4 GHz club izdvojena tema

poruka: 2.578
|
čitano: 570.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: 4 GHz club
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

Miki ae probaj na 5 pa vidi temp molim te,da vidimo jel to samo kod mene ili ...

Ma ništa, kad ostavim sve jednako i samo promijenim sa Level 1 na Level 5 ruši mi se na pokretanju Linxa. Ako vratim na Level 1 prolazi sve stabilno.

Blade Runner31 kaže...

CPU Spread Spectrum - staviti na Enable ukoliko zelite konstantni bclk 100, te pospjesuje dizanje BCLK-a Evo Miki ovo kaze Jurky u svojoj temi sto se tice bclk

Znam što piše on u svojoj temi, ali ja ti govorim što se meni događa na Asrokici E4G3. Dakle ako ga enableam bclk mi varira a nekih 0.2-0.4 plus i minus. Ako stavim disable ostaje mi fixno na 100.

BTW igrao sam se malo i moj je sad stabilan na 1,320 na 4.8, ali zato za 5,0 mu nije dovoljno in 1,395. A kako ne želim ići na 1,4 za 24/7, a brojka 4,9 mi je totalno antipatična tako sam se onda vratio opaet natrag na 4,8 i to će mi bit 100% 24/7 OC. Samo se sada igram da nađem naniži napon sa i bez uključenih C stateova. I volio bih negdje konkretno i laički da mi netko objasni što ja dobijem sa njima. Znači C1Eist je ok, ali C2 i C6 i onu reću opciju, ne razumijem baš konkretno što mi donose...

Pusti ti na 1,sad sam i ja probavao i na 1 nema dropa to je izgleda jer sam pustio sve na auto i onda mi na 5 redi sve savrseno mislim dize,spusta kako ploci pase a kad sam na fixno voltazi na 1 i jedino 1

15 godina
Blade Runner31 kaže...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2028845   Eto me i tu da me ne falite

Uper ti ide taj primjerak, pogotovo što sam vidio i da ide na 5,8...fantastično.

meni 5,0 traži mrvicu preko 1,40 a to mi je previše za 24/7.

Uglavnom evo 4,8 @ 1,320 mi prolazi linx i prime, i furmark, ali kada otvorim linx all mem i 50ak tabova firefoxa i dirt3 u isto vrijeme onda mi ga sruši nakon 10ak minuta igranja. Samo dirt3 prolazi bez frke, kao i linx i furmark u isto vrijeme.

Sad ću probat sa 1,330, uglavnom želim ga skroz stabilnog, pa zato hoću da mi prođe tu kombinaciju linx+50ak tabova FF-a + dirt3 u isto vrijeme.

Evo sada na 1,330 ovo pišem, vrtim linx, igrao sam Dirt3 cca 10 minuta i sve je ok, temp jezgara su od 66 do 74 bile max.

Sutra nastavljam sa testiranjem pa ćemo vidjet ako će tako ostat...

14 godina
neaktivan
strit kaže...
Blade Runner31 kaže...
strit kaže...
Blade Runner31 kaže...

Da ti ja pomognem.

Ovako se stavlja LINK by Blade Runner31 na validaciju.

ej hvala a kako,ja sam kopirao i pejstao i onako mi je ispalo,ae pomozi,kako

Pročitaj si ovaj post!

Care hvala ti puno,tako jednostavno ali kad neznas mozes se j...

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

Uper ti ide taj primjerak, pogotovo što sam vidio i da ide na 5,8...fantastično.

meni 5,0 traži mrvicu preko 1,40 a to mi je previše za 24/7.

Uglavnom evo 4,8 @ 1,320 mi prolazi linx i prime, i furmark, ali kada otvorim linx all mem i 50ak tabova firefoxa i dirt3 u isto vrijeme onda mi ga sruši nakon 10ak minuta igranja. Samo dirt3 prolazi bez frke, kao i linx i furmark u isto vrijeme.

Sad ću probat sa 1,330, uglavnom želim ga skroz stabilnog, pa zato hoću da mi prođe tu kombinaciju linx+50ak tabova FF-a + dirt3 u isto vrijeme.

Evo sada na 1,330 ovo pišem, vrtim linx, igrao sam Dirt3 cca 10 minuta i sve je ok, temp jezgara su od 66 do 74 bile max.

Sutra nastavljam sa testiranjem pa ćemo vidjet ako će tako ostat...

Da samo ga ti tako testiraj nek si siguran a ovaj moj,cuj iskreno nov sam u ovome i neznam toliko koliko ovdje decki znaju i ovo je samo probano na nacin dizi pa koliko ide bez puno popratnih stvari,da na 5.8 su mi win dosli do kraja loga i tu je stao a dalje se ne usudim dizat a moj savjet ti je da za 24/7 drzis na 4.5 4.6 mislim da je sasvim dosta za rad svih nas ali probaj dobit ful stabilnost na 4.8 zasto ne{#}

15 godina
Blade Runner31 kaže...

Da samo ga ti tako testiraj nek si siguran a ovaj moj,cuj iskreno nov sam u ovome i neznam toliko koliko ovdje decki znaju i ovo je samo probano na nacin dizi pa koliko ide bez puno popratnih stvari,da na 5.8 su mi win dosli do kraja loga i tu je stao a dalje se ne usudim dizat a moj savjet ti je da za 24/7 drzis na 4.5 4.6 mislim da je sasvim dosta za rad svih nas ali probaj dobit ful stabilnost na 4.8 zasto ne{#}

Ma ja pokušavam što mogu stabilno a da ne idem nikako preko 1,4 za 24/7.

A to je 4,9, ali mi je to bezveze broj, pa idem na 4,8, nekako mi je "okrugliji" valjda mi se jednostavno više sviđa nego 4,9. A i dobijem ga na 1,330 izgleda stabilnog do bola., ili 1,315 linx stabilnog. Tako da biram 1,330 jer mi je i više ngo dovoljno nisko za 24/7.

Inače da sam uspio dobiti 5,0 na 1,400 ostavi obi ga tako, ali nisam.

Inače tvoj primjerak je super jer moj izgleda neće doć ni do starting windows ekrana čak ni sa x55 i 1,6 nešto, ne sjećam se više koji je bio max napon koji sam probao ali sigurno više od 1,6, čini mi se 1,62 prvo, pa sam ga čak i na 1,65 dignuo i onda odustao od toga i išao tražiti stabilnost na 24/7 naponu.

Sada gibam spavat, sutra selim komp natrag kući nakon posla pa ću onda još malo testirat i to je to.

14 godina
neaktivan

Da ja sam ga do sad na 4.8 drzao ali znas kako samo na ploci stavim load turbo 4.8 i radi stabilno i bez velikih temp e sad dali je to od ploce tako ili je ovaj decko od koga sam kupio to napravio neznam,imam deafult,4.0,4.2,4.4,4.6,4.8 jel imas ti to?

15 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Znaš, ako kupuješ 990FX ploču vjerovatno imaš para i za pošten procesor tipa FX 6000 ili 8000. Tko još koristi x2 555BE osim tebe na 990FX ploči?

Smatram da je ACC/UCC/Core Unlocker zgodna no nepotrebna opcija jer više nemislim takve bugovite procesore uzimat, otključane jezgre su lutrija. S razlogom su zaključane, jest da postoji mogućnost da su zbog velike potražnje zaključavali "zdrave" jezgre no opet to je lutrija u moru procesora.

Lako je tebi koji si serviser probavat sve procesore pa piknut pravog no nama ostalima nije.

Nemogu još kupiti BD-a, ali kad dođe, možda jedan FX 4000 unlock to FX 8000.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Hyperion kaže...

Znaš, ako kupuješ 990FX ploču vjerovatno imaš para i za pošten procesor tipa FX 6000 ili 8000. Tko još koristi x2 555BE osim tebe na 990FX ploči?

Smatram da je ACC/UCC/Core Unlocker zgodna no nepotrebna opcija jer više nemislim takve bugovite procesore uzimat, otključane jezgre su lutrija. S razlogom su zaključane, jest da postoji mogućnost da su zbog velike potražnje zaključavali "zdrave" jezgre no opet to je lutrija u moru procesora.

Lako je tebi koji si serviser probavat sve procesore pa piknut pravog no nama ostalima nije.

Nemogu još kupiti BD-a, ali kad dođe, možda jedan FX 4000 unlock to FX 8000.

ja bih rekao da ce se prije otkljucati procesori sa neparnim brojem modula nego sa parnim....cisto zato jer ne vidim mogucnost da se ugura 3 modula bez da se cetvrti ne zakljuca...dok je sa quadovima malo drukcija stvar.

Nemam potpis jer sam nepismen...
15 godina
Blade Runner31 kaže...

Da ja sam ga do sad na 4.8 drzao ali znas kako samo na ploci stavim load turbo 4.8 i radi stabilno i bez velikih temp e sad dali je to od ploce tako ili je ovaj decko od koga sam kupio to napravio neznam,imam deafult,4.0,4.2,4.4,4.6,4.8 jel imas ti to?

Jep, to imaju sve koliko sam vidio nove ploče.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Blade Runner31 kaže...

Jep, to imaju sve koliko sam vidio nove ploče.

ok vidis to nisam znao

13 godina
protjeran
4 GHz club

Evo i mene (ponovoXD)

Btw neznam zašto mi se multi stalno mjenja od 40 na 38 pa na 39... itd.?

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 13:59 (Doc Holiday).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4 GHz club

Evo mene opet. 4.8GHz@1.375V sa LLC Level9. Napokon sam ga nekako uspio zadrzat stabilnog za 24/7 ispod 1.4V {#}

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Šta mislite koliko mogu max diči napon na svom e7500 da mi ide preko 4ghz,sad je 1360v i na 4ghz  čim idem 0.1 ruši se u igrama..a ovak je stabilan...

My way
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 20:32 (galinjo24).
15 godina
4 GHz club

Evo pošto je zahladio za 24/7 cu koristit ovo:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2039451

Evo max šta sam dosegnuo prek ljeta, sada ce morati i vise {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1923397

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
14 godina
neaktivan

jel stabilno?

btw temp su ti skroz pristojne za 4.2ghz :O

14 godina

Nemam vremena testirat full stabilnsot, ali mislim da bi trebao bit stabilan na tom naponu. Testirat ću kad mi se bude dalo pa će mo vidjet. Za 4.0Ghz mi treba 1.408V s variranjem do 1.392V i to je bilo sat vremena Prime 95 Large FFT stabilno. To je izgleda zlatna sredina za moj chip jel je napon super za 4.0Ghz. Već na 4.2Ghz vidiš koliko treba napona, i to znači neisplativ clock. Testirat ću malo po malo da vidim koliko može maximalno sa Gaiom da bude full stabilan. Mene nezanimaju one smiješne fore samo za validaciju jel je to besmisleno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 22:36 (itomic009).
14 godina
neaktivan
4 GHz club

da, izgleda da imaš dobar čip za 4ghz, tih extra 200mhz nije vrijedno toliko napona

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I meni se čini tako. Odvrtiti ću P95 10 sati i OCCT 6 sati na 4.0Ghz i to stavit za 24/7. Ovo ću samo probat do koliko ide chip, ali ga neću silovat sa naponom. Kaže mi tip od kojeg sam ga uzeo da je on uspješno bootao i sa 4.5Ghz !!

14 godina
neaktivan
4 GHz club

4,5 ne bi trebalo bit nemoguće s 1,5v-1,52 čak, ali za to vrtit 24/7 bi trebalo nekakvo bolje hlađenje

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 22:51 (longlive775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I meni se čini tako. Odvrtiti ću P95 10 sati i OCCT 6 sati na 4.0Ghz i to stavit za 24/7. Ovo ću samo probat do koliko ide chip, ali ga neću silovat sa naponom. Kaže mi tip od kojeg sam ga uzeo da je on uspješno bootao i sa 4.5Ghz !!

Stavi ga rađe na 3.9. Razlika između 3.9 i 4.0 = nikakva! A sudeči da ti za 4.0 treba 1.408V, onda bi ti za 3.9 trebalo jedno 1.37V - 1.38V. I to bi sigurno bilo full stabilno + dobio bi manje zagrijavanje!

Meni je full stabilan na 4.0GHz (1.38V), ali svejedno ga za 24/7 držim na 3.9GHz (1.35V). Po ljeti se u full loadu osjeti (vidi) razlika u temp. između 1.35V i 1.38V.

14 godina

Volim okrugle brojke, a  i 4.0Ghz je fina okrugla  respektabilna brojka {#}. Razlika je zanemariva u taktu što si rekao, ali napon od 1.4V je dobar i nepredstavlja ništa posebno za Gaiu jel mi bude oko 50C CPu pod loadom a to je daleko bolje od tvorničkog hlađenja. Dakle chip je u odličnom stanju što se tiče termalnih uvjeta. Tako da ću ga stavit na 4.0Ghz, jel je ljepše da piše 4.0Ghz nego 3.9Ghz. Kad bih gledao potrebe realne , nebih ga trebao dirat uopće sa stock takta {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Volim okrugle brojke, a  i 4.0Ghz je fina okrugla  respektabilna brojka {#}. Razlika je zanemariva u taktu što si rekao, ali napon od 1.4V je dobar i nepredstavlja ništa posebno za Gaiu jel mi bude oko 50C CPu pod loadom a to je daleko bolje od tvorničkog hlađenja. Dakle chip je u odličnom stanju što se tiče termalnih uvjeta. Tako da ću ga stavit na 4.0Ghz, jel je ljepše da piše 4.0Ghz nego 3.9Ghz. Kad bih gledao potrebe realne , nebih ga trebao dirat uopće sa stock takta {#}.

U mene 1.375 za 3.25ghz a 1.408 za 3350 mhz.Ipak biram ovaj veci napon kao i ti Tomicu,chipu nece nista bit,taj napon i temperature su mu super.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
4 GHz club

može ta 955-ica i puno gore izdržat :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
4 GHz club

Ma AMD-u ne smeta ni veci napon,tako da nema brige ni da 955be radi na 1.45-1.5v ako je dobro ohlađen.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4 GHz club

Je, istina... puno ljepše izgleda sa okruglim brojkama.

Validacija

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Pa vidiš{#}.

16 godina
neaktivan
4 GHz club

A čuj, ja sam više patio na što niži napon nego na što veći clock. Ljepše mi je vidjet 1.35V napona nego 1.40V napona. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hhahah, ma mene nepati to što troši u full loadu 25W više jel ionako mi u full loadu bude svega nekoliko % vremena kad je upaljen PC. Također me uopće netangira što je recimo CPU na 53C, a može bit recimo na 51C da smanjim malo takt i napon. Siguran sam 99.99% da tih par stupnjeva razlike ( a daleko je u sigurnoj zoni ) neznači ama baš ništa bitno po pitanju dugotrajnosti ili neke sigurnosti za sam CPU {#}. Dakle 4.0Ghz je cool pa ću ga držat tako {#}.

14 godina
neaktivan
4 GHz club

evo kad se razbacujemo već :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2041616

sad je prvi pokušaj za 4,1 i 4,2 u tijeku

btw. danas sam testirao sam micanjem gornjeg ispušnog venta koji je u 1. poziciji (bliže zadnjici kućišta) na upuh na 2. poziciji i temp proca se smanjile za 5C u loadu!

tako da preporučam svima to koji imaju dva mounta za ventove gore na kućištu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice