Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.625.583
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
16 godina
Re: Battlefield 4
zdenko1991 kaže...

Kada kupujes tv. Prodaj se u hd rdy( 1280+720) ili u full hd(1920+1080). Eto. Igram u hd rdy rezi.

1280x720...ovaj x je zato što su to pomnoženo 921600 piksela tj. skoro milijun tj  skoro Megapixel (taman na rubu).

A 1366x768 je Megapixel rezolucija.

Tako isto sa svim drugim, pikseli po širini se množe sa onima po visini. Ali i to nije bitno.

HD Ready nije naziv rezolucije, to je HD 720p rezolucija. Kao što Full HD (1920x1080) nije Full jer postoji veća rezolucija (4k, ultra hd,...).

To je HD 1080p a svi ju zovu Full HD jer je marketinški zgodnije. Kao i HD Ready jer zvuči loše i jer će većina ljudi dat više para da imaju taj svevišnji "Full".

Par proizvođača je počelo tv-e označavat sa (HD TV 1080p) i nigdje ne piše da je to Full HD jer to i nije, puno su veće rezolucije i one koje su "punije" ;)

A evo i popis i nazivi rezolucija pa da ne bude nedoumica.

A iz ovog svega je posve jasno da recimo nije bitno imat fotić od 15mpix da bi slika na telki, monitoru i sličnom bila čistija. jer tih 15 milijuna piksela ne može prikazati na ekranu od maksimalno 2 mpix.

Bitniji je senzor na fotiću, kvaliteta leće i slično.

Sorry na OT al eto, imao sam potrebu...a i u neku ruku je vezano uz temu ;)

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
17 godina
Battlefield 4

Zahvalio bih LudaVjestici, D4rkr1deu, Viljusci i još nekim CHC-ovcima na ovoj rundi i par rundi prije nje. :)

Obliteration je vrlo dobar mod ako se igra timski, vrlo napet. 

Twitter: @191x7
Moj PC  
7 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...

HD rdy je za mene 720 p. Full hd je 1080p. Jos ne razumijes?

To je kao da ja kažem 1080p je za mene 480p tako da kad ti kažem da igram u 1080p zapravo igram na 854x480.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
11 godina
neaktivan
Battlefield 4
''My video on first place onfriday video show, pls rate and comment !''

by: HAM7A_BiH

http://battlelog.battlefield.com/bf3/de/news/view/friday-video-show-34/

2 0 hvala 1
15 godina
mrxa1 kaže...

1280x720...ovaj x je zato što su to pomnoženo 921600 piksela tj. skoro milijun tj  skoro Megapixel (taman na rubu).

Tako isto sa svim drugim, pikseli po širini se množe sa onima po visini. Ali i to nije bitno.

HD Ready nije naziv rezolucije, to je HD 720p rezolucija. Kao što Full HD (1920x1080) nije Full jer postoji veća rezolucija (4k, ultra hd,...).

To je HD 1080p a svi ju zovu Full HD jer je marketinški zgodnije. Kao i HD Ready jer zvuči loše i jer će većina ljudi dat više para da imaju taj svevišnji "Full".

Par proizvođača je počelo tv-e označavat sa (HD TV 1080p) i nigdje ne piše da je to Full HD jer to i nije, puno su veće rezolucije i one koje su "punije" ;)

A iz ovog svega je posve jasno da recimo nije bitno imat fotić od 15mpix da bi slika na telki, monitoru i sličnom bila čistija. jer tih 15 milijuna piksela ne može prikazati na ekranu od maksimalno 2 mpix.

Upravo to, ne postoji HD ready rezolucija. Postoji Hd ready monitor, televizor, avion, kamion, ali naziv te rezolucije nije hd ready, već HD ili kako si još naveo.

Ali ajde ti objasni zdenku da je u krivu....to je nemoguća misija 6.

ONTOPIC: Snajperi su fail teški, stvarno brutalno su čudni.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 23:30 (fila2208).
16 godina
Battlefield 4
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Battlefield 4

AMD je relesao svoje nove grafe vidim :)

Cijene su odlicne, naravno kod nas je sve skuplje.

Ali svejedno, R9 280x parira sa 7970GE koja je bolja od GTX680, za PUNO bolju cijenu.

Ako mislite upgradeat preporucam na AMD :)

Ja cekam na R9 290x ili samo 290, AMD pobjeduje.

Skoro pa predobra ponuda, napokon i cijene grafulja padaju.

Nista, prodajem svoju konfu i prelazim na AMD :D

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |

5 1 hvala 0
17 godina
Battlefield 4

Koliko ja vidim HD 7790 od 830 Kn, R7 260X od 1000 Kn. To je 200 Kn više za isti čip, karticu istih performansi. Naše cijene :(

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Marcuskac kaže...

Koja od njih se usporedjuje s GTX770 i koje su njoj cijene?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Marcuskac kaže...

Za sada ni jedna, 280x je tu negdije ali jos uvjek slabija... a i neisplati ju se kupovat kad bi 7970ge trebala pasti cijena ispod 280x a ustvari su identicni cipovi...

Battlelog: just_mau5
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
Marcuskac kaže...

R9 280X je au pair po performansama, ono, kako u kojoj igri, negdje je jedna jača, negdje druga, al to je sve sitna razlika, najvažnije od svega je što je sad 280x prilično jeftinija od 770ke, a može samo biti još bolja kako budu polirali drivere samo za nju, jer postoji tek jedan za sada.

berto kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Marcuskac kaže...

Za sada ni jedna, 280x je tu negdije ali jos uvjek slabija... a i neisplati ju se kupovat kad bi 7970ge trebala pasti cijena ispod 280x a ustvari su identicni cipovi...

280x je naklokana 7970ge, koja je bila ekvivalent 680ki, znači i ove dvije su podjednake, zavisno od igre. Vidi reviewe, ima ih već dosta po netu, negdje je 280x bolja za par fpsa, negdje je 770ka, ali razlika u cijeni je sada debelo na strani 280x.

7970kama neće drastično padati cijene, na žalost, jer idu eol i cijene će ostati tu negdje kako su sada, tak i tak su prilično im već i pale cijene zadnjih 2tj.

Spawnrejperu jedan, srami se{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 1:27 (jopis).
13 godina
protjeran
berto kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Marcuskac kaže...

hm?slabija?{#}http://www.anandtech.com/show/7406/the-sapphire-r9-280x-toxic-review/3

a evo ih vec kod nas:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=R9+280X

s obzirom na cijenu zaboravite na gtx760 i gtx770 ili amd7970...put k jeftinijem i brzem rijesenju je tu..LP

LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 1:31 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
zdenko1991 kaže...

HD rdy je za mene 720 p. Full hd je 1080p. Jos ne razumijes?

To je kao da ja kažem 1080p je za mene 480p tako da kad ti kažem da igram u 1080p zapravo igram na 854x480.

Ne, nevidim kako bi ti iole bilo slicno ovome sto ja kazem sry.

15 godina
neaktivan
jopis kaže...

280x je naklokana 7970ge, koja je bila ekvivalent 680ki, znači i ove dvije su podjednake, zavisno od igre. Vidi reviewe, ima ih već dosta po netu, negdje je 280x bolja za par fpsa, negdje je 770ka, ali razlika u cijeni je sada debelo na strani 280x.

7970kama neće drastično padati cijene, na žalost, jer idu eol i cijene će ostati tu negdje kako su sada, tak i tak su prilično im već i pale cijene zadnjih 2tj.

Spawnrejperu jedan, srami se{#}

Vani se nadu 7970 za 250-300E a to bi trebalo bit ispod cijene 280x

Pisao sam od smijeha{#}, kad sam vidio rpg kako stize vec sam mislio da sam mrtav...{#} kad ono bas dobro doslo da ste raznijeli straznja vrata na kombiu {#}

hmm slabija?

http://www.hardocp.com/article/2013/10/10/battlefield_4_beta_performance_preview/3#.UliMoBibVMY

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/10/09/msi-radeon-r9-280x-ge-oc-review/3

s time da je ovo OC verzija naspram stock 770, dok je bf4 testiran prije patcha tako da su od onda frame dropovi rijeseni...

iako se slazem da ako nvidia ne spusti cijene, 7970/280x je trenutno best buy...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 2:08 (berto).
13 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
zdenko1991 kaže...

Kada kupujes tv. Prodaj se u hd rdy( 1280+720) ili u full hd(1920+1080). Eto. Igram u hd rdy rezi.

Milslis da nije naziv rezolucije? Znaci ja kad sam rekao da igram hd rdy, ti nisi imao pojma o cemu pricam jel.? Ja sam pojam hd rdy iskoristio u slengu, ne u doslovnom znacenju, tako da mi netreba hrpa wikipedia strucnjaka da mi objasni pojam "HD rdy". Neznam cemu tolika fama oko gluposti. Znaci kazem igram hd rdy, znaci mislim da se tu ne uklapa 800*600, 1366*768, niti full hd. Zasto ja moram toliko objasnjavat gluposti.? Pa daj nemorate sve shvacati strucno i brzo se baciti u istrazivanja sta je hd rdy. Daj malo... Mogu napisati da igram kiki-riki rezoluciju, pa kaj ce mi sad neko zaljepit link od kikirikja sa wikipedie. Boze dragi, sami intelekti.

15 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...

. Znaci kazem igram hd rdy, znaci mislim da se tu ne uklapa 800*600, 1366*768, niti full hd.

Pa vecina TV-a koja se reklamira kao HD ready o kojem ti pricas je upravo 1366x768 {#}

btw. evo par slikica {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 2:05 (berto).
13 godina
Battlefield 4

konačno i meni na dualko(u)rcu proradilo!!!!!

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo da ostavim battlelog username: ppero196
Ova random ekipa po serverima mi polako ide na živce. Vrlo malo igraju timski.
Interested in all thing Android, also freelance programmer!
16 godina
neaktivan
jameshook kaže...
Evo da ostavim battlelog username: ppero196
Ova random ekipa po serverima mi polako ide na živce. Vrlo malo igraju timski.

da te ne zbuni. i naši ljudi, ne igraju uvijek timski. čak ni voip ne pomaže. ali ima i onih zbog kojih zbilja skidam kapu. s kojima bez chata i voica uživaš.

tako da pomalo, ponekad čak i random public ekipa zna biti bolja.

13 godina
neaktivan
Battlefield 4

desava li se jos nekome freeze compa ako izletite u onu out of combat zone pa kad vice da se vratis?

istog momenta kada uletim u to ne prodje sec lik krene da se dere se vratim i onda citav comp freeze...

ko za inat sinoc 3-4 puta zaredom ledilo sve lik sa chomeprom uleti u zonu skinu ga naravno iskaci i ..prc

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Battlefield 4

evo i neki moj uradak za bf4!

11 6 hvala 3
15 godina
neaktivan
Battlefield 4

Meni i dalje frame dropa igra. Vrti mi prek 60 fpsa na ultra i onda zna zatrzavat. Jel svima tak? 331.40 driveri

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 11:42 (kach).

0 0 hvala 0
16 godina
kach kaže...

Meni i dalje frame dropa igra. Vrti mi prek 60 fpsa na ultra i onda zna zatrzavat. Jel svima tak? 331.40 driveri

Probaj staviti drivere 327.23....meni bolje ide sa njima.

Nemožeš stisnut i prdnut.
11 godina
neaktivan

Mnogo dobar, svaka čast BFBeast ! 

Ernadone
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:04 (ernadone).
17 godina
Battlefield 4

meni na medium postavkama dropa s 60 fps na 5fps nemos igrat...driveri 327.23

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kach kaže...

100% na 331.40 upravo imaš taj maleni nezgodni stuttering bez obzira na onih itekako dovoljnih 60 FPS-ova. Sve spustiš na LOW, no, i dalje ista stvar samo kao nešto blaže.

GeForce 320.49 Driver UBJEDLJIVO NAJ'smooth! Doista sam prošao svaki posebno. Do nekog novog ovaj je najbolji.

Ernadone
15 godina
neaktivan

100% na 331.40 upravo imaš taj maleni nezgodni stuttering bez obzira na onih itekako dovoljnih 60 FPS-ova. Sve spustiš na LOW, no, i dalje ista stvar samo kao nešto blaže.

GeForce 320.49 Driver UBJEDLJIVO NAJ'smooth! Doista sam prošao svaki posebno. Do nekog novog ovaj je najbolji.

100% si tocno pogodio. Probat cu taj driver bas me zanima. Jer sam sve spustio i na low al i dalje iritira dropanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:23 (kach).
15 godina
Battlefield 4

Ste na win 8 ili 7?

ja sam prelaskom na win 8 izgubio dropove i igra je puno fludinija.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Battlefield 4

Presao sam na 8,igra bolje radi tj. ima vise fpsa ali mi i dalje dropa.  Nadam se da ce 8.1 update koj uskoro izlazi popravit stvar.

<----660Ti

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2013 12:30 (kach).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kach kaže...

100% si tocno pogodio. Probat cu taj driver bas me zanima. Jer sam sve spustio i na low al i dalje iritira dropanje.

Javni kako je prošlo i kakvo je ponašanje sa istim. Uz par dodatnih caka se stvari mogu još poboljšati. Koja ti je grafička ?

BF3/4'nick ErFatih26
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice