Žiro račun za maloljetnike?

poruka: 413
|
čitano: 265.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Žiro račun za maloljetnike?
strbi kaže...

ajd kad si tako dobar kupi bratu svome toki tori za steam acc....btw kosta 1€, a ako otvroim achivment sudjelujem u nagradnoj igri...a nasao sam video turtorial

Aj giftao sam ti..uživaj!!

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA // R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011
14 godina
neaktivan

care care care care....hvala hvala hvala....btw zasto nema gumbica hvala?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
15 godina
strbi kaže...

pa prosetaj se malo do njega i reci hvala{#}

Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
16 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
strbi kaže...

hahah je je došao je :) Ima u drugim temama HVALA {#}

15 godina
Hrvojestr kaže...
FiCoO kaže...
strbi kaže...

daj dodi na skype trebam te nesto

Gamers Don't Die, They Respawn ----xf:carlibas----pocetnik u LoL-----MineCraft BRO----
17 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...

Ti i tvoj brat se nađite u istoj prostoriji i raspravite i ne nabijajte si međusobno zahvale na bezveznim postovima!

World Championships: 7, GP started: 277, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,467
15 godina
F1-IVO kaže...
Hrvojestr kaže...

Ti i tvoj brat se nađite u istoj prostoriji i raspravite i ne nabijajte si međusobno zahvale na bezveznim postovima!

a dobro, vratio se lassie ivo khm {#}

nemoj se ljutit al mislio sam da si otisao sa foruma

14 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Hrvojestr kaže...

Ivo nam se vratio!!!! jeaaa {#}

Nego da ne bude OF.

Zanime me da li je netko maloljetan uspio otvorit žiro račun na svoje ime?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Baš mi je drago što si se vratio :) Svima si nam falio {#}

Bit ćemo dobri {#}

14 godina
neaktivan

e,ovako,mene ovo isto zanima ;),znaci ja nemam jos 18 godina a imam zaradu preko neta,sada me zanima na koji račun ja mogu prebacit novce da nesto otvorim i podići ih,znaci otvorim neki račun,žir račun npr odem u banku s imenom i passwordom od tog računa i podignem si novac..uglavnom zarada mi je dosta velika i popvećavat će se jos ako ovo napravim a i uvjet je da recimo ljudi s balkana npr iz bosne da mi mogu uplatit novce na taj račun ,npr kao žir račun tako nesto,ono je već bilo davno kada se je otvorila tema sada me zanima dal postoji nesto da mogu sada ODMAH otvorit besplatni račun i da mi ljudi uplaćuju novce npr neko iz bosne da mi moze uplatit i da dođem u banku kazem pw i nick od računa i podignem željeni iznos

p.s.posto u bosni  ima bhtelekom i jos neke mreze jel mi moze neko uplatit 2km-a na mobitel(ili tako) imam vip,znaci da mi uplati 2km-a to je 1 euro znaci oko 7kn na mobitel..ako moze kako? hitno mi treba :S

14 godina
neaktivan
12no name12 kaže...

e,ovako,mene ovo isto zanima ;),znaci ja nemam jos 18 godina a imam zaradu preko neta,sada me zanima na koji račun ja mogu prebacit novce da nesto otvorim i podići ih,znaci otvorim neki račun,žir račun npr odem u banku s imenom i passwordom od tog računa i podignem si novac..uglavnom zarada mi je dosta velika i popvećavat će se jos ako ovo napravim a i uvjet je da recimo ljudi s balkana npr iz bosne da mi mogu uplatit novce na taj račun ,npr kao žir račun tako nesto,ono je već bilo davno kada se je otvorila tema sada me zanima dal postoji nesto da mogu sada ODMAH otvorit besplatni račun i da mi ljudi uplaćuju novce npr neko iz bosne da mi moze uplatit i da dođem u banku kazem pw i nick od računa i podignem željeni iznos

p.s.posto u bosni  ima bhtelekom i jos neke mreze jel mi moze neko uplatit 2km-a na mobitel(ili tako) imam vip,znaci da mi uplati 2km-a to je 1 euro znaci oko 7kn na mobitel..ako moze kako? hitno mi treba :S

Neznam za BiH ali u Hrvatskoj ljepo otvoriš žiro račun (u RH možeš u PBZu) napraviš paypal račun s kojim povežeš navedeni žiro račun. Na to ti sjdaju novci i onda ti možeš s tim radiš što hoćeš.

17 godina
neaktivan

Pozdrav, imam 17 godina i 11 mjeseci (1 mjesec i 2 dana do punoljetnosti) (-.-') i treba mi žiro račun odmah. Može li se nekako otvoriti odmah bez da moram čekati još mjesec dana? Uletjelo mi je par poslića i sad je pitanje isplate. Mislim da bi najjednostavnije bilo na žiro(?). 

Ljudi bi mi trebali platiti kad poslovi budu gotovi (sad sam još trenutno u fazi dogovaranja detalja, znači još nije počelo), a nesigurno (i nepoželjno) mi je reći da pričekaju mjesec dana da mi plate posao... :(

Znači, mogu li nekako odmah, sad otići do banke, otvoriti račun na svoje ime koji će normalno funkcionirati kao što bi funkcionirao da ga otvorim punoljetan za mjesec dana?

Potpis ;)
14 godina
Danijel kaže...

Pozdrav, imam 17 godina i 11 mjeseci (1 mjesec i 2 dana do punoljetnosti) (-.-') i treba mi žiro račun odmah. Može li se nekako otvoriti odmah bez da moram čekati još mjesec dana? Uletjelo mi je par poslića i sad je pitanje isplate. Mislim da bi najjednostavnije bilo na žiro(?). 

Ljudi bi mi trebali platiti kad poslovi budu gotovi (sad sam još trenutno u fazi dogovaranja detalja, znači još nije počelo), a nesigurno (i nepoželjno) mi je reći da pričekaju mjesec dana da mi plate posao... :(

Znači, mogu li nekako odmah, sad otići do banke, otvoriti račun na svoje ime koji će normalno funkcionirati kao što bi funkcionirao da ga otvorim punoljetan za mjesec dana?

Hoće da. Samo otvori žiro kunski račun. I povedi nekoga punoljetnog sa sobom radi punomoći, najbolje roditelja. I traži VISA Electron karticu, s njom možeš kupovati online (možda sada ne treba ali nikad se ne zna :)

Sve će raditi normalno, znači možeš dizati novce na bankomatu i primati uplate itd.

17 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Hoće da. Samo otvori žiro kunski račun. I povedi nekoga punoljetnog sa sobom radi punomoći, najbolje roditelja. I traži VISA Electron karticu, s njom možeš kupovati online (možda sada ne treba ali nikad se ne zna :)

Sve će raditi normalno, znači možeš dizati novce na bankomatu i primati uplate itd.

Hvala puno za ovu informaciju. :)

U međuvremenu sam još po internetu čitao o žiro računima i pronašao informaciju koja mi nije jasna - je li istina da banka kroz određeni period (mjesečno/tromjesečno) dostavlja Poreznoj upravi  podatke o prometu na tim računima? Da li ja temeljem svoje zarade moram plaćati neke poreze ili? :)

Potpis ;)
15 godina

Evo sad da provjerim 100% da roditelje uvjerim stoga molim da netko napise sve jasno i tocno da oni to procitaju. Znaci, imam 15 godina i zelim paypal racun jer ima dosta stvari bi kupovao ali sam stalno bio "zakocen" jer nisam mogao kupovati. PBZ mi je najblize i tamo bih to napravio. Sto je bolje? Ziro ili devizni? Placa li se izrada racuna i placa li se mjesecna naknada za vodjenje racuna? Moram li imati svaki mjesec neke uplate ono tipa tekuci? I koliko to sve traje? Veliko hvala onome ko mi odgovori!

14 godina

Evo ja ću se potruditi sve lijepo napisati :)

Dakle.

Odeš u banku sa roditeljom i tražiš kunski žiro račun. Dakle žiro račun treba uzeti. Sa njim dobiješ i CVC kod (3 znamenke na poleđini kartice) koji ti je potreban kod internet kupovina.

Ponesi u banku dokument na kojem je tvoj jmbg i oib. Reci teti na šalteru da želiš otvoriti kunski žiro račun i traži VISA Electron karticu. Mislim da postupak otvaranja košta ali nisam siguran koliko točno, maksimalno 50 kuna. Ona je podržana na paypalu. Također bih ti preporučio da tražiš internet bankarstvo, naknada je 5 kuna mjesečno a jako je korisno (možeš plaćati preko neta, vidjeti stanje računa itd.).

Uglavnom, nakon što podneseš zahtjev dobiti ćeš privremenu karticu, na njoj će ti biti broj računa i još par nevažnih stvari. Oko 2 tjedna nakon podnošenja zahtjeva stići će ti obavijest iz banke da možeš doći po karticu kod njih. I voila, imaš svoju karticu i možeš ju koristiti u ONLINE kupovini. Naknade za vođenje žiro računa nema (ako i postoji, na godišnjoj je bazi od maksimalno 20-ak kuna). Ne trebaš imati nikakve mjesečne uplate, ništa nisi obavezan, kartica ti traje 5 godina od pravljenja (ovisi od banke do banke) i ti možeš na nju nikada ne staviti ništa, sve će normalno funkcionirati, dakle nema obaveza.

Evo da sažmem najbitnije stvari:

U banku ponesi:

• Dokument na kojem se može isćitati OIB i JMBG
  • 50-ak kuna
  • Roditelja

Tražiti:

• Kunski-žiro račun
  • VISA Electron karticu
  • Internet bankarstvo (opcionalno)

Troškovi:

• 50-ak kuna kod otvaranja
  • 5 kuna mjesečno (ako uzmeš internet bankarstvo)
  • Maksimalno 20-ak kuna godišnje za vođenje računa (ovo nisam siguran)

Pogodnosti:

• Kupovina online (Steam, Paypal, MoneyBookers, AlertPay itd.)
  • Podizanje novaca na bankomatu (u banci ne jer za to treba biti punoljetan)
  • Primanje uplata putem uplatnica u banci 

Vremenski rokovi:

• 2 tjedna nakon zahtjeva dobivaš karticu
  • Traje oko 5 godina, ovisno od banke do banke

Tvoje obaveze:

• Pamet u glavu kada kupuješ na internetu
  • Uvijek radije daj PayPal račun nego podatke kartice ako trgovina podržava oboje

To bi bilo to, ako sam što propustio, ne zamjerite :)

Poruka roditeljima: Neću generalizirati ali znam otprilike kakvo je stanje, u strahu ste od kupovina internetom, svi samo čekaju da te pokradu itd. Moram vam reći da razloga za zabrinutost nema, dokle god vam je sin/kćer imalo pametan/pametna.

Na internetu se može puno toga kupiti jeftinije nego kod nas, ali ako si neoprezan može se proći i puno skuplje. Dajte sinu priliku, sa karticom se ne može ići u minus tako da nema velike opasnosti. Uživajte {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 16:18 (OriginalEXE).
15 godina
OriginalEXE kaže...

E to sam trazio..nisi mogao bolje..daj kad dodem doma na skype trebat cu te nesto{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 15:42 (FiCoO).
15 godina
OriginalEXE kaže...

Dakle.

Hvala puno na ovom postu. Ovo vrijedi iza punoljetne samo bez roditelja pretpostavljan?

Peace means I'm reloading my gun.
14 godina
sirka666 kaže...
OriginalEXE kaže...

Dakle.

Hvala puno na ovom postu. Ovo vrijedi iza punoljetne samo bez roditelja pretpostavljan?

Tako je :)

16 godina
neaktivan

Treba mi sad neki Sarajlija da mi kaže u kojoj banci u Sarajevu to mogu uraditi?

17 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

E da, samo mi još jedna stvar nije jasna: tko je vlasnik tog računa, tj. na čije ime glasi, na moje ili na ime roditelja? :)

Potpis ;)
14 godina
Danijel kaže...
OriginalEXE kaže...

E da, samo mi još jedna stvar nije jasna: tko je vlasnik tog računa, tj. na čije ime glasi, na moje ili na ime roditelja? :)

Na tvoje ime.

15 godina

E da jos jedna stvar, to editaj u onaj post :D

Moze li meni netko preko opce uplatnice ili u banci kao fol ono za server uplacivat meni na racun pare ili to mogu samo ja?

17 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...
Danijel kaže...
OriginalEXE kaže...

Na tvoje ime.

Netočno, ako je maloljetan na kartici će pisati ime roditelja s kojim je išao u banku. Kada navrši 18 automatski dobiva istu karticu (broj računa ostaje isti) samo s njegovim imenom gore i novim pinom !

EDIT: Sad sam pogledao ugovor i u pravu si, račun glasi na maloljetnu osobu ali ovo s karticom stoji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 19:32 (Kordy).
15 godina
neaktivan

stavljeno u prvi post.

prvi post uredjen.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 17:58 (rebelsy).
15 godina
neaktivan

Može mi netko u samo dvije rečenice objasnit što je ovo nedavno bilo u novinama s pay pal-om u HR.Funkcionira li to sve sada (kupovina/prodaja) ili .....

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 14:32 (razorst3).
17 godina
za to imaš temu paypal pitanja i odgovori. Da, iz hrvatske možeš plaćati posredstvom paypala, a i drugi tebi mogu plaćati. Onda te pare možeš povuć na račun u banci (da bi ovo radilo kartica mora biti visa ili njezine podvrste)
Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
15 godina
neaktivan

Htio bi pitati nesto u vezi uplate na ziro racun pa da ne otvaram temu zbog jednog pitanja budem ovde pito!{#}

Htio bi uplatiti frendu na ziroracun neke pare preko PBZ-a pa me zanima mogu li uplatit sa uplatnicom makar sam maloljetan (17god)???

15 godina
made kaže...

Htio bi pitati nesto u vezi uplate na ziro racun pa da ne otvaram temu zbog jednog pitanja budem ovde pito!{#}

Htio bi uplatiti frendu na ziroracun neke pare preko PBZ-a pa me zanima mogu li uplatit sa uplatnicom makar sam maloljetan (17god)???

naravno da mozes...godine nisu bitne, bitno je da tocno uplatis i to bi bilo to.

15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
made kaže...

naravno da mozes...godine nisu bitne, bitno je da tocno uplatis i to bi bilo to.

e puno ti hvala na pomoci!{#}

Sam jos nesto kad slikam uplatnicu kao dokaz da sam uplatio , to onda slikam kad ispunim ili gore treba biti i pecat od banke,poste??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice