Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Zasto te to zamara ako ti comp radi ok?Mozda ti cura nema isti proc kao ti?

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
zoharbizo kaže...

Zasto te to zamara ako ti comp radi ok?Mozda ti cura nema isti proc kao ti?

Zato jer kada sam testirao s prime 95 baci mi grešku,freq proca 3600 sa 1,43V,pa mi se čini da traži malo previše napona za tako mali clock.  Googlao sam i naišao na te stock postavke koje meni nisu takve,tako da sam pomislio da me koči taj SB napon od 1,00V. A isto tako sam i vidio dosta ekipe koja je digla taj proc sa tom matičnom sa manje napona. Pa sam malo zbunjen. {#}

www.fotoprizma.com
14 godina

Onda postavi taj napon kao i ekipa pa testiraj, ako opet bude problema samo vrati nazad jer ces znati da nije do toga.

clock2much

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

A dobro,možda i moj proc nije tako dobar primjerak. Treba i to uzet u obzir. 

www.fotoprizma.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

A jesi probao stavit napon na 1.175V SB-a. Probaj prvo ako već nisi flashat najnoviji BIOS i stavit default. Ako je i dalje 1.00V onda stavi kako treba bit 1.175V. Na 3,6 Ghz ide svaki Phenom II X4 ako je C3 revizija sa stock naponom ( koji god da je to ) a manje više idu svi na taj clock sa 1.3V do max 1.35V i to sa bilo kakvom pločom praktički.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A jesi probao stavit napon na 1.175V SB-a. Probaj prvo ako već nisi flashat najnoviji BIOS i stavit default. Ako je i dalje 1.00V onda stavi kako treba bit 1.175V. Na 3,6 Ghz ide svaki Phenom II X4 ako je C3 revizija sa stock naponom ( koji god da je to ) a manje više idu svi na taj clock sa 1.3V do max 1.35V i to sa bilo kakvom pločom praktički.

Tih 1,175V je za CPU-NB.   A za SB kaže da bi trebao bit 1,2V,i te opcije imam u biosu,sada je na na 1,10V (fulao sam malo u prijašnjem postu {#}) i mogu ga još namjestit na 1,2V i na 1,3V.  Sutra ću stavit bios na default i probat stavit na 3600 sa stock naponom (1,32V) ili eventualno povećat na 1,35V. Pa budem javio kakvo je stanje.  Prime95 za testiranje ili nešto drugo???

A šta se tiče biosa imam verziju 1,60 i nisam ga nikad flashao na ovoj ploči,(kupljena u 5. mjesecu prošle godine) ali vidim na njihovoj stranici da ima za skinut bios verija isto 1,60 ali ta verzija je izašla 26.10.2011. Budem probao flashat.

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2012 23:18 (TriP).
14 godina

P95 small FFT ili OCCT. Ako drži 20 do 30 min, idi na sljedeći takt. Kad nađeš nekakv koji misliš da je stabilan i da ti je dosta, odvrtiš 8 sati Blend tes u P95 i još kad uhvatiš jedno 6 sati OCCT-a. Ako to sve prođe, onda je 99% stabilan.

14 godina
neaktivan

Evo flashao sam bios. Sve postavke su iste kao i prije (mislim na CPU-NB i SB voltage) Sada mi je sve na default. Cpu napon mi je stavio na 1,40V (mislio sam da je default 1,32V {#})  Dakle,prije clockanja bi trebao isključit Cool'n'quiet,Spread Spectrum i LLC stavit na normal (zato jer mi na auto puno overvolta kad dižem clock). Dali još neku opciju trebao isključit?? {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Nemoraš isključit ništa od tih opcija koje si naveo, samo ćeš bezveze isključit te opcije koje štede a nemaju veze sa clockanjem !! Već sam negdje elaborirao da je termin "stock napon" bezveze. Ako ciljaš na 4.0Ghz onda možeš i ostavit 1.4V. Testiraj pomalo i to je to.

13 godina
itomic009 kaže...

Nemoraš isključit ništa od tih opcija koje si naveo, samo ćeš bezveze isključit te opcije koje štede a nemaju veze sa clockanjem !! Već sam negdje elaborirao da je termin "stock napon" bezveze. Ako ciljaš na 4.0Ghz onda možeš i ostavit 1.4V. Testiraj pomalo i to je to.

Zar nije da c'n'c radi oc nestabilnim radi mjenjanja (spustanje) napona?

isto sam cuo negdje da spread spectrum isto treba gasit ? Iskreno...uvjek su mi bili iskljuceni al evo sad cu prek noci small fft's test sa prime95 bacit sa ukljucenim c'n'c i spread spectrumom i vidit dal se mjenja stabilnost. i btw : sta mislite o overclocku? imam stock am2 cooler gore koji za 4c bolje hladi od stock am3 hladnjaka + 5 120mm venta u kucistu sa urednim cable managmentom... :D memorija je oko 1333 - 9 9 9 25 i eto...max temp oko 60c...napon je malo dignut...sve ispod je bsod.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2329636

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 22:15 (KrpaZG).
13 godina

kod mene ukljucen C'n'C i nikakvih problema... primjetil sam da kod operecenja C'n'C prvo dize napon a onda dize frekvenciju koja je namjestena u 3 faze... 800 (idle)/2100 (light load)/max clock kad se optereti necim zahtjevnijim...
voltazu mi zna dici na zadanu u biosu (1.2875V) i kad radi na 800/2100 MHz tak da su te price o C'n'C da zeza kod overclocka bezveze

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam prilično uspješno ( mislim nije da se sam hvalim :) clockao i Athlona X4 640 ( i to na smeće ploči ) i sadašnjeg Phenoma. To su clockovi koji su testirani dobrano P95 i OCCT programima, a ne samo validacije, dakle 24/7 taktovi. Nikad nisam pogasio niti jednu od tih opcija. Stvar je u principu sasvim jasna. Treba se informirati, i uključiti sive stanice ( koje nam ne stoje na vrhu glave samo radi održavanja ravnoteže {#} ). Dakle, te opcije su Power saving funkcije za smanjivanje potrošnje !! Uglavnom se radi o tome da dinamički mjenjaju CPU množitelj i napon samog procesora ( smanjivanjem dakako, i podizanjem opet na standardnu kad zatreba ). Sad, neki tvrde da treba to pogasit jel to dinamičko podešavanje smeta clockanju ?? Ja neznam zašto oni to misle. Kad se clocka CPU i kad ideš testirat clock, opališ P95, OCCT ili bilo koji program koji potpuno optereti CPU da vidiš jel se CPU drži na zadanim postavkama. Kvaka je u tome da kad je CPU opterećen 100%, ove funkcije za uštedu NERADE. Dakle, potpuno je bespotrebno, i štetno za sam CPU i račun za struju isključivat te funkcije, jel one NE utječu uopće na clockanje. One rade kad CPU nije opterećen potpuno, što ima naravno i smisla. Zašto bi meni CPU radio na sve 4 jezgre @4.0Ghz sa 1.4V, dok ja sad tipkam ovo ??? Bolje je da CnQ spušta i napon i takt, jel sasvim sigurno netreba u ovom trenutku sva snaga quad core procesora za Firefox i Winamp !! Ako isključiš te funkcije, samo povećavaš potrošnju i stres na CPU, jel radi konstantno na visokom naponu i na maximalnom taktu a nedobivaš ništa gašenjem istih. Kod extremnih clockanja možda nešto utječe, ali u tim vodama još neplivam.

14 godina
neaktivan

Eto,došao sam do 3700Mhz sa naponom 1,408V  (pod full loadom mi skoči na 1,42V) ,i prolazi Prime small FFT 20 min,max temp 56,8°C.  Sutra nastavljam i javim kako ide. Zahvaljujem itomic009 i zoharbizo na kvalitetnim savjetima. {#}

Ps. itomic009 vidim da si aktivan i na overclock.net ,i tamo pomažeš ljudima te ih savjetuješ,svaka čast,samo tako nastavi. {#}

www.fotoprizma.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

U r welcome m8 {#}.

15 godina

Evo imam jedno pitanje.. dizanjem BUS Freq se puno vise dize temp nego kad se dize multiplier na default bus-u?, btw sta mislite.. za par dana idem zamjenit svoj phenom 945  za 955 be pa bi li mogao overclockat ga na 4.0 sa mugen 3 da temp u idle bude oko 45c ?

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 0:29 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa sad ako je napon isti, sumnjam da je neka bitna razlika. Dizanjem BUS-a se utječe na više komponenti pa to može uzrokovat razliku, ali sumnjam da je to išta vrijedno spomena. Mugen 3 je odliča cooler, a 4 Ghz ti ovise o ploči i chipu. Idle 45C je debelo previsoko !!

15 godina
itomic009 kaže...

Pa sad ako je napon isti, sumnjam da je neka bitna razlika. Dizanjem BUS-a se utječe na više komponenti pa to može uzrokovat razliku, ali sumnjam da je to išta vrijedno spomena. Mugen 3 je odliča cooler, a 4 Ghz ti ovise o ploči i chipu. Idle 45C je debelo previsoko !!

pa sta sve ovisi na maticnoj? ja samo znam da mogu dizat do maximum 248 bus frq i btw cudno mi je to da sa mugen 3 imam cak malo vecu temp nego sa cnps7x.. -.- 36c (1600 rpm) 38c(900rpm) u idle na default... a kad sam stavio na 3.6ghz bio je na 50c+... cudno mi je to sve... jos mislim da je cnps7x bolji -.- manji, malo glasniji i isto uncokiviti

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 1:04 (Encyanix).
13 godina
neaktivan

Dobro čovjek kaže gore nema potrebe za isključivanjem c&q  opcijom,možda kod visokih clockanja proca ali za neku normalu ne,meni je takođe sb na 1,10 po defaultu a sb core dižeš samo kad nemaš BE verziju procesora i clockaš busom,kad dižeš samo multi i napon proca sb je na defaultu ok, e a sad što se tiče llc-a kod mene je na 1/4 postavci(imam r2 asrock ext 3 pa je ta opcija u biosu drugačija ali u principu ista spika) jer sa svim drugim opcijama sam imao velike oscilacije u naponu proca a i samim time nestabilan clock tako da mi je to najbolja varijanta a spread spectrum također imam isključen jer  ta opcija utječe na freq proca pa je imam isključenu i zadnje da napomenem probaj clockati nb freq na 2400-2600 s tim da moraš dizati napon cpu nb-a jer na taj način češ u pravom smislu iskoristiti svoj otključani phenom.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

evo, da se malo pohvalim :D
kupil dns Mugen3 rev B pa da vidim kolko ide... za sad 4.2GHz sa 1.4V i prosel je pol sata prime 95 sa 50C...

evo picture:   http://imageshack.us/photo/my-images/109/19235863.jpg/

hladnjak me fascinira!

btw, links ima akciju 315kn... kupil sam zadnji u varazdinu

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-mugen3-rev-b-socket-775-1155-1156-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.253

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
d666sermek kaže...

evo, da se malo pohvalim :D
kupil dns Mugen3 rev B pa da vidim kolko ide... za sad 4.2GHz sa 1.4V i prosel je pol sata prime 95 sa 50C...

evo picture:   http://imageshack.us/photo/my-images/109/19235863.jpg/

hladnjak me fascinira!

btw, links ima akciju 315kn... kupil sam zadnji u varazdinu

http://www.links.hr/?naziv=cooler-scythe-mugen3-rev-b-socket-775-1155-1156-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.253

O.O Odlicno covjece.. ja sam isto jucer nabavio mugen 3 iz linksa sa aukcije za 255 kn {#} . Btw zanima me koja temperatura ti je bila u idle na 3.2 ghz?

13 godina

idle mi je isti kad imam C'n'C ukljucen, 25 26 s tim da je u sobi oko 20C... kak mislis na aukciji?
probal sam na 4.3 al trazi 1.45V... moram kupiti jos jedan vent na hladnjak pa ce ici i tako :D 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
d666sermek kaže...

idle mi je isti kad imam C'n'C ukljucen, 25 26 s tim da je u sobi oko 20C... kak mislis na aukciji?
probal sam na 4.3 al trazi 1.45V... moram kupiti jos jedan vent na hladnjak pa ce ici i tako :D 

bogte kako to uspijevas.. xD meni je c'n'c trenutno ukljucen i na stock 3.0ghz na phenom 945 u idle mi je temp 35c na brzini od 1600rpm :( a sa brzinom od 900rpm mi je 39c

13 godina

i sa starim sroteksom mi rijetko kad idle prelazio 30C (sad kroz zimu), evo sad tipkam tu i 26C sve 4 jezgre 800MHz i 1.00V 900RPM

nego, rekao si da si ga kupil na aukciji... pojasni malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda nisi dobro pastu stavio.

@d666sermek

Ima links na aukcijama stalno neke proizvode.

Kad odes na stranicu imas tab aukcije.

http://www.links.hr/?option=aukcija

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 9:58 (Chaky).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
d666sermek kaže...

i sa starim sroteksom mi rijetko kad idle prelazio 30C (sad kroz zimu), evo sad tipkam tu i 26C sve 4 jezgre 800MHz i 1.00V 900RPM

nego, rekao si da si ga kupil na aukciji... pojasni malo

aww sanjam tu temperaturu :D.. evo tu sam dobio mugena http://www.links.hr/?option=aukcija svakih 1-2 tjedna su drugi proizvodi

15 godina
Chaky kaže...

Mozda nisi dobro pastu stavio.

80% sam siguran da sam sve dobro napravio.. al eto sad kad dobim ovaj drugi proc onda cemo vidit situaciju

13 godina

ja nisam stavil pastu koja je dosla s njim, stavil sam AC MX4... pa mozda zbog toga, probaj

btw, hvala na info za aukcije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
d666sermek kaže...

ja nisam stavil pastu koja je dosla s njim, stavil sam AC MX4... pa mozda zbog toga, probaj

btw, hvala na info za aukcije :D

to je da ja mx4 puno bolja pasta al opet nebi trebala bit tolika razlika.. xD ti sa oc-om imas manju temp nego ja na stocku. :/

13 godina
imam dobar primjerak procesora...tak kloknut radi na 1.40v, taj napon je vecini phenoma stock... prije mi radil na 3.7GHz sa 1.2875v...
i to sto kazes, ne bi smjela razlika biti tolko veca, vjerojatno nedovoljno paste ili ti mozda ne sjedi kak treba
15 godina
d666sermek kaže...
imam dobar primjerak procesora...tak kloknut radi na 1.40v, taj napon je vecini phenoma stock... prije mi radil na 3.7GHz sa 1.2875v...
i to sto kazes, ne bi smjela razlika biti tolko veca, vjerojatno nedovoljno paste ili ti mozda ne sjedi kak treba

paste je 100% dovoljno jer od zadnji put bilo je malo manje paste (na cnps7x) i bas sam sad stavio malo vise.. ali mrvicu.. a sigurno je dobro sijeo.. al me nesto zanima kad si ga zavido dali ti ima lufta izmedju onih gumica ili je bas pricvrscen do njih?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice