Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.622.857
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
13 godina
Re: Battlefield 4
Danny_5 kaže...
Dakle, takve detalje tipa, ko ce uzet koje vozil, ko se krece u kojem smjeru se rijesava unutar squada, squad lideri su ti koji bi trebali odrediti takve detalje a da sve bude prama uputama jedne osobe koja odreduje taktiku i kako se igra.

Primjer:  " glavna osoba za tu rundu koja se igra odluci ta treba srusiti toranj na shangai-u, izda zapovijed squadlideru da njegov squad srusi toranj: Squad lider veli svom tenkisti, supportu i reconu, da sruse toranj. I to je to, njihov posel je zadan i roku 30 sec toranj mora pasti !  To vas se zove komunikacija :D, Svi znaju  koga moraju slusati, i kome kaj trebaju reci.

OK, potpuno si u pravu!

ALI, to bi mogao samo commander koji sve vidi i čuje. Ako je glavni vozač tenka, nema pojma što se događa gore na C, ili ak je glavni neki pješadijac, nema pojma tko trenutno gnjavi tenkove, ili naše pilote, ako je glavni... kužiš..

Kao primjer, jedan igrač vidi da se negdje nešto događa, javi svojem squad leaderu da javi glavnom, glavni to čuje, treba javiti određenom squad leaderu koji je zadužen za to područje da javi svojim da obave to i to..

I tom lancu samo jedna greška i ode sve kvragu... A u igri kao BF, sigurno će biti greški u lancu :D il je krivom proslijeđena poruka, il vojnici nisu točno gdje zapovjednik misli da jesu, il su u borbi koja traje minutama...

A točno tak je i bilo. "Heli pokušaj rješiti pješadiju na C". "Ne mogu, borim se s njihovim helićem... i uništili su me"

I onda izmišljaj novu taktiku, a za to vrijeme se boriš s nekim oklopnjakom... Nek pješadija napadne C. "Al mi nismo blizu C, borimo se na D"...

Tak da ostajem pri tome, sve bi mora komandirati netko "od gore" tko nije u neko okršaju.

Il netko tko ima toliko koncentracije da se može boriti i gledati mapu, te uz svoju taktiku izmišljati i onu za 15 drugih igrača. Ja takvog ne znam.

Al da... potpuno si u pravu! Tak bi trebalo biti

P.S. Tetka_HR..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 13:07 (CyberDemonVZ).
13 godina
Volume kaže...

Cajber jasno mi je sve, ali najveći problem je bila loša raspodjela ljudi po squadovima. 

Eto npr. ako ću već biti u stealthu onda u mom squadu MORAJU biti Mrski koji je u attacku i Jopis koji je u aa-u. To je osnova svega jer nas tri moramo imati najjednostavniju moguću komunikaciju. 

Iz zraka je najbolji pregled mape i onda leader zračnog squada javlja ostalima di je protivnik 

Ljudi koji igraju s tenkom moraju imati svoj squad da se zna ko će koji dio mape pokrivati. Njihovi leaderi javljaju pješadiji triba li im kakva potpora ili čišćenje neke zgrade. 

Pješadija svoje squad i to je onda vrhunska komunikacija i igra se bez problema. Ono sinoć je bilo očajno raspoređeno

Na greškama se uči, kroz ovaj tjedan ćemo se dogovoriti kako i šta igrati

Taktika i squadovi su bili dogovoreni samo za lockere

A čuj, znao sam odma da smo u lošijoj poziciji kad nije tebe i Jopisa bilo kod dogovaranja... Dama i Tom su rekli svoje za Lockere i guess what.. dobili smo ih. A kaj buš, viša sila.

Ma ja sam prezadovoljan! Osnovni dogovori su počeli u petak, a u nedjelju je 30 minuta prije meča kupljen server!! Ma kak je bilo, vjerojatno nije moglo bolje od ovoga....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
odjavljen
TomoR kaže...

Evo i video od Serb_Stef-a sa Locker-a, druge još nije upload-ao:

Jebote, ovih 60 fps -> instant epilepsija!

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
...

Ako nema commandera onda je najbolje da taj koji je glavni ima defenzivni zadatak, na taj nacin moze cesce pratiti mapu i rasporedivati. Isto tak ne treba ta osoba znati di su svi, samo squad lideri moraju znati di je njihov squad, i mora biti na istom mjestu, nemislim pri tome da je cijeli squad u 4 kvadrata na nekom mjestu na mapi nego na je jedan squad u podrucju jedne zastave. Sve to sa iznimkama pilota i nekih koji imaju spec zadatak, kao taj glavni ili neki reccon koji sa MAV-em spota i slicno , takva postava je modularna i sa sqadliderima se brzo rijesi sve, ako bas ne znas ko se nalazi na nekoj zastavi pitas i odmah dobis odgovor... A ne vjerujem da to nebi mogel sam zakljuciti na 16-16 partiji. Imas squad u armoru, imas squad u air-u i imas pjesadiju...

Hello...
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 13:16 (Danny_5).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Taktika i squadovi su bili dogovoreni samo za lockere

A čuj, znao sam odma da smo u lošijoj poziciji kad nije tebe i Jopisa bilo kod dogovaranja... Dama i Tom su rekli svoje za Lockere i guess what.. dobili smo ih. A kaj buš, viša sila.

Ma ja sam prezadovoljan! Osnovni dogovori su počeli u petak, a u nedjelju je 30 minuta prije meča kupljen server!! Ma kak je bilo, vjerojatno nije moglo bolje od ovoga....

Ma sve jasno, samo govorim kad smo već počeli s pričom o tome šta je bilo krivo :P

Lokeri su bili odlično odrađeni i na tome Dami i Tomu svaka čast. 

Eto ako nije problem za sljedeći put ako budu mape tima golmud i slično budi srce pa mi daj priliku da ja odlučim ko će se čim baviti. Imam 300+ sati odigranih war-ova s VSR-om dok se nismo raspali, valjda je mi je ostalo šta u sjećanju... 

battlelog - Volume_CRO
17 godina
Battlefield 4

Jao, oni su se isto na kraju Lockera dogovarali tko će u koje vozilo... Ali, bilo je, ne brini ti za njihov tenk, hmmm.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Danny_5 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
...

Ako nema commandera onda je najbolje da taj koji je glavni ima defenzivni zadatak, na taj nacin moze cesce pratiti mapu i rasporedivati. Isto tak ne treba ta osoba znati di su svi, samo squad lideri moraju znati di je njihov squad, i mora biti na istom mjestu, nemislim pri tome da je cijeli squad u 4 kvadrata na nekom mjestu na mapi nego na je jedan squad u podrucju jedne zastave. Sve to sa iznimkama pilota i nekih koji imaju spec zadatak, kao taj glavni ili neki reccon koji sa MAV-em spota i slicno , takva postava je modularna i sa sqadliderima se brzo rijesi sve, ako bas ne znas ko se nalazi na nekoj zastavi pitas i odmah dobis odgovor... A ne vjerujem da to nebi mogel sam zakljuciti na 16-16 partiji. Imas squad u armoru, imas squad u air-u i imas pjesadiju...

Na 16-16? Lol.

Imaš 7 (SEDAM) flagova, trebaš držat ČETIRI da bi vodio, a imaš ČETIRI squada, od čega je jedan air squad, i to od 5 ljudi (maa, attack jet, stealth jet, 2 u attack heli). Dakle ostaje ti 11 ljudi za zemlju, za 7 tj za minimalno 4 flaga.

Nadam se da sad kužiš čemu lol i zašto je 16-16 pointless na cq large i da ovo boldano je ravno nemogućem - 1 squad da stoji na jednom flagu, nebitno od 3 ili 4 čovjeka, ostalih 7-8 mora pokrivat kilometar prostora i sva vozila na zemlji... A-ha.... Još u tu jednadžbu dodaš lagano ubrzan spawn i dobiješ samo NO WAY BRO!

10 godina
neaktivan
jopis kaže...

Na 16-16? Lol.

Imaš 7 (SEDAM) flagova, trebaš držat ČETIRI da bi vodio, a imaš ČETIRI squada, od čega je jedan air squad, i to od 5 ljudi (maa, attack jet, stealth jet, 2 u attack heli). Dakle ostaje ti 11 ljudi za zemlju, za 7 tj za minimalno 4 flaga.

Nadam se da sad kužiš čemu lol i zašto je 16-16 pointless na cq large i da ovo boldano je ravno nemogućem - 1 squad da stoji na jednom flagu, nebitno od 3 ili 4 čovjeka, ostalih 7-8 mora pokrivat kilometar prostora i sva vozila na zemlji... A-ha.... Još u tu jednadžbu dodaš lagano ubrzan spawn i dobiješ samo NO WAY BRO!

Sve jasno, poanta koju ja hocu prenijeti je o komunikaciji... Taktika je onda drugi par cipela...

Hello...
13 godina
Friday kaže...
TomoR kaže...

Evo i video od Serb_Stef-a sa Locker-a, druge još nije upload-ao:

Jebote, ovih 60 fps -> instant epilepsija!

Haha, mislim da budu uveli pravilo da nema pickup oružja

Bravo Replay

A Nex, kako si ga ubijao, hahaha I kasnije Monk

17 godina
neaktivan
Battlefield 4

pozz ekipica,

trebalom mi je nekoliko vremena da procitam zadnjih 30-tak stranica, ali ovih zadnjih 2-3 me je iznanadilo.

nema niti malo offtopica samo bf4! nema cak ni slicica skladnih guzova!

Cak je i Spelac bio konstruktivan u svojim komentarima

bas vam zavidim sto se ljepo mozete napucavati sa susjedima!

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Danny_5 kaže...
jopis kaže...

Na 16-16? Lol.

Sve jasno, poanta koju ja hocu prenijeti je o komunikaciji... Taktika je onda drugi par cipela...

Komunikacija? Što se mene tiče, može bit svih 16 u istom kanalu ako će se pričat samo kad je nužno.

Komunikacija za vrijeme runde na koju ti pucaš se mora svesti minimalna jer kad se jednom sve dogovori tko će što radit i koje flagove pokrivat, poslije je samo nužno davat osnovne informacije i zatražit 'ruke' kad se negdje zagužva kao na golmudu recimo b gdje su oni nerijetko imali po 2 tenka i 2 squada. Ali i tada bi zrnom razuma trebalo prebacit žarište na d,f,g i uzet im to ako su se oni svi okomili na ova 2 flaga gore. No polako, doći će to sve pomalo ako budete češće imali ovakve susrete.

Kužiš što hoću reći - kad se rasporedi pravilno ekipa koja zna što radi i točno na određene dijelove mape, nema apsolutne potrebe micat se od tih 'točaka interesa' i nema potrebe za nekom teškom komunikacijom, osim u ovom gore boldanom slučaju.

@volume, mi smo svi i bili u istom squadu, tenk ekipa se preswitchala u drugi squad, samo si ti falio (mrski, veki, č.junior i ja).

17 godina
odjavljen
desh kaže...
Cak je i Spelac bio konstruktivan u svojim komentarima

Ja sam bio siguran da ćemo ih dobiti. Ne zato što ja igram - nego unatoč tome!

Baš mi krivo

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
jopis kaže...

Komunikacija za vrijeme runde na koju ti pucaš se mora svesti minimalna jer kad se jednom sve dogovori tko će što radit i koje flagove pokrivat, poslije je samo nužno davat osnovne informacije i zatražit 'ruke' kad se negdje zagužva kao na golmudu recimo b gdje su oni nerijetko imali po 2 tenka i 2 squada. Ali i tada bi zrnom razuma trebalo prebacit žarište na d,f,g i uzet im to ako su se oni svi okomili na ova 2 flaga gore.

Mi smo posve nepotrebno forsirali A i B. Trebali smo se pustiti svi dolje i gotovo.

Freak Show Inc.
14 godina
jopis kaže...

@volume, mi smo svi i bili u istom squadu, tenk ekipa se preswitchala u drugi squad, samo si ti falio (mrski, veki, č.junior i ja).

Vidio sam, ali se nisam pribaciva jer smo na kraju u squadu ostali samo Nex, Hrka i ja. Bilo bi u kurcu da ih ostavim same, čistili smo a, d, i c koliko smo mogli

battlelog - Volume_CRO
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

malo gledam vase videe i po meni je to sve cisto oke ispalo za prvi put.

naravno da ima mjesta za poboljsanja i sad treba sadgledati sve to kaj nije bilo dobro i za sljedeci war poboljsati

ovi decki (protivnici) mi cist oke djeluju, znam da dok sam vodio BCHR da je bilo razgovora sa njima (ne sjecam se kojima igracima tocno)

da bi napravili balkansku ligu pa bi takvi mecevi bili svako malo ali nije bilo dosta ljudi za tak nekaj organizirati ...

sve u svemu pohvale za organizaciju i izvedbu vama i njima!

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

Sve lijepo pišete, ali meni se čini da je situacija vrlo jednostavna.

Na Šangaju je njihov heli ODMAH uništio sve što smo imali u zraku i to je bio gg right there. Nakon toga su nas baš lijepo izjebali iz zraka što je omogućilo njihovim vozilima da kasnije samo počiste. Na B flagu su u jednom trenutku bila 3 njihova tenka. Mene je čak i na C-u (nakon rušenja) ganjao tenk. Preskočim preko zida s druge strane, progutam granatu od tenka koji je patrolirao po rubu između E i D. Sjajno.

Golmud smo lako mogli dobiti, rekao bih da su bili nešto koncentriraniji od nas. Iskreno već mi je bio pun kurac nakon Šangaja. Inače, žešći fail što se tiče izbora mapa, osim Lockera. Nisam mislio da ću ikad napisati nešto pozitivno u vezi Lockera, ali eto...

Pobjedu kod njih je odnio heli i pametno koncentriranje vozila, tako da su uvijek imali omjer 2:1 ili čak još povoljnije. Mislim da bi trebao biti samo neki načelni dogovor, tipa ko će koristiti koje vozilo i koji je objective. Recimo Volume stealth, jopis MAA, ostali držite određeni dio mape. Bojno polje je dinamično i svi znamo kolko-tolko igrat, pa se detalji dogovaraju u hodu kada su poznate načelne stvari.

Steam = animosity_frenzy; Origin = animosity_frenzy;
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Battlefield 4

Cajber samo jedno pitanje - zašto mape iz dlc-a nisu uzete u obzir? Samo radi Monka ili ni oni nemaju? 

battlelog - Volume_CRO

0 0 hvala 0
13 godina
Volume kaže...

Cajber samo jedno pitanje - zašto mape iz dlc-a nisu uzete u obzir? Samo radi Monka ili ni oni nemaju? 

I njihovih nekoliko :(

16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Haha, mislim da budu uveli pravilo da nema pickup oružja

Bravo Replay

A Nex, kako si ga ubijao, hahaha I kasnije Monk

Meni je svejedno, ima san samo 5-6 killeva sa pickupon, neigran s njima često pa mi ne leže mada su op.

I definitivno bi da nastavimo ovako igrata warove. Imamo puno mista za napredak u vidu taktike i tako tih šema jer mislin da smo pojedinačno uglavnom bolji igrači od njih. Bilo mi je exstra igrat mada nisan zadovoljan kako san odigra druge dvi mape, tu smo failali sa taktikon i komunikacijon. Izgubili smo i nije mi svejedno, ima de se ušemimo i bolje spremimo za idući put tako da prašimo. Ono važno je sudjelovat i zabavit se je za pičkice, važeno je pobjedit i ništa drugo!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 14:27 (RePlaY).
17 godina
odjavljen
animosity_frenzy kaže...

Sve lijepo pišete, ali meni se čini da je situacija vrlo jednostavna.

Na Šangaju je njihov heli ODMAH uništio sve što smo imali u zraku i to je bio gg right there. Nakon toga su nas baš lijepo izjebali iz zraka što je omogućilo njihovim vozilima da kasnije samo počiste. Na B flagu su u jednom trenutku bila 3 njihova tenka. Mene je čak i na C-u (nakon rušenja) ganjao tenk. Preskočim preko zida s druge strane, progutam granatu od tenka koji je patrolirao po rubu između E i D. Sjajno.

Golmud smo lako mogli dobiti, rekao bih da su bili nešto koncentriraniji od nas. Iskreno već mi je bio pun kurac nakon Šangaja. Inače, žešći fail što se tiče izbora mapa, osim Lockera. Nisam mislio da ću ikad napisati nešto pozitivno u vezi Lockera, ali eto...

Pobjedu kod njih je odnio heli i pametno koncentriranje vozila, tako da su uvijek imali omjer 2:1 ili čak još povoljnije. Mislim da bi trebao biti samo neki načelni dogovor, tipa ko će koristiti koje vozilo i koji je objective. Recimo Volume stealth, jopis MAA, ostali držite određeni dio mape. Bojno polje je dinamično i svi znamo kolko-tolko igrat, pa se detalji dogovaraju u hodu kada su poznate načelne stvari.

U jednom trenu (nakon možda 5 minuta) smo gore na C stajali dama, ja i još netko. Dečki su imali stingere i njihov heli nije mogao ni proviriti. Ali nismo imali nikakvu podršku (bili smo sami) pa su nas uspjeli otjerati. Da smo još malo duže uspjeli držati možda bi kasniji tijek bio drugačiji.

Freak Show Inc.
17 godina
Battlefield 4

E da sam ja sudjelovao ne bi izgubili vi nego bi izgubili mi. U oba slučaja bi pobijedili oni.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 14:36 (191x7).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

E da sam ja sudjelovao ne bi izgubili vi nego bi izgubili mi. U oba slulaja bi pobijedili oni.

Hvala. Vrlo konstruktivno.

17 godina
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

E da sam ja sudjelovao ne bi izgubili vi nego bi izgubili mi. U oba slulaja bi pobijedili oni.

Hvala. Vrlo konstruktivno.

Otkako igram battlefield nijedna strana koja se držala moje taktike nije izgubila.

Twitter: @191x7
16 godina
Battlefield 4

Dali se drugi "rat"  može staviti oko 22h?

I tko dogovara drugi susret?

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Otkako igram battlefield nijedna strana koja se držala moje taktike nije izgubila.

Kako ti je onda K/D<1?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
amater_2 kaže...

To bi onda bilo bolje staviti u petak. Jer igrati do nekog doba, a sutra ponedjeljak....

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
191x7 kaže...

Kako ti je onda K/D<1?

Zato što skuplja metke po mapi.

Battlelog: MUDO_HR
14 godina
Friday kaže...
amater_2 kaže...

To bi onda bilo bolje staviti u petak. Jer igrati do nekog doba, a sutra ponedjeljak....

U petak i subotu puno ljudi pije navečer 

battlelog - Volume_CRO
17 godina
odjavljen
Volume kaže...

U petak i subotu?

Pa šta rade ostale dane?

Freak Show Inc.
10 godina
neaktivan
Volume kaže...

E to ti je taktika...

Hello...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice