Garmin ima više sporstke nego pametne satove ali ipak otvaram temu za iskustva s Garminom satovima.
Osobno ako želim da ijedna tech kompanija propadne to je Garmin.
Imaju sreće da nemaju pravu konkurenciju ali nadam se da će i njih kinezi pomesti.
Imao sam Garmin Vivoactive 2 i krepao je nakon 3 godine. Cijena popravka na razini kupnje novog.
Kolegi s posla je isto Vivoactive 2 krepao nakon 2,5 godine, a frendu Fenix 5 nakon godinu dana ali je eto bio pod garancijom i na kraju je dobio novi.
Jučer Fenix 5 dok sam bio na Sljemenu se jednostavno smrznuo za vrijeme aktivnosti. Toliko o pouzdanosti. Star par mjeseci, a stavio sam zadnju verziju software-a prije neki dan.
Dođem kući. Napravim hard reset i nakon synca moram podešavati sve moguće postavke na satu jer sync ide samo za aktivnosti, a ne za čitav sat.
Mobilna aplikacija, a pogotovo aplikacija za Windowse su im je katastrofa. Sporo do bola i da upogoniš trebaš se dobro pomučiti.
Ne znam stavljaju li uopće u nove satove bolje procesore.
A krenuli su stazom Sonya i njihovih RX100 kamera. Svake godine sve veće cijene za nove modele.
Jedini razlog zašto sam uzeo ponovno Garmin su bile trake za mjerenje pulsa tokom trčanja i plivanja.