ovaj lik kojemu to sve pises tak ce si shebat komp da ce to bit milina

ovaj lik kojemu to sve pises tak ce si shebat komp da ce to bit milina
ali zašto dižete voltažu procesora? prabajte prvo dizati samo FSB. ja sam tako klokao svoj CPU, za početak. evo slike:
Ja dignem voltažu odmah zato da nemoram vadit bateriju ak se nece bootat. Stara asusica se sama "oporavi" kada stisnem restart, dok gigabyte-ica ne, pa moram kuciste otvarat...
eh, nakon što sam klokao provjerio sam CPU sa OCCT-om i evo slike: http://www.imagesforme.com/show.php/282219_rez.JPG
ovdje piše da je stabilan, a meni je tijekom igranja malo komp štekao. šta sad, da ga downklokam?
e to je to. Ajmo ponavljanje gradiva
memorija 667MHz
ht link mnozitelj(to na slici 1) stavi na 4x
napon na 1,425V
od chipseta napon digni za 1 stupanj (mislim na 0,0025V)
ostalo na normal
pcie frequency stavi na 100
i idi po 5MHz dok nedodes 236, onda tu na forum napisi sta se dešava
e to je to. Ajmo ponavljanje gradiva
memorija 667MHz
ht link mnozitelj(to na slici 1) stavi na 4x
napon na 1,425V
od chipseta napon digni za 1 stupanj (mislim na 0,0025V)
ostalo na normal
pcie frequency stavi na 100
i idi po 5MHz dok nedodes 236, onda tu na forum napisi sta se dešava
šta da napravim? da se ipak okanim overclocka il....
eh, nakon što sam klokao provjerio sam CPU sa OCCT-om i evo slike: http://www.imagesforme.com/show.php/282219_rez.JPG
ovdje piše da je stabilan, a meni je tijekom igranja malo komp štekao. šta sad, da ga downklokam?
šta da napravim? da se ipak okanim overclocka il....
OK. probat ću tako pa ću javit kak je završilo
Zavrsit ce tako da nista neces postici ili bijelim dimom...ajd malo uspori,malo osnove hvataj,citaj turtioriale,citaj malo kako drugi to rade,malo istrazuj svoj PC...ides OCati i neznas kako ti je dosada PC radio i na kakvim temperaturama,kako onda mozes znati dokle mozes ici i sto se uopce desava sa PCem?uspori malo,nikud ti se ne zuri...
Problem je sto u sada dolaze likovi koji napisu kako cu overclockat taj ili taj proc i mi trebamo pisat....
Ja sam isao drukcije, nisam nikakve postove pisao 1god, samo sam citao guidove, iskustva nekih clanova , kako se ovo ono radi i naucio sam...
Ali bez prakse nema niceg, moras sam nac neku optimalnu frekvenciju nemozemo ti mi, jer mi nemamo tvoj comp.
sam jedno pitanje...
kad se diže fsb, zašt se mora ić u malim koracima?
znam da kad bi išli po npr 20-30 mhz možd bi pre clockali, al npr. da odnekud znamo da je max koji naš proc maže podnijet 250, jel se ne može odmah na 250 ili se mora ić u malim koracima da se komp ''navikava'' na više frekvencije
Pa to je prevelik šok za maticnu ak ides za 50MHz(ali mozes probat , meni ide sa velikom voltazom odmah za 30-50MHz gore, pa ju kasnije smanjis), a po 15-20MHz ide odmah ako znam da mi je limit oko 250-270MHz.
meni je uvijek 0 FPS-a tijekom CPU test kod 3D Marka '06. Bilo mi je tako kada je bio 2,41 GHz i sada, kada je 2,64 GHz. dal je i vama tako?
meni je uvijek 0 FPS-a tijekom CPU test kod 3D Marka '06. Bilo mi je tako kada je bio 2,41 GHz i sada, kada je 2,64 GHz. dal je i vama tako?
ja sam stavio HT na 4x, RAM na 667 MHz, FSB na 240 i množitelj na 11x te ono nešto na 100.
PITANJA: 1. to je ovaj video?
ako je, onda ok, ja sam mislio da je 0 FPS-a samo kod mene.2. da li su ove temp. kada ništa ne radim normalne? i kako to da je takva razlika između temp- CPU i pojedinih jezgri?
http://www.imagesforme.com/show.php/283306_1.JPG
3. da li je ovo ta frekvencija RAM-a o kojoj si ^^ pričao? http://www.imagesforme.com/show.php/283307_2.JPG
HVALA
ja sam stavio HT na 4x, RAM na 667 MHz, FSB na 240 i množitelj na 11x te ono nešto na 100.
PITANJA: 1. to je ovaj video?
ako je, onda ok, ja sam mislio da je 0 FPS-a samo kod mene.2. da li su ove temp. kada ništa ne radim normalne? i kako to da je takva razlika između temp- CPU i pojedinih jezgri?
http://www.imagesforme.com/show.php/283306_1.JPG
3. da li je ovo ta frekvencija RAM-a o kojoj si ^^ pričao? http://www.imagesforme.com/show.php/283307_2.JPG
HVALA
a RAM nisi stavio na 667 ?
danas sam malo ''zasukao'' rukave i odlučio sam se malo zabaviti clockanjem svog procesora
evo detaljnog izvještaja, neznam da ima detaljnijeg
upalio sam komp
ušao u bios
postavio sljedeće vrijednosti
ram: 800 -- 667
ht speed: auto (5x) -- 4x
fsb: 200 -- 204 MHz
F10 - restart
ušao u bios
fsb: 204 - 208
F10 - restart
ušao u bios
fsb: 208 - 212
f10 - restart
pustio da se digne win
pokrenuo occt
testirao 30 min
rezultat: stabilan
ugasio komp
upalio nakon 5 min
ušao u bios
fsb: 212 - 216
f10 - restart
ušap u bios
fsb: 216 - 220
cpu napon: auto (1.2500 V) podigao na 1.2750 V
f10 - restart
nije se pojavio onaj onaj crni ekran na kojem piše koja je grafička
stisno sam tipku restart na kućištu i onda se normalno restarto
ušao sam u bios
fsb: 220 - 224
f10 - restart
u bios
fsb: 224 - 228
f10 - restart
pustio da se podogne win
pokrenuo occt
testirao 1 h
ugasio sam komp
upalio nakon 10 min
ušao u bios
fsb: 228 - 232
f10 - restart
u bios
fsb: 232 - 236
f10 restart
nije se pojavio onaj crni ekran o grafi
stisnuo restart na kućištu
pojavio se ekran o grafi, pa poslije njeg upozorenje da moram ić u bios i smanjit fsb
ušao sam u bios
nisam spustio fsb, nego sam podigao voltažu cpu-a sa 1.2750 na 1.3000 V
f10 - restart
sve ok
pustio da se digne win
pokrenuo occt
testirao 1 h i 30 min
odavde skinite grafove koje je napravio occt poslije svakog testiranja, pa recite jel to ok, il su temperature previsoke
napomena: ima jedan graf cpu4. to nije 4. jezgra proca (jer ovaj proc ih ima samo dvije), nego je to temp. cijelog proca (pogledaj sliku)
edit: poslije ću stavit slike u post, da ne morate skidat, pa winrar-om... nek bude sve na jednom mjestu
Uff al si se uneredio.
Covjece svaka cast na testovima i opisu ali moglo je to stat i u jedan post.
Ma nema veze.
Pošto si si dao truda oproštena greška
Uff al si se uneredio.
Covjece svaka cast na testovima i opisu ali moglo je to stat i u jedan post.
Ma nema veze.
Pošto si si dao truda oproštena greška
Fino fino ide to tebi! Ak tako nastavis i pocnes sam kemijat nesto bit ces super overclocker!
232x11= 2,55GHz ako jos ide probaj na 2,7-2,9GHz
Memorija ti neće smetat do 2,9GHz, pa ni htlink.
Samo soka dodaj i dokle ide ide...
Senzor od maticne krivo ocita vjerovatno, to provjeri starom metodom prsta, popipaj maticnu na vise mijesta i popipaj northbridge i southbridge(oni mogu ici do 80C).
Ako je maticna stvarno vruca i temperatura se povecava puno sa oc-om onda nemoj dalje ili stavi 120mm vent da puse po maticnoj!!
Za bateriju vec znas....
Samo nastavi pa javi rezultate
Fino fino ide to tebi! Ak tako nastavis i pocnes sam kemijat nesto bit ces super overclocker!
232x11= 2,55GHz ako jos ide probaj na 2,7-2,9GHz
Memorija ti neće smetat do 2,9GHz, pa ni htlink.
Samo soka dodaj i dokle ide ide...
Senzor od maticne krivo ocita vjerovatno, to provjeri starom metodom prsta, popipaj maticnu na vise mijesta i popipaj northbridge i southbridge(oni mogu ici do 80C).
Ako je maticna stvarno vruca i temperatura se povecava puno sa oc-om onda nemoj dalje ili stavi 120mm vent da puse po maticnoj!!
Za bateriju vec znas....
Samo nastavi pa javi rezultate
po cijeloj maticnoj! najbolje po northbridgeu i southbridge-u jer oni i stvaraju tu silnu toplinu...
ja sam stavio ovaj shit na northbridge.