Ma atmosfera je fenomenalna, bas sam se uzivio :D Dali netko zna jel postoji negdje neka stranica ili tako nesta slicno gdje se moze procitat o prici i o trivialnim stvarima. Recimo npr. Sad sam doso do Jefferson Memoriala i neke ogromne cijevi idu unutra pa me zanima npr. sta je to. Uglavnom te takve stvari ako ima negdje di se razjasni:D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A to što je cijela mapa 25% veličine mape jednog FPS-a? :)
Evo vidio sam igru sada si je nabavljam nadam se da necu pogrijesit..
Nego nexeem imam pitanje za tebe kolko godina imas? kako to da si za svaku igricu i za svaku temi ti neki "pro" kriticar koji sve zna ovo ono , jednostavno me fascinira kolkiko ti vremena imas a jos i radis.? nemoj ovo shvatit kao neku uvrijedu ili nesto jer eto bas me zanima di nades tolko vremena za igranje tih silnih igara jos ih hvalit ili kritizirat i raspravljat se okolo, i jos k tome u svakoj skoro temi si aktivan. A jos ako imas obitelj ili radis stvarno neznam. ovo je offtopic al eto moro sam.
Taj problem s trzanjem je nešto kod tebe lokalno jer meni na 3870x2 ne trza ništa...
OT:
@toxic: ako te baš zanima, nažalost, ne igram se previše.. otprilike 6-7 sati tjedno. Obično san pati zbog toga. Na forumu sam često jer sam na kompu stalno, a forum je dobar za prazni hod.:) - Za igru imam vremena dok čekam ručak, dok čekam za izlazak i po noći, dok downloadam nešto itd. Treba mi malo sna.. otprilike 4-5 sati mi je dovoljno, pa imam nešto vremena. Tako da se u komadu igram samo kad svi ostali (čitaj normalni) spavaju.:) - I zbog posla i faksa pati druženje.. neke frendove nisam vidio više od tjedan dana, a po noći se nitko ne želi družiti... Recimo jutros... od nekih 6:30 radim.. pa 15min doručkujem, surfam, forumašim, pa radim sat - dva, pa pauza 10 min po forumu, sok popit, popišat se.. :D.. pa radim do nekih 3... pa ručam, prozujim uokolo pola sata... odigram 3-4 runde COD4/World in Conflict (uskoro RA3) onda od 5 do 8 opet radim/učim (jako puno stručnih stvari u mom poslu konstantno učiš), pa s curom ili frendovima sam 2-5 sati (ovisi) i onda opet od ponoc - 1 do 2-3 ujutro malo radim, proćakulam s kolegama i tako ide to u najdosadnijem danu kao danas.
@MK1981
POTPUNO si me krivo shvatio, nisam rekao da fallout ni oblivion zaslužuju 10/10, nego sam rekao da bi se trebali pomirit s time da ti portali koji se bave recenzijama igara dijele visoke ocjene bez problema, mislim da niti jedna igra nikad nebi trebala dobiti 10/10 jer savršenstvo ne postoji...
Falloutu bih objektivno dao 8.5, po meni natprosječna ocjena iako to mnogi kako ih nazivaš "next-gen igrači" ne shvaćaju i igra ih ne zanima ako nema veliko blještavo 9.5 ili čak 10/10. Meni je oblivion vjerojatno bio tako jako dobar jer mi je bio jedan od prvih RPG-ova i bio sam oduševljen tehničkom stranom i samim konceptom igranja koji se podrazumijeva u RPGovima, prije sam bio zatucan pucačinama i sličnim plićacima.
Kada sam spomenuo Morrowind i Oblivion nisam rekao da je Morrowind lošiji, uostalom to nemam ni pravo reći jer igru nisam ni odigrao, nego sam time htio reći da je Morrowind starija igra od Obliviona i ne privlači me nakon na oko istog Obliviona (s tehničke strane).
Da sam nastavio igrati Morrowind vjerojatno bi mi se i svidio ali jednostavno je previše novijih igara koje bi htio probati puno više nego Morrowind bez obzira na kvalitetu.
Ove stvari koje si nabrojao nisu nepremostive prepreke, mislim koga boli kifla za ubijanje medvjedicem, možda su to i namjerno stavili onako iz šale... djeca se ne mogu ubiti zbog prokletih zakona o brutalnosti u igrama negdje sam čitao da su zbog toga maknuli ubijanje djece i još neke krvave sitnice.
O priči ne mogu govoriti jer glavni quest uvijek ostavljam za kraj, u oblivionu me recimo temeljni quest razočarao kad sam ga krenuo prolazit na kraju jer je monoton i tup (zatvori 50000 potpuno istih vrata pakla).
EDIT: Nakon par sati igranja Fallouta3 mogu reć da u Bethesdi nisu normalni sa Oblivioniziranjem... Svaka sitnica svaka interakcija odiše Oblivionom i njegovim engineom, animacije, spavanje, wait, inventory... SVE SVE SVE je kao u Oblivionu, nakon svih razuvjeravanja fanova da fallout neće biti "Oblivion with guns" oni naprave upravo to. Ovo drastično snižava početni dojam o igri...
EDIT: Nakon par sati igranja Fallouta3 mogu reć da u Bethesdi nisu normalni sa Oblivioniziranjem... Svaka sitnica svaka interakcija odiše Oblivionom i njegovim engineom, animacije, spavanje, wait, inventory... SVE SVE SVE je kao u Oblivionu, nakon svih razuvjeravanja fanova da fallout neće biti "Oblivion with guns" oni naprave upravo to. Ovo drastično snižava početni dojam o igri...
Meni Oblivion nije uopće sjeo i nisam ga dugo igrao. Fallout 3 je međutim druga priča. Bolja mi je atmosfera, tu je jedinstveni Fallout štih i SPECIAL gaming sustav pravila. Interakcija s likovima i questovi su mi daleko bolji i zanimljiviji nego u Oblivionu itd.
Igra se dopala čak i frendu koji ju je nakon gledanja kod mene popljuvao jer je fan originalnog Fallout-a, a sada ju svaki dan igra i isprobava razne taktike za preći pojedine misije
heheh, ajde bacite pogled na ovo :
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_bugs
mislim da duži popis bugova nikad nisam vidio. Bethesda rox.
Ja nikakvih gamebraking bugova nisam jos dozivio
Ja sam iskusio ove, dosad:
- Missing head/face in haircut screen - using the robot in the Megaton house to change appearance, you can still make the change in appearance, but you cannot preview what the change will look like because your face is missing
- No test on desk during G.O.A.T. test.
Ja misam jos sreo niti jedan bug (mijenjo i frizuru pomocu "batlera"). Igra me odusevila.
Ljudi pomagajte!
Izgleda da sam sjebo jako stvar kad sam slucajno ubio 2 paladina jer sad kad sam trebo dokotricu Li dovest u citadel svi su poceli rokat po meni i nemogu nis...kak to rijesti sad wtf?
ja bih ti preporučio da se pomiriš sa "mehanikom igre"
ma daaaaj wtf, pa mora nes bit, neka komanda u konzoli il nes...ovo bi bilo jako glupo...
Hm, load game?
Isuse pa ubio sam ih prije neznam kolko dana ni neam taj save...e ako sad necu moc prec igru onda je igra najvece smece ikad...i nemojte rec da sam si sam kriv, al bio je mrak :D mislio sam neprijatelji i uostalom kako oni znaju da sam to ja. Jos mi je karma neutralna, ma ufffffffff
Da, mehanika igre je takva da tvoje akcije ostavljaju dugotrajne posljedice na svijet oko tebe što nije uvijek logično i to su malo predoslovno napravili kao pravilo. Ja sam jednom ubio onog Moriarty-a vlasnika bara u Megatronu kojega nitko ne voli i svi tvrde da je gad, a onda čim sam izašao iz birca svi su se sjatili na mene s puškama i raščetvorili me u roku keks, umjesto da su samo odmahnuli rukom - mislim halo? koga je briga za lokalnog gada i nasilnika?!? To je pak po principu da nikoga nesmiješ ubiti samo tako ('in cold blood') ako on prvi tebe ne napadne - što bi u realnosti bilo totalno diskutabilno..
Što se bugova tiče, nikada NITI JEDAN nisam otkrio tipa greške u grafici ili rušenje/štekanje igre. Nabavite si pravu verziju/original ako vas muče bugovi.
Uspio sam ga nabaviti i jučer sam igrao 6 sati samo sa pauzom za večeru. Prvi dojmovi su mi odlični, igra je zabavna iako sam i ja našao neke nedosljednosti.
Npr. onaj muljator koji mi ponudi posao da aktiviram bombu ubije šerifa u baru, ja ga napadnem, ubijem i svi u baru počinju pucati po meni i ubiju me. Reloadam, ponovim scenu, pustim da tip ubije šerifa i očekujem da će ga rulja linčovati, kad ono ništa, još on meni prijeti. Od kad se Fallout odvija u Hrvatskoj??
U poetku sam mislio da svi pretjeruju kada kažu da je F3 Oblivion sa pištoljima ali kada sam došao u grad odmah sam prepoznao setting. Iako meni to toliko ne smeta, likovi su čak podnošljivi (taj dio mi je bio najgori i kod Obliviona, Bethesda bi ozbiljno trebala razmisliti o novim animatorima).
Naišao sam i na jedan bug gdje svi likovi, uključujući mojeg, počinju poskakivati, a neprijatelji postanu neuništivi. Dovoljno je bilo reloadati i problem je nestao.
VATS mi je zabavan i mislio sam da će mu trebati više vremena za reloadanje AP-ova.
Sve u svemu, za sada mi igra izgleda zabavna, ne pamtim kada sam zadnji puta igrao 6 sati u cugu.
Presao igru ... razocaran, igrao sam mozda 4 dana sve skupa.
Taman kad sam nabavio solidan armor i nesto metaka i eto ti gotova igra, ccccccc. katastrofa.
Isuse pa ubio sam ih prije neznam kolko dana ni neam taj save...e ako sad necu moc prec igru onda je igra najvece smece ikad...i nemojte rec da sam si sam kriv, al bio je mrak :D mislio sam neprijatelji i uostalom kako oni znaju da sam to ja. Jos mi je karma neutralna, ma ufffffffff
Sam si si kriv. Za RPG-e je karakteristična ta neugodnost da svaki izbor igrača sa sobom povlači određene posljedice. Zapravo, kad bolje razmislim, to je ključan element RPG-ova. Barem bi trebao biti. Ako nisi u stanju snositi posljedice neke svoje loše odluke, moram ti reći da si odabrao krivi žanr.
Taman kad sam nabavio solidan armor i nesto metaka i eto ti gotova igra, ccccccc. katastrofa.
Igrao sam igru nekih 4-5 sata. Grafika je dobra, ali onaj VATS mi pije mozakn a slamčicu. Ono vidim tipa u daljini, uključim VATS, naciljam mu noge i pucam. Nakon toga piše da mu je noga u k.... a on trči prema meni s onom svojom batinom i to u punoj brzini. Odem još jednom u VATS, naciljam istu nogu, opet ga pogodim, i tip opet trči prema meni. Evo samo da nema toga sve bi bilo dobro. To je jedina "greškica" koju sam ja našao. Ovako mi je igra dosta dobra.
Igrao sam igru nekih 4-5 sata. Grafika je dobra, ali onaj VATS mi pije mozakn a slamčicu. Ono vidim tipa u daljini, uključim VATS, naciljam mu noge i pucam. Nakon toga piše da mu je noga u k.... a on trči prema meni s onom svojom batinom i to u punoj brzini. Odem još jednom u VATS, naciljam istu nogu, opet ga pogodim, i tip opet trči prema meni. Evo samo da nema toga sve bi bilo dobro. To je jedina "greškica" koju sam ja našao. Ovako mi je igra dosta dobra.
Neznam koliko je koristan Black Widow/Lady Killer i Child At Heart perk. Bezveze kada stave takve perkove koji se možda isplate u par situacija u igri. Kod Obliviona lanci su se kod provlačenja micali, u F3 je sve nekako statićno.
... i malo fallout 3 trainer ... ajde toše pa nije bed ... tri dana a da prvi put igraš, kolko sati gameplaya??
... i malo fallout 3 trainer ... ajde toše pa nije bed ... tri dana a da prvi put igraš, kolko sati gameplaya??

Sam si si kriv. Za RPG-e je karakteristična ta neugodnost da svaki izbor igrača sa sobom povlači određene posljedice. Zapravo, kad bolje razmislim, to je ključan element RPG-ova. Barem bi trebao biti. Ako nisi u stanju snositi posljedice neke svoje loše odluke, moram ti reći da si odabrao krivi žanr.