Fallout 3

poruka: 852
|
čitano: 186.290
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Fallout 3

Kak je supač igrat fallout 3 bez predrasuda...  nisam igrao fallout 1 i 2 jer mi se u to vrijeme nisu sviđale takve igre (čitajte bio sam premlad) i sada objektivno mogu ocijeniti fallout 3 i uživati u igri bez psiholoških granica i uspoređivanjem sa jedinicom i dvojkom  WOOOHOO jeeej.

Zamislite meni su Oblivion i HL2 isto natprosječne igre i kad su izašle osjetio sam onaj žar i želju da igram 0-24, znate onaj osjećaj kad probate igru koju ćete pamtiti godinama.

Mislim da se vi stariji uber hard-core igrači trebate zadovoljit sa ovim što postoji i što izlazi i dobiva ocjene 10/10 jer će vam uvijek igre koje su izašle poslije legendi cijele industrije biti loše. Ti guštevi i osjećaji koje ste doživljavali kada ste igrali te stare igre su nenadmašni za vas i bez obzira na tehnološku stranu tih igara vama će to uvijek biti nešto najbolje. Nakon mahnitog prelaženja obliviona sam se načitao priča o tome kako je Morrowind 10^n  puta bolji od Obliviona ali kada sam probao Morrowind koji prije nisam igrao igra mi je bila bezveze i jadna i dosadna i nezanimljiva u usporedbi sa Oblivionom.

Sad bute rekli da sam premlad i da nemam pojma kaj su prave igre... da su vanilla oblivioni i falloutovi vrhunac za mene i meni slične ali tako ću ja govoriti za 10 godina kada mi niti jedna igra neće nadmašiti osjećaj kada sam igrao: GTA: Vice City, Counter-Strike 1.5, HL2, CoD1, pa čak i Oblivion.

Kad izađe Fallout 15, GTA: 10 - China, Half-Life 25 u kojem će Freeman šibat aliene  s platinastim iphone-om 16 onda ću ja srat po forumima da to nije to, to nije taj feeling itd. Nemojte samo govorit da je Bethesda upropastila serijal nastavcima fallouta, to je kao da kažete da su CRO bračne vode uništile original... jednostavno su drugačija vremena, drugačiji standardi i nova generacija mušterija (igrača).

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Fallout 3
zv'jer2 kaže...

Kak je supač igrat fallout 3 bez predrasuda...  nisam igrao fallout 1 i 2 jer mi se u to vrijeme nisu sviđale takve igre (čitajte bio sam premlad) i sada objektivno mogu ocijeniti fallout 3 i uživati u igri bez psiholoških granica i uspoređivanjem sa jedinicom i dvojkom  WOOOHOO jeeej.

Zamislite meni su Oblivion i HL2 isto natprosječne igre i kad su izašle osjetio sam onaj žar i želju da igram 0-24, znate onaj osjećaj kad probate igru koju ćete pamtiti godinama.

Mislim da se vi stariji uber hard-core igrači trebate zadovoljit sa ovim što postoji i što izlazi i dobiva ocjene 10/10 jer će vam uvijek igre koje su izašle poslije legendi cijele industrije biti loše. Ti guštevi i osjećaji koje ste doživljavali kada ste igrali te stare igre su nenadmašni za vas i bez obzira na tehnološku stranu tih igara vama će to uvijek biti nešto najbolje. Nakon mahnitog prelaženja obliviona sam se načitao priča o tome kako je Morrowind 10^n  puta bolji od Obliviona ali kada sam probao Morrowind koji prije nisam igrao igra mi je bila bezveze i jadna i dosadna i nezanimljiva u usporedbi sa Oblivionom.

Sad bute rekli da sam premlad i da nemam pojma kaj su prave igre... da su vanilla oblivioni i falloutovi vrhunac za mene i meni slične ali tako ću ja govoriti za 10 godina kada mi niti jedna igra neće nadmašiti osjećaj kada sam igrao: GTA: Vice City, Counter-Strike 1.5, HL2, CoD1, pa čak i Oblivion.

Kad izađe Fallout 15, GTA: 10 - China, Half-Life 25 u kojem će Freeman šibat aliene  s platinastim iphone-om 16 onda ću ja srat po forumima da to nije to, to nije taj feeling itd. Nemojte samo govorit da je Bethesda upropastila serijal nastavcima fallouta, to je kao da kažete da su CRO bračne vode uništile original... jednostavno su drugačija vremena, drugačiji standardi i nova generacija mušterija (igrača).

Bez uvrede, ali mislim da upravo ti igraš Fallout 3 sa jako puno predrasuda kad si u stanju preći preko očitih idijotarija kojima je igra natrpana te prihvatiti ocjenu 10/10 bez da se barem zapitaš što znači savršeno. Također mislim da bi vi mladi uber next gen gameri trebali gledati na igre objektivnije, umjesto da se zadovoljavate sa idijotarijama kojima su igre sve više zatrpane. Ako je tebi super što možeš ubijati ljude sa plišanim medvjedićima, ako ti je super što frajeru otpadne noga kad ga pogodiš u glavu, ako ti je super što ti karma opada samo zato što kradeš predmete, ako ti je super što je svijet još manji nego u Oblivionu i natrpaniji, ako ti je super što su animacije još uvijek retardirane, ako ti je super što olupine automobila mogu eksplodirati, ako ti je super što nakon sat vremena spavanja dođeš na full health, ako ti je super što te igra vodi za ručicu cijelo vrijeme kao da si mentalno retardiran, ako ti je super što ljudi ne primjećuju kako si im ubio prijatelja pred očima, ako ti je super što VATS ima idijotsku kameru koju ne možeš isključiti, ako su ti super idijotski questovi kao aktivirati/deaktivirati atomsku bombu, ako ti je super priča puna rupa koja često puta nema smisla, ako ti je super što ne možeš ubiti djecu i neke NPCove, ako ti je super još 100 drugih gluposti koje mi se ne da nabrajati jer sam ih već spomenio u prijašnim postovima, onda bih malo razmislio o tome tko je ovdje objektivan i da li je igra koja ima toliko nedostataka zaista savršena, odnosno da li zaslužuje ocjenu 10/10.

Također, želio bih da next gen igrači shvate jednom za sva vremena da mi stari igrači nismo zasljepljeni nostalgijom, nego smo u 20 i više godina igranja vidjeli puno kvalitetnije naslove i čisto zbog toga nam je teško prihvatiti da je Fallout 3 ili Oblivion igra koja zaslužuje ocjenu 10/10. Na kraju krajeva siguran sam da je većina starih igrača uživala u Neverwinter Nights 2, Mask of Betrayer, The Witcher, Mount and Blade, itd... sve redom novije igre, a daleko bolje od Obliviona i Fobliviona.

Također to što ti Morrowind nije sjeo, samo potvrđuje da ti je bitnija grafika i borba od priče, dubine i kompleksnosti. Oblivion je plitak i toliko jednostavan da bi ga dijete od 3 godine moglo preći. Shvati da kad kompanija kaže da želi približiti igru široj masi, da to onda znači idemo igru zaglupiti i zatupiti. Prije 10 godina su barem postojali čvrsti žanrovi, pa je svatko mogao naći nešto za sebe. Danas su skoro sve igre neki FPS/RPG hibridi, a sve što pokušava biti malo više hard core odmah pobere loše ocjene i kritike kako igra nije dovoljno next gen. Serem se ja na next gen.
16 godina
protjeran
Fallout 3

Savršeno rečeno, MK.

i Ja sam večeras napokon isprobao tu "igru".   Iznimno sam razočaran.

Odmah da kažem,   nisam igrao original falloute 1 i 2, dvojku sam čak i pokušao prije nekih godinu dvije ali mi je bila jednostavno preružna.

Ali svejedno, mislim da za 3. dio mogu s punim pravom reći da to zapravo nije nova igra, nego je to OBLIVION MOD !   Pa apsolutno svaki dio igre odiše oblivionskim idiotizmom. I fakat ne mogu vjerovati da nisu mogli u Bethesdi aposlutno nimalo poboljšati retardirane animacije i poraditi malo na atmosferi i živosti igre.....     Ovo je u svakom pogledu kao da igram oblivion ali sa izmijenjenim teksturama, a koliko mi se čini da čak ni glumce za glasove nisu skroz promijenili što je stvarno bijeda i ne znam samo kako ih nije sram ovakav proizvod prodavati pod tim imenom..................

Da su ljudi sad imalo pametni, trebali bi potpuno bojkotirati Foblivion i ostaviti Bethesdu da   za sljedeći proizvod malo više razmisli. Nažalost, današnja velika većina gejmera su mladi igrači koji jednostavno ni ne znaju za bolje.

Za večeras nisam puno igrao, samo dok sam izašao iz Vaulta, i prvi pogled na onu bezličnu pustopoljinu me totalno stopirao od bilo kakvog daljnjeg igranja, ali i ovo što sam vidio je sasvim dosta, i vjerujem da će igra sutra nakon maximalno još 2 sata igranja ići na uninstall; možda eventualno napišem još koju kritiku ovdje jer sam sad preumoran za bilo što, a i igra me ubila u pojam.

OVO JE KATASTROFA !!!

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Odigrao sam na stotine igara još od doba Commodore-a 64 i ZX Spectruma pa znam sagledati različite aspekte neke igre i trudim se ne brzopleto suditi o nekom naslovu 'po impulsu' tj. prije nego ga dovoljno isprobam.

Slažem se da su današnje igre uglavnom bazirane na eye-candy-u umjesto da budu igrive i malo složenije, no ipak nađe se naslova koje vrijedi odigrati.

Fallout 3 po meni još uvijek spada u kategoriju igrivih igara, ako zbog ničega drugoga onda zbog prilike da nakon dugo vremena ponovno nekog raskomadate s minigunom hehehe  Belji se...    no šalu na stranu.

Obljevaon mi nije sjeo uopće dok mi je Morrowind bio vrlo zanimljiv za prelaziti, kao i Fallout 1 i 2 uostalom. U Fallout-u 3 su čini mi se spojili dobre strane Obljevaona i Fallout svijeta pa se dobila igriva kombinacija koja može ugodno iznenaditi open-minded igrače koji su spremni posvetiti igri malo više vremena za istraživanje tog postapokaliptičnog svijeta i otkrivanje raznoraznih kombinacija skillova/perkova, kao i taktika za prolaženje različitih monstera i questova (rogue ili Rambo pristup pale podjednako dobro ako se ima pravu kombinaciju skillova). Dijalozi sa NPCovima su isto tako puno razrađeniji nego u jednom Oblivionu recimo, što posebno dolazi do izražaja ako se dodatno razvija i 'speech' skill. Glavna priča je dovoljno zanimljiva da drži igrača zainteresiranog do kraja, što s večinom modernih igara baš i nije slučaj (čast iznimkama - npr. Bioshock).

Moj sveukupan dojam o Fallout-u 3 bio bi pozitivan, a ocjenio bih ga sa solidnih 8/10 Namigiva

(imajte na umu kako bi jedinicu ocjenio sa 9,5/10, a dvojku sa 9/10)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Šta vi gerijatričari stalno plačete za tim igrama starim po deset godina, je, istina je, kad su bile izašle bile su posljednji krik u svijetu igara, ali danas su obično smeće koje nemogu igrati čak niti oni koji su satima visili na kompu jer je bila tako dobra.Jednostavno je pregazilo vrijeme te igre, isto kao što vrijeme gazi sve, zato nemoje uspoređivati ondašnji fallout sa ovim današnjim jer jedno sa drugim nema veze, jedino je tema ista, ali po svemu ostalome su različiti , pa pobogu novi fallout je igra potpuno drugačijeg žanra od starih falloutova, a sad starija ekipa drobi o tome kak su oni stari falloutovi jedno milion puta bolji, jesu onda, ali nisu danas.

Sve postoji u okviru svog vremena, tako i igre, što je danas fenomenalno, za pet godina bit će sranje, možda ne konceptualno i po pitanju igrivosti, ali grafika jednostavno neće moći pratiti zahtjeve igračke populacije, a koliko god neka igra bila dobra, ako je grafički totalno van svog vremena, ne da se igrati.

To je kao kad se sjetiš svog prvog automobila, najvjerovatnije kakvog yuga ili stojadina, a onda ti  bude onak nekak toplo oko srca kad se sjetiš kakav je gušt bilo voziti taj prvi auto kojeg si imao, i makar danas voziš mercedesa ili kakvog pasata, moš mislit kako bi bilo da se ponovo sjedneš u svog prvog yuga, možda bi i bilo fora na jedno sat vremena, ali nakon toga bi ti promptno prisjelo.Ili scenarij broj dva, ko da voziš varburga (nemam pojma kako se piše varburg).a unutra bugattijeva mašina od 400 konja.Star moj, ako izgleda ko krama, mora da je krama, ma šta ti unutra stavio to je i dalje varburg.Osamdeset posto informacija primamo očima, stoga ako je grafika za k.... onda je kompletna igra za k....

Meni je osobno najbolja igra half life, nedodirljiva atmosfera, odlična igrivost, tada solidna grafika.Ali danas mi izgleda smiješno, toliko je grafički zastarjela da je jednostavno ne mogu igrati.A u atmosferi joj nema para ni danas.

A fallout 1 i 2 su mi u principu bezvezne igre, u principu svaka igra di po ekranu navodim nekakve male nakupine od desetak pixela su mi bedaste.Nekad kad sam bio klinac, bile su mi fora takve igre, i svaki put kad bi netko od staraca ili starije ekipe bacio pogled preko mog ramena, uvijek bi mu iz usta izašlo nešto u stilu, kaj opet gubiš vrijeme na neke glupave igrice, daj pa šta je to uopće, nevidiš ni ljude ni ništa nego ganjaš nekakve točkice po ekranu.Na to sam se ja uvjeravao da je to generacijski jaz, starci nisu odrasli uz komp pa to ne razumiju, i slično.Ali kad se danas osvrnem na to, vidim da su oni donekle u pravu, to jurcanje nekakovih točkica po ekranu je glupost, ne mogu se uživiti u to, danas se poigram ako je igra izvanredno dobra, opčenito mora to biti kakav FPS sa elementima avature a sve umotano u filmski doživljaj, to su igre tipa mass efect, ili kotor, strategije mogu igrati u mreži itd.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

ma idiotski je sad i pljuvat fallout zbog tih gresaka koje ekipa gore navodi..pogledajte crysis pa osim grafike ta igra ima suhoparnu pricu joj kinezi i vanzemaljci ..Nego ljudi iz bethesede il kako se to vec pise su se potrudili dali sve od sebe i siguran sam al ono 100% da niko ne bi bolje "ozivio" seriju fallout e sad da imaju neku nadljudsku moc pa da prave igre koje su savrsene opet bi neko od vas tu rekao kako ne valja nije to to...Kako vas nije stid u p.m

btw auta sa motorom mogu goriti a ona bez ne mogu

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 11:11 (iKAR).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Fallout 3

Baotica, ti izgleda voliš sranje zamotano u celofan. A za sve ljubitelje prvoga Half Lifea, pričekajte Black Mesa-u.

iKAR kaže...

ma idiotski je sad i pljuvat fallout zbog tih gresaka koje ekipa gore navodi..pogledajte crysis pa osim grafike ta igra ima suhoparnu pricu joj kinezi i vanzemaljci ..Nego ljudi iz bethesede il kako se to vec pise su se potrudili dali sve od sebe i siguran sam al ono 100% da niko ne bi bolje "ozivio" seriju fallout e sad da imaju neku nadljudsku moc pa da prave igre koje su savrsene opet bi neko od vas tu rekao kako ne valja nije to to...Kako vas nije stid u p.m

btw auta sa motorom mogu goriti a ona bez ne mogu

Možda...Interplay?
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grandmaster__b kaže...

Rekao bih 75 % RPG-a i 25% FPS-a.. :)

Znaci slicno kao Deus Ex?
16 godina
neaktivan
Fallout 3

Da se razumijemo, nikada nisam rekao da je Fallout 3 potpuno neigriv, a to vrijedi i za Oblivion. Ono što mi smeta su potkupljeni recenzenti koji takvim i sličnim igrama daju ocjene 10/10 dok pri tome potpuno ignoriraju sve nedostatke igre, i umjesto da se gameri pobune oni samo pređu preko toga te se priključe hypeu. Brzo bih zaboravio i Fallout 3 i Oblivion kad bi igra dobila ono što objektivno zaslužuje, pa tko voli nek izvoli, a po mom mišljenju igra je prosječna te ne zaslužuje više od 7/10 i to je jako nategnuto.

Što se tiče tvog komentara Baotica, opet pokušavaš upotrijebiti nostalgiju kao argument da smo mi stari gameri zasljepljeni svojim starim dojmovima i sjećanjima, što apsolutno nije istina. Odigrao sam u zadnje dvije godine jako mnogo starih naslova koje nikada nisam igrao kao klinac, i uživao sam u tim igrama mnogo više nego u Oblivionu i Falloutu 3. Ne može biti riječ o nostalgiji ako te igre nikada prije nisam igrao, zar ne? Tvoj komentar o yugu i naganjanju točkica po ekranu je bezveze, jer Fallout 1,2 nisu bile nikakve točkice, nego su animacije bile mnogo bolje napravljene od onih u današnjem Falloutu 3, gdje frajera pogodiš u glavu, a njemu otbadne noga kao da je napravljen od osušenih govana. Mislim da je jako tužno što te igre promatraš samo s grafičkog aspekta, a zaboravljaš da su se te igre bazirale na potpuno drugim vrijednostima od onih o kojima ti govoriš. Također, postoji jako velik broj igrara napravljenih prije 5-15 godina koje vrijeme još nije pregazilo i nikada ni neće, jer mnoge igre čak i grafički bolje izgledaju od današnjih bloomiranih 3D poligona. Za mene Planescape Torment i Baldur's Gate još uvijek izgleda 10 puta bolje od jednog Obliviona ili Fallouta 3, jer je u tim igrama sve rukom crtano. To je samo grafički dio, a o igrivosti i dubini da ne govorim. Za mene grafičke avanture kao Broken Sword 1 i danas izgledaju gotovo savršeno i mnogo bolje od 3D avantura poput Dreamfalla ili Broken Sworda 3,4.

Kad bi ljudi mogli samo malo objektivnije gledati na stvari, a ne pod utjecajem onogo čime ih trpaju mediji stvari bi u igračoj industriji danas bile mnogo drugačije.

I za kolegu koji je pitao da li je Fallout 3 75% RPG i 25% FPS kao npr Deus Ex, moram ti reći da igra nije ni do koljena Deus Ex-u. Fallout 3 je 25% RPG i 75% FPS, ali to jako loš FPS i jako loš RPG. Ipak cijeli spoj nije potpuno neigriv, ali nitko ne može čiste savjesti reći da je igra 10/10 ili čak 9/10. Samo da me se ne bi opet optužilo da sam nostalgični freak, želio bih napomenuti da meni ni originalni Fallouti ne zaslužuju ocjene 10/10 ili 9/10, nego više nekih 8.5/10. Zapravo ne postoji igra koja zaslužuje ocjenu 10/10, a kad se stvari stave u povijesni kontekst, što bi svaki recenzent trebao raditi onda su Oblivion i Fallout 3 utoliko gori jer se radi o novim igrama koje bi trebale biti znatno bolje od svojih predhodnika, a zapravo su mnogo lošije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 13:06 (MK1981).

0 0 hvala 0
17 godina
MK1981 kaže...
Bez uvrede, ali mislim da upravo ti igraš Fallout 3 sa jako puno predrasuda kad si u stanju preći preko očitih idijotarija kojima je igra natrpana te prihvatiti ocjenu 10/10 bez da se barem zapitaš što znači savršeno. Također mislim da bi vi mladi uber next gen gameri trebali gledati na igre objektivnije, umjesto da se zadovoljavate sa idijotarijama kojima su igre sve više zatrpane. Ako je tebi super što možeš ubijati ljude sa plišanim medvjedićima, ako ti je super što frajeru otpadne noga kad ga pogodiš u glavu, ako ti je super što ti karma opada samo zato što kradeš predmete, ako ti je super što je svijet još manji nego u Oblivionu i natrpaniji, ako ti je super što su animacije još uvijek retardirane, ako ti je super što olupine automobila mogu eksplodirati, ako ti je super što nakon sat vremena spavanja dođeš na full health, ako ti je super što te igra vodi za ručicu cijelo vrijeme kao da si mentalno retardiran, ako ti je super što ljudi ne primjećuju kako si im ubio prijatelja pred očima, ako ti je super što VATS ima idijotsku kameru koju ne možeš isključiti, ako su ti super idijotski questovi kao aktivirati/deaktivirati atomsku bombu, ako ti je super priča puna rupa koja često puta nema smisla, ako ti je super što ne možeš ubiti djecu i neke NPCove, ako ti je super još 100 drugih gluposti koje mi se ne da nabrajati jer sam ih već spomenio u prijašnim postovima, onda bih malo razmislio o tome tko je ovdje objektivan i da li je igra koja ima toliko nedostataka zaista savršena, odnosno da li zaslužuje ocjenu 10/10.

Također, želio bih da next gen igrači shvate jednom za sva vremena da mi stari igrači nismo zasljepljeni nostalgijom, nego smo u 20 i više godina igranja vidjeli puno kvalitetnije naslove i čisto zbog toga nam je teško prihvatiti da je Fallout 3 ili Oblivion igra koja zaslužuje ocjenu 10/10. Na kraju krajeva siguran sam da je većina starih igrača uživala u Neverwinter Nights 2, Mask of Betrayer, The Witcher, Mount and Blade, itd... sve redom novije igre, a daleko bolje od Obliviona i Fobliviona.

Također to što ti Morrowind nije sjeo, samo potvrđuje da ti je bitnija grafika i borba od priče, dubine i kompleksnosti. Oblivion je plitak i toliko jednostavan da bi ga dijete od 3 godine moglo preći. Shvati da kad kompanija kaže da želi približiti igru široj masi, da to onda znači idemo igru zaglupiti i zatupiti. Prije 10 godina su barem postojali čvrsti žanrovi, pa je svatko mogao naći nešto za sebe. Danas su skoro sve igre neki FPS/RPG hibridi, a sve što pokušava biti malo više hard core odmah pobere loše ocjene i kritike kako igra nije dovoljno next gen. Serem se ja na next gen.
 Ja se visestruko slazem s ovim sta si reko.
Fallout 3 cu igrat samo zato sta je Fallout, isto kao sto sam Oblivion igro samo zato sto je Elder Scrolls.
Takodjer vidim da znas sto pravi gameri vole jer ove igre koje si naveo su zakon. Tolko zabave u Mask of the Betrayeru nisam imao jos od Baldur's Gate 2. I vidi cuda, igra graficki izgleda fenomenalno a ima i pricu i dijaloge i animacije i ko zna sta sve ne. Al naravno ako nije to Bethesdi uspjelo (po ko zna koji put) onda znaci da nijedna igra nemoze biti dobra...
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
MK1981 kaže...

Da se razumijemo, nikada nisam rekao da je Fallout 3 potpuno neigriv, a to vrijedi i za Oblivion. Ono što mi smeta su potkupljeni recenzenti koji takvim i sličnim igrama daju ocjene 10/10 dok pri tome potpuno ignoriraju sve nedostatke igre, i umjesto da se gameri pobune oni samo pređu preko toga te se priključe hypeu. Brzo bih zaboravio i Fallout 3 i Oblivion kad bi igra dobila ono što objektivno zaslužuje, pa tko voli nek izvoli, a po mom mišljenju igra je prosječna te ne zaslužuje više od 7/10 i to je jako nategnuto.

Što se tiče tvog komentara Baotica, opet pokušavaš upotrijebiti nostalgiju kao argument da smo mi stari gameri zasljepljeni svojim starim dojmovima i sjećanjima, što apsolutno nije istina. Odigrao sam u zadnje dvije godine jako mnogo starih naslova koje nikada nisam igrao kao klinac, i uživao sam u tim igrama mnogo više nego u Oblivionu i Falloutu 3. Ne može biti riječ o nostalgiji ako te igre nikada prije nisam igrao, zar ne? Također, postoji jako velik broj igrara napravljenih prije 5-15 godina koje vrijeme još nije pregazilo i nikada ni neće, jer mnoge igre čak i grafički bolje izgledaju od današnjih bloomiranih 3D poligona. Za mene Planescape Torment i Baldur's Gate još uvijek izgleda 10 puta bolje od jednog Obliviona ili Fallouta 3, jer je u tim igrama sve rukom crtano. To je samo grafički dio, a o igrivosti i dubini da ne govorim. Za mene grafičke avanture kao Broken Sword 1 i danas izgledaju gotovo savršeno i mnogo bolje od 3D avantura poput Dreamfalla ili Broken Sworda 3,4.

Kad bi ljudi mogli samo malo objektivnije gledati na stvari, a ne pod utjecajem onogo čime ih trpaju mediji stvari bi u igračoj industriji danas bile mnogo drugačije.

I za kolegu koji je pitao da li je Fallout 3 75% RPG i 25% FPS kao npr Deus Ex, moram ti reći da igra nije ni do koljena Deus Ex-u. Fallout 3 je 25% RPG i 75% FPS, ali to jako loš FPS i jako loš RPG. Ipak cijeli spoj nije potpuno neigriv, ali nitko ne može čiste savjesti reći da je igra 10/10 ili čak 9/10. Samo da me se ne bi opet optužilo da sam nostalgični freak, želio bih napomenuti da meni ni originalni Fallouti ne zaslužuju ocjene 10/10 ili 9/10, nego više nekih 8.5/10. Zapravo ne postoji igra koja zaslužuje ocjenu 10/10, a kad se stvari stave u povijesni kontekst, što bi svaki recenzent trebao raditi onda su Oblivion i Fallout 3 utoliko gori jer se radi o novim igrama koje bi trebale biti znatno bolje od svojih predhodnika, a zapravo su mnogo lošije.

Naveo si prilično istine u ovaj post ali ne sve;

Nemoj uspoređivati Fallout 3 i Oblivion jer je ovaj drugi puno bolja igra...
I ja volim Baldurs Gate i Diablo, također i Deus Ex, no nemoj mješati žanrove!
Dreamfall, Broken Sword, čemu oni tu?
Mogli bi reći kako je Morrowind i Fallout najbolji te ništa ostalo ne valja.
To nije istina, Oblivion je također odlična igra, Witcher još bolja, višak akcije nekima (i tebi-opravdano) smeta u Fallout-u 3, no kako ti veliš-prosječna igra, to i je i ne zaslužuje 10/10 niti će to dobiti!

I da, ima igri koje zaslužuju 10/10, recimo Silent Hill 2, Gran Turismo 2, Fahrenheit, UT, Doom, Prince of Persia, Tekken 3, Half Life, Quake 2 itd...

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
16 godina
neaktivan

Usporedbe su bile samo grafičke naravi i unutar svojih žanrova. Pročitaj i vidjeti ćeš da nikada nisam uspoređivao Fallout 3 sa Dreamfallom. Fallout 3 se itekako može uspoređivati sa Oblivionom, jer su obje igre napravljene od iste kompanije i u istom enginu te imaju iste probleme. Uspordeba je logična sama po sebi i teško mi je reći koja je od te dvije igre lošija.

I ne, nijedna igra ne može dobiti savršenu ocjenu, a pogotovo ne igre koje si naveo. Ipak izdvojiti ću Silent Hill 2 jer je to jedna igra koja je sigurno dovela žanr horror avantura gotovo do savršenstva. Ipak i toj igri bi se mogla naći poneka zamjerka.

17 godina
Fallout 3

Ok, potpisujem sve sto je MK1981 napiso, dok ovo sto je Baotica nadrobio nisam ni smogao snage procitati. Jer ono sto mi je upalo u oko kao npr. "A fallout 1 i 2 su mi u principu bezvezne igre..." su jednostavno preglupe izjave. U principu bezvezne! Ha, nes ti komentara! Jedne od najgenijalnijh igara IKADA su u "principu bezvezne". Koliko vidim, spominje se pikselizacija... Pa i uz tu pikselizaciju se mogu i dan danas odigrat, i moci ce se odigrat i za 50 godina (ako ces imat monitor na kojem ces to moc gledat) i takve igre vrijeme jednostavno ne moze pregaziti.

/stanka za rucak/ mmm, zagrebacki :)

Malo ontopic... :p  Igrao sam nekih sat i pol laganini, taman izasao iz vaulta. I mogu rec da je za sada cak i iznad ocekivanog... Mozda nije lose sto smo unaprijed slozili toliko negativnog hype-a, jer kako kazu pesimisti, na kraju se mozes jedino ugodno iznenaditi. Tako sam krenuo s najgorim ocekivanjima, pa me za sada igra cak ugodno zabavlja... Ali naravno, likovi s metlama u guzicama su tu, razgovori u kojima ne znas ko pije a ko placa (npr. ona rođendanska zabava)... I onaj razgovor koji je netko spomenuo kad razbijes bandu Tunnel snakesa (jel se tak zovu) u 3 sekunde, a zajedno su 16-ak godina (zapravo, toliko su stari, al se znaju oduvijek) je napravljen toliko neuvjerljivo da se jednostavno moras nasmijat. Plus sto je tehnicki katastrofalno odrađen... pricas sa 2 lika istovremeno, a treci nesto trabunja Amati, ona nesto kenja ko i uvijek... zvuci ko neki improvizirani ulicni performans. I zatim se raziđu, svatko krene na svoju stranu, ti ostanes stajat na mjestu i pitas se koji se to vrag upravo dogodio?! I zasto se taj dio uopce morao naci u igri...

Olupine auta koje eksplodiraju jos nisam vidio (osim na promo filmovima), isto da se zapisas - zasto? VATS je cak implemetiran solidno, osim naravno kamere koja kao da trazi najgori moguci kut za pogled pa te vrati u akciju... I pistolj koji odrubljuje glavu. Doslovno otkida glavu kao giljotinja. Eto primjera kako igra stara 11-12 godina sisa ovo moderno "remek djelo" s pol snage. Bloody mess na bethesdin nacin... nice try suckers. S time da jos cekam da headshot nekom otkine nogu, nisam imao to zadovoljstvo...

Za sada mi je PIP boy omiljeni dio igre :p  Gumbici koji se okrecu 'n stuff ;)) I meni se svidio onaj dio kad izađes iz vaulta, cekas da se oci priviknu na danje svjetlo, mjuza fino pogođena... i ugledas razvaljeni svijet. Eto, netko je gore spomeno da mu se zgadila scena, meni je sjela dobro... I do tud sam dosao, idemo dalje (reče u stilu Nike Kovača i pokrene igru).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fallout 3

Ma jednostavno to nije fallout, znao sam da bez black isle/interplay-a to neće biti to

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

ma bolje se i ne igrajte...mogu mislit kakav je vas dozivljaj igre...Uvjerljivo ovo uvjerljivo ono eeeej kako je prije bilo alo ba  nije ovo sastanak bivsih komunista ex yu  istina bilo je dobrih igara al moramo gledati unaprijed kako kreirati bolje igre saljite maiove autorima recite ne valja ovo ono..zasto samo gledate negativne stvari a evo da je ova igra onako izasla bez najava bez napuhivanja rekli bi "ugodno iznenadjenje" i onda bi pisali dobra igra "fuzija fallouta i obliviona" a sad svi pljuju jer to nije "taj" fallout pa ljudi su ucinili nesto jako veliko ozjeli su cijeli serijal i svaka im cast!

Kad kad je najljepse samo uzivati u igri i na mane zazmiriti :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iKAR kaže...

ma bolje se i ne igrajte...mogu mislit kakav je vas dozivljaj igre...Uvjerljivo ovo uvjerljivo ono eeeej kako je prije bilo alo ba  nije ovo sastanak bivsih komunista ex yu  istina bilo je dobrih igara al moramo gledati unaprijed kako kreirati bolje igre saljite maiove autorima recite ne valja ovo ono..zasto samo gledate negativne stvari a evo da je ova igra onako izasla bez najava bez napuhivanja rekli bi "ugodno iznenadjenje" i onda bi pisali dobra igra "fuzija fallouta i obliviona" a sad svi pljuju jer to nije "taj" fallout pa ljudi su ucinili nesto jako veliko ozjeli su cijeli serijal i svaka im cast!

Ova zadnja rečenica ti je super. Znači treba gledati prema naprijed, ali žmirečki. LOL! Ja se slažem da moramo gledati prema naprijed, ali to se ne može raditi tako da slijepo pliješčemo budalaštinama i da žmirimo na idijotarije nego jedino tako da ljudi prozovu developere za stvari koje su otišle 100 koraka unatrag i bojkotiraju igru financijski, pa nek krive pirate koliko god hoće. Ali ni to ti neće pomoći jer na Bethsedinim forumima takve izjave samo pobrišu i cijeli topic zaključaju, ... samo toliko o priči kako rade igre za fanove. Kad sam to čuo došlo mi je da puknem od smijeha.

I Pixdar, tebi je izlazak bio dobar, ali meni je bio užasan jer su me pred izlaz napali oni SWATovci sa batinama, pa umjesto da uživam u izlazu bio sam prisiljen pobjeći prije nego me ubiju. Naravno kad sam izašao iz VAULTa, niti jednom SWATovcu nije palo napamet da me prati. LOL!
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 19:17 (MK1981).
17 godina
neaktivan
MK1981 kaže...
iKAR kaže...

Ova zadnja rečenica ti je super. Znači treba gledati prema naprijed, ali žmirečki. LOL! Ja se slažem da moramo gledati prema naprijed, ali to se ne može raditi tako da slijepo pliješčemo budalaštinama i da žmirimo na idijotarije nego jedino tako da ljudi prozovu developere za stvari koje su otišle 100 koraka unatrag i bojkotiraju igru financijski, pa nek krive pirate koliko god hoće. Ali ni to ti neće pomoći jer na Bethsedinim forumima takve izjave samo pobrišu i cijeli topic zaključaju, ... samo toliko o priči kako rade igre za fanove. Kad sam to čuo došlo mi je da puknem od smijeha.

I Pixdar, tebi je izlazak bio dobar, ali meni je bio užasan jer su me pred izlaz napali oni SWATovci sa batinama, pa umjesto da uživam u izlazu bio sam prisiljen pobjeći prije nego me ubiju. Naravno kad sam izašao iz VAULTa, niti jednom SWATovcu nije palo napamet da me prati. LOL!
  U redu,ljudi su shvatili da ti se igra ne sviđa (ili ti se djelomično sviđa) i gotovo.Sad pusti ljude kojima se igra sviđa da im se igra sviđa i gotovo.
Failure is never an option
16 godina
protjeran
Fallout 3

evo, nakon definitivne odluke za uninstall igre, da ju i ja ocijenim onako baš kako spada. igrao sam je oko 3 sata sveukupno i mislim da sam vidio dovoljno.

zvuk

- srednja žalost.   Likovi pričaju skroz jadno a glasovi su im vrlo loše nasnimljeni.   Kao da su izgovarali rečenice pod prijetnjom batinama or smthng. Radio je na prvi pogled zgodna fora, ali zapravo je smeće i ima vrlo malo sadržaja. Ako usporedimo sa npr. radiom u GTA, ovo je smiješno. Vrlo često se zna dogoditi da ljudi oko vas izgovaraju sasvim besmislene stvari, bez ikakvog razloga i reda, kao što se na primjer može vidjeti na samom početku na rođendanu. I kao što sam prije rekao, čini mi se da čak nisu ni promijenili glumce iz obliviona, što je vrlo, vrlo, vrlo   jadno.

grafika

- mora se priznati da po detaljnosti izgleda ok. Problem je samo u tome što cjelokupno okruženje izgleda kao da ste cigo na jednom oooooogromnom smetlištu. Možda se nekom to i sviđa ali kod mene definitivno ne prolazi. Mislim, znam da je to kao postapokaliptični svijet itd., ali svejedno. Također je vrlo razočaravajuće vidjeti kako su kuće građene iznutra, arhitektura je kod 90% njih ista, tj. nailazimo na situaciju kao u oblivionu. Animacije likova su katastrofalno loše, i svaki put se iznova razočaram kad slučajno prebacim u 3rd person pogled, ili kad započnem priču s nekim (ovo je najgore kopiranje ikad). A glupo je i to što ne možete vidjeti kako vam zapravo lik izgleda kad obuče neku opremu što znači da je to čak i lošije napravljeno nego u oblivionu.

sučelje

- PIP stvarčica je zgodna, ali nažalost previše sliči na inventory u Oblivionu. I dalje tu imamo mapu (local i global) koja radi na istu foru kao u O., samo eto što je ovdje zelena (i još ružnija). Kad se nakupite itema, stvari postaju dosta komplicirane i nepregledne (isto kao u O.)   Dok igrate sve je isto kao u O, samo što je zelene boje i vidite sa desne strane kako dobivate EXP. Levelanje je napravljeno apsolutno isto kao u O, samo što ovdje ne morate odspavati. znači sve ISTO kao   u O, samo što ovdje izgleda falloutovski, jel.

igrivost (questovi, zanimljivost radnje,atmosfera/ugođaj itd.)

- e sad, ovo je dvosjekli mač. Ako nikad niste igrali Oblivion, možda će vam ovo biti super igra. Ali ako ste igrali oblivion, ovaj dio igre bi trebao dobiti ocjenu 1/10. Apsolutno sve je iskopirano koliko god je to   moguće. Razgovori s NPC-ovima znaju biti dosadni zato što ima previše opcija od kojih i nema neke koristi. Meni osobno je atmosfera na nuli i sva je nekako isforsirana. Otprilike kao da pokušavate igrati odbojku protiv zombija.

Sustav Action pointa za stopiranje vremena i ciljanje je na prvi pogled fora, ali zapravo je skroz bespotreban i dosadan već od druge upotrebe. Kretanje kamere u slučaju korištenja istog izgleda potpuno amaterski.

Najjača scena u igri mi je bila kad sam upo u birtiju i kao slučajno ukradem nešto. Vidim niko ništa ne zamjera, samo mi se "karma" smanjuje. I maznem ja tako još i šalicu i neki papir, i kad sam sljedeći put kliknuo na crveni item, odjednom me počnu svi iz birtije ganjat da ubiju boga u meni. I kad sam konačno našao izlaz i izašao iz proklete krčme (interijeri izgledaju užasno jednolično i klaustrofobično), vidim cijelo yebeno selo vadi uzije i roka po meni. Mislim da to dovoljno govori o mehanici igranja.

Overall

-   sveukupno bih igri dao ocjenu 6/10. ono nije da se ne može igrati, ali nije mi nikakav užitak. Drugim riječima, imam puno drugih stvari na koje bih radije trošio vrijeme. Vjerujem da bi ocjena bila i lošija da sam fan Fallouta 1 i 2 zato jer bih tek onda mogao objektivno razmatrati koliko su zapravo okaljali Fallout ime.   Važno je reći da će ljudima koji nikad nisu igrali Oblivion ova igra vjerojatno biti full neloša tako da se ocjena može popeti čak i do 8/10. Ali nikako, ni u kojem slučaju ne zavređuje više od toga.

i da, zaboravio sam napomenuti da mi se igra rušila bez ikakvog razloga, a nekad se nije htjela ni pokrenuti iz prve. a morao sam instalirati i xlivegame.dll ili kako se već zvao. užas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 21:10 (l)oolvl).

0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 3

Meni se igra dopala. Igro sam i fallout2, ali zadovoljan sam i sa 3. Zanimljivo, unazad godinu dana pljuje se po svim igrama (osim Withcer ali i on je dobio svoje porcije). Izaso Crysis odmah attack sporo, neoptimizirano, plitko; ajde dobro; izaso COD4, ajoj grafika losija od crysisa, linearno, skriptirano,.....; izaso Far Cry 2, alarma, Crysis je ljepsi, ovi su glupi, bla, bla,.....; izaso Red Alert 3, AJOJ nekako je sve plasticno?!! (najbolje tenkice i u vrt i na livadu pa smisljat taktikuSmijeh); izaso Fallout 3, UZAS, "to nije to", isti oblivion, cigansko selo,.....

Ajoj, nista, svi nazad na PIII 256 MBRAM-a i osini po Half Lifu, Falloutu 1, 2, SIN-u (di sam se sjetio te pucaljke), RTCW itd. itd.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa nikome ne branim da igra ili uživa u igri.

17 godina
neaktivan
MK1981 kaže...

Pa nikome ne branim da igra ili uživa u igri.

Pa čemu onda sve te silne disertacije o igri i prije nego li je izašla?Mislim napisao si onaj veliki tekst, kojeg sam ja doživio kao tvoje mišljenje o igri,i da si stao na tome nikome ništa (o ukusima se ne raspravlja),ali ti konstantno pišeš te tekstove (praktično iste tekstove).Svi ti tvoji tekstovi djeluju kao nametanje tvoga mišljenja.

Inače danas kupio igru preko Steam-a i odigrao dva sata i igra me nije razočarala (Fallout jedan i dva sam igrao).Konačni sud o tome da li mi se igra sviđa ili ne, donjeti ću nakon petnaest ili više sati igranja. 
Failure is never an option
17 godina
neaktivan
Fallout 3

Evo ja zasad izaso iz vaulta, i ubise me raideri...Al koncept igre je legendaran, sve mi se zasad svidja

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MK1981 kaže...
iKAR kaže...

Samo da te pitam si ti kupio original ili si piratku? 
17 godina
Fallout 3

Fallout 3 nema nista s Falloutom kakvog ga znamo od prije.To je samo jos jedan FPS.I to jako los fps,jer su animacije protivnika,AI i sama mehanika jako losi.Meni se osobno ne svidja,ali bih jos ipak dao 7/10 zbog "RPG" dijela.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fallout 3

sada sve zavisi ko bude pisao recenziju u bug-u..

Ako bude pisao kakav old skul gejmer onda ce se lose provesti.

A ako bude kakav noviji (citaj otvoreniji) onda ce se jako dobro provesti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

Vrlo često se zna dogoditi da ljudi oko vas izgovaraju sasvim besmislene stvari, bez ikakvog razloga i reda, kao što se na primjer može vidjeti na samom početku na rođendanu.

grafika

A glupo je i to što ne možete vidjeti kako vam zapravo lik izgleda kad obuče neku opremu što znači da je to čak i lošije napravljeno nego u oblivionu.

sučelje

- PIP stvarčica je zgodna, ali nažalost previše sliči na inventory u Oblivionu.

i da, zaboravio sam napomenuti da mi se igra rušila bez ikakvog razloga, a nekad se nije htjela ni pokrenuti iz prve. a morao sam instalirati i xlivegame.dll ili kako se već zvao. užas.

Dakle na ovo sam morao reagirati Smijeh

Pa krenimo redom:

Ljudi oko nas izgovaraju besmislene stvari tipa na rođendanskoj proslavi?
Mislim da je taj dio sasvim solidno odrađen jer ako malo bolje poslušaš točno tako i izgleda na proslavama kad randomly slušaš dijaloge ekipe oko tebe. Svatko priča o nečem drugom, a ponekad su teme povezane pa kao da se djelomično preklapaju. Napravi ti to bolje ako misliš da možeš. Što su likovi trebali govoriti po tebi?

Ne možemo vidjeti što naš lik nosi na sebi?!?   Kako ne možemo??? 
Pa vidim da ti nisi ni igrao igru kad pišeš ovakve bedastoče. Samo prebaci u 3rd person view pa držeći srednji gumb na mišu možeš i rotirati kameru oko lika iz svih kuteva.

PipBoy sliči inventaru u Obljevaonu? 
LOL!  Veze nemaju jedan s drugim, a to što se itemi ili skillovi scrollaju gore-dolje to ja ne bi nazvao sličnost.

Atmosfera ne valje jer je kao veliko smetlište sve?
Daj mi molim te reci jesi li igrao prva 2 Fallout-a i da li uopće znaš kakav je to setting u pitanju? Kako bi bilo koji grad izgledao nakon nuklearnog rata, kao divovska parfumerija? Ne kužim te..

E sad za rušenje igre može biti više razloga - piratska kopija s lošim crackom (kriva verzija), stari driveri za grafu, prastara instalacija Windowsa sa pretrpanim Registry-em punim smeća, slab hardver itd.

Da se razumijemo ja ne kujem igru u nebesa i svjestan sam da itekako ima mana i da se moglo i bolje, puno bolje..   ali ne mogu razumjeti kako netko može toliko popljuvat neki naslov i uz to davat totalno bezvezne argumente i neistine kao razloge.
Jedini pravi nedostatak igri je to što se ne može potpuno aktivirati borba na AP-ove umjesto real-time-a. Da to ima za namjestiti, to bi mi bio Fallout kakav poznajem uz bolju grafiku naravno Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
16 godina
protjeran

U redu je pokušaj da se napravi neki tip randomskih govora, ali stvar je u tome što sve zajedno izgleda kao da likovi govore svatko za sebe, full skriptirano. to je samo opis rođendana, a ima i puno drugih sličnih situacija . Jednostavno ne izgleda prirodno. Međutim, to i nije tako velik problem kao što su same konverzacije sa drugim likovima. Kao prvo, napravljeno je totalno isto kao u O, samo što ovdje vidimo nešto veći dio tijela lika s kojim razgovaramo, a ne samo lice. Glasovi glumaca su totalno jadni i neuvjerljivi, a velika većina ponuđenih odgovora tijekom razgovora zapravo ne služi za ništa i ne vodi nikud.

Ne može se vidjeti dok stavljamo na sebe iz inventara kako će to izgledati na nama. Sjećaš se da si u oblivionu mogao vidjeti svaku promjenu jer je lik bio prikazan sa desne strane i mogao si ga zumirati i gledati sa svih mogućih strana ?

Pebacivanje u 3rd person je jadno i   daje pogled na katastrofalno odrađenu animaciju lika. To mi čak i nije toliko smetalo u Oblivionu, ali kad istu stvar vidim i u sljedećoj njihovoj igri, mislim da je to neoprostivo.

Ako malo bolje pogledaš, PIP je zapravo samo druga verzija TAB-a u Oblivionu. Način na koji su napravili mapu je apsolutno isti kao u O, a ni popis itema, skillova i perkova nije puno bolji. Drugim riječima, sve je manje više napravljeno na istu shemu samo što u F izgleda više "folautovski".

Ja sam rekao da se meni osobno ta smetlarska okolina baš i ne sviđa previše iako sam svjestan da nisu ni mogli napraviti nešto puno drugačije zbog same činjenice da je cijeli svijet zapravo razyeban nuklearkama.

Što se tiče rušenja igre, za to nema nikakvog opravdanja. Igru igram na ultra high postavkama i rezi 1680, stroj je quad 6600, 4gb ram, ati 4850, a verzija viste je 64-bitna. Apsolutno nikakvog smeća ni virusa ni sličnih stvari nemam na kompu. Igra mi se regularno rušila čim sam pristupio onome liku mortyariu, a inače bude randomski ili se uopće ne ruši. nekad se rušilo i prije nego   uopće dođe do početnog sceena (koji isto izgleda jadno). A čitao sam negdje da je zapravo rušenje igre pred mortyariem stvar koja se zapravo događa većem broju igrača.

Da se ne ruši toliko često, možda bih joj čak i pružio šansu da je igram nešto duže. Ali neosporiva je činjenica da ovo nije Fallout 3 nego Foblivion, tj. Oblivion s pištoljima kako su ga ljudi i nazvali.

16 godina
neaktivan
Fallout 3

Pozdrav ljudi :D

Evo igram F3 vec par dana pa da vam napisem vlastite dojmove.

Prvo da krenem od losih strana igre. Daklem prvo sto uocite je da nema vise klasicnog putovanja po mapi iz pipboya nego samo kliknete i gle cuda tu ste. Da su rijesili mapu na stari nacin uz mogucnost hodanja bilo bi super. Druga stvar su vise manje losi dijalozi kod nekih npc-a (onaj ghoul iz Megatona odjednom dobije drugi glas,...). Steta sto nema mogucnosti namjestiti konstantnu borbu pomocu AP-a, ali ni ovako nije toliko lose. I najveca zamjerka je sto nema opisa oruzja i equipmenta opcenito. Jednostavno te male cake fale. E i glavni quest je malo kratak (jbga old school :D). A sad da vam kazem zasto se F3 definitivno isplati igrati :D. Kao prvo glavni quest je definitivno dobro rijesen, s njim prodjete dobar dio mape, skupite manje vise sva oruzja i sto je najvaznije gura vas da igrate dalje. Side questovi su isto zakon. Nisu monotoni kao kod obliviona i isto imaju ono nesto da vas gura da idete dalje (teorija o vampirima je cudo :D). O grafici necu jer vec znate da je odlicna. Zvucna kulisa igra je isto super. Lagane promjene iz ambijentalne do napete kada vam se priblizava hostile bestija je taman primjetna da znate o cemu se radi (kada vam i to dosadi uvijek mozete upaliti radio). Sami neprijatelji su vise manje pametni, sakrivaju se iza zaklona i bacaju sve iz arsenala da vas rijese. A vi njih rijesavate sasvim solidnim arsenalom. Ima tu svega od stapa do fat mana (mala zamjerka je sto se sva oruzja relativno lako nabavljaju) i za koje god se oruzje odlucili mozete rijesiti igru s njim (ako punite odgovarajuce skillove). Nova stvar je sto se oruzja kvare i trebate ih popravljati i sto sami mozete izradjivati svoj arsenal. Sto se tice stats. skillova vise nema onog visoki ag i luck pa trcite izmedju metaka. Morate malo pogledati sve skillpve i odluciti se za vlastitu kombinaciju (definitivno stavite visoki luck jer utjece na sve u igri). Perkovi su malo drugaciji od F1 i F2 ali nista posebno.

Najbitnije je u igri da ima onaj stari Fallout osjecaj, mozete raditi sto hocete i kako god hocete. Svako toliko igra ce vas nasmijati do suza (best contrapception for old people is nudity,...) tako da definitivno preporucam igru i starim fanovima Fallouta i novvijim igracima.

Jos za kraj: koji k... citate sve ovo kada mozete igrati jednu od najkvalitetnijih igara danas :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uf umalo san zaboravija.

Zadnji fight protiv Enclave-a sa Lyons prideom i Liberty-om ce vas oduseviti :D

17 godina
Fallout 3

Prošao sam ga s good karmom, kad neku prođe na bad neka javi kakav je završetak

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0