Diablo 3 izdvojena tema

poruka: 24.333
|
čitano: 4.536.582
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
14 godina
neaktivan
Diablo 3

Procurila je manje više kompletna priča igre. Barem bitniji dijelovi. Preko onih CE bonusa, jel. Ljudi su dobili ranije kopije i ne mogu igrati igru, ali zato mogu gledati onaj spoiler DVD sa različitim intervjuima, klipovima itd. Ne usudim se pogledati klipove (već su na netu) ali na battlenet forumu ljudi svršavaju. Uglavnom pozitivni jako komentari što se same priče tiče za razliku od SC2 koji je odlična igra ali malo faila u priči i cmizdrilo se masovno od početka. Isto se čini da će biti i iznenađenja i twistova.

Sad samo da ne padnem kušnji i ne pogledam video XD

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 1:31 (gringo88).

2 0 hvala 0
13 godina
Re: Diablo 3
Matk044 kaže...

Možda je malo glupo pitanje, al što je uopće toliko zabavno u Diablu? Može mi netko objasnit koji je cilj igre? Nikad ga nisam igrao pa pitam..

17 godina
neaktivan

1D 20H 15MIN 

Going crazy.

A što se tice price. Nema tih novaca koji bi me natjerali da si spoilam igru, samo sam nešto nacuo da su reakcije pozitivne. Ovih par dana izbjegavam sve stranice, forume, komentare i sl. Pa tako kad cirkus konacno krene spoiler tag is your best friend :D

16 godina
M_dipl. kaže...

Malo si fanboyast Tonči, pa valjda bi ti prvi kao programer trebao shvatiti apsurdnost tvoje obrane Blizzarda ovdje.

Izdaju igru sa low/med/high presetovima i bez ikakvih dodatnih mogućnosti grafičkog podešavanja i ti to nazivaš dobrim potezom s argumentom u stilu "šta ti treba više, nu slike ode, sve je lipo".

Pa kvragu, ako mogu dodati mogućnost koja nikome ne šteti, a nekima može koristiti, onda se odluka da se to izostavi ne da obraniti nikakvim racionalnim sredstvima.

Ove priče "pa jel' ti treba ljepše od ovoga" ili "Blizzard oduzima municiju onima koji se žale" ili, najgore od svega, "Blizzardu je važna igrivost, nije njima do grafike" ostavi za po doma, oboje znamo da ovdje ne drže vodu. Kratko i jasno je, mogu bez toga pa su tu odlučili uštetiti koji dolar, jer im o tome neće ovisiti prodaja, i to je to.

Po 100-ti put, Blizzard nikada nije pravio naslove koji su bili grafički jako zahtjevni, ako si ikad igrao blizzardove igre to si vec trebao znati, i tako ce biti i ubuduće. Njima je bitno da sto veci broj ljudi mogu pokrenuti igru i igrati, a ne samo oni sa high end hardverom. To su vec rekli 100 puta, ali izgleda do nekih ne dopire! To je njihova politika od samih pocetaka, i ja nikad nisam gledao grafiku, vec gameplay, jer znam da grafika kod Blizzarada nije bog zna što, ali i ovo je sasvim dobro. Nakon nekoliko sati igranja neces ni primjetiti, bit ce ti najbolja grafika koju si ikad vidio! :)

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...

Po 100-ti put, Blizzard nikada nije pravio naslove koji su bili grafički jako zahtjevni, ako si ikad igrao blizzardove igre to si vec trebao znati, i tako ce biti i ubuduće. Njima je bitno da sto veci broj ljudi mogu pokrenuti igru i igrati, a ne samo oni sa high end hardverom. To su vec rekli 100 puta, ali izgleda do nekih ne dopire! To je njihova politika od samih pocetaka, i ja nikad nisam gledao grafiku, vec gameplay, jer znam da grafika kod Blizzarada nije bog zna što, ali i ovo je sasvim dobro. Nakon nekoliko sati igranja neces ni primjetiti, bit ce ti najbolja grafika koju si ikad vidio! :)

sjecam se da je D2 kad je izasao imao samo 640x480 and onda u expanziji digli na 800x600....

i nisu implementirali field-of-view, kao npr u NOD-u, premda su trebali

16 godina
odjavljen
Diablo 3

Dipl, jesam malo, ajd' priznajem, ali moram reći da mislim da je ovo gore ipak (Titan Quest je ono?) drugi tip renderinga, namjerno soft jer je skoro pa cel-shading. Eno, thumbsuppao te DeusExMachina pa neka on kaže (kao najkompetentniji ovdje s obzirom da je bio AAA game dev) što bi dodao u D3 renderer, a da bitno poboljša izgled i ne naruši drastično performanse? To me zanima i profesionalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Reci mi jednu igru koja je rađena za mase i po izasku je imala state of the art grafiku.

Osim toga, moraš uzeti jednu drugu činjenicu ovdje, najnaprednije postavke bi u ovakvoj igri otvorile pandorinu kutiju. Problem je taj što bi prosječan korisnik podesio sve na max, vidio da mu radi fluidno i pri prvom dolasku na neki veći čopor neprijatelja FPS bi drastično padao - eto ti savršene formule za forum rage i kako igra je neoptimizirana.

Blizzard ima takav grafički izričaj i htio ne htio, njihove igre će uvijek imati dozu cartoon stila. Mislim daleko od toga da ne bi bila dobrodošla grafika u stilu God of Wards

(namjerno stavio na poljski - 0:50 mi je legendarno kad Hera kaže nešto u stilu - Zeus, panični j**ač {#} ), but... Grafika je za ovakvu igru (D3) i više nego pristojna.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Bobosmrade kaže...

ovo je uglavnom tocno, osim u slucaju starcrafta 2 koji je jako zahtijevan pogotovo 2vs2 pa navise, na ultra detaljima nema te grafe i proca da ga vrti normalno kad se sukobe:-))Epic!!! naravno smanjivanjem detalja, a hvala ti boze ima ih pregrst eksponencijalno raste brzina izvodenja:-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 12:13 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Diablo 3

Ma dajte kakva grafika, kakvi detalji jbt dajte pogledajte Minecraft, bolji i popularniji od puno današnjih novih igara.
Minecraft Rulz {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 12:28 (Matk044).

0 3 hvala 1
16 godina
odjavljen
StjePanj, nije tocno. Meni SC2 leti na max na 2560 i 4v4.
13 godina
neaktivan
Diablo 3

Kad smo vec na toj temi,onaj prvi gameplay film od D3(na koji je ekipa whineala da je sve presareno QQ) mi je izgleda graficki naprednije nego sad finalna verzija D3.

Dunno mozda mi se samo cini.

Ugl. jedino sta mi je zasmetalo na trenutnoj verziji Diabla je sta su likovi(dakle nasi avatari u igri) tako low poly/low res,mislim da su ih mogli bumpat poly count bar za 1/3 vise bez nekog velikog udara na performanse.

evo primjer...

Samo se nadam da su zakljucane high opcije (kako je to cesto slucaj u betama) i da ce igra ipak izgledat bar malo bolje na release-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 12:35 (Ashelor).
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Diablo 3

Pozzz

Evo i prvi Diablo 3 hrvatski forum :)

Cool ekipa i zezancija pa svratite ako ste zainteresirani.

Diablo 3 Hrvatska

2 2 hvala 3
14 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Kad smo vec na toj temi,onaj prvi gameplay film od D3(na koji je ekipa whineala da je sve presareno QQ) mi je izgleda graficki naprednije nego sad finalna verzija D3.

Pa promjenili su kontrast zbog cmizdrenja. Više nije toliko svijetlo i šareno kao u prvom gameplay-u. Automatski igra "ružnije" izgleda :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 13:25 (gringo88).
16 godina
odjavljen

ATVI ima market cap 15 milijardi, zar misliš da trebaju štednju, a bogatiji su od Electronic Artsa 3 puta? Dakle, spominjao je netko Titan Quest... evo, usporedno Diablo II star koliko ono...? I Titan Quest. Osim mekog shadera za postprocessing, ne vidim po čemu je to TQ toliko bolji?

Poanta uopće nije u mogućnosti, nego u stilu grafike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

ATVI ima market cap 15 milijardi, zar misliš da trebaju štednju, a bogatiji su od Electronic Artsa 3 puta? Dakle, spominjao je netko Titan Quest... evo, usporedno Diablo II star koliko ono...? I Titan Quest. Osim mekog shadera za postprocessing, ne vidim po čemu je to TQ toliko bolji?

Poanta uopće nije u mogućnosti, nego u stilu grafike.

D2 je bolji. Neznam zasto al meni te 2d grafike bolje izgledaju nego 3d. SC1 grafika mi je bolja od SC2 i D2 od D3. Jedino male rezolucije su problem sad.

16 godina
Diablo 3

Ne znam jel ti to namjerno ili doista ne razumijes sto ti pokusavamo reci?

TQ nije "bolji" vec je stvar u tome da je TQ izasao 2006. i malo je bolji od D2, a D3 izlazi sada i graficki gotovo da nije bolji od TQ, ako uopce. TQ je izasao 2006. i bio igriv na racunalima iz 2006. D3 izlazi 2012. i igriv je na racunalima iz 2006. ergo D3 je graficki zaostao za onim sto bi covjek danas ocekivao od igre.

Nisam mislio da ce ga radit u DX11 APIu, (iako bi recimo opcija da se bira izmedju DX9 ili DX11 npr. bila lijepa pogotovo za kompaniju poput Blizzarda koja si moze to priustit), ali neki napredak u odnosu na naslove koji su izlazili 2006. sam ocekivao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

SC1 nije baš bolji, ajde, nemoguće. Toliko je ružan s onom rezom da to boli :)

Nego Rhodine, pogledaj ovaj video (720p ako možeš) i obrati pažnju na efekte. D3 u ničemu nije loš, ima vrlo fine particle efekte, itd. Grafički stil traži ovakve teksture (pretpostavljam da vi govorite očito o teksturama) jer jednostavno ne bi išlo s onima kao u D2 - koji, iskreno, izgleda i danas dobro. TQ je noviji više od 6 godina pa je malo mekši i to je to.

DirectX 11 ili DirectX 9 nema apsolutno nikakve veze. Rijetko što možeš u DX11, a ne u DX9 i to, kao što sam rekao, na ovoj udaljenosti kamere nema veze. Parallax bi se možda vidio i agresivna teselacija, ali to onda više ne bi bio crtić... previše detalja bi izgledalo nazubljeno, kao kad na TV-u imaš neku rešetkastu strukturu pa se sva nazubi, čak i full-hd kad je.

16 godina
Stjepanj kaže...
Bobosmrade kaže...

ovo je uglavnom tocno, osim u slucaju starcrafta 2 koji je jako zahtijevan pogotovo 2vs2 pa navise, na ultra detaljima nema te grafe i proca da ga vrti normalno kad se sukobe:-))Epic!!! naravno smanjivanjem detalja, a hvala ti boze ima ih pregrst eksponencijalno raste brzina izvodenja:-)

http://us.battle.net/support/en/article/starcraft-ii-system-requirements

Ako je tebi ovo zahtjevno, onda stvarno ne znam...

16 godina
Tonči kaže...

Nego Rhodine, pogledaj ovaj video (720p ako možeš) i obrati pažnju na efekte. D3 u ničemu nije loš, ima vrlo fine particle efekte, itd. Grafički stil traži ovakve teksture (pretpostavljam da vi govorite očito o teksturama) jer jednostavno ne bi išlo s onima kao u D2 - koji, iskreno, izgleda i danas dobro. TQ je noviji više od 6 godina pa je malo mekši i to je to.

DirectX 11 ili DirectX 9 nema apsolutno nikakve veze. Rijetko što možeš u DX11, a ne u DX9 i to, kao što sam rekao, na ovoj udaljenosti kamere nema veze. Parallax bi se možda vidio i agresivna teselacija, ali to onda više ne bi bio crtić... previše detalja bi izgledalo nazubljeno, kao kad na TV-u imaš neku rešetkastu strukturu pa se sva nazubi, čak i full-hd kad je.

Ne moram gledati nikakve filmice, kazem igrao sam betu, znam sto sam gledo.

Takodjer da D3 ima identicnu grafiku ko D2 on i dalje ne bi bio los i grafika bi i dalje bila dobra i svi vi bi i dalje mogli govorit da je bitan gameplay, a ne grafika itd.

Tako isto bih radije da je Bethesda uzela Fallout 2 i samo napravila novu pricu umjesto govna koji su napravili kada su Fallout 3 (i sve dosadasnje i buduce nastavke) stavili u 3D FPS, ali to sve nije bitno.

Bitno je da grafika, iako "nije ruzna" i dalje moze biti PUNO, PUNO bolja, zadrzat crtic efekt, a da igra djeluje ko da izlazi 2012. ili barem iza 2010. a ne da ju se da usporediti sa naslovom koji je izdan 2006.

I mozes ti do sudnjeg dana trubit kako je lijepa i bit cas u pravu, lijepa jest, ali je u rangu grafike 6 godina starog TQ-a. Govorit da nisu mogli ili trebali bolje je bezveze jer su mogli i jer su trebali. Kao sto rekoh, mogli su barem dat igracima sa jacim masinama opciju da izgleda puno bolje. Mogli su iskoristit DX11 APi i da vidio bi se, mogli su iskoristit Physx i da vidio bi se, mogli su puuuuno toga bolje nego su napravili i da vidlo bi se. Da ne filozofiram dalje, lijepa ne znaci da nije mogla biti ljepsa, dora ne znaci da nije mogla biti bolja, cinjenica da radi na maltene bilo kojem stroju koji dan danas jos uvijek radi, a ne spanda nuzno u muzej ne znaci nuzno da su htjeli cim siru bazu potencijalnih kupaca vec da nekoliko godina kasne sa releaseom, a nisu u medjuvremenu radili nikakve upgrade na grafici.

16 godina

Da se vratim na diskusiju od prije par stranica što se tiče downloadera / lunchera, ako se hoće igrati D3 od prve minute MORA se imati enGB launcher, jer sve dok u svim zonama nisu otvoreni serveri neće se moći igra pokrenuti sa, recimo, enUS launcherom.

LINK

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 19:08 (Bukva).
16 godina
odjavljen

Možeš promijeniti regiju, pa piše ti. :)

16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Mogli su iskoristit DX11 APi i da vidio bi se, mogli su iskoristit Physx i da vidio bi se, mogli su puuuuno toga bolje nego su napravili i da vidlo bi se.

Kako? Physix? Ima nešto puno fizike u Diablu III koju CPU ne može progutati? Physx ima smisla samo kod fizikalno intenzivnih igara, kada je opterećenje na CPU/GPU preveliko pa je igra sporija, nego treba biti. Sva fizika Diabla III se svodi na mač koji skoči 2 metra u zrak i padne na tlo. Igrao sam betu i nisam primijetio probleme s brzinom, a ni neku fiziku...

Što se tiče DirectX 11 API-ja, možeš li napisati kako se može iskoristiti i što bi ti bolje napravio? Koje točno dijelove i koja ograničenja DirectXa 9 misliš da su zakočila grafiku Diabla III?

15 godina
neaktivan
Diablo 3

Meni je osobno D3 artistički remek djelo od igre. Uspoređivati D3 sa sterilnim i neinspiriranim TQ-om je glupost. Tvoje je pravo da brojiš poligone ili šta ja znam, ali D3 i TQ nisu grafički "usporedivi." Radi se o nebu i zemlji.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Možeš promijeniti regiju, pa piše ti. :)

A učim za ispit, pa na pola sve pročito... :-/

16 godina
Rhodin kaže...
Tonči kaže...

Ne moram gledati nikakve filmice, kazem igrao sam betu, znam sto sam gledo.

Takodjer da D3 ima identicnu grafiku ko D2 on i dalje ne bi bio los i grafika bi i dalje bila dobra i svi vi bi i dalje mogli govorit da je bitan gameplay, a ne grafika itd.

Tako isto bih radije da je Bethesda uzela Fallout 2 i samo napravila novu pricu umjesto govna koji su napravili kada su Fallout 3 (i sve dosadasnje i buduce nastavke) stavili u 3D FPS, ali to sve nije bitno.

Bitno je da grafika, iako "nije ruzna" i dalje moze biti PUNO, PUNO bolja, zadrzat crtic efekt, a da igra djeluje ko da izlazi 2012. ili barem iza 2010. a ne da ju se da usporediti sa naslovom koji je izdan 2006.

I mozes ti do sudnjeg dana trubit kako je lijepa i bit cas u pravu, lijepa jest, ali je u rangu grafike 6 godina starog TQ-a. Govorit da nisu mogli ili trebali bolje je bezveze jer su mogli i jer su trebali. Kao sto rekoh, mogli su barem dat igracima sa jacim masinama opciju da izgleda puno bolje. Mogli su iskoristit DX11 APi i da vidio bi se, mogli su iskoristit Physx i da vidio bi se, mogli su puuuuno toga bolje nego su napravili i da vidlo bi se. Da ne filozofiram dalje, lijepa ne znaci da nije mogla biti ljepsa, dora ne znaci da nije mogla biti bolja, cinjenica da radi na maltene bilo kojem stroju koji dan danas jos uvijek radi, a ne spanda nuzno u muzej ne znaci nuzno da su htjeli cim siru bazu potencijalnih kupaca vec da nekoliko godina kasne sa releaseom, a nisu u medjuvremenu radili nikakve upgrade na grafici.

ok Rhodin reci mi jedan Blizzardov naslov koji je bio grafički zahtjevan u vrijeme kad je izasao?

16 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...
Bobosmrade kaže...
ok Rhodin reci mi jedan Blizzardov naslov koji je bio grafički zahtjevan u vrijeme kad je izasao?

Aha, sad smo došli na argument da je to propust koji Blizzard uvijek radi, pa je OK? lol

Btw. Diablo 1 i 2 su bili grafički jače igre kad su izašle u odnosu na svoju konkurenciju nego što je to Diablo 3 danas.

Propust? Koju konkurenciju ima Diablo III? Torchlight 2? I?

Eventualno Grim Dawn će biti konkurencija. Kad izađe. Grafički sigurno, ako voliš realizam, a za ostalo ćemo vidjeti.

http://craving4diablo.files.wordpress.com/2010/06/2010-08-19_barricade01_lrg.jpg

http://www.grimdawn.com/

http://www.kickstarter.com/projects/crateentertainment/grim-dawn

Nadajmo se da će izaći i uskoro. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 19:37 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
M_dipl. kaže...
Bobosmrade kaže...

Aha, sad smo došli na argument da je to propust koji Blizzard uvijek radi, pa je OK? lol

Btw. Diablo 1 i 2 su bili grafički jače igre kad su izašle u odnosu na svoju konkurenciju nego što je to Diablo 3 danas.

Pa tko te tjera da igras njihove igre, ako ti nije po volji grafika nemoj igrati. Sljedeci naslov koji bude izasao, opet ce se naci neki pametnjakovici i reci grafika je zastarjela,

recite nešto što ne znamo, to je njihova politika još od prvog naslova. Osim toga ne mozes uspoređivati razvoj, konkurenciju i cijene hardvera u ono vrijeme i sad,

pa normalno je onda da je i razlika između igara bila manja.

3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diablo 3

Lol filozofi

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diablo 3

Izgleda kolege da imamo sindrom 'punih testisa' te da bolovi uzrokovani

navedenim tjeraju na cjepidlačenje unutar teme {#}

Grafika je mogla (imati opciju) biti petnaest puta bolja, nije.

Šteta.

Moving on.

For shits and giggles.
Moj PC  
6 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
Diablo 3

ajme meni koliko trabunjanja o grafici.. grafika je takva kakva je (nimalo losa) ali ono sto izdvaja ovu igru su ANIMACIJE, EFEKTI (ne u zmislu tech demoa nego u smislu ljepote i balansiranosti) , i sam fluidni osjecaj dok se igra. nisam igru jos igrao ali ono sto sam gledao na 1080p filmichima me kao cjelina odusevilo.

Ko nece nemora.

Os nes banglades.

{#}Me gusta. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:00 (Genie).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice