otvorenom. Bez micanja misa, znaci cisti strafe... Ajde pliz javite rezultate.

Slican fenomen postoji i kod Far Cry-a 2 (za radeone 48xx, ali ne 4870x2). Polu-rjesenje je ograniciti fps iskljucivo kroz konzolu igre, i to na nekih 30-40 fps, ali to vise nije ta fluidnost... I kad se ISTA stvar ponovi kod 2 nove igre zaredom, malo se razocaras...
17 godina
Fallout 3

Evo vidio sam igru sada si je nabavljam nadam se da necu pogrijesit..

Nego nexeem imam pitanje za tebe kolko godina imas? kako to da si za svaku igricu i za svaku temi ti neki "pro" kriticar koji sve zna ovo ono , jednostavno me fascinira kolkiko ti vremena imas a jos i radis.? nemoj ovo shvatit kao neku uvrijedu ili nesto jer eto bas me zanima di nades tolko vremena za igranje tih silnih igara jos ih hvalit ili kritizirat i raspravljat se okolo, i jos k tome u svakoj skoro temi si aktivan. A jos ako imas obitelj ili radis stvarno neznam. ovo je offtopic al eto moro sam.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Taj problem s trzanjem je nešto kod tebe lokalno jer meni na 3870x2 ne trza ništa...

OT:

@toxic: ako te baš zanima, nažalost, ne igram se previše.. otprilike 6-7 sati tjedno. Obično san pati zbog toga. Na forumu sam često jer sam na kompu stalno, a forum je dobar za prazni hod.:) - Za igru imam vremena dok čekam ručak, dok čekam za izlazak i po noći, dok downloadam nešto itd. Treba mi malo sna.. otprilike 4-5 sati mi je dovoljno, pa imam nešto vremena. Tako da se u komadu igram samo kad svi ostali (čitaj normalni) spavaju.:) - I zbog posla i faksa pati druženje.. neke frendove nisam vidio više od tjedan dana, a po noći se nitko ne želi družiti... Recimo jutros... od nekih 6:30 radim.. pa 15min doručkujem, surfam, forumašim, pa radim sat - dva, pa pauza 10 min po forumu, sok popit, popišat se.. :D.. pa radim do nekih 3... pa ručam, prozujim uokolo pola sata... odigram 3-4 runde COD4/World in Conflict (uskoro RA3) onda od 5 do 8 opet radim/učim (jako puno stručnih stvari u mom poslu konstantno učiš), pa s curom ili frendovima sam 2-5 sati (ovisi) i onda opet od ponoc - 1 do 2-3 ujutro malo radim, proćakulam s kolegama i tako ide to u najdosadnijem danu kao danas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 16:12 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@MK1981

POTPUNO si me krivo shvatio, nisam rekao da fallout ni oblivion zaslužuju 10/10, nego sam rekao da bi se trebali pomirit s time da ti portali koji se bave recenzijama igara dijele visoke ocjene bez problema, mislim da niti jedna igra nikad nebi trebala dobiti 10/10 jer savršenstvo ne postoji...

Falloutu bih objektivno dao 8.5, po meni natprosječna ocjena iako to mnogi kako ih nazivaš "next-gen igrači" ne shvaćaju i igra ih ne zanima ako nema veliko blještavo 9.5 ili čak 10/10. Meni je oblivion vjerojatno bio tako jako dobar jer mi je bio jedan od prvih RPG-ova i bio sam oduševljen tehničkom stranom i samim konceptom igranja koji se podrazumijeva u RPGovima, prije sam bio zatucan pucačinama i sličnim plićacima.

Kada sam spomenuo Morrowind i Oblivion nisam rekao da je Morrowind lošiji, uostalom to nemam ni pravo reći jer igru nisam ni odigrao,  nego sam time htio reći da je Morrowind starija igra od Obliviona i ne privlači me nakon na oko istog Obliviona (s tehničke strane).

Da sam nastavio igrati Morrowind vjerojatno bi mi se i svidio ali jednostavno je previše novijih igara koje bi htio probati puno više nego Morrowind bez obzira na kvalitetu.

Ove stvari koje si nabrojao nisu nepremostive prepreke, mislim koga boli kifla za ubijanje medvjedicem, možda su to i namjerno stavili onako iz šale...  djeca se ne mogu ubiti zbog prokletih zakona o brutalnosti u igrama negdje sam čitao da su zbog toga maknuli ubijanje djece i još neke krvave sitnice.

O priči ne mogu govoriti jer glavni quest uvijek ostavljam za kraj, u oblivionu me recimo temeljni quest razočarao kad sam ga krenuo prolazit na kraju jer je monoton i tup (zatvori 50000 potpuno istih vrata pakla).

EDIT: Nakon par sati igranja Fallouta3 mogu reć da u Bethesdi nisu normalni sa Oblivioniziranjem...  Svaka sitnica svaka interakcija odiše Oblivionom i njegovim engineom, animacije, spavanje, wait, inventory...  SVE SVE SVE je kao u Oblivionu, nakon svih razuvjeravanja fanova da fallout neće biti "Oblivion with guns" oni naprave upravo to.  Ovo drastično snižava početni dojam o igri...

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2008 16:43 (zv'jer2).
16 godina
protjeran
zv'jer2 kaže...

EDIT: Nakon par sati igranja Fallouta3 mogu reć da u Bethesdi nisu normalni sa Oblivioniziranjem...  Svaka sitnica svaka interakcija odiše Oblivionom i njegovim engineom, animacije, spavanje, wait, inventory...  SVE SVE SVE je kao u Oblivionu, nakon svih razuvjeravanja fanova da fallout neće biti "Oblivion with guns" oni naprave upravo to.  Ovo drastično snižava početni dojam o igri...

ne znam samo kako više ljudi ne može to vidjeti, ili može ali im ne smeta....     : / 
"Hedonism Is My LifeStyle"©
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Meni Oblivion nije uopće sjeo i nisam ga dugo igrao. Fallout 3 je međutim druga priča. Bolja mi je atmosfera, tu je jedinstveni Fallout štih i SPECIAL gaming sustav pravila. Interakcija s likovima i questovi su mi daleko bolji i zanimljiviji nego u Oblivionu itd.

Igra se dopala čak i frendu koji ju je nakon gledanja kod mene popljuvao jer je fan originalnog Fallout-a, a sada ju svaki dan igra i isprobava razne taktike za preći pojedine misije Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fallout 3

heheh, ajde bacite pogled na ovo :

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_bugs

mislim da duži popis bugova nikad nisam vidio.   Bethesda rox.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nikakvih gamebraking bugova nisam jos dozivio

17 godina
protjeran
Fallout 3

Ja sam iskusio ove, dosad:

• Missing head/face in haircut screen - using the robot in the Megaton house to change appearance, you can still make the change in appearance, but you cannot preview what the change will look like because your face is missing
  • No test on desk during G.O.A.T. test.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 3

Ja misam jos sreo niti jedan bug (mijenjo i frizuru pomocu "batlera"). Igra me odusevila.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte!

Izgleda da sam sjebo jako stvar kad sam slucajno ubio 2 paladina jer sad kad sam trebo dokotricu Li dovest u citadel svi su poceli rokat po meni i nemogu nis...kak to rijesti sad wtf?

16 godina
protjeran
Fallout 3

ja bih ti preporučio da se pomiriš sa "mehanikom igre"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma daaaaj wtf, pa mora nes bit, neka komanda u konzoli il nes...ovo bi bilo jako glupo...

17 godina
neaktivan
Fallout 3

Hm, load game?

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isuse pa ubio sam ih prije neznam kolko dana ni neam taj save...e ako sad necu moc prec igru onda je igra najvece smece ikad...i nemojte rec da sam si sam kriv, al bio je mrak :D mislio sam neprijatelji i uostalom kako oni znaju da sam to ja. Jos mi je karma neutralna, ma ufffffffff

17 godina
neaktivan
Fallout 3

Da, mehanika igre je takva da tvoje akcije ostavljaju dugotrajne posljedice na svijet oko tebe što nije uvijek logično i to su malo predoslovno napravili kao pravilo. Ja sam jednom ubio onog Moriarty-a vlasnika bara u Megatronu kojega nitko ne voli i svi tvrde da je gad, a onda čim sam izašao iz birca svi su se sjatili na mene s puškama i raščetvorili me u roku keks, umjesto da su samo odmahnuli rukom - mislim halo?  koga je briga za lokalnog gada i nasilnika?!? Neodlučan   To je pak po principu da nikoga nesmiješ ubiti samo tako ('in cold blood') ako on prvi tebe ne napadne - što bi u realnosti bilo totalno diskutabilno..

Što se bugova tiče, nikada NITI JEDAN nisam otkrio tipa greške u grafici ili rušenje/štekanje igre. Nabavite si pravu verziju/original ako vas muče bugovi.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Uspio sam ga nabaviti i jučer sam igrao 6 sati samo sa pauzom za večeru. Prvi dojmovi su mi odlični, igra je zabavna iako sam i ja našao neke nedosljednosti.

Npr. onaj muljator koji mi ponudi posao da aktiviram bombu ubije šerifa u baru, ja ga napadnem, ubijem i svi u baru počinju pucati po meni i ubiju me. Reloadam, ponovim scenu, pustim da tip ubije šerifa i očekujem da će ga rulja linčovati, kad ono ništa, još on meni prijeti. Od kad se Fallout odvija u Hrvatskoj??

U poetku sam mislio da svi pretjeruju kada kažu da je F3 Oblivion sa pištoljima ali kada sam došao u grad odmah sam prepoznao setting. Iako meni to toliko ne smeta, likovi su čak podnošljivi (taj dio mi je bio najgori i kod Obliviona, Bethesda bi ozbiljno trebala razmisliti o novim animatorima).

Naišao sam i na jedan bug gdje svi likovi, uključujući mojeg, počinju poskakivati, a neprijatelji postanu neuništivi. Dovoljno je bilo reloadati i problem je nestao.

VATS mi je zabavan i mislio sam da će mu trebati više vremena za reloadanje AP-ova.

Sve u svemu, za sada mi igra izgleda zabavna, ne pamtim kada sam zadnji puta igrao 6 sati u cugu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Presao igru ... razocaran, igrao sam mozda 4 dana sve skupa.

Taman kad sam nabavio solidan armor i nesto metaka i eto ti gotova igra, ccccccc. katastrofa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Isuse pa ubio sam ih prije neznam kolko dana ni neam taj save...e ako sad necu moc prec igru onda je igra najvece smece ikad...i nemojte rec da sam si sam kriv, al bio je mrak :D mislio sam neprijatelji i uostalom kako oni znaju da sam to ja. Jos mi je karma neutralna, ma ufffffffff

Sam si si kriv. Za RPG-e je karakteristična ta neugodnost da svaki izbor igrača sa sobom povlači određene posljedice. Zapravo, kad bolje razmislim, to je ključan element RPG-ova. Barem bi trebao biti. Ako nisi u stanju snositi posljedice neke svoje loše odluke, moram ti reći da si odabrao krivi žanr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 12:47 (klejton).
17 godina
protjeran
Tosha kaže...

Taman kad sam nabavio solidan armor i nesto metaka i eto ti gotova igra, ccccccc. katastrofa.

U 4 dana odigrao F3? Daj mi reci tajnu Tosho Robotski.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
17 godina
Fallout 3

Igrao sam igru nekih 4-5 sata. Grafika je dobra, ali onaj VATS mi pije mozakn a slamčicu. Ono vidim tipa u daljini, uključim VATS, naciljam mu noge i pucam. Nakon toga piše da mu je noga u k.... a on trči prema meni s onom svojom batinom i to u punoj brzini. Odem još jednom u VATS, naciljam istu nogu, opet ga pogodim, i tip opet trči prema meni. Evo samo da nema toga sve bi bilo dobro. To je jedina "greškica" koju sam ja našao. Ovako mi je igra dosta dobra.

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tosha kaže...

Nije to FPS akcija. Nije to igra za žurbu. U prva dva Fallouta si mogao dosta levelirati ubijajući po wastelandu, najisplativiji su bili raideri i mutanti jer više sa njih skupiš itema nego što potrošiš. Kad se nabiju leveli i kupi bolja oprema onda se rješavaju teži kvestovi.

A što se tiče armora - ako si primijetio jedan detalj u svezi prethodnih Fallouta, pa i ovog, a to je da box od igre, uvodne scene i mnogi wallpaperi ističu armor, i to u slučaju kod Fallouta je Power armor. To bi bio neki plafon ka kojemu treba lik težiti u opremanju u igri da bi bio dobar one-man-army, uz dobro oružje po izboru skilova. Power armor je zaštitni znak Fallouta (uz onu retro karikaturu vault-boya).

Tako da ili još nisi došao do Power armora (jer za to treba trening i pričanje s nekim likovima) ili ti se učinilo da je to samo solidan armor, ali svejedno, nakon toga, obično ide završnica igre, obračun s glavnim seronjama.

Svejedno, nisi trebao srljati, više bi uživao.
I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell
17 godina
protjeran
Fallout 3

dado2202 kaže...

Igrao sam igru nekih 4-5 sata. Grafika je dobra, ali onaj VATS mi pije mozakn a slamčicu. Ono vidim tipa u daljini, uključim VATS, naciljam mu noge i pucam. Nakon toga piše da mu je noga u k.... a on trči prema meni s onom svojom batinom i to u punoj brzini. Odem još jednom u VATS, naciljam istu nogu, opet ga pogodim, i tip opet trči prema meni. Evo samo da nema toga sve bi bilo dobro. To je jedina "greškica" koju sam ja našao. Ovako mi je igra dosta dobra.

Da to je bezveze. Piše npr. ruka crippled a lik i dalje puca sa tom rukom. Fora je bila u Deus Ex-u kako nisi mogao trčati ako si imao ozlijeđene noge, ili kada bi ti kiselina ili radijacija (ne sjećam se više) pojela noge onda si puzao. Treba pričekati patch. A mogli su staviti mogućnosti izbijanja oružja iz ruke, to je imao Soldier of Fortune ili onaj trait Jinxed kao u Falloutu.

Neznam koliko je koristan Black Widow/Lady Killer i Child At Heart perk. Bezveze kada stave takve perkove koji se možda isplate u par situacija u igri. Kod Obliviona lanci su se kod provlačenja micali, u F3 je sve nekako statićno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 13:45 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Tosha kaže...

Nije to FPS akcija. Nije to igra za žurbu. U prva dva Fallouta si mogao dosta levelirati ubijajući po wastelandu, najisplativiji su bili raideri i mutanti jer više sa njih skupiš itema nego što potrošiš. Kad se nabiju leveli i kupi bolja oprema onda se rješavaju teži kvestovi.

A što se tiče armora - ako si primijetio jedan detalj u svezi prethodnih Fallouta, pa i ovog, a to je da box od igre, uvodne scene i mnogi wallpaperi ističu armor, i to u slučaju kod Fallouta je Power armor. To bi bio neki plafon ka kojemu treba lik težiti u opremanju u igri da bi bio dobar one-man-army, uz dobro oružje po izboru skilova. Power armor je zaštitni znak Fallouta (uz onu retro karikaturu vault-boya).

Tako da ili još nisi došao do Power armora (jer za to treba trening i pričanje s nekim likovima) ili ti se učinilo da je to samo solidan armor, ali svejedno, nakon toga, obično ide završnica igre, obračun s glavnim seronjama.

Svejedno, nisi trebao srljati, više bi uživao.

Da pricao sam Brotherhood of steel likovima dopustili su mi da obavim trening za power armor, kasnije kad sam pobjegao iz enclavea gdje su mi i ukrali i G.E.C.K, dopustili su mi da im se pridruzim i tada su mi dali novi power armor, nazalost prva akcija s njima je vodila zavrsetku igre.
17 godina
neaktivan
Tosha kaže...
Da pricao sam Brotherhood of steel likovima dopustili su mi da obavim trening za power armor, kasnije kad sam pobjegao iz enclavea gdje su mi i ukrali i G.E.C.K, dopustili su mi da im se pridruzim i tada su mi dali novi power armor, nazalost prva akcija s njima je vodila zavrsetku igre.

Eh, kao što je Fallout serijal krenuo komercijaliziranoj jednostavnosti, vjerujem ti da brzo završava, ali ako je tako onda možeš uskoro očekivati nastavke, ekspanzije.

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Tosha kaže...

U 4 dana odigrao F3? Daj mi reci tajnu Tosho Robotski.
 Znaci .iso image sam skinuo 30. a danas je 4. kad sam i zavrsio igru, dobro malo sam fulao za dan manje vise.
Mislim da nema ovdje tajne nego je igra jednotavno prekratka kad se ide po glavnim questovima, rijesavo sam ja toga i sastrane ali opet ako mogu raditi ono najzanmljivje zasto ne, dakle igra bi te trebala ogranicit da to radis jer lik nije dovoljno jak pa moras raditi questove sa strane, a ne ovako.
17 godina
neaktivan
Fallout 3

... i malo fallout 3 trainer ... ajde toše pa nije bed ... tri dana a da prvi put igraš, kolko sati gameplaya??

-d[°˛˛°]b-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wedo kaže...

... i malo fallout 3 trainer ... ajde toše pa nije bed ... tri dana a da prvi put igraš, kolko sati gameplaya??

Belji se Smijeh

Ja za sad vidim da manjka municije i stimpackova, pa napredovanje ide sporo. E, sad ako je Tošo naletio na neki trainer...

17 godina
neaktivan
klejton kaže...
mislav_01 kaže...

Sam si si kriv. Za RPG-e je karakteristična ta neugodnost da svaki izbor igrača sa sobom povlači određene posljedice. Zapravo, kad bolje razmislim, to je ključan element RPG-ova. Barem bi trebao biti. Ako nisi u stanju snositi posljedice neke svoje loše odluke, moram ti reći da si odabrao krivi žanr.

A da nisam napisao "nemojte mi rec da sam si sam kriv" nisam trazio nekog pametnjakovica da se tu propovjeda nego kontretnu pomoc.....I Ok ja sam za realnost, ali mi objasnite kako su znali da sam bas JA od slinih stavari koji hodaju u pustinji ubio ta 2 debila mislim WTF? I sta kako bi ja trebo znat da zbog toga NECU MOC PRECI GLAVNI QUEST (dakle neradi se o nekoj bonus stvari nego o samoj biti igre)...Po meni je to totalna debilana. Neka povlaci posljedice ali u RL si posljedica obicno i SVJESTAN! Da sam znao tko su ti frikovi nebi ih sigurno isao ubit...

No dobro igra mi je zabavna pa cu fino krenut ispocetka, vec znam neke cake i to slicno te cu moc i ispravit neke greske ili malo bolje organizirat skilove mozda...Neznam, ovo me razocaralo malo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 15:20 (mislav_01).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice