Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.193.916
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Battlefield 3
Kendo kaže...

Ako naiđeš na više protivnika na hrpi nemoj ciljati i držati mirno LMG  nego šaraj. Kad držiš mirno on se samo prividno smiri, a kad ga stalno pomičeš bolje grupira i dobro kosi. Tim stalnim pomicanjem vjerojatno poništavaš taj veliki recoil koji svaki LMG ima.

Ako je ovo istina, tj ako je isprobano, onda je ovo prilicno vazna informacija!

Hvala!

Skilledžija kaže...

Nisam dugo igrao s M240, a nakon patcha igram samo sa RPK ili IAROM.

Al dok sam skupljao killeve s M240, Pečengom i sličnima mislim da sam najučinkovitiji bio na Metrou TDM.

Hvala na ovome!

Al dosta mi je te mape, vjerovao ili ne. Kad sam na nekom serveru i Metro je slijedeci, obavezno izlazim van. Ne mogu vise :)

Vise me zanimalo opcenito igranje, kako se poboljsati kao igrac ako bas zelim igrati s tim LMG-om.

xyan kaže...

uzmi mg36, stavis heavy barel, foregrip i optiku po izboru (ja recimo kobru). s njime mozes na vece udaljenosti peglati, plus na close combat je dobar

Takvi savjeti su dobro dosli, hvala.

Pitanje sam postavio jer me teoretski zanimalo dal postoji koji nacin igranja da s M240B mozes biti dobar kao s nekim ostalim oruzjima.

I iz kojeg razloga je ta puska s takvim karakteristikama u igri. Da bi se pokrivalo ekipu, tj. uzima se samo prema dogovoru ili taktici, a ne za stalno igranje?

Moja pretpostavka je da ne moze parirati drugim oruzjima.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

Ok, posto smo otisli previse u off-topic, ajmo malo filozofskih BF3 pitanja, mozda ima netko raspolozen :)

Da li se sa nekim od LMGa sa velikim recoilom i spreadom moze biti "dobar igrac"? (npr. M240B)

Pod tim mislim veliki SPM, cim pozitivniji k/d, cim vise puta MVP....

Na daljinu mozes gadjat samo s bipodom, al onda traje neko vrijeme kad ga maknes ako primjetis nekog na blizinu pa je on u prednosti.

Na srednju udaljenost, iz ruke moras raditi stvarno kratke burstove, i nadati se da ces pogoditi.

Na close combat neces prezivjeti protiv neke od assault puske ako ces pucati s burstovima, a ako pucas s drzanjem neprekidnog pucanja (200 metaka) tako je velik spread, da po nekad (pogotovo ako su supresan) pogodi svaki 5-6 metak.

Tj, ovaj LMG je dobar za supresanje neprijatelja, za kampanje s bipodom i za srednje udaljenosti... i mozda na blizinu ako imas srece. 

Recimo suppression zna biti jako velika pomoc timu ako ste na chatu, ali s tim ce tim biti bolji, al ne i taj igrac...

Da li je netko sa M240B uspio vise puta za redom biti neki od MVP-a skupljat ogromni broj killeva? Ako da kako?

(Naravno, na nekom serveru gdje su "orlici", a ne pocetnici :) )

Stavi HOLO, Foregrip i Flash Suppressor i onda reci da se ne može biti dobar igrač. :)

15 godina
NiramX kaže...

Stavi HOLO, Foregrip i Flash Suppressor i onda reci da se ne može biti dobar igrač. :)

Naravno da možeš, ali protiv koga i na kakvom serveru?

Vidim da se gasi bug-..šteta, zbilja u zadnje vrijeme mi nestaju serveri iz favorita. Serveri koji su bili puni konstantno nestaju, poplava je inf only tdm i ostalih bullshita što je žalosno jer to nije bf.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 13:33 (fila2208).
13 godina
NiramX kaže...

Da.. proslo bi na Deathmatchu ili na jednoj od manjih mapa s hodnicima.

Da li bi s tim setupom mogao nesto napraviti na npr. Caspianu ili Firestormu? Pretpostavljam da s tom kombinacijom nema pucanja na daljinu.

Ako mislis da se moze, idem probati :)

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
NiramX kaže...

Da li bi s tim setupom mogao nesto napraviti na npr. Caspianu ili Firestormu? Pretpostavljam da s tom kombinacijom nema pucanja na daljinu.

Youtube i google su najbolji prijatelji odgovoriti na takva pitanja,vjeruj...
My BF3 Battlelog:neno666_CRO_
13 godina
Cyber_Freak kaže...

Youtube i google su najbolji prijatelji odgovoriti na takva pitanja,vjeruj...

Istina...

Samo ne mogu biti siguran da je snimka poslije patcha , makar je novije postavljena.

A i, kao sto i sam znas, velika vecina snimki gdje netko igra s LMG-om je Metro i onda s holo juri kroz hodnike i puca, na starijim videima bez recoila i malim spreadom.

Nego, koji je link od one stranice gdje su usporedjena oruzja, imaju i grafikone i slike spreada svakog oruzja?

Cini mi se da kad sam gledao da je bilo bolje staviti Suppressor nego Flash supperssor! Sto mi se ne cini tocnim, pa bi htio ponovo provjeriti :)

15 godina
neaktivan
Battlefield 3
Battlelog nick: d3aDmau5_CRO
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
NiramX kaže...

Sve se može nositi na svim mapama. Moš ti ownat sa mp7 na kašpianu ali di je caka. U stilu igre i kretanju. Dakle nikad ne napadaš A točnu na caspianu već se baziraš na d b i c ajmo reć di moš nešto ubit. A kad imaš neki abakan onda forsaš a e i c...npr. ekipa fura sačme na caspianu, ali ne miče se od d i b i owna. :)

17 godina
Battlefield 3

Hmm, izgleda da je manji spread sa suppressorom nego s Flash suppressorom (na M240B).

Ove slike dobijete kada instalirate Better Battlelog na opisu vašeg oružja u Battlelogu, a vuče podatke iz Symthic baze.

Bipod+Flash Bipod+Flash
Foregrip+Flash Foregrip+Flash
Bipod+suppressor Bipod+suppressor
Foregrip+suppressor Foregrip+suppressor
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 14:18 (TomoR).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
TomoR kaže...

Hmm, izgleda da je manji spread sa suppressorom nego s Flash suppressorom (na M240B).

Ove slike dobijete kada instalirate Better Battlelog na opisu vašeg oružja u Battlelogu, a vuče podatke iz Symthic baze.

Znaci istina je?

Kako to oni testiraju??

I nadam se da je ovo "post patch" grafikon, da nisu zaboravili izmjeniti :)

15 godina
Battlefield 3

Ne znam šta ti je čudno, odi na smythic, manji je recoil i spread ali caka je u tome da dmg metka brže pada. Spread iz ruke ostaje nepromijenjen.

odg ovom što se čudi kad je supressor na lmg

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 14:33 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
fila2208 kaže...

Sve se može nositi na svim mapama. Moš ti ownat sa mp7 na kašpianu ali di je caka. U stilu igre i kretanju. Dakle nikad ne napadaš A točnu na caspianu već se baziraš na d b i c ajmo reć di moš nešto ubit. A kad imaš neki abakan onda forsaš a e i c...npr. ekipa fura sačme na caspianu, ali ne miče se od d i b i owna. :)

Znaci, ako vec zelim igrati s odredjenim oruzjem, moram pronaci odredjen dio mape i odredjenu taktiku, a ne trcat od zastave do zastave, ovisno o situaciji....

{#}

Vec jako dugo i jako puno igram s M240B, i tocno znam pozicije i mjesta gdje mi ide, a gdje ne.

Pa sam mislio da postoji nekakvo univerzalno rjesenje da svugdje budem bolji :)

A nista, onda se moram malo ostaviti supporta i malo ici lijeciti ljude :)

Da cujemo (opet) vasa najbolja kombinacija za assault?

13 godina
fila2208 kaže...

Ne znam šta ti je čudno, odi na smythic, manji je recoil i spread ali caka je u tome da dmg metka brže pada. Spread iz ruke ostaje nepromijenjen.

Tebi nije cudno da ljudi stavljaju dodatke koji ostavljaju jacinu metka, i nije im vazna preciznost?

Ovo pitam jer je UVIJEK poslije patcha prijedlog flash suppressor.

Moje misljenje je da je preciznost uvijek na prvom mjestu.... ili?

17 godina
CyberDemonVZ kaže...
fila2208 kaže...

Znaci, ako vec zelim igrati s odredjenim oruzjem, moram pronaci odredjen dio mape i odredjenu taktiku, a ne trcat od zastave do zastave, ovisno o situaciji....

{#}

Vec jako dugo i jako puno igram s M240B, i tocno znam pozicije i mjesta gdje mi ide, a gdje ne.

Pa sam mislio da postoji nekakvo univerzalno rjesenje da svugdje budem bolji :)

A nista, onda se moram malo ostaviti supporta i malo ici lijeciti ljude :)

Blizu do medium:

M16A3, foregrip hoćeš/nećeš, flash suppressor

AK-74M,  foregrip hoćeš/nećeš, flash suppressor

L85A2 isti setup ima najmanji recoil ali sporije puca

Medium:

M16A3, Heavy Barrel

AK-74M, Heavy Barrel

Long(er):

G3A3, Heavy Barrel, no foregrip (ja čak idem i na Singleshot)

Uglavnom Kobra sight na svima, ponekad Holographic ili čak i ACOG

Ako želiš malo drugačije stvari isprobat, KH2002, heavy Barrel i AN-94, heavy barrel su zakon (bez foregripa). AN-94 sa Heavy Barrel u burst mode-u (ispucava po dva metka, KH2002/M16A4 po 3) do nekih 50m ako nisi pod suppressom smješta oba metka unutar 15cm, tako da teoretski sa najviše dva bursta u glavu imaš frag.

EDIT: što se tiče preciznosti, Heavy Barrel je super ako uvijek možeš burstat, ali na kraće udaljenosti Flash supressor isto super odrađuje posao. Dodatno, od supporta, što je valjda sad greška, jedino na MG36 možeš staviti Heavy Barrel.

EDIT2: Svaka je puška dobra u pravim rukama! {#}

EDIT3: Ako si svinja od čovjeka i nađeš server gdje te neće kickati onda naravno G3A3, scope po želji, underslung rail, Heavy Barrel, M26 Dart (kak sam mogao na to zaboraviti...) s obzirom da jedan šus na blizu radi 408 damage-a s tom kombinacijom, a na daleko ne manje od 270.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:01 (TomoR).
17 godina
Battlefield 3

Pitanjce..

Ne zelim nikakav flame stvarat..

mw3 ili bf3?? nisam vec dugo igrao neki dobar fps i sad bi kupio nesto od toga..

htio bih da mi vele samo oni koji su igrali obje..

e da li je za bf3 mp potreban orig ili ne?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 3

BF3 samo original.

MW3 ako ti je čisto samo do malo napucavanja (no imaš i TDM u BF3).

BF3 je kompletniji u pogledu vozila, veličine mapa, game mode-ova, i čak cijeni i timsku igru (ovisi na kakve naletiš na serveru). Također grafika je stani i pani na BF3.

Idealna igra nije ni jedna (MW3 sam samo probao nakratko i nije mi nikako leglo), ali ja se ne bih više maknuo od BF3.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Battlefield 3

Treba original za multi.

Ak si pravi muškarac uzmi BF3. Ak si pica uzmi BF3 pa igraj HC, a ak si curica uzmi MW3.

BTW odi pitat na Hajdukov forum "Dinamo ili Hajduk". {#}

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 14:58 (Danny_HR).

6 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Treba original za multi.

Ak si pravi muškarac uzmi BF3. Ak si pica uzmi BF3 pa igraj HC, a ak si curica uzmi MW3.

BTW odi pitat na Hajdukov forum "Dinamo ili Hajduk". {#}

Gdje god pitam bit ce flame..

i sam sam mislio uzet bf3 jer poslije cod4 mi niti jedan nastavak istog nije bio dobar ali bas niti jedan..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
Onda definitvno BF3, ali možda ne bi bilo loše dodati malo RAM-a u stroj.

Tj. ovisi na kojoj rezi igraš.
13 godina
protjeran
Battlefield 3
Svaka cast Mad Tom za pojasnjenje sto se tice pusaka,imamo skoro pa isto misljenje (90%).. I btw,zaboravio si AS VAL (samo extended mag)koja mi je u zadnje vrijeme puska br.2 a usudio bi se reci na nekim mapama i br.1. Dosta sam je vremena izbjegavao,valjda zbog ruznog izgleda ;) ,ali kad sam poceo igrati s njom uvidio sam da je sigurno medju top 3 puske u igri... Znamo svi da prvi metak iz AS VAL-a ide tamo gdje nanisanis,a puska ima i single shot.... ;) No further comments... ;)
My BF3 Battlelog:neno666_CRO_
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
TomoR kaže...

Blizu do medium:

Medium:

M16A3, Heavy Barrel

AK-74M, Heavy Barrel

Long(er):

EDIT3: Ako si svinja od čovjeka i nađeš server gdje te neće kickati onda naravno G3A3, scope po želji, underslung rail, Heavy Barrel, M26 Dart (kak sam mogao na to zaboraviti...) s obzirom da jedan šus na blizu radi 408 damage-a s tom kombinacijom, a na daleko ne manje od 270.

Moj Tome kako zaboravi na AEK?

AEK + foregrip + Suppressor = sve mrtvo do medium udaljenosti, nisi ni opalio a oni padaju. :)

Uglavnom da sažmemo

AEK, M16A3, M416 (ima ih još ali ove 3 su najbolje... bar meni)= recimo close, medium do medium-long udaljenosti. Kombinirati stavljanje foregripa, suppressora, flasha, kobra nišana.

G3A3, AK, AN = medium-long i long udaljenosti. Kombinacija HB, bipoda ili undersluga (zavisi dali ćeš koristit dart ili ne :)), kobra ili neki 3.4 x zoom (mada ja preferiram onu točku)

Još samo da napomenem, PKP + foregrip + flash je super kombinacija, jednostavno kao da imaš g3 koji pljuje metke samo tako brzo ali je neprecizniji na daljinu.

16 godina
Battlefield 3
Svaki dan..
1.spawn u heli.
2.tip se spawna na gunnera.
3.stisnem Tab...bambi 3 level
4.JBM MTR.....
BF3 FlamingKing
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Cyber_Freak kaže...
Svaka cast Mad Tom za pojasnjenje sto se tice pusaka,imamo skoro pa isto misljenje (90%).. I btw,zaboravio si AS VAL (samo extended mag)koja mi je u zadnje vrijeme puska br.2 a usudio bi se reci na nekim mapama i br.1. Dosta sam je vremena izbjegavao,valjda zbog ruznog izgleda ;) ,ali kad sam poceo igrati s njom uvidio sam da je sigurno medju top 3 puske u igri... Znamo svi da prvi metak iz AS VAL-a ide tamo gdje nanisanis,a puska ima i single shot.... ;) No further comments... ;)

A sad zamisli, pre-patch je AS-VAL bio laser, sad je gori nego prije. I, da primijetili smo da ga voliš. Nije za odbacit njegov ugrađeni suppressor koji te lijepo skriva na mapi.

A i napisao sam na kraju, da je svaka puška dobra, no ovisi kako je koristiš.

Eh da, sorry za AEK, ali onda treba dodati i F2000 koji su razarači na blizu. Na njima foregrip nije loša odluka.

@FlamingKing: A da malo sam letiš, pa da i drugi otključaju stvari na heliju dok su tebi gunneri?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:22 (TomoR).
15 godina
CyberDemonVZ kaže...
fila2208 kaže...

Tebi nije cudno da ljudi stavljaju dodatke koji ostavljaju jacinu metka, i nije im vazna preciznost?

Ovo pitam jer je UVIJEK poslije patcha prijedlog flash suppressor.

Moje misljenje je da je preciznost uvijek na prvom mjestu.... ili?

Ne znam di je prijedlog flash supressor. Po meni je bitno imati snažniju pušku, kojoj moraš znati kontrirati recoil i onda si nagrađen, a ne trpat sve samo da se smanji recoil, ali to platiš onda snagom. Po meni je snaga bitnija, ako uspiješ recoil kompenzirat nema jače puške od g3. :)

TomoR kaže...

Blizu do medium:

Medium:

M16A3, Heavy Barrel

AK-74M, Heavy Barrel

Long(er):

Ako želiš malo drugačije stvari isprobat, KH2002, heavy Barrel i AN-94, heavy barrel su zakon (bez foregripa). AN-94 sa Heavy Barrel u burst mode-u (ispucava po dva metka, KH2002/M16A4 po 3) do nekih 50m ako nisi pod suppressom smješta oba metka unutar 15cm, tako da teoretski sa najviše dva bursta u glavu imaš frag.

EDIT: što se tiče preciznosti, Heavy Barrel je super ako uvijek možeš burstat, ali na kraće udaljenosti Flash supressor isto super odrađuje posao. Dodatno, od supporta, što je valjda sad greška, jedino na MG36 možeš staviti Heavy Barrel.

Kalaš i l85 su podjednako spori te nisu za close combat. Sa kalašom je lako izgubiti sve konflikte na blizinu. Po meni

close combat: m16, scope koji oš, no grip, HB

aek  scope koji oš, grip, hb

f2000 scope koji oš, grip, hb 

famas scope koji oš, grip, hb ne znam, prejako mi trza i još ima 25 metaka, defintivno možda i najgora puška sada.

Brze su pljuce, a sa hb zadržavaju veći dmg, tako da aek ubije tako velikom brzinom da ne znaš što ti se desilo.

Medium: opet m16 isti setup

kalaš no grip, HB

l85 no grip, HB

Long: abakan sa HB iako je uništen nakon patcha

g3 HB majka

eventualno m16a4 i kh2002 ali se namučiš ponekad, isto ide hb dok ne skužiš sistem leta metaka iz tih pušaka.

HB ti daje veći dmg over range, dakle di bi standard barrel tukao ajmo reć na 50 m nekih 18.7, sa HB bi tu još tukao nekih 21.2 velim na blef. Dakle dulje ti drži snagu metka. Nemojmo zaboraviti bliži spread, dakle aDS spread je manji, dok je iz ruke spread ponešto veći.

Flash supressor sa druge strane smanjuje samo recoil i to je to. Spread iz ruke je isti kao barrelu. pa si ti sad vidi, ako ti Hb ne diže recoil jako, moš ga kontrirat onda je po meni HB must have. Ako ti je recoil jak onda idi flash i to je to.

Grip samo na puške brze koje imaju jak bočni trzaj. Neke strojnice su must have jer imaju biočno i do 0.5 pa gripom smanjiš. Inače je grip smeće jer diže ads spread što nema nikakvog smisla ali morali su ga nerfat nekako.

Ugčl, kombinraj, vidi šta ti paše, kad ti jednom sjedne toga se drži :)

13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

M16A3 Kobra i Heavy Barrell

Ne može bolje od toga. Čisti užitak.

16 godina
Battlefield 3
@ tomor.inače pilotiram uvijek osim kad me fura Pamark iz Gica,onda djubretarimo sa tv om,ali svim ti bambi bunnerima ponažem putem chata i dajem tipove.ima nekih koji i slušaju ali medici gunneri...
Pitanje,jesu li nerfali Tv,poslije onog malog patcha?
Pro tip,sq flak spec da vas ne ubijaju u kokpitu..
BF3 FlamingKing
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
NiramX kaže...
CyberDemonVZ kaže...

M16A3 Kobra i Heavy Barrell

Ne može bolje od toga. Čisti užitak.

Što jest najbalansiraniji setup assault puški koji se najlakše koristi (dosta brz RPM, relativno mali recoil prema gore desno koji se lako kontrira, te da ne zaboravimo, najbrži reload time od svih assault pušaka).

Set-up koji i ja uglavnom koristim u warovima.

Ali s obzirom da imam cilj na svim oružjima skupiti 500 killova za dogtag, a i zbog monotonije, glupo mi je u Public matchevima uvijek ići na tu "provjerenu" kombinaciju. Teško da ću blizu svoje 40-e postati pro koji će zarađivati igrajući se.

BTW, laganini se već nakupilo tih dogtagova:

http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/MadTom_HR/dogtags/199586046/cem_ea_id/

@FlamingKing: OK, morao sam te samo malo piknuti. Znači, provjereno pomaže i FLAK, dobro je znati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:37 (TomoR).
15 godina
TomoR kaže...

Što jest najbalansiraniji setup assault puški koji se najlakše koristi (dosta brz RPM, relativno mali recoil prema gore desno koji se lako kontrira, te da ne zaboravimo, najbrži reload time od svih assault pušaka).

Svatko tko je probao sve ass puške vjerovatno je uvidio da nema razloga koristiti išta drugo doli m16. Kao što ste već rekli kolega, laka, brza i brzo se puni, a lako može skinuti i dalje mete. Ima definitvno najveći range od 975m lol i brzinu metka od 600ms što je daleko najjače u igri, zlatna sredina koja je u dobrim rukama nepobjediva. Ne znam što je dice htio sa m16, znam da je to odlična puška i ovako, frend je pucao iz nje kaže da je super, ali ono, puno je nergularnosti i nerealnosti u ovoj igri pa su mogli i m16 malo nerfat tako da prisile ljude da koriste razne puške.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
TomoR kaže...

Svatko tko je probao sve ass puške vjerovatno je uvidio da nema razloga koristiti išta drugo doli m16. Kao što ste već rekli kolega, laka, brza i brzo se puni, a lako može skinuti i dalje mete. Ima definitvno najveći range od 975m lol i brzinu metka od 600ms što je daleko najjače u igri, zlatna sredina koja je u dobrim rukama nepobjediva. Ne znam što je dice htio sa m16, znam da je to odlična puška i ovako, frend je pucao iz nje kaže da je super, ali ono, puno je nergularnosti i nerealnosti u ovoj igri pa su mogli i m16 malo nerfat tako da prisile ljude da koriste razne puške.

Ja od bete koristim uglavnom M16. Daleko najugodnija puška.

Nekad se prebacim na AEK ali to obavezno onda bez optike.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:39 (gringo88).
17 godina
Battlefield 3

Pa kad sve zbrojimo, početne puške su najjače, recimo najbalansiranije (osim kod recona):

ASSAULT: M16, AK-74M

ENG: M4A1, AKS-74U

SUPPORT: M27IAR, RPK-74M

RECON: SVD i MK11MOD, te ako se ne varam sad svi imaju SKS od početka koji je precizno ubojit (Physical Warfare Pack)

To su početne nabrojane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:47 (TomoR).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice