DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.225
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: DayZ (standalone)
MijoC kaže...

Igrao sam par sati i onako, neke stvari su dobre, a neke bas i nisu. Nekad mi se cini da ima vise fps, a nekad da opet nema bas nekog napredka. Zombiji nekada udaraju kroz zid. a opet nekada i nisu. Novi inventory je super dok ne postane madjionicar i ne ucini da mi glock u torbi ne nestane, pojavio se opet kad sam se relog. Kada sve zbrojim i oduzmem, to je nas dobri stari DayZ. 

WHat the actual f?

Igra ne da ima više fps-a nego ima duplo više fpsa.

Još sam ja na amdu pa je sve butter smooth. Moglo bi još bolje bit po pitanju optimizacije (što i bude ,puževim korakom) al nema tu Čini mi se. Napredak je očit.

Štoviše mene ja najviše smetalo uz sve bugove koje dayz ima što je bio neigriv na 80% lokacija u igri zbog fps-a.

17 godina
DayZ (standalone)

na mojoj konfi iz potpisa ispod 45-50 fpsa neide u gradovima, a u planinama i gorama ide do 90-100, postavke normal/high, sve puno bolje izgleda, novi render je donio poboljšanje, jedino kaj sam iskusio nestajanje itema u inventory-u, al nkon reloga se pojave, na ovom peču se fakat osjeti da su delali nekaj, al idalje se ponašaju ko naši političari XD

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

uf ovo su lijepe vijesti, definitivno se veselim isprobati to danas :)

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smiglcro kaže...

uf ovo su lijepe vijesti, definitivno se veselim isprobati to danas :)

na tvojoj konfi bi trebalo skroz ok šljakat, ovo su moje postavke, još experimentiram, al otprilike tak se vrti.

ps. tu sam se bezveze logo, tu je 60-65 fps-a, ma da je tak svugdije milina

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 12:06 (mrakky).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Bitno je Render resolution spustiti na 100%

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Nisam odavno igrao pa evo par pitanja:

1. Jeli ima base building?

2. Ako ima 1. ima li storage kao h1z1 da spremam iteme tu?

3. Ima li koji klan ili nesto da se pridruzim?

13 godina
neaktivan

ne da ne 

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 19:53 (Ipe77).
15 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Nisam odavno igrao pa evo par pitanja:

1. Jeli ima base building?

2. Ako ima 1. ima li storage kao h1z1 da spremam iteme tu?

3. Ima li koji klan ili nesto da se pridruzim?

nema još basebuildinga, ali možeš spremati iteme u bačve i šatore koje prije toga negdje zabuksaš.

bačva u boru je gotovo nevidljiva..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
10 godina
protjeran

Ok, jeli ima neki klan? Upravo skidam igru..

13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pogledao sam videic uz dorucak, nije lose, dobro se zabavljate, sacekusa za auto extra! 

16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Jos jedan video koji dokazuje da ne mozes nikome vjerovati u DayZ-u: )

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

bio vidio i fps bolji i to dosta.....nista drugo......zasto zombi moze skocit preko 2m zida a ja zdrav covjek nemogu (18km u komadu pretrcim nemogu zid preskocit )....uzasno me zivcira ovo sto mi stalno dolaze ove poruke od lika 'gladan sam' 'zedan sam' 'mokar sam' itd.  sto fali starim ikonama iz DayZ moda...i zasto ima ovoliko vrsta nepotrebne odjeće koja je skroz nepotrebna jer ne nitko nece nikad obuci osim iz gluposti! vise odjevni predmeta nego zombija......nista cekam do 1.0 verzije ako ikad izade nadamo se napredku i dalje....

Team32Ipe77
Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ajmo malo kako se kaze u debatu kad vidim da se ne slazete s menom pa recitre sto bi vi to i sto je to lose u mom viđenju igre   

Team32Ipe77
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...

ajmo malo kako se kaze u debatu kad vidim da se ne slazete s menom pa recitre sto bi vi to i sto je to lose u mom viđenju igre   

ajde kad si za debatu..

Ipe77 kaže...

bio vidio i fps bolji i to dosta.....nista drugo......

u principu to je i srž ovog patcha, kaj si očekivao?

Ipe77 kaže...

zasto zombi moze skocit preko 2m zida a ja zdrav covjek nemogu (18km u komadu pretrcim nemogu zid preskocit )

bug? ali s obizrom da zombiji još uvijek ne predstavljaju nikakvu opasnost ne vidim zakaj je to toliki problem.

Ipe77 kaže...

uzasno me zivcira ovo sto mi stalno dolaze ove poruke od lika 'gladan sam' 'zedan sam' 'mokar sam' itd.

ako te to živcira, ostalo me ne čudi 

Ipe77 kaže...

sto fali starim ikonama iz DayZ moda...

stvar preference, meni je i u 0.59 bez ikakvog prikaza bilo OK pa možda čak i bolje.

Ipe77 kaže...

i zasto ima ovoliko vrsta nepotrebne odjeće koja je skroz nepotrebna jer ne nitko nece nikad obuci osim iz gluposti!

zašto ne, ne vidim kako odjeća smeta? presonalizacija lika, izrada ragova, od njih rope-a za početak..

uostalom što se općenito količine raznih itema tiče vrijedi "the more, the merrier"

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
neaktivan
nine kaže...
Ipe77 kaže...

ajde kad si za debatu..

Ipe77 kaže...

bio vidio i fps bolji i to dosta.....nista drugo......

u principu to je i srž ovog patcha, kaj si očekivao?

Ipe77 kaže...

zasto zombi moze skocit preko 2m zida a ja zdrav covjek nemogu (18km u komadu pretrcim nemogu zid preskocit )

bug? ali s obizrom da zombiji još uvijek ne predstavljaju nikakvu opasnost ne vidim zakaj je to toliki problem.

Ipe77 kaže...

uzasno me zivcira ovo sto mi stalno dolaze ove poruke od lika 'gladan sam' 'zedan sam' 'mokar sam' itd.

ako te to živcira, ostalo me ne čudi 

Ipe77 kaže...

sto fali starim ikonama iz DayZ moda...

stvar preference, meni je i u 0.59 bez ikakvog prikaza bilo OK pa možda čak i bolje.

Ipe77 kaže...

i zasto ima ovoliko vrsta nepotrebne odjeće koja je skroz nepotrebna jer ne nitko nece nikad obuci osim iz gluposti!

zašto ne, ne vidim kako odjeća smeta? presonalizacija lika, izrada ragova, od njih rope-a za početak..

uostalom što se općenito količine raznih itema tiče vrijedi "the more, the merrier"

uredivanje lika moze biti i sa odjecama koje ce ljudi i koristiti ali nek bude ne smeta...nije problem ali cemu onda gubit vrijeme na to  sto su to ubacivali kad zombiji nisu problem sto nisu ubacili da ja mogu preskocit zid to je u armi 3 modano prije godinu dana....ako su radili na preskakanju zidova za zombije vise od 10minuta i to je puno koliko je nepotrebna stvar u ovoj fazi igre!..........( PA DA ZNAM DA JE BIT PATCHA BIO DA POPRAVE FPS I TO JE DJELOMICNO NAPRAVLJENO ODREDENI WARP I DALJE POSTOJI TO NISAM NI REKAO DA NIJE BIO)..............................i neznam zasto si uopce spominja da je bio bit patcha da samo to popravi kao da sam ja rekao nesto drugcije ja sam rekao da se DALJNI NAPREDAK JOS CEKA ODNOSNO DA JE TO OK STRO SU PORAVILI ALI DA IMA SAD JOS PUNO TOGA DRUGOG i ne kuzim sto je tu ne tocno!.....i kazes stvar preformansi vecu glupost nisam cuo pa to necu ni komentirat jer to na iste ne bih utjecalo ako misle da bi neka se ubiju kolektivno.... 

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 17:02 (Ipe77).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Btw. moš ugasit te poruke u opcijama....

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...

...

Ipe77 kaže...

i kazes stvar preformansi vecu glupost nisam cuo... 

preferenci sam rekao.. nauči se čitati, a probaj koristiti interpunkcije i odlomke da ti se post lakše čita 

13 godina
neaktivan

da moja greska....ne popravlja se ono sto provjereno radi kad se to nauce bit ce sve ostalo bolje......za sve ostalo nisam dobio argument zasto da ili zasto ne tako!......

Team32Ipe77
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Btw. moš ugasit te poruke u opcijama....

to znam ali ne govorimo o tome kako ih ugasiti nego kako ih napraviti normalnim ako to tako mogu reci....kao sto sam napisao da ono sto je svima bilo ok ne treba mjenjati barem ne drasticno...al kao sto sam rekao nije u tome problem samo nego u svemu ostalom sto sam naveo treba se preusmjeriti na stvari koje su koriste i na kojima se treba poradit a ne na nepotrebne stvari nisam nista lose rekao fps je bolji to je bio cilj kao sto je kolega rekao to štima..ali sam također rekao da se ocekuje daljnji napredak i to je ono sto kolega nije znao procitati pri odgovoru..........

Team32Ipe77
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Hey pozz ljudi...blizi se steam summer sale pa sam mislio kupiti dayz...no prije sam vas htio vas pitati sta je poanta igre i dali je zabavna i preporucljiva za igranje sa prijateljima?samo neka mi netko i kratkim crtama opise igru i sam cilj :D Hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ja jos trazim neki klan za dayz, ako tko zna slobodno napisite.

13 godina
neaktivan

spawnas se na obali (random) bez ičeg ......trazis opremu od odjece,oruzija,municije, medicine,hrane,pića itd. i pokusavas na velikoj mapi sta vise prezivjeti.........igra je (sandbox) ako znas sto je takav tip igre....sad ako ti se ubijaju drugi pokusas ih ubiti i uzeti im opremu ili se pokusas sprijateljit s drugim igracima na serveru pa se s njima igras mislim ono radis sto te volja....craftas stvari kao sto su ghillie suit,torbe i slicno i to ti je uglavnom to.....izmedu ostalog imas i zombije kojih je za sad jako malo i bezopasni su...nezam sto te jos interesira da ti mogu reći .....mislim da ce se i kolege sloziti s menom da igra jos nije u najboljem stanju ima tu jos dosta posla za sad gura polako naprijed dosta igraca su izgubili jer je taj proces popravaka unutar igre dosta spor pa ako imas neku solidnu konfu mozes se opet igrati je su u zadnjem patch-u ( 0.60) dosta popravili FPS....

EDIT: da i vidim da si pitao da li je preporucljiva za igrqanje u drustvu....po meni ova igra je dosadna bez drustva i sve je lakse u njoj u drustvu..

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.6.2016 22:41 (Ipe77).
15 godina
Ferrarista kaže...

Hey pozz ljudi...blizi se steam summer sale pa sam mislio kupiti dayz...no prije sam vas htio vas pitati sta je poanta igre i dali je zabavna i preporucljiva za igranje sa prijateljima?samo neka mi netko i kratkim crtama opise igru i sam cilj :D Hvala!

Stvari na koje moraš biti spreman:

Ubiti te može i malo hladniji povjetarac, umirati ćeš bez da znaš razlog ili moguće rješenje problema (google i wiki mogu pomoći)

90% vremena će biti bauljanje i gledanje u pod, policu, da li su to vrata ili nisu (barem dok ne naučiš svih 20 modela zgrada) jel to metak, kuda ide taj metak i zašto je tako teško naći metak a još teže okvir za isti

Računaj da 90% ekipe koja hoda s puškama na ramenu ustvari nema metaka za iste pa ih slobodno zatuci sjekirom

Ne vjeruj nikome i budi spreman zatuć lika s kojim si igrao zadnjih 5 sati jer ne vjeruješ nikome :)

90% vremena igranja ove igre nećeš raditi ništa osim trčkarati, ako si spreman odigrati 5 sati u komadu i vidjeti 2 čovjeka, naći jednu pušku i umrijeti od neke boleštine za koju nemaš pojma što je niti imaš natuknica u igri, ovo je igra za tebe

Igra se svodi na čuturicu vode, nešto konzervi i pokoji metak ako imaš sreće za pušku koju ti imaš. Sve detaljnije od toga se ustvari jako rijetko doživi, igra ima puno detalja i zanimljivih stvari ali ti neda nikakve natuknice pa većina niti ne zna što se sve može raditi.

Primjera radi, nađem ovo novo vozilo u gradu i uspijem naći apsolutno sve dijelove za njega, znači 2 sata sam skupljao dijelove i sve stavio na auto u sred nekog manjeg grada, divno čudno da me nitko nije ubio i sjednem upalim i auto ne ide, odnosno kreće se puževim korakom.

Sve damaged dijelove zamijenim sam presite (zamisli koliko mi je vremena trebalo da ih nađem i odmah da ti kažem da nije potrebno i damaged dijelovi sasvim normalno rade) probam i opet ista stvar. Baš pokušavam ne ići na YT ili wiki ili google jer želim sam prokužiti. Nula bodova.

Onda mi wiki kaže da taj auto ima brzine, kliknem E ubacim u prvu i krenem i zakucam ga u prvu kuću jer sam popizdio da sam izgubio preko 2 sata jer nisam znao da auto ima brzine :(

Takvih stvari ima milijun, inače sam fan simulacija i igram armu serijal od početka i ako s toliko sati igre ja ne mogu relativno lagano prokužiti kako igra funkcionira onda mi je iskreno žao svih početnika.

live and let live
15 godina
neaktivan
Ferrarista kaže...

ako misliš igrati sa konfom koja ti je navedena pod "moj pc" možda bolje da ni ne probavaš.

smiglcro kaže...

... 

ja volim čitati patch notese, te stoga sam i znao da od 0.59 moraš mijenjati brzine.. BTW ako su ti kotači damaged auto slabije ide, čak zna i vući u stranu.

akumulator i glowplug/sparkplug se znaju isto oštetiti kada se zabiješ negdje, tako da je dobro imati i rezerve.

a za encountere se moraš vrtiti oko hotspotova (heli runovi, military baze, NWA pogotovo), iako naravno da nema pravila di ćeš nekoga sresti.

ja sam jučer igrao sa 2 frenda nekih 4 sata i samo jedan encounter smo imali.. tj. napadnuti smo bili, ali smo ih riješili bez gubitaka. usput obišli dobar komad mape, ni jedno vozilo, ali zato 2 helicrasha smo našli.

14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

vrtit će mu komp igru, pogotovo nakon 0.60. naravno, neka ne očekuje ne znam kakve detalje, ali ako meni ide na low, ići će sigurno i njemu.

što se tiče ovog umiranja, dodao bih još da niti slučajno ne pokušavaš brzo silaziti s ljestvi na visini većoj od 30cm, jer sam upravo jučer tako umro, pokušavajući brzo se spustiti s ljestvi s visine od valjda 1,5m.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 11:48 (Zvonzi).

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Ferrarista kaže...

Ma moras probati, osjecaj paranoje u igri je genijalan, trcis 2 sata, nigdje zive duse, ulazis u jos jednu zgradu u nizu i naletis na 3 lika, panika...

15 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

što se tiče ovog umiranja, dodao bih još da niti slučajno ne pokušavaš brzo silaziti s ljestvo na visini većoj od 30cm, jer sam upravo jučer tako umro, pokušavajući brzo se spustiti s ljestvi s visine od valjda 1,5m.

ja sam u 0.59 pretrčao preko panja koji se nalazio pokraj garaže i pao mrtav  sva sreća lik mi je bio živ možda sat vremena tako da sam izgubio samo neki basic gear 

@MijoC

da, to je ono što izdvaja ovu igru od drugih.. iskusni igrač je stalno kao na iglama, gledaš oko sebe stalno, krećeš se oprezno, scoutaš grad prije nego uđeš, i opet ti fijukne metak pokraj glave pa ti puls skoči u iberturažu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 9:54 (nine).
14 godina
neaktivan

@ferrarista

Moras znat da ti niti jedna igra nece pruzit osjecaje kakve ces dozivjet u dayz'u. Od panike, srece, bijesa, tuge, mrznje i adrenalina. Znat ces o cem pricam kad ti se u prvom postenom fajtu krenu trest ruke, a ti moras pucat lol. I onda ovisno o ishodu slijedi ostatak navale osjecaja xD.

U dayz'u pamtis gotovo svaki kill. Ja nikad necu zaboravit kad sam roknuo dvojicu u satorima na airfieldu i onda smo ja i frend puzali do tijela 200m. Treso sam se ko zele lol... A tek kad su nas napali u policijskoj na baloti. Kupi igru, ako volis multi neces pozalit sigurno. Pogotovo zato kaj su otrkivanje te igre i prvi sati provedeni u njoj jedno od najboljih multi iskustava koje sam imao. A usudim se reci da tako misli i vecina tu. Samo polako i strpljivo. :D

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 17:20 (Sale_ds).
Moj PC  
7 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Hvala svima na odgovorima puno ste mi pomogli da dobijem osijecaj kakva je igra :D raspitivao sam se na brdo drugih stranica..npr game debate,can i run it i sve te pitao sam tamo rekli su mozes na medium sa 40+ fps-a pogotvo nakon zadnjeg patcha...tako da ceka se steam summer sale i kupuje se :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice