Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 694.539
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dragon Age

Igram naveliko, imam 45h igranja i također nisam izliječil Arla, štoviše, on mi sad stvara probleme.

Naime, pri samom početku igre ubil sam onog brata Genitivia, a kasnije očito i bacil ili prodal kaj sam uzel od njega....

Sad je u Denerimu samo njegova prazna kuća - kraj igranja ili :( ?

Dalje, oklop, imam sad kompletni Blod Dragon oklop, još sam pokupil prstenje za +2 svim atributima i još naveliko mi se povećava snaga i to - ne vidim nikakve velike razilike!

Moj lik opet lako gubi energiju, Alistar je ko neka babica i sad je definitivno gubi moje povjerenje.

Jedina 1000% u svoj misiji je Leliana, svi ostali koji misle i govore vise, štoviše, Stena i Morrigan bi odavno ubil da mogu, da pokažem primjer drugima ko je gazda...i kak se vodi rat.

Ne znam dal se naletjeli ali oni Crownsi (Dark Brotherhood jel!!) imaju vođu koji je također čista kopija Ahila, tj. Brad Pitta, lol!

Naravno da je mrtav i on i svi Crownsi, čak i oni "Portugalci" u Denerimu...

Tak da moja ekipa je Leliana, Wynn, sad bude vjerojatno i Shale (sinoć sam ga dobil) i možda ubacim Stena ili psa.

Detaljno prolazim sve, svaki ali svaki side quest, svaki papirić kompletno pročitam, svako mjesto istražim do posljednjeg kutka...

Valjda budem pronašel rješenje za Ashes i Arla.

Nisam još bil niti kod patuljaka niti elfsa...

Već vidim 100+ sati

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
LOL ne znam, mislim da ne.haha
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
protjeran
Dragon Age

ono NIJE bio brat Genitivi...

SPOILER!

odi u sobicu iza i uzmi iz kovčega (ili je kod "brata") neki dnevnik kolko se sjećam, il nekaj slično...

dobiješ marker na mapi di moraš pronaći Genitivija pravog...ovo je bio fejker mage neki mutavi...tak da je Genitivi živ i zdrav ...

dalje neću spoilat...samo napravi to i dalje će se sve raspetljat samo

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
MegaMass 2000 kaže...
Rhodin kaže...

Pa ustvari i da:

SPOILER:

Darkspawn se siri,...

Dakle da, branit ces 2 grada

Pa zapravo nisam primjetio da se darkspawnovi šire. Pazi ja ovdje ne računam random encountere. Redcliffe ne braniš od darkspawnova nego od zombija, nemrtvih itd....... Oni su produkt opsjednutnog klinca, a ne uber demona (glavni baja na protivničkoj strani) koji vodi darkspawnove. E sad, jedino ako se nešto kasnije ne pojavi, ali onaj fight u Redcliffu nema veze sa darkspawnovima. Pazi, ja pitam zato, jer dosta grindam (tona side questova) i imam dojam da se ništa ne događa (hodam po mapi itd....). Zapravo cijela ta galama sa darkspawnovima me podsjeća na "krizu" u Oblivionu. Znači, ništa se nedogađa, nemam osjećaj da mi netko puše za vratom, a ja moram pod hitno skupiti ekipu za fight itd.......

Zamisli da nakon nekog vremena moraš, ali baš moraš odlučiti hoćeš li braniti Redcliff ili Denerim? Znači da je to posljedica tvog, mog ili bilo čijeg grindanja itd.......

Btw, ovo je za one koji ne znaju. "Kriza" u Oblivionu je bila jedna od većih zamjerki koju su igrači imali prema igri.

Jesi lijepo pito i ja ti fino odgovorim i sad ti meni objasnjavas da sam u krivu, nisam u krivu, preso sam igru medju prvima uopce na ovom forumu, vjerojatno i prvi od svih kaj tu pisu i fakat sam skoro sve napravio.

igraj pa ces vidjet, uostalom to sto si ti branio Redcliffe nema veze sa Redcliffe-om NAKON Landsmeeta...

A sto se tice grindanja grindaj koliko oces, igra ne ovisi o vremenu vec o odredjenim stvarima koje radis, kako ces napredovati u main questu tako ce se Darkspawn sirit

17 godina
doxy kaže...

ono NIJE bio brat Genitivi...

......

Riješeno u međuvremenu, thx enivej.

Nisam gledal pod Plot items, tam je bila njegova knjiga, a u njoj piše kaj dalje.

Zato je njegova kuća bila prazna.

Koja ovisnost je ova igra :)

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
protjeran
Dragon Age

fakat je ovisnost

nadam se da bum pomiril elfove i peseke danas

onda landsmeet...i kraj...jbg

a neda mi se ponovo igrat...htio bi vidjet druge origine .. igrat s magom npr...

al neke stvari neću moć ponovo prolazit...jer mi se gade...najviše... Circle of Magi ... tam questovi su kak tak..al kad dođeš u onaj neki "Veil" il kaj već je...to mi je tako išlo naživce, mutna kamera...ko da se vrti stalno..uzrokuje glavobolju

užas

i sve ispočetka...ajme...al opet bi na neki način htio....treba se odlučit...

uzeo bi dwarf rogue ... lockpick na max...hehe, da sve škrinje pootvaram

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Ma iduću ako će je bit sam Mage 100%.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

igraj pa ces vidjet, uostalom to sto si ti branio Redcliffe nema veze sa Redcliffe-om NAKON Landsmeeta...

A sto se tice grindanja grindaj koliko oces, igra ne ovisi o vremenu vec o odredjenim stvarima koje radis, kako ces napredovati u main questu tako ce se Darkspawn sirit

Ovo me je zanimalo. Znači darkspawnovi će napasti Redcliffe. Gledao sam okolo po netu što ljudi govore i nitko nije vidio da su darkspawnovi napali Redcliffe. Jedino što su rekli je to, da bi možda onaj lik koji je izdao kralja mogoa napasti Redcliffe ali koliko sam ja shvatio to ovisi o tijeku priče i odlukama koje doneseš.

Btw, zbog ovoga sam te i pitao, i nitko nigdje nije rekao niti insinuirao da govoriš neistinu.

Za ovo drugo ipak smatram da je glupo napravljeno, ali eto.....

Zbog čega sam pitao. 

Izgleda da za ovaj link morate biti registrirani na BioWare Social Network. Probao sam link otvoriti u IE koji ne koristim i ništa.

Sorry opet Redcliffe, ali eto..

Forumaš na BioWareovom forumu kaže ovo:

"But not by the Blight. Redcliffe's problem (and potential destruction) is something else entirely."

Zbog to ga sam na kraju krajeva i pitao.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 10:50 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Dragon Age

SPOILER:

Dakle, u Denerimu postoji jedan quest za koji sam poprilično siguran da sam ga riješio ali mi on još uvijek stoji pod aktivan. Kao što se vidi iz screenshota, bio sam na svim mjestima ( barem ja tako mislim) koji su vezani za taj quest, i na tim mjestima nema više nijedne žive duše. Znači quest je gotov ili ja mislim da je gotov. Da li postoji još koji back alley, i ako ne, da li je to bug? Ako je bug, da li netko zna kako ga se riješiti?

Back Alley Back Alley

0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Ako je to quest gdje  moraš očistit ulice od nekih lopova, moraš proći sve te ulice šta su se otvorile i pobit gamad.

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ako je to quest gdje  moraš očistit ulice od nekih lopova, moraš proći sve te ulice šta su se otvorile i pobit gamad.

Sve ulice što su se otvorile (kao što vidiš na screenu) sam počistio. E sad, budući da ima djelova mapa (vidjeti screen) koji nisu otvoreni, da li se taj quest prenosi i na te djelove?

17 godina
neaktivan
Ne, sad se vratiš u trade quarter i javiš se liku koji ti je dao quest.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ne, sad se vratiš u trade quarter i javiš se liku koji ti je dao quest.

E vidiš, ipak je to bug. Ja nisam uzeo quest, ja sam otišao u te ulice tražite neke likove sa kapuljačama za one neregularne postrojbe (Irregulars ili kako se već zovu) i naletio na bandite, i naravno utamanio ih. Uglavnom, vraćao sam se u trade quater i nitko nije imao uskličnik iznad glave. Ah, kad dođem doma morat ću čeprkati po toolsetu.

Dakle ljudi, izgleda da se radi o bug-u. Pa bi možda bilo dobro, da prije nego krenete hodati po Denerimu uzeti prvo questove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 11:23 (MegaMass 2000).
17 godina
protjeran
Dragon Age

pa mislim..meni kod tog questa tip nije imao uskličnik...slučajno sam razgovarao s njime i dao mi ej quest...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

pa mislim..meni kod tog questa tip nije imao uskličnik...slučajno sam razgovarao s njime i dao mi ej quest...

Hmmm, razgovarao sam sa svim likovima koji imaju ime u trade-u i nitko mi nije rekao da je quest gotov. S druge pak strane, na onoj oglasnoj ploči od crkve taj quest još uvijek stoji aktivan kao i u mom journalu.

Btw, svi questovi koje daje crkva u trade quateru su gotovi osim ovoga.

Btw, obavio sam par poslova za onog oficira i questove koje mi je on dao sam uspješno riješio, ali ovo mi stoji još uvijek aktivno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 11:31 (MegaMass 2000).
17 godina
Dragon Age

Koji je teški fajt u onoj napuštenoj zgradi u Denerimu, ono sa blood mageovima!

I ja također uništavam tu backy alley bandu, piše da ih ima još, a ne znam gdje, prošel sam sve.

Možda kasnije, kad se i ak se otključaju područja koja su zasad nedostupna, dvorac i to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema kasnije, ja sam ih riješio odma.

A kuća je bila teška, da. :)
15 godina
Dragon Age

Prestat ću čitat temu jer sam pročitao hrpu spoilera :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mancekk kaže...

Prestat ću čitat temu jer sam pročitao hrpu spoilera :D

He he, ja pročitao dovoljno da ne igram DAO, a ne da prolazim drugi put kad bih odigrao Osmijeh

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Koji je teški fajt u onoj napuštenoj zgradi u Denerimu, ono sa blood mageovima!

I ja također uništavam tu backy alley bandu, piše da ih ima još, a ne znam gdje, prošel sam sve.

Možda kasnije, kad se i ak se otključaju područja koja su zasad nedostupna, dvorac i to.

MALI SPOILERI

Meni je taj fight relativno lagan. Najviše sam se namučio s onim Revanantima u Brecilian Forest i s onom poručnicom i njenom vojskom kada ideš osloboditi kraljicu . Je da ga možeš preskočiti i završiti u zatvoru i onda imaš dodatni quest: bijeg iz zatvora. A i nju možeš ubiti kasnije na početku Landsmeeta ako ti je stalo do njezinih itema.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
@Faerdhur - ako si veliki RPG fan (a znam da jesi) onda ovo ne smiješ propustiti, makar cijelu priču znao napamet, ovo je tip RPG-a koji ne izlazi svake godine i šteta ga je propustiti.

Slažem se, hvala, ali kad dođe vrijeme. Budno pratim sve dostupne izvore da budem u toku kad budem u prilici da kupim. Za sad ne vidim zamjerku igri.

Osim možda jedna stvar za sad - ako su te mape jednako sandbox kao i sve Bioware igre do sada, a nisu svijet kao Oblivion, čemu Herbalism?

Otkud toliko trava na jednoj sandbox mapi da se isplati ulagati u Herbalism kako bi se pravili potioni? Koliko sam skužio sa drugih foruma, ako nemaš baš sposobnog healera da pokrije heat-of-the-battle, nema ni dovoljno potiona, skupi su, rijetki, itd.

Valjda si razumio - u Oblivion tipu PRGa, ako ti je trebalo razviti Alchemy i sprčkati neke kemikalije za koje si specijalizirao, možeš danima samo šetati svijetom i brati biljke, pa se vratiti u kvest pun potiona, a koliko pratim DAO ima svega par trava na svakoj sandbox mapi.

Dakle, jednostavno pitanje - kakva je korist od Herbalism talenata u takvom tipu igre?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
M_dipl. kaže...
@Faerdhur - ako si veliki RPG fan (a znam da jesi) onda ovo ne smiješ propustiti, makar cijelu priču znao napamet, ovo je tip RPG-a koji ne izlazi svake godine i šteta ga je propustiti.

Slažem se, hvala, ali kad dođe vrijeme. Budno pratim sve dostupne izvore da budem u toku kad budem u prilici da kupim. Za sad ne vidim zamjerku igri.

Osim možda jedna stvar za sad - ako su te mape jednako sandbox kao i sve Bioware igre do sada, a nisu svijet kao Oblivion, čemu Herbalism?

Otkud toliko trava na jednoj sandbox mapi da se isplati ulagati u Herbalism kako bi se pravili potioni? Koliko sam skužio sa drugih foruma, ako nemaš baš sposobnog healera da pokrije heat-of-the-battle, nema ni dovoljno potiona, skupi su, rijetki, itd.

Valjda si razumio - u Oblivion tipu PRGa, ako ti je trebalo razviti Alchemy i sprčkati neke kemikalije za koje si specijalizirao, možeš danima samo šetati svijetom i brati biljke, pa se vratiti u kvest pun potiona, a koliko pratim DAO ima svega par trava na svakoj sandbox mapi.

Dakle, jednostavno pitanje - kakva je korist od Herbalism talenata u takvom tipu igre?

Ima dovoljno trava. U igri ima dosta ruralnih i šumskih područja gdje se mogu naći trave. Ponekad u gradu na ponekom zelenom dijelu neka travka. Imaš za kupiti ekstrakte pa mućkaš s njima (makar nikad nisam obraćao pažnju na to pa neznam količinski koliko).

Inače nema ih na bacanje, ali da sam se mučio da ih nađem - nisam. Također mi nisu nikada ni nedostajale.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 13:52 (Paolo2612).
17 godina
Dragon Age

Ali zato su trgovine smješane, bolje reći, jadne!

Sad sam doše lu Orzammar i zamisli, nema ni jednog potiona za kupiti, bil sam prije i u Denerimu, nema ni jednog potiona za kupiti (prije ih je bilo)...

I kad ih ima, ima ih par i skupi su skoro ko i ratna oprema - a u svakom slučaju su rjeđi od nje.

Zaključak, potioni su artifaktuirani u igri :(

I kad naiđeš na trave, deadroth itd., trebaš imati u inventoriju kupljen flask i još neke vrlo skupe koncentrate kako bi radil potione.

Ta strana igre je zamršena, odbojna, i pre brutalna!

Iako sam do sad samo par puta upal u probleme zbog toga, nekima koji baš nisu privrženi RPG-ovima i taktiziranju, ovo bi moglo biti ključno da odustanu od naslova.

Blagi SPOILER

Kolko sam skužil, najlakše ih je pronaći obavljajući zadatke za Irregularse. Protivnici koje treba ubiti obično nose barem po 1 health potion.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Nebi se slozio da nema dovoljno potionsa (health i mana), skoro svaki trgovac ima par komada, a imas herbalism skill, imas 4 lika i neka jedan od njih radi bocice.

Imas trgovce kod kojih mozes kupiti neograniceno sastojke za sve, samo treba skupit malo para, a to nije tesko tijekom igre.

Tako da se ne slazem da nema bocica i ostalim dodatnih stvari u igri koje se mogu koristiti itekako ima samo treba znati doci do njih.

Dok sam prosao igru ostalo mi je bocica i para da mogu jos jednom cijelu igru proc bez da ista prodam trgovcima, samo trebate naci koji trgovac ima odredjen sastojak za za odredjenu bocicu ili vec sta zelite napraviti.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Ali zato su trgovine smješane, bolje reći, jadne!

Sad sam doše lu Orzammar i zamisli, nema ni jednog potiona za kupiti, bil sam prije i u Denerimu, nema ni jednog potiona za kupiti (prije ih je bilo)...

I kad ih ima, ima ih par i skupi su skoro ko i ratna oprema - a u svakom slučaju su rjeđi od nje.

Zaključak, potioni su artifaktuirani u igri :(

I kad naiđeš na trave, deadroth itd., trebaš imati u inventoriju kupljen flask i još neke vrlo skupe koncentrate kako bi radil potione.

Ta strana igre je zamršena, odbojna, i pre brutalna!

Iako sam do sad samo par puta upal u probleme zbog toga, nekima koji baš nisu privrženi RPG-ovima i taktiziranju, ovo bi moglo biti ključno da odustanu od naslova.

Blagi SPOILER

Kolko sam skužil, najlakše ih je pronaći obavljajući zadatke za Irregularse. Protivnici koje treba ubiti obično nose barem po 1 health potion.

Kod Elfova imaš neograničenu zalihu elfrootova pa ako imaš dosta praznih boca samo štancaš. Savjet, odi Elfovima što prije ili barem kad skupiš love za elfroot, a quest koji ćeš odmah dobiti možeš riješi kasnije. Nažalost kod riješavanja questova nisi vremenski ograniče tako da možeš švrljati po mapi ako ti je quest koji ti daju Elfovi odmah pretežak. Ova glupost gdje ti nisi vremenski ograničen posebno dolazi do izražaj upravo kod Elfova, gdje bi ti zapravo trebao što prije prekinuti prokletsvo da spriječiš preobazbu ujedenih Elfova, jer Elfovi sa svojom medicinom samo odgađaju neizbježno.

Dakle, trk po elfroot kod Elfova i na konju si.

Btw, neograničena količina elfroota ti je možda jedan od najvažnijih razloga zašto ne bi trebao biti na strani vukodlaka, i još jedan razlog da probaš miroljubljivim putem riješiti nastali konflikt.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 15:38 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Uniq kaže...

Tako da se ne slazem da nema bocica i ostalim dodatnih stvari u igri koje se mogu koristiti itekako ima samo treba znati doci do njih.

Dok sam prosao igru ostalo mi je bocica i para da mogu jos jednom cijelu igru proc bez da ista prodam trgovcima, samo trebate naci koji trgovac ima odredjen sastojak za za odredjenu bocicu ili vec sta zelite napraviti.

Što se tiče novca - ja sam u prvom prelasku imao ga na bacanje, a sada sam uvijek švorc. Samo kupuj skill knjige i brzo se tope pare

MegaMass 2000 kaže...
Nažalost kod riješavanja questova nisi vremenski ograniče tako da možeš švrljati po mapi ako ti je quest koji ti daju Elfovi odmah pretežak. Ova glupost gdje ti nisi vremenski ograničen posebno dolazi do izražaj upravo kod Elfova, gdje bi ti zapravo trebao što prije prekinuti prokletsvo da spriječiš preobazbu ujedenih Elfova, jer Elfovi sa svojom medicinom samo odgađaju neizbježno.

E da je samo to problem kod elfova:

Arl Eamon umire i treba mu što prije lijek a ti bauljaš po mapi koliko god želiš.

Isto tako za darkspawn invaziju...

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

E da je samo to problem kod elfova:

Arl Eamon umire i treba mu što prije lijek a ti bauljaš po mapi koliko god želiš.

Isto tako za darkspawn invaziju...

Slažem se, ali sam ja Elfove uzeo za primjer, jer kod njih imaš neograničenu količinu elfroota, a kad sam prvi put igrao mislio sam da se odmah moram baciti na quest da ih spasim od "zaraze". Ne moram ni govoriti koliko sam za živaca izgubio, jer je poprilično teško. Zapravo, moja je greška bila u tome što sam ja odamh otišao Elfovima umjesto u Redcliff.

Nekakva putanja kojom bi se igrač trebao kretati ako ne želi da se   muči previše, je nešto ovako:

Redcliff ili Magetower

Denerim ili patuljci

Šuma Striborova.

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Stari moj nisam baš siguran da možeš biti blood mage kroz knjige. Koliko sam skužio, postati blood mage možeš na samo dva mijesta, s tim da će ti se na određenom mjestu dio ekipe (ako ih imaš u družini u tom trenutku) okrenuti protiv tebe.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam herb. obilato koristio za lyrium potove. u mage toweru ima neogranicena kolicina ingredientsa i samo sam to roko.

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ja sam herb. obilato koristio za lyrium potove. u mage toweru ima neogranicena kolicina ingredientsa i samo sam to roko.

E vidiš, vidiš, dobro je da si me podsjetio na lyrium u mage toweru. Počelo mi je ponestajati lyriuma, a nikako se nisam mogao sjetit gdje sam ga ono kupio u velikim količinama.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice