e ljudi pls jel mi mozete objasnit kako stavit taj PRIORITY na low,jer stvarno se grizem platio igru 400 kn pa ovo :/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja neznam zakaj su svi tak uzbuđeni oko ove igre ok biti će dobra možda čak i odlična, ALI po meni ništa neviđeno čak naprotiv vjerujem da će u nekim segmentima podbaciti. Ljudi shvatite da je pravi COD odavno izumro i po meni je ove godine BC2 nenadmašiv jer definitivno ima najzabavniji MP te odličan balans između brzog i sporog ratovanja.
ovo je čovjek....COD2 je bio epic i sad je i točka. COD4 je oke,sve novo optimizirano jako dobro...ali cod6,šta je to?atomske,16 helića...kakve su to gluposti...i naravno BF kojeg nesprestano igram koji je odličan uz dosta bugova...BF je igra godine i to je to
koja bi bila dobra grafa i proc da kupim(rabljeno) da bi se mogao pokrenut cod na low postavkama i da je ok na 24" monitor?
dakle, amdov proc a grafa koja god.
Bas sam gledao danas i ja malo Grafičke na nabava.net i vidim da se Ati 5850 može nabaviti za smiješne novce nova a čak i 5870 je oko 1700 kn što je više nego zanimljivo. Nekažem da kupiš novu ali ako je cijena pala skoro 2 soma kuna za 5870 očito bi barem trebalo biti da se može u oglasima naći i jeftinije.
A za proc Bug ti je od ovoga mjeseca imao izvrstan test procova 24 komada, 19 AMD 5 Intel i njihov Best buy je AMD Athlon X3 za nekih 600-700 kn koji se još ako imaš sreće otključa i četvrta jezgra . Pogledaj si malo to.
pozz
a neke jeftine grafe? ne mogu si priustit 5xxx.
btw, am2 socket
imaš test grafičkih u konkurentskom časopisu od ovog mjeseca (Vi.. :)) kartice do 1500 kn, od serije ATI 4,5 nadalje a i Nvidinijh riješenja. Ali unazad 2-4 tjedna cijene su ultra pale, preporučam strpi se par dana da to ljudi i u oglasima vide i da korigiraju cijene.
Ako trebaš jop koji info daj me Pm da ne spamamo topic.
Crot
Dramatiziraš i histeriziraš....
Stoga ovo tvoje dramatiziranje nema smisla.
Odlično napisano, slažem se u potpunosti,ali teško ćeš doći do normalne rasprave, jer već si vidim dobio par odgovora od ljudi koji to ne kopčaju.
Pretjerivanje, histeriziranje, potpuno nerealna očekivanja, općenita razmaženost i nerazumjevanje industrije su osnovne osobine izgleda većine igrača danas...
Da mi smo nabovi , koliko vidiš večina nas po odgovorima, a očito Vas dvojica ste , ispričavam se na riječniku ali nemogu se sjetiti slikovitijeg izraza, onaj tip kojeg kada "nagu.e" kao sve nas sa COD BO , kaže "molim još". I zbog takvih kao Vi što su zahvalni nebesima što je igra IPAK izašla makar je nemožeš igrati , oni i dalje opstaju na tržištu.
Pa i jeste nestrpljivi "nabovi" ako ćemo tako...
Treba razmislit glavom, i ne pohrlit odmah na igru samo zbog hypea. Ja osobno nikad ne kupujem igre na day 1, nego sačekam, potaknut prijašnjim iskustvima...nikakav preorder za mene, kupovina na slijepo (biti noob i vjerovat na riječ developerima i izdavaču da ovaj put, za promjenu, izdaju potpuno savršeni proizvod već u startu, sa ispravljenim glupostima iz prošlogodišnjeg izdanja ==> pa tako iz godine u godinu)
Umjesto da nerealno očekujem da developeri i izdavači preko noći poprave svoje metode i rezultate, ja sam prilagodio svoj način kupnje stanju na tržištu (barem dok se neke stvari ne promijene, kad će to biti, nitko ne zna).
Treba razmislit glavom, i ne pohrlit odmah na igru samo zbog hypea. Ja osobno nikad ne kupujem igre na day 1, nego sačekam, potaknut prijašnjim iskustvima...nikakav preorder za mene, kupovina na slijepo (biti noob i vjerovat na riječ developerima i izdavaču da ovaj put, za promjenu, izdaju potpuno savršeni proizvod već u startu, sa ispravljenim glupostima iz prošlogodišnjeg izdanja ==> pa tako iz godine u godinu)
Umjesto da nerealno očekujem da developeri i izdavači preko noći poprave svoje metode i rezultate, ja sam prilagodio svoj način kupnje stanju na tržištu (barem dok se neke stvari ne promijene, kad će to biti, nitko ne zna).
Svaka cast. Mudrost na djelu. Znas kak se veli: "Lako je bit general poslije bitke."
e ljudi pls jel mi mozete objasnit kako stavit taj PRIORITY na low,jer stvarno se grizem platio igru 400 kn pa ovo :/
Desni klik na task bar>Task manager>Izaberes karticu ''Processes''>desni klik na COD BO.exe (ili kako vec pise) i predzadnje ti je ''set priority''>Izaberes LOW kako ostali kazu. Ali iskreno sumnjam da to pomaze jer nema bas neke logike.
Ne pomaže ništa. SP lagga sve u 16. MP na momente ne igriv zbog lagga.
Konfiguracija je AMD X2 6000, 4gb DDR2, ATI 4850 512, Win 7 Ultimate 64bit. Najnoviji driveri od svega.
Štos je u tome da ja nisam rekao da problem ne postoji, već da su bugovi normalna stvar i da nije baš svaki problem propust. Dramatiziranje je potpuno neosnovano i olako korištenje riječi "poluproizvod", pogotovo kada to čine ljudi koji vjerojatno (s obzirom da su djeca) baš ništa i ne proizvode. "Poluproizvod" se može upotrijebiti za ARMA igru npr. igru u kojoj drastično nedostaje contenta, koja je apsolutno neigriva zbog stotina različlitih bugova, pretjerane zahtjevnosti za ponuđeno i sl.
Bug s grafikom ne čini igru poluproizvodom, a pogotovo ne BO, kojem je to realno jedini problem. Ja koji nisam u skupini pogođenih bugom (s obzirom da mi se FPS ne spušta ispod 60, i nemam laga) ne vidim niti jedan problem s igrom koja je definitivno bogatija sadržajem od prethodnika i donosi hrpu malih izmjena koje su iznimno dobrodošle u serijal.
Dakle, realno, tko nema problema s ovim grafičkim (navodno) bugom, taj ih nema uopće.
Jedini što ja smatram propustom, izostanak je "connect <ip>" naredbe. U svemu drugome, BO "šiša" odlični MW2.
Bilo bi žalosno s obzirom na tvoju konfu da imaš problema. Korisnici koji se (ne)opravdano bune imaju osjetno slabije strojeve, i ako ti imaš 60fps, njima je 30 ravno Hollywoodu. Ako i toliko, s obzirom na lagove i droppove.
Ovako što više čitam i informiram se po netu mislim da za neku normalnu rezu i detalje tipa 1650x1080 neću ni pokušavati ispod GTX460 ili jače.
Nisam probao na svojoj (niti cu jer me igra nezanima i mislim da je debilna kao i svaki COD), ali ono što sam vidjeo: AMD Athlon II X3, 4GB RAM, GTS 250 1GB vrte igre sasvim solidno na maksimalniom postavkama (1680x1050) u razmjerima 40-60 FPS. Nepada nikada ispod 40. To sam isprobao kod frenda, original verzija SP kampanja.
Štos je u tome da ja nisam rekao da problem ne postoji, već da su bugovi normalna stvar i da nije baš svaki problem propust. Dramatiziranje je potpuno neosnovano i olako korištenje riječi "poluproizvod", pogotovo kada to čine ljudi koji vjerojatno (s obzirom da su djeca) baš ništa i ne proizvode. "Poluproizvod" se može upotrijebiti za ARMA igru npr. igru u kojoj drastično nedostaje contenta, koja je apsolutno neigriva zbog stotina različlitih bugova, pretjerane zahtjevnosti za ponuđeno i sl.
Bug s grafikom ne čini igru poluproizvodom, a pogotovo ne BO, kojem je to realno jedini problem. Ja koji nisam u skupini pogođenih bugom (s obzirom da mi se FPS ne spušta ispod 60, i nemam laga) ne vidim niti jedan problem s igrom koja je definitivno bogatija sadržajem od prethodnika i donosi hrpu malih izmjena koje su iznimno dobrodošle u serijal.
Dakle, realno, tko nema problema s ovim grafičkim (navodno) bugom, taj ih nema uopće.
Jedini što ja smatram propustom, izostanak je "connect <ip>" naredbe. U svemu drugome, BO "šiša" odlični MW2.
Evo i lauš se slaže s ovim, i on kaže da je ovo vjerojatno najbolji cod
Nisam probao na svojoj (niti cu jer me igra nezanima i mislim da je debilna kao i svaki COD), ali ono što sam vidjeo: AMD Athlon II X3, 4GB RAM, GTS 250 1GB vrte igre sasvim solidno na maksimalniom postavkama (1680x1050) u razmjerima 40-60 FPS. Nepada nikada ispod 40. To sam isprobao kod frenda, original verzija SP kampanja.
Bez AA i AF,i ostalih điđa-miđa ofkors. I vjerujem bliže ovoj brojci od 40.
Sve na max. 40-60 kreće se, 50-ak.
Zadnji driveri, sve up-to-date i original igra.
Kako tebe zeza?
Bez AA i AF,i ostalih điđa-miđa ofkors. I vjerujem bliže ovoj brojci od 40.
ne, ja isto igram na gtx+9800(gts 250) extra i 4aa i 16af 40-60 FPS-a, nekad i više, mislim da je lock na 91
Sve na max. 40-60 kreće se, 50-ak.
Zadnji driveri, sve up-to-date i original igra.
Kako tebe zeza?
Ja tek trebam vidjeti kod sebe, posuditi ću ju prije kupnje od frenda, on ima original igru i 4870x2 ( za 1100kn kupio - no comment cijena ).
Nekako sam skeptičan da će ju 4670 izgurati čak i na 1440x900 na high. Možda "brijem". Nemam više GTX460tku .
Lako za i5 750, klikom miša ide na 3.6 tj. 3.8ghz preko TurboV softvera od ASUS-a i to iz Windowsa, imam 8gb RAM-a na 1600. Jedino me eto grafa muči, pa pokušavam što više saznati od korisnika koji su probali ili prešli već igru.
Koji je neki optimum? 4870 1gb,tako?
O Bože, što se CoD pretvorio u Crysis?
Zna neko zas nemogu igrati ombie sa piratlijom?
MEni jos nije dosla igrica is sophosa,uzas su nazalost
brijem da se BOu vise svidjaju intel+nvidija nego amd+ati(amd)..
Ovaj me malo pokolebao svojim postom..
http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3768200
EDIT : Evo mali hint
First of all, there are two config files. One for singleplayer, one for multiplayer. so make sure you change both. Go to your Call of Duty Black Ops folder, then go into Player, and there should be a config and also a config_mp. Open it up and look for the lines...
seta r_multiGpu "1"
seta r_multithreaded_device "0"
Interesting! Apparently Treyarch thinks most people have 2+ GPUs and 1 CPU.
Ofcourse, if you have 2 GPUs, leave multigpu set to 1 and I assume anyone who is trying to play this game has at least a dual core, so change multithreaded_device to 1. Please use at your own disgression, I actually broke my Call of Duty install after doing this the first time. I reinstalled and for whatever reason, it worked the second time I tried it.
So just to clarify it should look like this after the changes...
seta r_multiGpu "0"
seta r_multithreaded_device "1"
I hope this helps!
Tragicno je da i ti sa tim svojim kompom imas 60 FPS-a! To je isto tragedija. Govorimo o DX9 (staro 8 godina) i Q3 engineu (staro 5 godina) i tebi igra radi sa 60 FPS? Ako ti mislis da tebi igra radi dobro, onda ti nazalost nemas dovoljno saznanja o tome kako ovakva igra mora raditi. Ej, igra NEMA FIZIKU, igra nema 3D modele, kolicina poligona je smjesna za Q42010 release date.
Tebe spasava samo odlican procesor koji ima snage i pameti da podnese opterecenje umjesto GPU-a. O tome ti govorim. Dakle, kad rijese CPU overload, ova igra ce se vrtit meni u barem 100 FPS konstant na 1920x1200 sa svim na EXTRA i 16xAA, AF, SHADOWS ON itd. Zakljucak, tebi igra NE RADI DOBRO. I da ovo je poluproizvod. Ja imam svoju tvrtku, te dobro znam sta je poluproizvod i kad ga kupim i kad ga ja isporucim mom kupcu. Pravu ocjenu igre po mom misljenju ni ne mogu dat kad je ovakva trentno.
Call of Duty: Black Ops-ja je igram(prelazim)ali na minimum system requirements i mogu reci da je po mome dobra igra!
Ni neće do petka ili subote. Ja sam svoju narudžbu otkazao iste sekunde kada su mi rekli da će PC verzija kasniti čak pet dana, spustio se u grad u NetCom i kupio svoju kopiju.
Ne namjeravam više kupovati u SophosLabu.
Ni neće do petka ili subote. Ja sam svoju narudžbu otkazao iste sekunde kada su mi rekli da će PC verzija kasniti čak pet dana, spustio se u grad u NetCom i kupio svoju kopiju.
Ne namjeravam više kupovati u SophosLabu.
Ma sad kad sa narucio necu ni otakzati,da mi nebi kojom zabunom doslo svejedno ako sam otkazao
E, imate ovdje, pa provjerite:
http://www.geforce.com/#/Optimize/OPS/Call-of-Duty-Black-Ops-GeForce-GTX-285-OPS
Tu pise sta bi se i kako trebalo vrtiti. Ja u trenutcima kad ne laga, na najkompleksnijim mapama sa mojim kompom imam stabilnih 90-100 FPS sa vecim postavkama nego sta su tu navedene (16xAA i shadows ON) i sa slabijim procesorm sa box hladnjakom. Dakle, kao sto je receno, igra je NEOPTIMIZIRANA i puna rupa u kodu.
Desni klik na task bar>Task manager>Izaberes karticu ''Processes''>desni klik na COD BO.exe (ili kako vec pise) i predzadnje ti je ''set priority''>Izaberes LOW kako ostali kazu. Ali iskreno sumnjam da to pomaze jer nema bas neke logike.
Ti zahebavas? Fix je "Steam.exe" na low a "BO.exe" na high. Uz dosta modifikacija cfg )ja sam sredio mp cfg i za sada s VAC-om nisam imao problema, a igra je postala igrivija. Za koji treba napraviti slijedece:
1. iskljuciti Game Cloud u Steamu za BO
2. Iskljuciti In-Game community u Steamu
3. modati mp_cfg - maxpackets, multiGPU, multithreading...
4. kad hoces igrat alt+crld+del i stavit proc priority bo na high a steam na low
Tragicno je da i ti sa tim svojim kompom imas 60 FPS-a! To je isto tragedija. Govorimo o DX9 (staro 8 godina) i Q3 engineu (staro 5 godina) i tebi igra radi sa 60 FPS? Ako ti mislis da tebi igra radi dobro, onda ti nazalost nemas dovoljno saznanja o tome kako ovakva igra mora raditi. Ej, igra NEMA FIZIKU, igra nema 3D modele, kolicina poligona je smjesna za Q42010 release date.
Tebe spasava samo odlican procesor koji ima snage i pameti da podnese opterecenje umjesto GPU-a. O tome ti govorim. Dakle, kad rijese CPU overload, ova igra ce se vrtit meni u barem 100 FPS konstant na 1920x1200 sa svim na EXTRA i 16xAA, AF, SHADOWS ON itd. Zakljucak, tebi igra NE RADI DOBRO. I da ovo je poluproizvod. Ja imam svoju tvrtku, te dobro znam sta je poluproizvod i kad ga kupim i kad ga ja isporucim mom kupcu. Pravu ocjenu igre po mom misljenju ni ne mogu dat kad je ovakva trentno.
Malo si fulao, kakav Quake 3 engine?! Zadnji CoD koji ga je imao je bio United Offensive, također od Treyarcha.
Evo ovako, kao prvo neradi se o Quake 3 engineu, već o engineu koji nema nikakve veze sa Q3 i ova igra je bazirana na COD4 engineu koji je isto tako bitno bitno prerađen.
Igra ima fiziku, ima 3D Modele, i sasvim su solidni za današnje vrijeme.
60 FPS je Vsynca, jer mu je frekvencija osvježavanja 60Hz što znači da njegov monitor teoretski nemože prikazati više od 60 sličica po sekundi.