imam mali problem što se tiče journala :
ako mi je mission description smješten u drugi tab u journal prozoru, slova
mi budu sva pobrkana, kao da idu u vertikalu, i moram da kliknem na resize
da bi se ispravilo...
GM mi je rekao da pokušam obrisati cache, pa čak i reinstalirati klijent,
ali nije mi baš pomoglo..
kad descriptione otvaram u zasebnom prozoru, sve je ok.
imate li možda i vi takvih problema ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kolege piloti, trebam nakakvu detaljnu out-of-game mapu ili popis zona (sustava) s asteroid beltovima i koja se rudača tamo nalazi.
Jel ima kakav link, program ili Excel list s takvim detaljima?
Thnx
Nazalost, koliko znam, ne postoji takva mapa - mislim, sto ce tice tocne rude koja se nalazi u kojem sustavu. Koliko znam to je generirano random, nema pravila nekog.
Sto se tice oog karti - ove su mi najbolje: http://dl.eve-files.com/media/corp/ombey/Eve_Regions.pdf (pisem u firefoxu i neda mi se otvarat explorer da kreiram link ). Na njima imas puno informacija, izmedju ostalog broj beltova u odredjenom sistemu, nadam se da ce ti posluziti.
Nazalost, koliko znam, ne postoji takva mapa - mislim, sto ce tice tocne rude koja se nalazi u kojem sustavu. Koliko znam to je generirano random, nema pravila nekog.
Sto se tice oog karti - ove su mi najbolje: http://dl.eve-files.com/media/corp/ombey/Eve_Regions.pdf
pisem u firefoxu i neda mi se otvarat explorer da kreiram link

A gle, nemas buildove u tom smislu rijeci ali imas fitove brodova, guideove za miniranje ( kojim redosljedim koji brod i opremu.. ) , misionanje ( npr kod caldari je uobicajer red za misije kestrel - caracal - drake - raven ...), ali ipak vecinu toga ti mozes i sam odrediti, kakav stil igre najvise volis i kako mislis da ce najbolje funkcionirati.. ja sam svoj drake equipao sa nekom gotovo pa random opremom za koju mislim da je najbolja, ali kada jednom nabavim dobre skillove i novaca za bolju opremu vjerovatno cu sloziti jedan default passive build, ili barem nesto slicno tome ;)
Uskoro nam stiže još jedan expansion - ihaaaa! Mislim da ću se barem na mjesec dana vratiti svojim likovima u EVE-u da malo vidim što su sve ubacili
P.S. Daj bože 'Wing Commander MMO' gdje igrači gledaju iz cockpita i vodi se rat po sektorima sa raznih nosača letjelica, a s lvl-ima se dobivaju sve bolji brodovi - igrao bi ga godinama!
P.S. Daj bože 'Wing Commander MMO' gdje igrači gledaju iz cockpita i vodi se rat po sektorima sa raznih nosača letjelica, a s lvl-ima se dobivaju sve bolji brodovi - igrao bi ga godinama!

Što se tiče "ratnika" ili "industrialista", stvari su logično posložene. Support skilove (iz mechanic, engineering itd) trebaju i jedan i drugi, ako mislis voziti bilo koje brodove. S time da onda ratnik treba sve te stvari usavrsiti, a rudar moze proci s lvl4 skilovima uglavnom. U EVE nema nekog perfect builda i iz razloga jer CCP svako malo mijenja neke stvari - neko vrijeme se mozda jedna rasa i jedan tip oruzja cini premocnim, onda CCP to nerfa i totalno postane neka druga opcija bolja. Tako da je najbolji savjet za pocetnike da treniraju one brodove i onu rasu koja im se svidja. Ako sad nisu bas nesto, za godinu dana ce bit super jer ce ih boostati

Kljuc svega je dobar korp, ja znam da bi popi-zdio (lol, word filter) da nema ekipe s kojom se mogu zafrkavati dok sam online, a svaka cast igracima EVE koji to igraju solo, bez korpa i ne komuniciraju s drugima. Ja bi popi-zdio (lol, word filter ^2) nakon par mjeseci i prestao igrati zasigurno.
A gle, nemas buildove u tom smislu rijeci ali imas fitove brodova, guideove za miniranje ( kojim redosljedim koji brod i opremu.. ) , misionanje ( npr kod caldari je uobicajer red za misije kestrel - caracal - drake - raven ...), ali ipak vecinu toga ti mozes i sam odrediti, kakav stil igre najvise volis i kako mislis da ce najbolje funkcionirati.. ja sam svoj drake equipao sa nekom gotovo pa random opremom za koju mislim da je najbolja, ali kada jednom nabavim dobre skillove i novaca za bolju opremu vjerovatno cu sloziti jedan default passive build, ili barem nesto slicno tome ;)

Kljuc svega je dobar korp, ja znam da bi popi-zdio (lol, word filter) da nema ekipe s kojom se mogu zafrkavati dok sam online, a svaka cast igracima EVE koji to igraju solo, bez korpa i ne komuniciraju s drugima. Ja bi popi-zdio (lol, word filter ^2) nakon par mjeseci i prestao igrati zasigurno.
A gle, nemas buildove u tom smislu rijeci ali imas fitove brodova

Wicked, hvala puno, nisam znao za taj meta level.. samo sam vidio da su neke tech 1 varijacije opreme poprilicno u rangu sa tech 2, ali zato koji milijuncic skuplje jer ne trebaju napredniji skillovi :)
Faerdhur: Nekoliko stranica natrag ima link za jednog Osprey minera.. na toj stranici imas puno buildova za sve namjene, ako se ne snadjes na forumu samo upisi ime broda u search pa ce ti vec nesto izbacititi.. pogledaj i ocjene builda tako da znas koji valja a koji ne, da ne trosis vrijeme, ali nadje se dosta toga zanimljivog
i, kako vam se sviđa nova ekspanzija... ? nitko ništa ne priča
meni je najbolje što smo to dobili besplatno a ne da čekamo kao ovi idioti ispred algoritma u ponoćnom redu hehehhe
a što se tiče novog sadržaja najjače su mi certifikacije... omogućavaju i najvećem nubu neko smisleno napredovanje kroz skillove.. Za neke druge novosti sam još uvijek previše nov da bih mogao pričati o njima tako da zapravo i nisu utjecale na mene. I da, jumpgateovi sad izgledaju puno ljepše :) (a čini mi se i same stanice)
Kad uzmes pretplatu 30 dana. Da li je to 30 kalendarskih dana ili 30 gaming dana. Pretpostavljam da je kalendarskih.
Najvise igram vikendom, jer preko tjedna obicno ne stignem zbog drugih obaveza.
mislim da je 30 gejmerskih dana...
u EVE ti je dobro to što ne moraš toliko aktivno ni igrati, zato jer ti se skillovi uče i dok si offline, za razliku od drugih MMo-a gdje moraš aktivno igrati da bi nešto naskilao.
To sa skilovima nije lose, ali kao sto rekoh najvise igram vikendom.
Mozda skinem trial pa probam.
A LOTRO izgleda stvarno lijepo i zanimljivo :(
To sa skilovima nije lose, ali kao sto rekoh najvise igram vikendom.
Mozda skinem trial pa probam.
Budem probao kad se vratim u Hrvatsku.
P.S. Naravno ako neznas nikog da igra, osjeti se pozvanim da se javis na privatnu poruku pa dogovorimo sve

Inace, sto se tice nove "ekspanzije" igra mi laga duplo vise nego prije, jedva cekam da pokrpaju to da mogu igrat u miru... Svasta.
P.S. Naravno ako neznas nikog da igra, osjeti se pozvanim da se javis na privatnu poruku pa dogovorimo sve

Posto se WiCkED prvi ponudio, vjerovatno cu se javiti njemu.
Ali ne jos iducih mjesec dana :(
Hej, iskusni, kako se krećem brodom od točke do točke koje želim u svemiru, bila ona 100m ili 2km udaljena, a da to nije klik na neki objekt (Approach), odnosno da nije waypoint? Mislim na slobodno kretanje bilo gdje.
Ako kliknem bilo gdje u svemiru, brod odeeeee... a ne znam gdje će završiti Ima li tu kakve kontrole nad brodom kao "pomakni se naprijed ili desno par metara, odi dolje par metara"?
Izgleda bezvezno, ali nikako da ulovim to upravljanje, osim waypointa. Nije kao svaka druga simulacija da se ide WASD.

Hej, iskusni, kako se krećem brodom od točke do točke koje želim u svemiru, bila ona 100m ili 2km udaljena, a da to nije klik na neki objekt (Approach), odnosno da nije waypoint? Mislim na slobodno kretanje bilo gdje.
Ako kliknem bilo gdje u svemiru, brod odeeeee... a ne znam gdje će završiti Ima li tu kakve kontrole nad brodom kao "pomakni se naprijed ili desno par metara, odi dolje par metara"?
Izgleda bezvezno, ali nikako da ulovim to upravljanje, osim waypointa. Nije kao svaka druga simulacija da se ide WASD.
kaj..pocelo regrutiranje i odmah zamro forum..ts ts ts... a ima jos toga puno za rec..kao npr... hmmm.. da!
kaj..pocelo regrutiranje i odmah zamro forum..ts ts ts... a ima jos toga puno za rec..kao npr... hmmm.. da!

Meni se cini da si ti nekako krivo krenuo u igru. Meni je igra bila frustrirajuca i dosadna dok god sam samo pazio na skillove i planirao kada cu nesto istrenirati.... Skillovi i treniranje ti treba biti nesto sekundarno, kada zavrsi zavrsi, a ne stalno provjeravat koliko ti jos treba.
Najvaznije sa cime se moras bavit je zabavljat se u igri, bilo da su to misije, trade, ratanje, pvp ili rudarenje ( iako ne znam kako se ljudi mogu tamo zabavljat)
Ako igras samo da skillas, jako ce ti brzo dosaditi, jer ce ti faliti skillova i sada , i za mjesec dana, i za 3 godine igranja, i nikad neces imati sve sto ti treba.
Ja ti preporucam da pustis skillove po strani neka se skillaju, znaci malo engineering, malo gunnery, ako vec nisi onda samo learning, a u medjuvremenu improviziraj sam sa fitovima, radi misije, kupuj brodove i opremu, zabavljaj se sa corpom, istrazuj razlicite aspekte igre.. umri jednom ako nista drugo, jos nisi u fazi da ces puno izgubiti, cak i ako nemas jump clonea.
Ma, OK, sve to stoji što kažete, istina. Zabrijao sam na skillove, ali kad ne mogu uglaviti jedan turret tamo gdje ja hoću jer nemam dovoljno CPU, pa ne mogu ovo, ne mogu ono, onda sam odlučio idem se malo razviti.
Sad tek krećem ozbiljnije s lvl 1 misijama, a inače EVE me opušta, jako fin setting. Ima ravnotežu između uzbuđenja i mirnih trenutaka.
Već mi se na jaja penju ove fantasy MMOG koje igram kad se umorim od izbjegavanja monstera da negdje nešto obavim, tako neprirodno na svakom koraku raspoređeni vukovi, ose, ptice, tigrovi, medvjedi, krokodili, bande, da ako ne pogodiš neku nevidljivu stazu između njih obvezno napraviš aggro i eto besmislene borbe koja ti oduzima vrijeme. Čisto je nirvana voditi brod kroz svemir i naletjeti na borbu uglavnom onda kada ti to želiš, rijetko protiv volje.
Thnx