Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
itomic009 kaže...

Gasit QnQ nemaš nikakve koristi, a gubiš beneficije koje on pruža.

ja sam zbog njega snizio takt na 3,7 ghz jer na 3,8 više neće raditi. temp. su se poprilično snizile u idleu, kao i potrošnja.

15 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

I sta onda kazete da probam jos dignut napon ili da nepokusavam vise? i da procesor je phenom 840

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za Propus je odlično ako radi sa 1.41V na 3.6 Ghz. Propus je bitno drukčiji od Deneb-a. Podnosi do 10C više temperature, a i treba znatno veće napone za clockanje. Dosta ti je 3.6Ghz, za više ćeš morat dizat napon puno, a nećeš previše profitirat po performansama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2012 23:38 (itomic009).
15 godina
itomic009 kaže...

Za Propus je odlično ako radi sa 1.41V na 3.6 Ghz. Propus je bitno drukčiji od Deneb-a. Podnosi do 10C više temperature, a i treba znatno veće napone za clockanje. Dosta ti je 3.6Ghz, za više ćeš morat dizat napon puno, a nećeš previše profitirat po performansama.

znaci nema kruva od njega ? :P bas sam sad iso dignut fsb na 235 i voltazu na 1.47 i opet nece da ga boota.. ovo je zadnji clock koji je dobro radio http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2342371

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
14 godina

Očito moraš ići na oko 1.5V da ga natjeraš stabilno na 3.8Ghz. Bolje ga stabiliziraj na 3.6Ghz i dosta. Probaj vrtiti P95 i OCCT da vidiš jel to valja.

15 godina
itomic009 kaže...

Očito moraš ići na oko 1.5V da ga natjeraš stabilno na 3.8Ghz. Bolje ga stabiliziraj na 3.6Ghz i dosta. Probaj vrtiti P95 i OCCT da vidiš jel to valja.

mahh... nista onda za par dana se vracam po svoj 945 :P

14 godina

Zašto si uopće zamjenio Phenoma za Athlona ?? Clcokneš tog 945 na 3.5 ili 3.6 Ghz i imaš odličan CPU  za igre.

15 godina
itomic009 kaže...

Zašto si uopće zamjenio Phenoma za Athlona ?? Clcokneš tog 945 na 3.5 ili 3.6 Ghz i imaš odličan CPU  za igre.

ma to sam ovako na testiranje.. a kad mislim na overclock onda zelim na nekih 4.0ghz.. tako da moram i ovaj svoj 945 zamjenit za 955 be ili uzet malo bolju maticnu..

14 godina

Ploča je dobra. Nađi BE Phenoma i uz Mugena ide na 4.0Ghz vrlo vjerojatno.

13 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam jedan problem danas mi je stigo CM hyper 612s sve sam složio i sve je radili..... Odma nakon toga sam isprobo kako radi novi hladnjak i oduševio me , pa sam odma išao u Bios da klokam svoj procesor AMD x4 975 3.6Ghz....E sada Clock ration sam stavio na x20 a cpu host sam stavio na 200 tako da je na kraju bude na 4.0Ghz....E sada to sam sve spremio stisnuo sam save and exit i kada sam to stisnuo nije mi bilo više slike na ekranu....Ja sam ga restartao ali opet nedaje nikakve signale....Ja mislim da  je to matična matičnu možete vidjeti pod Moj PC....Molio bih vas da mi rečete šta da radim PS imam garanciju u protisu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Clear CMOS-a uradi.Ili imas tipku na maticnoj ili ugasi PC pa izvadi bateriju pa ju vrati nazad nakon 2 minute i onda opet upali comp.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 19:54 (zoharbizo).

4 0 hvala 1
15 godina
Blazen22 kaže...

Pozdrav

Imam jedan problem danas mi je stigo CM hyper 612s sve sam složio i sve je radili..... Odma nakon toga sam isprobo kako radi novi hladnjak i oduševio me , pa sam odma išao u Bios da klokam svoj procesor AMD x4 975 3.6Ghz....E sada Clock ration sam stavio na x20 a cpu host sam stavio na 200 tako da je na kraju bude na 4.0Ghz....E sada to sam sve spremio stisnuo sam save and exit i kada sam to stisnuo nije mi bilo više slike na ekranu....Ja sam ga restartao ali opet nedaje nikakve signale....Ja mislim da  je to matična matičnu možete vidjeti pod Moj PC....Molio bih vas da mi rečete šta da radim PS imam garanciju u protisu

Jesi probao CMOS. Guglaj il pogledaju manualu kako se to radi

13 godina
neaktivan

čekajte ako izvadim bateriju i stavim ju nakon 2 minute dali če onda raditi bojim se dali če mi se nešto dogoditi drugim komponentama....

Dali je ovo na slici ta baterija....A zanima me zašto se to dogodili

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

čekajte ako izvadim bateriju i stavim ju nakon 2 minute dali če onda raditi bojim se dali če mi se nešto dogoditi drugim komponentama....

Dali je ovo na slici ta baterija....A zanima me zašto se to dogodili

Da,onda bi trebalo raditi,i neće biti ništa drugim komponentama.  I da,to je ta baterija,jedina koja se nalazi na matičnoj. 

To se dogodi zato jer se sa trenutnim postavkama koje si namjestio u biosu sistem nemože podignut pa trebaš resetirat bios na default. Ako misliš clockati,nemoj dizat odjednom na 4,0Ghz nego postepeno,100mhz po 100mhz,i nakon svakog podizanja testiraj barem 20 min sa Prime95. 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 20:27 (TriP).
13 godina
neaktivan

Javim kada sredim

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja nemam na početku ta slova meni tipkovnica ne reagira

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Blazen22 kaže...

Ja nemam na početku ta slova meni tipkovnica ne reagira

Šta nemaš ovo kao press f1 for default setup?

14 godina
neaktivan

Blazen22 ma samo ti izvadi tu bateriju pa javi dali onda radi. Ja sam neki dan kod frenda na matičnoj morao vadit tu bateriju nakon neuspjelog otključavanje 4. jezgre. Isto mu se komp nije bootao,samo crni ekran. Nakon vađenja baterije sve je bilo uredu. A i preporučio bih ti da malo pročitaš ovu temu,meni je puno toga bilo jasnije nakon šta sam je pročitao. 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 20:41 (TriP).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Neznam zašto mi na mojoj ploči kad povečevam ratio preko x19 vrati na default...kao da neda...znači to bi značilo kao da mogu do max 3.8 ga stavit...

My way
13 godina
neaktivan

budem sutra probo jer danas sam na poslu...I da kada sam stavio svoj novi CM hyper 612s temperature su bile iste kao i na onome prošlome što sam dobio sa procesorom dali je to radi windowsa jer sum dosta hebani...Trebo bi nove po meni

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Blazen22 kaže...

budem sutra probo jer danas sam na poslu...I da kada sam stavio svoj novi CM hyper 612s temperature su bile iste kao i na onome prošlome što sam dobio sa procesorom dali je to radi windowsa jer sum dosta hebani...Trebo bi nove po meni

Nemru bit iste temp kao i sa stock hladnjakom nikako....ili premalo/previse paste ili si ga krivo stavio...probaj ga skinut/novu pastu i opet montirat....

Krpa
13 godina
neaktivan

evo sredio sam problem radi sve kak treba i da bilo je malo previose paste sada radi sve kak treba HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Imas gumb hvala :) za ubuduce da ne pises :)

Krpa
15 godina
neaktivan

e ljudi moze pomoc htjeo bi si probat dic proc sad kako da to napravim imam AMD Athlon II x2 250 obje seriski otkljucane jezgre

fala unapred

0 0 hvala 0
13 godina

to jest dvojezgreni proc koji ima 2 jezgre.

moj je radil na 3.7GHz sa 1.375V... odes u bios, nades gdje imas "cpu multiplier, FSB ili bus speed, cpu volltage"... FSB ili bus speed ti je tvornicki na 200MHz, cpu multiplier ti je 15, a cpu volltage bi treba biti na auto ili 1.4V...   moj je radil s 245MHz FSBa na 1.375V s time da moras memory speed spustit barem za jedan nivo...
ti probaj dizat FSB 5 po 5 MHz sve dok ti nece ucitat windowse, a kad se to dogodi vrati za 5MHz od tocke gdje nece bootat i bit ces ok... vise od 3.7GHz neces vidjet s tim procesorom, to mu je kao granica

btw, pomoglo bi da popunis "Moj PC" da vidimo s cime raspolazes 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

imam jedno pitanje...
overclockirao sam svoj phenom II X4 925 sa 2.8ghz na 3.4, međutim nestabilan je i svako-toliko izbacuje blue screen of death ili se komp sam restartira... kada ga stavim na 3.2Ghz onda je stabilan... temperatura mislim da nije problem jer sam nabavio novi cooler i stavio svježu ter. pastu... u loadu se ne diže iznad 35°C... normal Vcore voltage je 1300V a ja sam digao voltažu za 0.075V... dali je to dovoljno za 3.4 Ghz clock ili je V premala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa problem je 99% u memoriji. Radi mu na 1530 Mhz a pretpostavljam da je to 13330 Mhz memorija. Moraš podešavat množitelj memorije kad dižeš reference clcok i HT linka te NB-a također. Neclocka se to samo tako da digneš nešto i miran si, pogotovo sa reference clockom.

13 godina
ford eleanor kaže...

Mogao bi biti problem u memoriji.Na koliko ti radi memorija(latencije i command rate)

mislim da nije ni u memoriji problem... sada prije tjedan dana sam promjenio rame... prije sam imao 4GB 1333mhz sada sam stavio kingstone 12GB 1600Mhz... i sa starim i novim ramima je došao bluescreen

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa provjeri ti kad dižeš reference clock na kojoj frekvenciji radi RAM. Ako je to OK, onda treba više napona procesoru. Vjerojatno matična undervolta fino pa ti misliš da ima 1.375V a ono zapravo ima 1.3V.Gledaj u CPU-Z programu koliko ja napon kad opališ P95.

15 godina

Ljudi pomoc mi treba koji proc da kupim od ova dva ponudjena

Amd Phenom II x4 965 BE ili AMD FX-4100 BE
3.6 GHz
SOCKET AM3
L2 CACHE: 2X2 MB
L3 CACHE: 8 MB

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice