u svakom slučaju ćeš opet morati dati 100 eura za novu grafu u rangu 4850 i 9800gt
u svakom slučaju ćeš opet morati dati 100 eura za novu grafu u rangu 4850 i 9800gt
prvo moras bit 100% da ti je bas grafa crkla jer moze i zbog drugih komponenti nestat slika s monitora, a kad budes 100% siguran da je grafa probaj stavit na nju neki drugi bios, nemas sta izgubit, a posto imas integrirku to mozes bez problema,.
patch123@ Tu si svakako u pravu(shame on me) al ja bi više volio koji mjesec radit pa si priuštit 5870 ili bar 5830
Nadam se da bu uletila neka dobra povoljna naravno s garancijom.
Toni2000@ Kako bi volio da si u pravu!
patch123@ Tu si svakako u pravu(shame on me) al ja bi više volio koji mjese radit pa si priuštit 5870.
Nadam se da bu uletila neka dobra povoljna naravno s garancijom.
Toni2000@ Kako bi volio da si u pravu!
kao što je toni rekao provjeri da ti nije do neke druge komponente
iako će te i to koštati vjerovatno ćeš platiti dosta manje u slučaju da ti je otišlo npr. napajanje
patch123@ Rastavio čistim sve od reda. Također ponovno probo dođe do windowsa i gašenje monitora.
toni2000@ Kad je grafa umetnuta u socket integrirka se automatski gasi! Tak da mi i nije jednostavno flashat bios grafe.
Također sve do jedne druge komponente osim grafe imaju garanciju. Znate kako kažu u nadi je spas al nada je ku..a.
Očistio probao ponovo radi pol minute u windows-ima i samo ekran nestane. Ak neko može popravit ja mu je jeftino prodam ili se možemo dogovorit oko naknade za popravak. Za sad sve druge komponente rade jedino ak mi nije pci@express X16 na matičnoj rikno ili rail na napajanju. Treba prvo nabavit drugu grafu za probu.
Flashanje biosa radis iz Dos-a, tak da ti za to ne treba windows, eventualno da skineš programe i spremiš bios.
U biosu namjesti da ti je igp glavni, a ne pci-e tako da možeš imati 9800 i radit na igp-u i onda flashat bios.
Ad4pt3r@ Razumijem ja da se bios gpu može flash-at iz DOS-a(command prompt-a valjda) a možda čak s nekim novim software-on i iz windows-a. Ali problem je kaj se meni monitor gasi nakon minutu-dvije i to mi je nedovoljno za bilo kakav rad na kompu. Dobar pokušaj.
Katana@ Care vrlo pametno.
znaci radi, ali minutu i nakon toga samo slika nestane, ima li artefakata? jel monitor odlazi u stand-by ili je samo crna slika a on radi?
Spoji na integrirku, skini program i bios te napravi bootabilan medij..I onda disaeblaj integrirku i iz dosa flashaj onu karticu, 10 min. posla kolko te to košta.
Spoji na integrirku, skini program i bios te napravi bootabilan medij..I onda disaeblaj integrirku i iz dosa flashaj onu karticu, 10 min. posla kolko te to košta.
Ne ide to tako u mom slučaju sve štima za flash-anje bios-a gpu-a. Al ja nemogu disable-at igp je mi gtx-ica ne daje vremenskog prostora za rad prije nego se ekran zacrni i prebaci na stand by al user Katana@Car je to riješio.
Nisam nikad dirao bios sam pročitao postavke bios-a nikad dirao ili mijenjao ni flash-ao. Kartica je moža dva sata radila software-ski OC-na za potrebe bench-a i to je to ali da istina je da je slika nestala na OC-a procesora. Probao sam vratit na stock izvadit karticu i stavit i nakon deset sekundi mi je opet slika nestala e tu sam popi...o i rekao zbogom draga moja al oću ATI.
XFX-ice imaju specifican (modan) BIOS,skini original i forcaj,trebalo bi proraditi
OT: negdje našo slučajno nakon pol sata sat google-anja u nekoj win 7 theme-i btw koja se plačala pa sam ju kupio na torrentu. Pošalji emajl na PP pa ak uspijem nać di je na hardu bum ti poslal(kak se izvlači wallpaper iz win7).
OT: negdje našo slučajno nakon pol sata sat google-anja u nekoj win 7 theme-i btw koja se plačala pa sam ju kupio na torrentu. Pošalji emajl na PP pa ak uspijem nać di je na hardu bum ti poslal(kak se izvlači wallpaper iz win7).
Našao.ali hvala u na odgovoru
Prodaj cooler ili iskoristi vent za nešto (hlađenje kompa, sobe).
Đabe da samo tako stoji.
Ako imaš malo iskustva s pilom i šarafcigerom, možeš cooler montirati na neku drugu karticu (čak i ati) bez puno muke
znaci radi, ali minutu i nakon toga samo slika nestane, ima li artefakata? jel monitor odlazi u stand-by ili je samo crna slika a on radi?
nema artefakata i monitor odlazi u stand by(vjerojatno ima nade za nju)
nema artefakata i monitor odlazi u stand by(vjerojatno ima nade za nju)
Underclockaj ju,povećaj obrtaje venta,ugasi sve power-savere za monitor,pa vidi daje li znakove života
pod009@ imam nedovoljno vremena za podešavanje postavki kartice prije nego što se monitor ugasi znači max dvije minute od paljena(kartica je na stock pa ak na stock ne radi mislim da ni nebu)
pod009@ imam nedovoljno vremena za podešavanje postavki kartice prije nego što se monitor ugasi znači max dvije minute od paljena(kartica je na stock pa ak na stock ne radi mislim da ni nebu)
Pa čekaj čas-di je problem? GPU ili monitor?
Pa čekaj čas-di je problem? GPU ili monitor?
Objasnio sam u par postova iznad. Znači problem je gpu, monitor normalno radi provjereno sa integriranom grafom sa matične. Eventualno još može bit pci@express X16 na matičnoj ili rail na napajanju(ali teško).
Za kolko bi ju prodo ?
Pa jesi probo flashat bios...pa odi kod susjeda ili nekog i posudi grafu samo da skineš programe i biose i namjestiš na integriranu.
ma več sam joj rekao zbogom! koliko daš napiši i ja ti možda malo spustim cijenu.
Inače meni uredno intergrirana radi jel inače nebi piso ovaj post. Namjeravan kupit za prvu silu 4850 ili 4870 ili 4890 koja prva povoljna uleti.
Za kolko bi ju prodo ?
Za šaku para!