Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 242.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...
Stolnik kaže...

Evo danas sam se dosta igrao s CPU voltazama i zadnja voltaza na kojoj je stabilan na 4.5 GHz je 1.330

Max temp kad sam vrtio Prime 95 je 76C, load temp je 55-60C, a idle 30C

CPU-z

Dobra voltaža al mi se temperatura čini visoka za Corsair h100i koji i ja imam i usrid lita kad mi je u sobi bilo 30c nije pod primeom dolazila do 60-63c

Inače za proc je to ok temperatura možeš bez straha tako ostavit 24/7

da ali pogledaj sta sve ima u kucistu! sve je to super!{#} LP

Istina, vjerojatno dosta griju te dvije HD 7970 {#}

RePlaY kaže...

Pa nije mu voltaža 1.33 nego 1.37 po cpu-zu.

u BIOS-u sam stavio voltage na manual i na 1.33, a i ja sam primjetio da CPU-z kaze 1.37, ne znam zasto...

1969 Dodge Charger R/T
14 godina
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Evo odvrtio sam test sad i max temp je 68C, a idle je 28C, ali bilo bi i manje da imam ukljuceni Intel SpeedStep, a ovako mi CPU radi stalno na 4.5 GHz pa je temp za koji stupanj veca.

CPU-z

1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav dajte mi molim vas preporucite na kolko bi bilo dobro da OC am svoj i5 2500k (pogledajte komponente kompa)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za 24/7 nekih 4,2-4,4.

Toni
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ok hvala 

12 godina

Evo mene opet sa jednim pitanjem dakle planiram vodeno hladenje stavit u komp i mislim da bi mi bezveze bilo ostavit proc ovakvog kakav je.zelim ga OCat na 4.5ghz pa ako mi mozete uslikat postavke.ja to nikada prije nisam radio pa nezelim nesto zaje*** :) dajte molim vas pomoc

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Za 24/7 nekih 4,2-4,4.

s katanom 3 i5 2500k na 4.4ghz, malo sutra...{#} probao identicnu kombinaciju i nema sanse nakon K3 je sijeo 212evo...

kaj se tice postavki na tom 2500k to zna i malo dijete stavi mnozitelj na koji zelis i restart ak ne radi dignes mu malo voltazu i ponovno restart dok ne upali...vrati se koju stranicu ili jos bolje prvu!...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 23:56 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Nisam gledo koji hladnjak ima.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

A na kojko ghz da ga onda stavim?

13 godina
protjeran
FuZe kaže...

A na kojko ghz da ga onda stavim?

pa osobno za 7/24 da mi u primeu95 ne prelazi 65°c pa sad vidi sam na koliko ghz ti dolazi do tih temperatura...

13 godina
neaktivan

Je li neko OCao i5-3350P (3.10 GHz)? Preporucujete li uopce OC za taj proc (maticna je ASRock B75M R2.0)?

...and the world will become my playground...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel mi se moze neko ko se razumije u overclocking javit u pm molim vas?

0 0 hvala 0
11 godina
RaZeR GaMeR kaže...

Je li neko OCao i5-3350P (3.10 GHz)? Preporucujete li uopce OC za taj proc (maticna je ASRock B75M R2.0)?

Posto nemas k verziju, mozes ga podici nesto malo ali to je par stotina mhz i nista vise i tu razliku neces ni osjetiti. Ne isplati se oc non k procesore jer mu podizes bclk i tako ga mozes trajno ostetiti. I da bi to uradio moras imati z68, p67 ili z77 plocu, a posto je ti nemas to je nemoguce. Zivio

Hejjjjj
17 godina

Odlučio sam prodati Phenoma II x6 1075T i uzeo sam si polovnog i7 2600k. U ovih tjedan i pol dana korištenja mogu reći da sam vrlo zadovoljan što overclock potencijalom, performansama, stabilnošću, niskim naponom i potrošnjom (u odnosu na AMD). Puno je brži u igrama koje koriste manje jezgri tipa World of Tanks i Starcraft II pa i Crysis 1 gdje je povećanje fps-a ogromno u odnosu na navedenog AMD-a sa istom grafičkom, svi sintetički benchmarci također bilježe značajano povećanje fps-a/bodova.

Ovo je moj prvi susret s UEFI-om, korak naprijed u odnosu na staro sučelje BIOS-a.

Uglavnom par dana sam se zezao s overclockanjem, prvo sam planirao 4 ili 4,2GHz sa zadržavanjem opcija C1E, Speedstep, C3 i C6 što mi je na kraju zadavalo probleme točnije napon u idle-u pa sam na kraju ipak otišao na 4,4GHz jer mi se napon u loadu i idle-u tako poklopio.

Pošto se mora clockati sa offsetom teško je dobit željeni napon u idle-u i loadu, u mom slučaju napon je padao u idle-u ispod 0.9V što mi je uzrokovalo nestabilnost procesora, a ako dignem offset onda imam prevelik napon u loadu i procesor se osjetno više grije i troši električne energije.

Na kraju sam stavio LLC na Level 5 to je mislim 0% odnosno LLC OFF i offset na -0,025V i turbo voltage na +0,004V (prva postavka poslije AUTO, zato da mi ploča sama ne diže napon), Spread Spectrum OFF, PLL overvoltage OFF i naravno množitelj na x44.

Rezultat je:
1.6GHz - 0,93V-1V idle

4,4GHz - 1,248-1,256V load (prime95 small FFT), napon je nešto veći(1,256-1,28V) kada je manje opterećenje procesora npr. u Aida64 torture testu, OCCT,  Prime95 Large FFT itd., ali su temperature niže. Vjerovatno je razlog tomu LLC jer je isključen.

Puna rezolucija

Temperature u Prime 95 na Small FFT su 63-68°C za jezgre, a CPU je na oko 50C, a i sami cooler (Mugen 2) je mlak na dodir. Jedino treba napomenuti da sam tu koristio 92mm vent na 2000rpm-a da puše po regulaciji napona na matičnoj ploči, pa bi realne temperature trebale biti trun veće.

Prošli vlasnik je vrtio bencheve i na 5GHz, no ja nisam probavao niti imam potrebe za tim.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 3:05 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Hyperion kaže...

Odlučio sam prodati Phenoma II x6 1075T i uzeo sam si polovnog i7 2600k. U ovih tjedan i pol dana korištenja mogu reći da sam vrlo zadovoljan što overclock potencijalom, performansama, stabilnošću, niskim naponom i potrošnjom (u odnosu na AMD). Puno je brži u igrama koje koriste manje jezgri tipa World of Tanks i Starcraft II pa i Crysis 1 gdje je povećanje fps-a ogromno u odnosu na navedenog AMD-a sa istom grafičkom, svi sintetički benchmarci također bilježe značajano povećanje fps-a/bodova.

Ovo je moj prvi susret s UEFI-om, korak naprijed u odnosu na staro sučelje BIOS-a.

Uglavnom par dana sam se zezao s overclockanjem, prvo sam planirao 4 ili 4,2GHz sa zadržavanjem opcija C1E, Speedstep, C3 i C6 što mi je na kraju zadavalo probleme točnije napon u idle-u pa sam na kraju ipak otišao na 4,4GHz jer mi se napon u loadu i idle-u tako poklopio.

Pošto se mora clockati sa offsetom teško je dobit željeni napon u idle-u i loadu, u mom slučaju napon je padao u idle-u ispod 0.9V što mi je uzrokovalo nestabilnost procesora, a ako dignem offset onda imam prevelik napon u loadu i procesor se osjetno više grije i troši električne energije.

Na kraju sam stavio LLC na Level 5 to je mislim 0% odnosno LLC OFF i offset na -0,025V i turbo voltage na +0,004V (prva postavka poslije AUTO, zato da mi ploča sama ne diže napon), Spread Spectrum OFF, PLL overvoltage OFF i naravno množitelj na x44.

Rezultat je:
1.6GHz - 0,93V-1V idle

4,4GHz - 1,248-1,256V load (prime95 small FFT), napon je nešto veći(1,256-1,28V) kada je manje opterećenje procesora npr. u Aida64 torture testu, OCCT,  Prime95 Large FFT itd., ali su temperature niže. Vjerovatno je razlog tomu LLC jer je isključen.

Puna rezolucija

Temperature u Prime 95 na Small FFT su 63-68°C za jezgre, a CPU je na oko 50C, a i sami cooler (Mugen 2) je mlak na dodir. Jedino treba napomenuti da sam tu koristio 92mm vent na 2000rpm-a da puše po regulaciji napona na matičnoj ploči, pa bi realne temperature trebale biti trun veće.

Prošli vlasnik je vrtio bencheve i na 5GHz, no ja nisam probavao niti imam potrebe za tim.

Naravno da je brzi, to je zivotinja od cpu-a!!!  {#}

Hejjjjj
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
rapture686 kaže...

Za 24/7 nekih 4,2-4,4.

s katanom 3 i5 2500k na 4.4ghz, malo sutra...{#} probao identicnu kombinaciju i nema sanse nakon K3 je sijeo 212evo...

kaj se tice postavki na tom 2500k to zna i malo dijete stavi mnozitelj na koji zelis i restart ak ne radi dignes mu malo voltazu i ponovno restart dok ne upali...vrati se koju stranicu ili jos bolje prvu!...

Možda mu je primjerak proc. kao moj, hladan kao šprica. Na stock hladnjaku u idle-u nije prelazio 40 C. Malo bolji hladnjak 29 - 33 C. U loadu sa stockom nije isao preko 65 C.

A razlika izmdu 4,0 i 4,2 Ghz nista specijalno po pitanju zagrijavanja.

Spija
10 godina
neaktivan

Netko OCao i5 3350P? Malo citam i pisu da ide 3.5 i 3.7 stabilno. Jel moguce tolko sa stock coolerom?

...and the world will become my playground...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 17:19 (Avensac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Avensac kaže...

Netko OCao i5 3350P? Malo citam i pisu da ide 3.5 i 3.7 stabilno. Jel moguce tolko sa stock coolerom?

sve je moguce s plocom koja dopusta overklokanje{#}, takoder i stock cooler ak je barem kuciste dobro ventilirano!

16 godina

Pozdrav,

da li ja za ivy bridge tj. 3570k slijedim iste upute za 4GHZ

By all cores =  40

CPU Voltage =  1.25V

Što se tiče voltaže stavim ovu 1.25 i ako na prime 95 ne izađe blue screen postepeno smanjujem sve dok mi ne izađe bs i kad mi izađe podignem voltažu na onu na kojoj mi nije BS izašao, jel to tako nekako ide?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
joze kaže...

Pozdrav,

By all cores =  40

CPU Voltage =  1.25V

Što se tiče voltaže stavim ovu 1.25 i ako na prime 95 ne izađe blue screen postepeno smanjujem sve dok mi ne izađe bs i kad mi izađe podignem voltažu na onu na kojoj mi nije BS izašao, jel to tako nekako ide?

jednostavnije nemre biti{#}lp

13 godina
protjeran
joze kaže...

Pozdrav,

By all cores =  40

CPU Voltage =  1.25V

Kod mene je minimum 1.050V za 4GHz

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
11 godina
neaktivan

LP.. radi se o prosecoru i5 2500k clockanom na 4200mhz  1.264v

Proc je prosao intel burn test na maximum postavkama al su malo temperature pa me zanima dal ga mogu ovako ostaviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo temp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Po mom misljenju prevruće ja nevolin da ide priko 60-65c maximalno
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
wazzapp kaže...

evo temp.

Slabo hlađenje, visoke temperature, nabavi bolji cpu hladnjak pa se moš igrat

11 godina
neaktivan

Da al komp koristim za surfanje,gledanje filmova i battlefield 3 tako da ga nikad ne opteretim previše..

U battlefieldu nikad nije preslo 65 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
wazzapp kaže...

Da al komp koristim za surfanje,gledanje filmova i battlefield 3 tako da ga nikad ne opteretim previše..

U battlefieldu nikad nije preslo 65 stupnjeva

onda nemaš ni potrebe overklokirat jer taj cpu na stock bez problema hrani taj gpu.

11 godina

Bok!{#} Evo probao sam malo podići sandy-a...

Znaci naredio sam samo u biosu na 4,6 GHz-a automatski da mi podesi,

te podignuo grafu na 1100/1300 MHz-a...

Testirao kako je navedeno u testu na pocetku....

Zanima me da li su temperature, te voltaza previsoki?

2 puta ponavljao testiranje...

dmati1987
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 22:40 (dmati1987).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dmati1987 kaže...

Temperature proca previsoke, ja mom nedam preko 65c.

koji hladnjak imaš? ako je stock minjaj ga pod hitno nekim kvalitetnim.

Voltaža mi se čini visoka jasi proba ić na nižu?

nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 23:31 (nicky.sl).
16 godina
dmati1987 kaže...

Definitivno su ti MAX temperature previsoke, sve ovisi o colleru! Meni na sličnim postavkama (kad stavim na 4.6 GHZ inače držim na 4.4ghz 24/7) temperature ne idu preko 68 u loadu!

StariGad_HR @battlefield
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice