EVE Online

poruka: 1.719
|
čitano: 434.102
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
17 godina
neaktivan
RE: EVE Online
Dado_ZG78 kaže...

ja sam isto 'na odmoru' od MMO-a

Samo još malecki savjet - ako ti odmor od MMOa potraje, u riziku si zbog moguće krize, pa preporučam surogate. Dakle, ne ni free MMOG, već čisto singleplay. Tako sam ja u sličnim žanrovima za početak uzeo neke igre.

Umjesto fantasy MMOG gdje je zapravo sve stvarno hack'n'slash, ma što pričali, kupio sam Sacred 2 (eBay), a umjesto SF MMOG (EVE) sam kupio X3: Reunion (Steam). Sve to nije adekvatna zamjena, naravno, ali vrlo dobro služi svrsi i čak mi je sve zabavnije vremenom.

ps. osim toga, ako se malo raspitaš ovdje okolo skužit ćeš da još neka "gejmerska imena" ozbiljno počinju apstinirati od MMO igara, i to isto od ove godine Osmijeh to nisam znao dok nisam malo proćaskao s kolegama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 8:08 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
EVE Online

e a jel taj X3 icemu? ja sam krenuo malo ali nije me bash zaintrigiralo.. jel da joj dam 5 dana fore? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Genie kaže...

e a jel taj X3 icemu? ja sam krenuo malo ali nije me bash zaintrigiralo.. jel da joj dam 5 dana fore? :)

Ima potencijal, dubinu i ljepotu, ali i neke mane koje znaju nervirati. Nije sad ovdje mjesto da se o tome raspišemo, ali svakako vrijedi povjeriti toj igri par sati, proći malo dalje od prvih par sektora, pa tek onda donijeti zaključak. I to s patchem 2.5 koji je po defaultu ugrađen u Steam verziju.

Meni je X3, zapravo, bio najbolji, jedini logičan, izbor u ne baš velikoj konkurenciji "svemirskih" igara kao zamjena za EVE (premda su različite igre).

Kolege čak preporučaju da što prije završim X3 Reunion i krenem s X3 Terran Conflict, jer je bolja, ali sam na Steamu propustio popust od 50%, pa sad čekam neku drugu priliku.

ps. mene osobno oduševljava mali detalj, mogućnost da između svojih letjelica prelazim putujući svemirom u skafanderu Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 10:23 (Faerdhur).
16 godina
protjeran
EVE Online

hm, ako ti se sviđa takav tip igara, isprobaj si i Dark Horizon...

ja isto tako već neko vrijeme pauziram od EVE...   jednostavno se slabo vremena ima, a nakupilo se toliko toga potencijalno dobroga za odigrat i pogledat....

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
EVE Online

Dobra stvar kod EVE-a je da ako ti se bas neda igrati stavis trening od 20 + dana i dodes provjeriti s vremena na vrijeme.A kada dobiješ želju ponovo igrati imaš utreniran j*ebeni skill

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
machette kaže...

Dobra stvar kod EVE-a je da ako ti se bas neda igrati stavis trening od 20 + dana i dodes provjeriti s vremena na vrijeme.A kada dobiješ želju ponovo igrati imaš utreniran j*ebeni skill

Znači casual? Točno, samo je faktor plaćanja pretplate za neigranje malo čudan...

I to je jedan od razloga što sam odustao od MMO igranja. Pojam casual igranja kod MMO sve više gubi smisao što duže plaćaš, odnosno curi ti lova iz budžeta. Standardnom stopom pretplate na samo jednu MMO igru, recimo, može se svaka dva mjeseca kupiti nova singleplay igra. Dokazano.

Recimo, imaš cca. 180 kn za dva mjeseca igranja EVE. Na Steamu i eBayu, ako pratiš kroz neko razdoblje, pojave se originalne igre koje su izašle od 6 mjeseci do godinu-dvije unazad, a na popustima i aukcijama znaju koštati s poštarinom oko 100 kn (ili čisti download). Ima ih i skupljih i boljih, ali ako paziš uvijek možeš za 180 kn ubosti dobru igru.

Svaka dva mjeseca 180 kn kroz samo 12 mjeseci (1080 kn, minimalno) je najmanje 6 dobrih originalnih igara koje stvarno imaju atribut casual, jer ih stvarno ima smisla igrati kad poželiš, bez plaćanja pretplate, a i volio bih vidjeti casual gejmera koji uredno hendla stvarni život i kompletno odigra desetak igara godišnje. Iznenađen

Casual MMO s pretplatom... oksimoron.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 9:37 (Faerdhur).
16 godina
EVE Online

di ima to u rijeci za kupit? ili je bolje preko steam-a di kosta 15€....jos malo pa mi istice trial...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EVE Online

Barem ti eve nije frka. Za plačanje. Nisam kune potrošio dvije godine na eve a imam tri accounta. Dobor ja radim misije u stainu, ali AFK s dominixom i nemam frke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Barem ti eve nije frka. Za plačanje. Nisam kune potrošio dvije godine na eve a imam tri accounta. Dobor ja radim misije u stainu, ali AFK s dominixom i nemam frke.

Pojasni, plz, vidim da te nešto "drma", ali ne znam na čemu si, pa je nerazumljivo Namigiva 

Stvarno, pojasni...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 10:26 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
 vidimo se za koji mjesec u Guild Wars 2! Cool

Riječi ti se pozlatile, ali nisam siguran da je to tako skoro...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

daj mi pls objasni kako ovo da domijem radis?

imam i ja domija i ogre2ke ali me malo frka ostaviti domija i dronove da sami rade nesto :))

pa daj par savjeta pls

16 godina
M_dipl. kaže...
Gajotres kaže...

Mislim da Faerdhur hoće reći da kao casual gamer nema vremena glumiti malog kineza i bušiti negdje nešto da bi to onda na ebayu zamijenio za tromjesečnu pretplatu, ako si na tako nešto mislio.

A ništa Faerdhur, ako te smeta taj model mjesečnog plaćanja, vidimo se za koji mjesec u Guild Wars 2! Cool

Well, ja sam u istoj situaciji ko i gajo, isto sam u Stainu (super npc 0.0 regiji) i spojim se svakih par dana navece chatati po par sati i opeglat koju misiju, dosta mi je guzva u RL, obaveza ko u prici. Recimo da sam u zadnja 2 tjedna casual igre zaradio za kupovanje game time coda (unutar igre, legalno) za svoja 2 acc za pretplatu iducih  6 mjeseci na svakom.

Eve nije neki grind, treba samo razmisljati. Trenutno bas razmatram kako cu jedno vece suicidati ljude u hi-sec space, trebalo bi se skupiti solidna lova. A ako mi se potrefi, mozda i vise nego solidna Osmijeh

Sto se tice GW2, sumnjam da ce prije 2011, al eto, prati se novosti vezano uz to, drzmo fige.

0 0 hvala 0
16 godina
Genie kaže...

daj mi pls objasni kako ovo da domijem radis?

imam i ja domija i ogre2ke ali me malo frka ostaviti domija i dronove da sami rade nesto :))

pa daj par savjeta pls

Ne vozim domija, al ako sam dobro skuzio - super tankas domi.. Dual rep, cap stable itd. U hi slotu ti treba samo 1 gun za privlacenje aggroa.

Uzmes misiju - pogledas na eve survivalu kako misija ide, tko gdje i zasto spawna sto, aggroas cijelu sobu (ubijes triggera npr il tako nest), izbacis drone i odes si napraviti kavu. Po mojem, sentriji su cak bolji za tu afk stvar od heavy drona...

Gajo, javi ako sam u krivu Belji se

17 godina
neaktivan
WiCkED kaže...

Ne vozim domija, al ako sam dobro skuzio - super tankas domi.. Dual rep, cap stable itd. U hi slotu ti treba samo 1 gun za privlacenje aggroa.

Uzmes misiju - pogledas na eve survivalu kako misija ide, tko gdje i zasto spawna sto, aggroas cijelu sobu (ubijes triggera npr il tako nest), izbacis drone i odes si napraviti kavu. Po mojem, sentriji su cak bolji za tu afk stvar od heavy drona...

Gajo, javi ako sam u krivu Belji se

ma je sve je to meni jasno .. i imam vec tako slozenog domija :).. ali neke misije imaju jaaaakkkooo veliki DPS cak i za mojeg t2 slozenog domija. a cesto npcjevi nisane i tvoje dronove... makar si ih aggro..

pa zato pitam jer ima kakva shema kada afkiranje ide ili ne..:)

17 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

radim misije u stainu, ali AFK s dominixom i nemam frke.

Genie kaže...

WiCkED kaže...

Genie kaže...
ma je sve je to meni jasno .. i imam vec tako slozenog domija :).. ali neke misije imaju jaaaakkkooo veliki DPS cak i za mojeg t2 slozenog domija. a cesto npcjevi nisane i pa zato pitam jer ima kakva shema kada afkiranje ide ili ne..:)

Ma nije jasno!!!

LOL! Daj, kuži te podebljane izraze! Smijeh Dugo se ovako nisam nasmijao! Jel' ste se vi to udružili da mi penisom grupno penetrirate mali mozak?! I'm your bitch, baby!

Znamo svi da sam dao EVE acc, ali svejedno, dajte malo formalnijim hrvatskim jezikom, pliz...  Osmijeh

16 godina
EVE Online

Ne uzimaš one misije ok 15k LP tipa The blockadei, Navy armada, The score, Vengence. Ove cetri ne radis . Sve ostalo možeš.

Gone beserk (9k lp-a) recimo uvijek je agro na tebi. Ja koristim t2 sentrije. Uletim u misiju oni me napadnu, alt-tabam nakon pola sata pokupim dronove i ajde dalje

Ili uletiš u misiju pokupiš agro s gunom ostaviš dronove i gotovo. Pokupim dnevno u par sati poslje posla 60-100k Lp-a da ne igram. Za 590k LP imam implant HG set koji je 1.2 bill profita.

Wicked nisam te vidio ovih dana, ajd ako budeš jumpao u stain  ponesi mi 10 hamerhedova i 10 hobgoblina I jednu EM large smart bombu za World Colide (pre vundabara misija 14,5 LP za 10 minuta igranja)

P.S. U ove 4 prve misije u biti da ih završiš moraš aktivno sudjelovati pa ih zato ne radim

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 12:37 (Gajotres).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma nije jasno!!!

LOL! Daj, kuži te podebljane izraze! Smijeh Dugo se ovako nisam nasmijao! Jel' ste se vi to udružili da mi penisom grupno penetrirate mali mozak?! I'm your bitch, baby!

Znamo svi da sam dao EVE acc, ali svejedno, dajte malo formalnijim hrvatskim jezikom, pliz...  Osmijeh

Domi = Dominix, gallente battleship.

Stain = 0.0 regija

Ogre 2 = Heavy drona, gallente, t2

Dual rep = Dva modula za repair (large armor repairer, idu u low slot)

Cap stable = mozes ukljuciti sve module da se "vrte" beskonacno i capacitor ti se ne isprazni

Sentriji = Sentry drone

itd.

Svaka igra ima neke "strucne" izraze, nisu bas ni prevodivi na naš jezik, to ti je tako. Doduše neznam kako si ti igrao skoro 2 godine EVE ako neznaš ovakve stvarčice :)

17 godina
neaktivan
WiCkED kaže...

kako si ti igrao skoro 2 godine EVE ako neznaš ovakve stvarčice :)

Ispravak netočnog navoda - 1 godinu (znaš i sam) - "casualNamigiva 

Thnx za info, trebat će mi kad EVE postane besplatan MMO naslov, a to je otprilike kad predsjednik USA postane neki gay republikanac desničar, tako nekako...

17 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Wicked nisam te vidio ovih dana, ajd ako budeš jumpao u stain  ponesi mi 10 hamerhedova i 10 hobgoblina I jednu EM large smart bombu za World Colide (pre vundabara misija 14,5 LP za 10 minuta igranja)

cek cek.. ti radis misije u 0.0 a nije te frka da te netko ne trijangulira i poprashi?

ili je tvoj corp space di ti cuvaju ledja?

16 godina
EVE Online

Plavi smo s AAA pa nama frka, ali ako se ne varam ima dva tri neutralca u sustavu koji isto rade misije, puno je bolje nego u Venalu pošto je tamo redovito neko skenirao mišn runere

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Plavi smo s AAA pa nama frka, ali ako se ne varam ima dva tri neutralca u sustavu koji isto rade misije, puno je bolje nego u Venalu pošto je tamo redovito neko skenirao mišn runere

jedan moj uber menshe eve kolega uredno tako dnevno skida po xy misn runera, complexasha i rupasha....

16 godina
protjeran
Faerdhur kaže...
machette kaže...

Znači casual? Točno, samo je faktor plaćanja pretplate za neigranje malo čudan...

I to je jedan od razloga što sam odustao od MMO igranja. Pojam casual igranja kod MMO sve više gubi smisao što duže plaćaš, odnosno curi ti lova iz budžeta. Standardnom stopom pretplate na samo jednu MMO igru, recimo, može se svaka dva mjeseca kupiti nova singleplay igra. Dokazano.

Recimo, imaš cca. 180 kn za dva mjeseca igranja EVE. Na Steamu i eBayu, ako pratiš kroz neko razdoblje, pojave se originalne igre koje su izašle od 6 mjeseci do godinu-dvije unazad, a na popustima i aukcijama znaju koštati s poštarinom oko 100 kn (ili čisti download). Ima ih i skupljih i boljih, ali ako paziš uvijek možeš za 180 kn ubosti dobru igru.

Svaka dva mjeseca 180 kn kroz samo 12 mjeseci (1080 kn, minimalno) je najmanje 6 dobrih originalnih igara koje stvarno imaju atribut casual, jer ih stvarno ima smisla igrati kad poželiš, bez plaćanja pretplate, a i volio bih vidjeti casual gejmera koji uredno hendla stvarni život i kompletno odigra desetak igara godišnje. Iznenađen

skroz se slažem s ovim....

isprva sam i ja mislio, hajd nema veze što ne igram, bar mi se skill trenira, ali ipak kad pogledaš, pare idu.   Istina, može se kupovati gametime codove za ISK (što je po meni izuzetno hvalevrijedan potez od CCP-a), ali s druge strane, ako ćemo ruku na srce, treba biti vrlo aktivan igrač barem jedno 6 mjeseci da bi si mogli početi priuštavati takve stvari, ili imati yebeno dobar gild za podršku i vjetar u leđa.    Ako u sve to zbrojimo i RL, mislim da se mora priznati kako uz EVE slabo možete igrati nešto drugo; a unatoč tome što je EVE zbilja vjerojatno najbolji MMO na tržištu, posvetiti sve ili većinu slobodnog vremena samo jednoj igri je jednostavno šteta. 

"Hedonism Is My LifeStyle"©
16 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...
Faerdhur kaže...
machette kaže...

skroz se slažem s ovim....

isprva sam i ja mislio, hajd nema veze što ne igram, bar mi se skill trenira, ali ipak kad pogledaš, pare idu.   Istina, može se kupovati gametime codove za ISK (što je po meni izuzetno hvalevrijedan potez od CCP-a), ali s druge strane, ako ćemo ruku na srce, treba biti vrlo aktivan igrač barem jedno 6 mjeseci da bi si mogli početi priuštavati takve stvari, ili imati yebeno dobar gild za podršku i vjetar u leđa.    Ako u sve to zbrojimo i RL, mislim da se mora priznati kako uz EVE slabo možete igrati nešto drugo; a unatoč tome što je EVE zbilja vjerojatno najbolji MMO na tržištu, posvetiti sve ili većinu slobodnog vremena samo jednoj igri je jednostavno šteta. 

Sve ovisi što želis igrati i sto ti se sviđa.I tocno je da uz EVE nemas vremena za druge igre ( bilo single bilo mmo) al tako je.Glavna bit EVE-a je i biti ce pvp.Sve se vrti oko toga od rudarenja, proizvodnje jurenja misija.I da , nemozes zaradivati basloslovni ISK osim ako nemas dobru alliancu i skilove za to.Primjer koji su dečki prije dali za misije sa 15 k LP je top game.Moras bitu u alliance/corp koji je plavi sa AAA a to je jako rijetka pojava i imati 5 mil SP u socijal-jos rijeđa pojava i stalno na oprezu da te netko ne proba.Al zato kada se nades u fleeetu od 100-150 ljudi i sudjelujes u fajtu 2 sata pupusis 2-3 brod i nije ti zao to je j*ebeni osjecaj, zbog toga igras, zbog toga rudaris/radis misije i ko zna sta.EVE je jedan mmo u kojem mozes sve raditi, svime se baviti i koji nema kraja.Vecina ako ne i svi ostali mmo na top lvl-u ti ne preostaje drugo nego dosadno rajdanje i skupljane bodova na raid botovima da  bi dobio neki item i taman kad skupis nesto ovi izbace novi expansion i sve ispocetka.

17 godina
neaktivan
machette kaže...

I tocno je da uz EVE nemas vremena za druge igre ( bilo single bilo mmo)

Nije točno. U zadnje vrijeme sam baš zagrizao za EVE a opet za to vrijeme sam odigrao Batmana AA, Prototype, igrao sam malo Street Fightera, America's Army i sada igram Stalkera CS. U stvari, uvijek imam još jednu igru u rezervi kad mi dosadi EVE.

Što se tiče plaćanja pretplate samo zbog skilanja, ima nas različitih, ali meni je sad žao da nisam nastavio plaćati pretplatu za vrijeme duge pauze koju sam imao.

17 godina
EVE Online

jedno pitanje.jel ima ili ce uskoro izaci neka igra sa shemu eve online? po mogucnosti da je besplatna

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crozoki kaže...

jedno pitanje.jel ima ili ce uskoro izaci neka igra sa shemu eve online? po mogucnosti da je besplatna

Ne :)

17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

koliko sam shvatio x3 ti je najbliza tome...

16 godina
EVE Online

Ne trebati nekakav poseban skill za puno iska. Prvi bill isk-a sam zaradio kupujući salvage u syndicateu i prodajuci u jiti. Jednom dnevno sam gledao cijene i jednom tjedno ili jednomu dva tjedna skupljao i vozio. To je bilo još iz vremena BRUCE-a i kada sam bio totalno noobina ali ja sam iz empirea otišao s nepuna tri mjeseca igre za sobom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EVE Online

ja se trenutno zabavljam slakanjem raznoraznih verzija cruisera i zovem razne ljude na 1vs1.. obicno -10 pirate koji kada popushim sve mi ljepo objasne sta sam krivo, sto bi trebao bolje itd.. :)

em skupljam iskustvo, em prijatelje medju gadnima.. :)))

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Da :-) Black Profecy

Igra je još u razvoju pa se ne zna da li će se naplaćivati mjesečna naknada, ali evo ti kratka usporedba između Black Profecy i EVE:

http://news.mmosite.com/content/2009-09-25/20090925064415805,1.shtml

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice