Primjer: " glavna osoba za tu rundu koja se igra odluci ta treba srusiti toranj na shangai-u, izda zapovijed squadlideru da njegov squad srusi toranj: Squad lider veli svom tenkisti, supportu i reconu, da sruse toranj. I to je to, njihov posel je zadan i roku 30 sec toranj mora pasti ! To vas se zove komunikacija :D, Svi znaju koga moraju slusati, i kome kaj trebaju reci.
OK, potpuno si u pravu!
ALI, to bi mogao samo commander koji sve vidi i čuje. Ako je glavni vozač tenka, nema pojma što se događa gore na C, ili ak je glavni neki pješadijac, nema pojma tko trenutno gnjavi tenkove, ili naše pilote, ako je glavni... kužiš..
Kao primjer, jedan igrač vidi da se negdje nešto događa, javi svojem squad leaderu da javi glavnom, glavni to čuje, treba javiti određenom squad leaderu koji je zadužen za to područje da javi svojim da obave to i to..
I tom lancu samo jedna greška i ode sve kvragu... A u igri kao BF, sigurno će biti greški u lancu :D il je krivom proslijeđena poruka, il vojnici nisu točno gdje zapovjednik misli da jesu, il su u borbi koja traje minutama...
A točno tak je i bilo. "Heli pokušaj rješiti pješadiju na C". "Ne mogu, borim se s njihovim helićem... i uništili su me"
I onda izmišljaj novu taktiku, a za to vrijeme se boriš s nekim oklopnjakom... Nek pješadija napadne C. "Al mi nismo blizu C, borimo se na D"...
Tak da ostajem pri tome, sve bi mora komandirati netko "od gore" tko nije u neko okršaju.
Il netko tko ima toliko koncentracije da se može boriti i gledati mapu, te uz svoju taktiku izmišljati i onu za 15 drugih igrača. Ja takvog ne znam.
Al da... potpuno si u pravu! Tak bi trebalo biti
P.S. Tetka_HR..