Ima li smisla ovo overclockat. Koliko bih mogao dobiti bez nekog pretjeranog dizanja napona (imam stock hladnjak).
Ima li smisla ovo overclockat. Koliko bih mogao dobiti bez nekog pretjeranog dizanja napona (imam stock hladnjak).
imaš super kombinaciju za klokanje
go for it!
Na stocku bi išlo do 3GHz. Ipak su to 4 jezgre. Samo šteta je da G0 radi na 3 kad može bez problema na 3.6 kao u mom slučaju. Tada je napon 1.493V dovoljan. Samo moraš na matičnoj imat FSB strap na 400MHz i neki malo bolji hladnjak.
o čemu vi pričate....Taj ocz ima "obične" čipove i neide ništa posebno,tako da ništa od nekog posebnog OC-a
nek ostavi memoriju na miru a kloka samo procesor
Koji mi je protokol za to dignit?
znači najjednostavnije, za procesor dižeš takt FSB, za q6600 je standardni 266, ti ga digni na 333 za početak, znači 333x9=3 GHz. Pošto ti je sad FSB 333, stavi memory multiplier na 2,4, 333x2,4 = 800 MHz, memorija nije overclockirana.
znači najjednostavnije, za procesor dižeš takt FSB, za q6600 je standardni 266, ti ga digni na 333 za početak, znači 333x9=3 GHz. Pošto ti je sad FSB 333, stavi memory multiplier na 2,4, 333x2,4 = 800 MHz, memorija nije overclockirana.
za ovoliko dizanje fsb-a ti ne treba dizati napon, temperature ostaju više-manje iste.
performanse ovise o programu ali znam da pri renderiranju za što ja koristim performanse idu gore koliko ti se poveća i brzina proca, u tvom slučaju 20%
pardon, 25%
A u krajsisu što više megaherca to bolje. Donja granica za krajsis u dx10 veryhig je 3GHz za relativno ugodno igranje, ovisno o tome kakvu grafu imaš.
Trenutacno stock... Ali mislim kupiti onaj shuricen ili kako se ono zove...
Best buy u Bugovom testu...
Ma nisam nikad radio OC tako da mi nije treba drugaciji hladnjak... a i neznam koji je princip...
Ok... ovaj OC je prosao ok... sad mi je na 3.0 GHz...
Ako bih isao dalje za to trebam dizat napone aka novi cooler?
Stabilan je...
Temperatura loadano: 55 C, normalno 47 - 48 C
Mogu jos dignit?
da ne otvaram novu temu
imam doma q6600 g0 s Cooler SCYTHE NINJA 2 SCNJ-2000 , asus p5q pro i ocz reaper kit 2x2gb na 1066
e htio bi procesor dignut na oko 3,2 ili 3,6 ne pretjerano, da mi moze cijele dane radit normalno, kako bi to iso, je mi treba takt proca pratit memoriju il kako, molio bi da mi se pomogne oko ovog primjera. thx