Empire-Total War

poruka: 109
|
čitano: 33.998
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Dobra je ideja odmah napraviti par trgovačkih brodova i poslati ih u afriku ili južnu ameriku da zauzmeš one postaje označene sidrom u krugu. To sam sad skužio nakon što sam već pri kraju svoje prve kampanje, kod slijedeće kampanje ću to odmah napraviti.

Također je dobro sagraditi što više škola. Ako je vaša nacija pretežno npr. kršćanska slobodno porušite sjemeništa i na njihovo mjesto izgradite škole. Tako ćete biti sigurni da na bojištu koristite posljednju tehnologiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Empire-Total War

Ovo sa trgovačkim brodovima sigurno! Sada ću igrat sa englezima i odmah šaljem brodove u južnu ameriku i afriku "na sidro"!!!

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Empire-Total War

Probao sam igru i sve što mogu reć je katastrofa od igre, totalno razočaranje Mršti se

Naravno to je samo moje mišljenje.

Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Empire-Total War
Vakaka kaže...

Probao sam igru i sve što mogu reć je katastrofa od igre, totalno razočaranje Mršti se

Naravno to je samo moje mišljenje.

to sam i ja mislio na početku ali sam se razuvjerio
ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Dečki trebam pomoć! Igram sa španjolcima i ona država New Spain u mexicu mi je rekla da ako osvojim trinidad i tobago da ćemo biti allies! Kako osvojiti otok mene zanima! Jednostavno mi ne ide nikako! Dal sa brodom ili ljude prebacujem? Neznam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Joe Cavallo kaže...

Dečki trebam pomoć! Igram sa španjolcima i ona država New Spain u mexicu mi je rekla da ako osvojim trinidad i tobago da ćemo biti allies! Kako osvojiti otok mene zanima! Jednostavno mi ne ide nikako! Dal sa brodom ili ljude prebacujem? Neznam!

Nisam igrao ovaj novi Total War i neznam kako je u njemu, ali u prijasnjim fino ukrcas vojsku u brodove, dovedes do destinacije, iskrcas iz brodova i to je to...Smijeh
Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Da ma sad je brod brod a čovjek čovjek i nemožeš ga ukrcat!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eto probao sam i ja.
Odigrao sam tutoriale koji su ok.

Sve u svemu, za sada nisam oduševljen, ali naravno dat ću igri još pokoju šansu da me privuče.
17 godina
Joe Cavallo kaže...

Možeš, dovedi vojsku i brod u istu luku onda klikni na luku i odaberi svu vojsku i dobiješ mali button da prebaciš vojsku na brod.
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
17 godina
Joe Cavallo kaže...

Kako nemožeš??!! Dođeš sa bilo kojim brodom kraj obale, klikneš sa selektiranom vojskom/agentom na brod i oni se ukrcavaju, ako treba i u First Class..
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...

LOL, pa to ti je uvijek bilo tako Smijeh

Ovako, dovedeš brod što bliže obali, klikneš na armiju i nakon toga klikneš desnom tipkom miša na brod. Ako ti slučajno ne ide pokušaj pomicati brod po obali dok ne uspiješ. Nakon što ukrcaš vojsku odjedri do destinacije, približi se obali i klikni desnom tipkom na kopno i vojska će se iskrcati. Ako je neprijateljska luka slobodna (nema neprijateljskih brodova u njoj) isplati ti se ući u nju (klik desnom tipkom miša na luku) jer će ti vojska moći odmah krenuti prema cilju, u protivnome ćeš morat čekati jedan krug. Time ujedno osvajaš luku i prekidaš neprijatelju priliv novca od trgovanja.

Ne znam da li postoje brodovi u koje ne možeš ukrcati kopnenu vojsku, pa provjeri da ti nije to u pitanju, ali ja se nisam nikad susreo sa tim slučajem.
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Probao sam i nije mi uspjevalo ali možda sam nešto krivo radio! Probat ću ponovno s brodom i vojskom u luci i ovo da dodje do obale pa da prebacujem! Hvala vam!!

P.S. Evo dečki probao sam i uspio sam!! Hvala vam još jednom!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 15:00 (Joe Cavallo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel vam se čini da je igra laganija od prošlih total war serijala?

17 godina
neaktivan
Maus kaže...

Ja mislim da je samo bolje napravljena, a težinu uvijek možeš naštimati.

Evo pročitaj ovdje zašto mislim da je Empire bolja od Medievala 2
17 godina
Maus kaže...

Hm neznam, sa starim serialima sam mogao dosta toga napravit protiv AI a s ovim serialom nisam ni probao.
Jednom sam odigrao bitku i dooosadno mi bilo za nastavit i pokušavat išta, vjerovatno i ova ima nekih caka za stuć AI i na
najtežim postavkama ali... boring :)
16 godina
neaktivan
jastreb kaže...
Maus kaže...

Ja mislim da je samo bolje napravljena, a težinu uvijek možeš naštimati.

Na najteže igram. Vjerojatno zbog onog buga kaj komp ne nosi vojsku flotom. Englez bi pol Europa osvojio vjerojatno tak. Al onak osvojio sam 40 regija Austrijom do 1732. Najteže je bilo Pruse porazit na početku a nakon toga nitko mi nemre niš. Al se ni ne trude kaj najgore. Budu valjda u patcu malo taj AI poboljšali. Same bitke nisu lagane ali na mapi komp loše igra.
16 godina
neaktivan
Empire-Total War

Igrao sam demo i  svidio mi se.Vidio sam da je igra več izašla za PC.Košta oko 350 kn original.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Ljudi jel imate problema s tim da se igra ruši pri End Turn. Meni se nonstop ruši na prijelasku iz 1721 u '22 i nikako nemogu dalje! Jel ima kakav patch ili sl da mi netko kaže na pp pošto ovdje nesmijemo! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Maus kaže...
 Vjerojatno zbog onog buga kaj komp ne nosi vojsku flotom. Englez bi pol Europa osvojio vjerojatno tak.
Ma ne bi, ja sam englezima oteo skoro sve američke kolonije a pošto cilj igre nije preživjeti kampanju nego osvojiti određeni broj teritorija, ni englezima nije lako.

Ne sjećam se dobro, ali čini mi se da je Medieval 2 imao 5 stupnjeva težine a Empire samo 4 pa je zbog toga u startu igra laganija (defaultna je druga razina težine). Slijedeću kampanju ću probati odigrati na trećoj razini težine pa ću vidjeti da li je igra izazovnija, a valjda će i patch uskoro.

Što se tiče stabilnosti igre, Empire je jedna od stabilinijih igara koje sam igrao u zadnje vrijeme. Nakon GTA 4, Fallouta 3 i Far Cry 2 koji su se stalno rušili, ovo je pravo osvježenje. Imao sam samo jedan problem a to da mi se igra rušila nakon prve borbe s indijancima u Road to independence kampanji pa je nisam mogao nastaviti igrati. U velikoj kampanji mi se igra srušila jednom, ponavljam jednom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 8:21 (jastreb).
17 godina
Empire-Total War

Dali je moguće igrat global kampanju u LANu, mislim se kupit igru ali samo ako je moguće na taj način igrat je.

U prošlom nastavku je bilo moguće ali samo u onim dodacima-ekspanzijama za Medieval TW.

Volio bi s frendom global kampanju igrat, znam da bi trajalo ali nema veze :)

PS. Malo sam se navika na igru pa nije total bad ali ipak mi razdoblje u kojem se igra odvija sucksa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Skroz te razumijem, i meni je ponekad glupo kad čitam opise jedinica pa se neke karakteriziraju kao elite. A jedina vještina koju moraju savladati je brzo punjenje puške. Priznajem, moraju imati i dobre živce jer nije lako puniti pušku pod neprijateljskom vatrom. Ali zato tu dolazi do izražaja dobar strateg koji vojnicima upravlja.

Sve to me podsjeća na western. Možda je čudno ali u filmu Unforgiven Gene Kackman objašnjava onom piscu da u dvoboju pištolja nije biti brz (onda su se pleli mitovi o najbržem čovjeku na zapadu) nego priseban. Pa je to ilustrirao pričom o tipu koji je bio brz ali si je u brzini propucao stopalo. Isto tako je valjda i u vrijeme napoleonskih ratova. Trebao si biti sabran da ne promašiš i da brzo napuniš pušku i to je to.

I mene bi zanimalo kad bi netko povijesno potkovan objasnio zašto se se ratovanja vodila na takav način.

@ Maus: negdje sam čitao da je topove najbolje staviti između jedninca tipa ovo:

_ _ _ _@_@_@_@_ _ _

@ su topovi, ali ja ih stavljam obično iza na nekom brdu i generala kraj njih da ih čuva. Primjetio sam da neprijatelj obično prvo juriša na topove pa možeš to iskoristiti da ih privučeš u željeno područje koje je pokriveno s više strana tvojom vojskom.
 ratovalo se na taj način zbog nekoliko stvari.1.puske su bile jako duge 1,5 m(ali duze zavisi model i to.a i gdi bi si ti nasel zaklon s 4-5kg teskom puskom i 1,5m dugom).2 bile su jako jako neprecizne(neko je napisal da je do 20 m kremenjača precizna,nije 20 m nego 80 m) 3.nije postojalo ižebljenje cijevi pa je metak letio i do 20 m od mete 4. nije postojal klizni mehanizam itd. po svemu sudeci generali i ostatak vojnog vrha su mislili da neće biti velikih žrtvi
17 godina
neaktivan
Empire-Total War

Vidim da Creative assembly dobro koriste mogućnosti Steam, već su izdali nekoliko patcheva na koje bi bez Steama čekali još mjesec dana (da ih skupe u jedan veliki patch). To mi se sviđa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U vezi filmova koji bi bili vezani za ovaj period, koji za razliku od drugih clanova ovde meni se dopada. Ja volim ovaj period.

Znaci mogli bi ste gledati: Master i Comander; Patriot; Posljedni Mohikanac; ukoliko neko uspe da nadze i Austerlitz...

Kako funkcionise bitka ovde:

Prosto za razliku od RTW a ovde moras odabrati po svaku cenu visi teren... Na kome bi postavio artileriju (topove). znaci  malo vise ispred topova postavljas 1 red pesadijemusketare ili tako nesto, poseno onih koji mogu brzo pucati u 2 reda, levo i desno od njih ide pesadija koja hvata neku kosinu da bi lako uhvatila predeo koji pokrivaju previ redovi, Konjica uvek ide levo i desno moze biti malo isturenija ili je cuvas u pozadinu.... fazon je da niko ne stigne do reda pesadije.... prvog reda. konjica uletuje po potrebi sa strane.

takozvani levi ili desni flank koji je bio popularan u RTW ili u MTW isto funkcionise ali sporije mores u formaciji da opkolis protivnika...

Pokusao sam kratko da nesto objasnim ukoliko ima nesto pitajte.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 15:09 (avgvstvscaesar).
17 godina
neaktivan
avgvstvscaesar kaže...

Prosto za razliku od RTW a ovde moras odabrati po svaku cenu visi teren... Na kome bi postavio artileriju (topove). znaci  malo vise ispred topova postavljas 1 red pesadijemusketare ili tako nesto,

Mislio si reći da pješadiju postavljaš ispred topova malo niže, ako ih postaviš više onda će ih topovi pogoditi s leđa?

Iako sam u početku mislio da konjica u ovoj igri neće imati toliki utjecaj u borbama, drago mi je da nije tako. Samo što treba paziti s koje strane se napada da ih ne pogodi neprijateljski plotun. Ako imam barem dvije konjičke jedinice onda ih pošaljem iza neprijatelja i napadajući ih s leđa stvorim takvu paniku da se dobar dio neprijateljskih jednica razbježi dok stignu do moje pješadije. Sada kada regrutiram novu armiju obavezno uzmem barem dvije jedinice konjice.
16 godina
neaktivan
Empire-Total War
 Mislio si reći da pješadiju postavljaš ispred topova malo niže, ako ih postaviš više onda će ih topovi pogoditi s leđa?

Iako sam u početku mislio da konjica u ovoj igri neće imati toliki utjecaj u borbama, drago mi je da nije tako. Samo što treba paziti s koje strane se napada da ih ne pogodi neprijateljski plotun. Ako imam barem dvije konjičke jedinice onda ih pošaljem iza neprijatelja i napadajući ih s leđa stvorim takvu paniku da se dobar dio neprijateljskih jednica razbježi dok stignu do moje pješadije. Sada kada regrutiram novu armiju obavezno uzmem barem dvije jedinice konjice.

Da upravo to ali, konjica je ustvari manje vise za finalni napad, jer ukoliko se pesadija postavi u kvadrat formaciji onda nemas sanse da ih tako lako razbijes... ipak zavisi od situacije....

kako bilo meni se igra veoma dopada, ali se malo manje snalazim u pomorskim bitkama...

MOzes li mi dati neku pocetnu poziciju na primer, znam da brodove treba poredati u redu ne po liniji ili tako nesto.... Trafalgar bi morao prouciti...

S.P.Q.R. Senatvs Popvlvsqve Romanvs
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 14:07 (avgvstvscaesar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jastreb kaže...

konjica da nema nikakav utjecaj? ma ti se sigurno šališ!!kaj ti misliš na koju je foru napoleon dobivao bitke?
Veni,vidi,vici. -Gaj Julije Cezar
17 godina
neaktivan
dinov8 kaže...
 konjica da nema nikakav utjecaj? ma ti se sigurno šališ!!kaj ti misliš na koju je foru napoleon dobivao bitke?
 Kad sam gledao promo filmove za Empire dobio sam takav utisak jer su pokazali film gdje konjica flankira pješadiju, zatim se pješadija okrene prema konjici i ispali plotun od kojega se konjička formacija raspala prije udara. Kad sm nabavio igru vidio sam da nije tako svaki put, naročito ako pažljivo i pametno igraš (za razliku od AI-a koji pošalje konjicu na pješadiju koja spremno čeka napad.

Cezare, nisam ti ni ja vičan u pomorskim bitkama, samo znam da brodove traba grupirati jedan iza drugoga i manevrirati po grupama, tako ne moraš okretati svaki brod posebno nego se oni ponašaju poput gusjenice.

Recimo imaš 6 brodova ovo ti je najbolja formacija:

0    0
0    0
0    0

Lijeve brodove grupiraš u jednu a desne u drugu grupu i manevriraš tako da su ti bokovi okrenuti prema neprijatelju. Samo pazi na razmak između grupa da brodovi ne pucaju jedan na drugoga.
16 godina
neaktivan

Da upravo to ali, konjica je ustvari manje vise za finalni napad, jer ukoliko se pesadija postavi u kvadrat formaciji onda nemas sanse da ih tako lako razbijes... ipak zavisi od situacije....

Ima citat od Napoleona u igri: "Konjica je dobra na početku, sredini i kraju bitke"
Istina je to živa!
16 godina
Empire-Total War

neznam dali sam lud ili dobro ne vidim, ali nemogu nigdje naći uninstall da izbrišem igricu ! kak je to moguće ?

TOSHIBA Satellite A300D-17F
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da to je ziva istina, na kraju krajeva zavisi kako se razvije bitka, bitno je samo konjicu pametno iskoristiti, ona trazi otvoreno polje, ipak preporucio bi je za kraj bitke... kad se vec front razvuce.... sto znam ja mozda ipak imam vise odbrambeniju taktiku nego klasicni napoleonov napad, u sustini napoleonova taktika je veoma dobra... Njegov glavni fazon je grupisanjem trupa da se napada sa kompletnim armijama,

Da pojasnim, recimo onje uek grupisao pesadisku jedinicu topove i konjicu u jednu celinu tako da je uvek napadao kao sa armijom, ne posebnim trupama, Skoro sam bio ciao neku knjigu, Napoleonova strategija ili tako nesto Pisac Se zove Kamov, a izdanje vojni zavod Jugoslavije 1953 ili tako nesto. Veoma mi se dopala jer je na kartama sve prikazano, preporucujem ukoliko je neko nadze....

S.P.Q.R. Senatvs Popvlvsqve Romanvs
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice