grafa ima 1gb ddr3 memorije i zanimalo bime kako izvući maksimum maxsimuma iz nje ne samo obično overclockanje neg i ostalo......
grafa ima 1gb ddr3 memorije i zanimalo bime kako izvući maksimum maxsimuma iz nje ne samo obično overclockanje neg i ostalo......
Nabavit jači procesor i overclockat i njega i nju.
Još sa HD4670 možeš akcelerirat konvertanje videa (ati video converter) i akcelerirat HD DXVA video i tako rasteretit procesor.
Ako koristiš one cadove ili šta već i to bi mogla akcelerirat, neznam točno šta može, a šta ne. Treba se raspitat.
Postoji mogućnost modanja u FIRE GL, no neznam jeli ima to baš za nju. ZA HD4850 i 4870 sam siguran da imaju modani driveri koji te kartice pretvaraju u FIRE GL.
Slaba je ta grafička danas, teško ćeš iz nje izvuć nešto značajno.
Slaba? Ta grafa vuce danasnje igre bez problema na med-high postavkama.. Neke cak i na max..
Slaba? Ta grafa vuce danasnje igre bez problema na med-high postavkama.. Neke cak i na max..
Točno to! Da napomenem još jednom; igrao sam skoro sve najnovije igre koju su vrijedne igranja i nikad, nikad nisam morao drastično smanjivati detalje. Igram na 1680x1050 i jedina igra koju sam morao stavljati na medium je bila Metro 2033...ali ona je neka druga priča..
pa mene je počela isto kočit, mis se pribacit na hd4850...
al gura, pravi je radnik, samo je gazi
Ja sam svoju 4670 od sapphirea overclockao 10% (3D Mark test) koristeći samo ati overdrive, moglo bi vjerojatno i više ali i ovo je više nego dovoljno. Odlična kartica, sve vrti.
Nije baš SLABA samo nema baš šanse pored moje HD5850 OC na 1680
pa mene je počela isto kočit, mis se pribacit na hd4850...
al gura, pravi je radnik, samo je gazi
HD4670 sasvim solidno gura svaku igru čak i shootere. Ta će biti dosta po meni još ove godine za konkretno sve igre i one najzahtjevnije kao medium graphics
Ali nije to to vrtit igru na medium detaljima sa 20 FPS. Ili sam ja navikao na max detalje u 60 FPS sa svojom GTX 260
OT Kao i ja isto kad sam došao na forum 2008. pa su mi rekli za HD4870 kao best-buy ovo-ono i ja isto počeo high graphics settings, AA, AF, kasnije sam i LCD btw apgrejdao na 1680 rezu jer mi je uletio T220 za 1900 kuna na jesen.
S tom tvojom ili HD4870 moš slobodno i Crysis na Very High gurat
grafa je odlična uz dobar cfg uz sve detalje na extra, rezoluciju 1280x1024 meni na cod4 promodu fps rjetko kad pada ispod 250.......ali nije to to ja bi tio ako se to more još malo optimizirat nekako i ako iko zna kako najbolje......jer tio bi i ove najnovije igre igrat na max. detaljima al to baš i ne ide jer fps često neće iznad nekih 60-70......bad compani 2 sve na max fps 40.....inače koristim win xp x64, 3gb rama 667mhz, intel pentium dual-core e6300 2.8ghz......grafa je jeftina i sigurno je mnogi imaju i tili bi maxsimum iz nje....pa ako morete pomozite...
Oko 500 kn mislim.
ja san je pltio prije par tjedana 700kn
Za te pare si mogao uzet HD5670...
Za te pare si mogao uzet HD5670...
nemoj sr** biće mpolovna
Puno si dao za nju
Puno si dao za nju
ja sam svoju prije godinu dana platio 590 kn
4650 se da do bola clockat (a jedina razlika između nje i navedene je ddr2 mema)
MORELI SE OVA KAKO OVERKLOKAT BEZ NEKOG VELIKOG PREGRIJAVANJA I KOLKO MAX. TEMPERATURU MI PREPORUČUJETE
MORELI SE OVA KAKO OVERKLOKAT BEZ NEKOG VELIKOG PREGRIJAVANJA I KOLKO MAX. TEMPERATURU MI PREPORUČUJETE
Ove grafičke se jako malo griju, (stvarno jako malo) i s maksimalnim clockom temperature porastu za recimo 10 stupnjeva (bez voltmoda), a možda i malo više ako je jadni stock cooler.
Moja 4850 je na stocku išla do 93 stupnja, a sam čip je napravljen da izdrži 120 stupnjeva. Upali furmark i gpu-z (na temperature) i onda u CCC u overdriveu clockaš dok ti se ne počnu stvarati artefakti (i onda smanjiš takt za recimo 20 MHz) i to je to!
Bdw, capslock me stvarno bode u oči
Ja je imam, overclockana je sa 750/1000 na 880/ 1100, jako mi je zao sto nema opciju za kontrolu voltaze da je mogu jos vise ubit, otkad sam stavio artic ceramiqe pastu radi na 45c u loadu max / radi se o asusovom ddr3 512mb modelu), hyperion,u vezi ovoga sta si napisao za moddanje biosa, gdje se moze skinut moddani bios neki, dali mi to ista znaci za preformanse u igrama, sta to znaci fireGL grafa, i reko si da se moze rasteretit procesor, kako to, to bi mi bilo korisno jer imam athlona 3000 koji je bottleneck , evo citat : "
Još sa HD4670 možeš akcelerirat konvertanje videa (ati video converter) i akcelerirat HD DXVA video i tako rasteretit procesor.
Ako koristiš one cadove ili šta već i to bi mogla akcelerirat, neznam točno šta može, a šta ne. Treba se raspitat.
Postoji mogućnost modanja u FIRE GL, no neznam jeli ima to baš za nju. ZA HD4850 i 4870 sam siguran da imaju modani driveri koji te kartice pretvaraju u FIRE GL.
"
HD4 nema softverski podesivu regulaciju napona.
FireGl grafa ti je kartica (uglavnom po svemu) ista kao i obična gameing grafa, ali kalkulacije koje ona pravi "nemaju grešku" i vrlo su precizne što je vrlo važno kod modeliranja, ali u igrama to nije toliko važno i stvara pad petformansi. Profesionalne kartice su veoma skupe, a jedina razlika je firmware tojest bios kartice koji se može zamijeniti.
Rasterečenje procesora možeš vidjeti pri dekodiranju (hd) filmova, flash sadržaja na web stranicama i konvertiranja videa.
Taj athlon 3000 je prepreslab za tu grafičku. Kupi cooler i clockaj!
nemoj sr** biće mpolovna
HD5670 cijene -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HD+5670&x=0&y=0
HD4670 cijene -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HD+4670&x=0&y=0
Ne da si mogao uzet HD5670 nego nju i ćevape i 2-3dl preskupog soka u kafiću/restoranu gdje jedeš ćevape.
Sve iznad 80 nije dobro za grafičke. Sad neke bolje neke lošije to podnose. I kako je lega rekao idu i do 120° samo nije ti to to..xD Riskiraš pregrijavanje i štetu na njoj..
Recimo za procesore (moj npr.) je negdje 65 granica pa je i OCCT Burn test napravljen da u biti gasi testiranje kad gornja granica bude probijena nakon OC-anja.
Meni ga je rušio kod 70°C. Imam C2Q Q6600 i prema web sajtu Intela temperatura jezgre ne smije prelaziti 63.
Ovo gore za grafičke je okvirno.
nemoj sr** biće mpolovna
HD5670 cijene -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HD+5670&x=0&y=0
HD4670 cijene -> http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HD+4670&x=0&y=0
Ne da si mogao uzet HD5670 nego nju i ćevape i 2-3dl preskupog soka u kafiću/restoranu gdje jedeš ćevape.
pa sa bin došo tamo di sam je kupio i razbio od glavu drugi put sve naručujem a ne ovako....po trgovinama......tnx što si mi reko
okej, hvala onda, ja sam skinuo RBE tj radeon bios editor i tamo ima mogucnosti za diranje po voltazama ali mi nista nije reagiralo kad sam ih mijenjao, kako to radi ??
okej, hvala onda, ja sam skinuo RBE tj radeon bios editor i tamo ima mogucnosti za diranje po voltazama ali mi nista nije reagiralo kad sam ih mijenjao, kako to radi ??
4670 nemožeš voltmodat
4670 nemožeš voltmodat
Sve šta radi na struju možeš voltmoda!
Jest da treba znati kako i imat alat i strpljenje, ali može se i to poprilično lako!
I opet nevidim čemu clockat tu 4670 u paru sa jednojezgrenim Athlonom 64, dobit ce 1-2 FPS vise i vece temperature koje su opasne za komponente.