Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 973.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
itomic009 kaže...
dreadmoore kaže...

uzeo sam novi procesor ali ocito sam se zeznuo jer nisam bas gledao specifikacije a mozda i nisam vi sami presudite uglavnom imam ovu maticnu plocu i ovaj procesor

Gigabyte GA-MA770T-UD3 v3 AMD FX 4100 BE 3.6ghz evo sto me zanima zasto mi ne ucita sve 4 jezgre nego samo dvije

Pa zašto nisi kupio AM3+ ploču ?? Ovako samo imaš komplikacije.

nisam plocu ni uzimao uzeo sam procesor samo a i na samoj ploci pise AM3+ rev 3.1

13 godina

Na drugoj slici u tvom prijašnjem postu imaš opciju "CPU Unlock" koja ti je trenutno na enable, a pošto se na FX-u nema što unlockirat probaj je staviti na disable.

15 godina
filterini kaže...

Na drugoj slici u tvom prijašnjem postu imaš opciju "CPU Unlock" koja ti je trenutno na enable, a pošto se na FX-u nema što unlockirat probaj je staviti na disable.

problem sam nasao i mislim da je jedini to razlog ploca podrzava 32nm procesore ali ocito nema sluzbenu podrsku za buldozdere pa tako da ce on ostati na da radi na dual core ocito gigabyte nece izbacivati nove update za ovu plocu pa tko je ima neka je se rijesi sto prije ako misli ici na fx seriju processora

14 godina

Pa trebao si kupit ako si kupovao novu ploču, pravu AM3+ ploču. Imaš ih jeftinih, tako da stvarno neznam zašto si kupio ovu. Stavi je na Njušku i prodaj pa si uzmi drugu, ili još bolje prodaj CPU i kupi si Phenom II X4.

15 godina
itomic009 kaže...

Pa trebao si kupit ako si kupovao novu ploču, pravu AM3+ ploču. Imaš ih jeftinih, tako da stvarno neznam zašto si kupio ovu. Stavi je na Njušku i prodaj pa si uzmi drugu, ili još bolje prodaj CPU i kupi si Phenom II X4.

ma nisam ni kupovao plocu plocu sam vec imao

13 godina
Koliko sam ja vidio tvoja ploca je am3+ ako je rev. 3.1 kako si napisao i ona ima podrsku za tvoj proc. Podji na Gigabyteovu stranicu i tamo provjeri. Ako treba napisi im mail.
14 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

ma nisam ni kupovao plocu plocu sam vec imao

Ako budeš prodavao ploču ja sam zainteresiran jako!

Ej beba, Johnny Bravo ''in da house'' :D
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Ima ko da se zna igrat sa Peltierom ? 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2408722

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Evo planiram kupit novu konfu za par dana pa bi me zanimalo do koliko bi proc. mogo ic uz ove komponente:

Phenom II X4 965 BE
Asus M5A97
Kingston DDR3 1600MHz 4GB HyperX Blu
Sapphire ATI Radeon HD6790
500W Zalman 500-GS

I također hoce li napajanje biti dovoljno i neka preporuka za CPU cooler.
LoL Nick EU: legalize154
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako pod ovim "dokle bi procesor mogao ić" misliš na clockanje, onda 4.0Ghz minimum, a vjerojatno i 4.2Ghz 24/7 ako ti viša potrošnja nije frka. To je naravno moguće tek sa dobrim hladnjakom. S prosječinm coolerima imaš 4.0Ghz manje više sigurno. Napajanje je sasvim dovoljno. Preporuka za cooler ( kao i za sve ostalo ) ovisi samo o parama koje misliš potrošiti {#} .

15 godina
neaktivan
Ajde nađi neki s kojim bi mogao do 4.2GHz, po mogucnosti sto jeftiniji i ako moze iz protisa jer sve narucujem odatle.
LoL Nick EU: legalize154
14 godina
fico_1504 kaže...
Ajde nađi neki s kojim bi mogao do 4.2GHz, po mogucnosti sto jeftiniji i ako moze iz protisa jer sve narucujem odatle.

http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-thermaltake-contac-29-bp/45657

al ako se možeš protegnut do spire thermax ii još bolje

i uzmi za grafičku hd 7770. bolji izbor od 6790. nešto jača, mnogo manja potrošnja, nova arhitektura, veći oc potencijal...

14 godina

Protis isto ima jadnu ponudu. Evo nešto iz Linksa. Napomena da 4.2ghz je upitno za 24/7 pod dobrim temperaturama, ovisi od chipa. Dva jeftinija hladnjaka bi mogla držat ako netraži velik napon, dok ova dva skuplja bi trebala držat. Aegir je najbolji zato je i skuplji pa biraj {#}. Za 4.0ghz uz pretpostavku da ti netreba više od 1.425V ( a vrlo je velika vjerojatnost da ti netreba više od 1.4V za24/7 stabilnost na tom taktu ) su i ova dva povoljnija dobra 100%.

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-412s-775-1155-1156-1366-am3-am2-am2&option=artikl&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.243

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-a30-s-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.259

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-ninja-3-scnj-3000-s-754-939-940-am2-am2-am3-775-1155-1156-1366&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.198

http://www.links.hr/?naziv=cooler-xigmatek-aegir-sd128264-socket-775-1156-1366-am2-am3&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.238

14 godina
zuper kaže...
fico_1504 kaže...

http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-thermaltake-contac-29-bp/45657

al ako se možeš protegnut do spire thermax ii još bolje

i uzmi za grafičku hd 7770. bolji izbor od 6790. nešto jača, mnogo manja potrošnja, nova arhitektura, veći oc potencijal...

Nije ti to moj kolega baš cooler za 4.2Ghz sa Phenomom {#}.

14 godina
neaktivan

Koji cooler do 200kn bi bio dobar za amd athlon x3 450 otkljucan u x4 procesor, a da je iz adm-a. i dali bi oni meni ugradili cooler ako sam kod njih kupio komp i jos je pod garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Nije ti to moj kolega baš cooler za 4.2Ghz sa Phenomom {#}.

tražio je što jeftiniji, a i sumnjam da će mu phenom ići na 4.2 24/7

13 godina
neaktivan

Izdvoji jos 40 kn uzmi Spire TherMax II kako je gore kolega iznad rekao.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam komponente navedene u Moj PC.

Trenutno mi je CPU OCan na 3.7GHz sa stock voltazom (1.350V), HT i HT 2.200MHz

Zanima me koliko vise moze ic.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 20:22 (Trubilo4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Trubilo4 kaže...

Kakav hladnjak imas?

--------------------------
13 godina
neaktivan
Trubilo4 kaže...

Ovisi kakav hladnjak imaš.

Ja sam svoj isprobao na 4,095 (1,375 V)i radio je stabilno ali se grijao.

Stock cooler im je za k...

14 godina
neaktivan

koliko napon od 1.47-1.5V degradira procesor a i samu plocu (phenom cpu 965be), stim da je ploca malo i da ima 8+2,ali da je sve dobro ladjeno i da temperature ne prelaze preko 50C.

Unaprijed hvala na odgovorima.

xXxXx

0 0 hvala 0
14 godina

A odakle ti to da degradira CPU na 1.5V ?? Ako imaš dobar hladnjak, može CPU raditi sretno godinama na tom naponu !!

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A odakle ti to da degradira CPU na 1.5V ?? Ako imaš dobar hladnjak, može CPU raditi sretno godinama na tom naponu !!

cita sam da mu smanjuje vijek trajanja, koliko odprilike mu smanji? isto tako da se brze degradira naponska sekcija ploce i sta ja znam sta jos

xXxXx
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 22:14 (RAPTOR XxX).
14 godina
a sad koliko ti smanji to ne znam,ja sam probao svog x2 260,držao sam ga na 4.0 ghz na 1.5 V,sad ga više ne mogu ni na 3.4 OC-at..trenutno je na 3.2...:D
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
14 godina
neaktivan

itomic009@ vidis sta kaze kolega iznad....

xXxXx

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
RAPTOR XxX kaže...

cita sam da mu smanjuje vijek trajanja, koliko odprilike mu smanji? isto tako da se brze degradira naponska sekcija ploce i sta ja znam sta jos

Kaže se otprilike, a ne odprilike.

Procesor može raditi na 1.5V koliko hoćeš. Samo pazi temperature. Sa tim naponom će prije ploča krepati nego proc.

Ej beba, Johnny Bravo ''in da house'' :D
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
RAPTOR XxX kaže...

Kaže se otprilike, a ne odprilike.

Procesor može raditi na 1.5V koliko hoćeš. Samo pazi temperature. Sa tim naponom će prije ploča krepati nego proc.

to znaci da ce puno prije vremena ploca krepati na tom naponu nego na stock..

xXxXx
14 godina
alen4430 kaže...
a sad koliko ti smanji to ne znam,ja sam probao svog x2 260,držao sam ga na 4.0 ghz na 1.5 V,sad ga više ne mogu ni na 3.4 OC-at..trenutno je na 3.2...:D

A s kakvim hlađenjem si to izvodio ?? Smanjuje se radni vijek, ali trebaš uzet u obzir da jedan CPU može radit 20 godina. Ako ga clockaš i imaš aftermarket cooler, onda su ti temperature malo više nego standarnom ( stock cooler ima visoke temperature svakako ) i radi višeg napona se smanjuje vijek, ali ne tako drastično kao što ovaj gore piše.

14 godina
itomic009 kaže...
alen4430 kaže...

A s kakvim hlađenjem si to izvodio ?? Smanjuje se radni vijek, ali trebaš uzet u obzir da jedan CPU može radit 20 godina. Ako ga clockaš i imaš aftermarket cooler, onda su ti temperature malo više nego standarnom ( stock cooler ima visoke temperature svakako ) i radi višeg napona se smanjuje vijek, ali ne tako drastično kao što ovaj gore piše.

sa stock hladnjakom,naravno..:P

ah čuj,ja ti sad mogu potvrditi sa svojim procesorom da već blokira,spor je,i često se gasi kada je zauzeće 100 %,moja preporuka, ako ne trebaš-nemoj..:D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
13 godina
protjeran

Normalno je da je degradirao kada si clockao proc sa stock coolerom na visokih 1.5V, jako glupo.

clock2much

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice