Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 198.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

đžabe meni ako znam ili neznam kad cemo na***** ako udemo, jedina pozitivna strana su krediti za nas spas.. I nema potrebe za vrijeđanjem, samo sam rekao sto mislim.

Trebalo je imati muda pa 1968 Sovjetskom ambasadoru puhnuti u lice dim kubanske cigare i reći mu da se j....! Cool je bilo napraviti blok nesvrstanih i balansirati između istoka i zapada u vrijeme hladnog rata. Cool je bilo Iranu prodabati tenkove a Iraku protivtenkovske rakete koje su išle vlakom i to jednom kompozicijom koja se u Turskoj razdvajala! Cool je bilo imati državu koja je bila naučna fantastika za čehe, Slovake, Poljake, Rumune, Mađare... Bili smo cijenjeni u svijetu i naše mišljenje na međunarodnom nivou se cijenilo i uvažavalo! Šta to imamo danas? Imamo to da nam službenik banke (ne želim da imenujem ni jednu) koji je kupio diplomu šalje ovrhu zbog kašnjenja uplate rate kredita! Kad bi takva i slične osobe došle do izražaja u uređenoj zemlji? NIKADA!

Bila je drek na šibici. Da je to s*anje od države išta valjalo nebi se raspala u par dana. Isto kao i prethodna kraljevina.

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
16 godina
neaktivan
Ulazak u EU - za ili protiv?

Preporučam svima da pogledaju ovaj dokumentarac. Svakodnevno nas bombardiraju raznim vjestima i informacijama o Europskoj Uniji, ali uvjek samo o pozitivnim stvarima. Ovaj filmić je odličan za sticanje samokritičnog razmišljanja, ovo nam nikad neće prikazati na TV-u: http://bit.ly/Istina-o-EU

Smiješni video klipovi
14 godina

iskreno prvo sam kliknuo na "Je l’ mu pomaže da pređe ulicu"(http://motivisi.me/posteri/jel-mu-pomaze) slika koja bila pored filma.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 11:22 (tadic).
16 godina
Luli kaže...

Evo pošto je Pusićka već pokrenula referedumsku kampanju za ulazak u EU http://www.24sata.hr/politika/v-pusic-hrvatska-22-sijecnja-stvarno-donosi-vaznu-odluku-248416 da vidimo za što su Bugovci?

protiv - glupi linić će ostavit pdv iznad 22%, a zbog EU ukinut nultu stopu...da ne pričamo o rastu stope siromaštva i oduzimanju kulturne i prirodne baštine...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
protjeran
orlocar7 kaže...

protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit. 

ma daj, nemoj molim te ;)

i ja sam "Hrvatina", nitko mi u porodici nije "nekakve druge vjere, ni nacije", al` su nam lagali godinama nasi nacional-sovinisti, koji su nas, kad su dosli na Vlast opljackali kao 100 Srbija i Beograda do tada.

pricalo se ; "samo bi od mora Hrvatska mogla zivjeti da nema Beograda" i slicna sranja (da prostite).

je li itko od vas kad obisao Srbiju prije rata osim Novog sada i Beograda ? sve jad, tuga, sirotinja i cemer.

evo, sad nema Beograda, sva lova od mora ide k nama i ?????

u cemu je sad problem ?????

--a ovu tvoju boldanu misao cu si staviti u Sig {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

protiv - glupi linić će ostavit pdv iznad 22%, a zbog EU ukinut nultu stopu...da ne pričamo o rastu stope siromaštva i oduzimanju kulturne i prirodne baštine...

{#} daj objasni molim te. Oce teleportirat prirodnu i kulturnu bastinu negdje? Na mars mozda?

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

...da ne pričamo o rastu stope siromaštva i oduzimanju kulturne i prirodne baštine...

Da ,sve će sad utrpat u kamione i richtung zapad!! {#}{#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
orlocar7 kaže...

ma daj, nemoj molim te ;)

i ja sam "Hrvatina", nitko mi u porodici nije "nekakve druge vjere, ni nacije", al` su nam lagali godinama nasi nacional-sovinisti, koji su nas, kad su dosli na Vlast opljackali kao 100 Srbija i Beograda do tada.

pricalo se ; "samo bi od mora Hrvatska mogla zivjeti da nema Beograda" i slicna sranja (da prostite).

je li itko od vas kad obisao Srbiju prije rata osim Novog sada i Beograda ? sve jad, tuga, sirotinja i cemer.

evo, sad nema Beograda, sva lova od mora ide k nama i ?????

u cemu je sad problem ?????

--a ovu tvoju boldanu misao cu si staviti u Sig {#}

Tako je, uvijek nam je netko drugi kriv što nemamo, nekad je to bio Beograd, sad će biti Bruxelles, stalno je netko drugi kriv a zapravo smo si sami krivi...

Ako smo sami nesposobni zaštititi vode, more, šume naravno da će ih drugi preuzeti. Hajde sad umjesto da pišete da nismo svjesni koliko imamo vode otvorite neku punionicu vode u flaše.

Ustajte prezreni na svijetu !
16 godina
neaktivan
Random. kaže...

Što najbogatije zemlje u EU-i imaju od našeg ulaska?

Hvala

Kad moram sam sebe citirati - može li mi itko odgovoriti?

Hvala

17 godina
Random. kaže...

Hvala

Izlazak na more, vodu, nekretnine, jeftinu radnu snagu...

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Random. kaže...

Hvala

Jeftinu radnu snagu nece naci jer su Poljaci jos uvijek debelo jeftiniji od nas i debelo jeftiniji su isto rumunji i bugari a njih ima ko kineza...

Vodu ce dobit ali koliko ce mo im dat to je upitno...

Nekretnine nece dobit, vec je ih mroat kupit ili iznajmit, da su nas ljudi pametni nebi prodavali vec bi iznajmljivali....

Izlazak na more im nista nece  znaci jer je tehnicki gledao Grcka i Italija imaju bolje infrastrukture za primanje brodova a imanju i bolje infrastukture prometa za dovoza robe do zapadnih i sjevernih zemalja EUa. Tako da se za EU nemjenja nista.

E sada ako si mislio to turistcki onda da... dobit ce izlaz ja jos jedno ljepo more...

13 godina
protjeran
Random. kaže...

Hvala

nista sto vec nemaju.

EU nije samo monetarna unija, ne vrti se sve oko novca.  (da ne idemo dalje u objasnjavanje)

nas ni jedna financijski bogata drzava nije molila niti je zahtijevala od nas da u Uniju udjemo, da pace, neke od najjacih su se i dugo borile protiv naseg ulaska.

moze sad kontrapitanje ?

zasto su se se bogate Velika Britanija, Francuska, Belgija, Nizozemska dugo odupirale ulasku Hrvatske u EU !?

da ih ne porobimo ?

mi smo inace poznati Hajduci, Uskoci, poznati staroslavenski divljacki narod koji bi im uzeo vodu, sume, pokrao bi im banke, silovao zene !?

objasni mi ?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
16 godina
neaktivan

Još jedna anketa pa ako vam nije teško kliknite. {#}

19 ZA ulazak u EU
34 PROTIV ulaska u EU
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Random. kaže...

Hvala

????? U kojem svemiru vi živite dečki?? Na more može tko hoće ,kad hoće ,s čim hoće i gdje hoće!

Voda? Do vode također ,druga je priča kaj su naši zakoni takvi da ti za otvaranje firme za bilo šta trebaju godine ,veze kod lokalnih šerifa i pare za potplaćivanje svakog tko zatraži!

Voda za vodovod u drugim državama? Toga nema ni u jednoj državi članici EU ,niti se u ugovoru o pristupanju takvo što spominje.

Nekretnine?? Već dvadeset godina stranci iz cijelog svijeta slobodno kupuju nekretnine u Hrvatskoj.

Jeftina radna snaga? {#} Kolika ti je BRUTO plaća? (jel to je jedino relevantno) Kad se pogledaju sva davanja ,nismo nimalo jeftini ,bez obzira na to što na kraju dobiješ neto crkavicu na račun!

Vi ovdje pišete takve stvari ko da mi sad živimo pod staklenim zvonom i 01. 07. 2013. će odjedamput svi iz EU navaliti ovdje ,sve pokupovati i pokrasti

,a posrati ono kaj se ne može maknuti i ostaviti spaljenu zemlju Hrvatsku!!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 16:59 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...
phoenix2003 kaže...
orlocar7 kaže...

Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!!  Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!

đžabe meni ako znam ili neznam kad cemo na***** ako udemo, jedina pozitivna strana su krediti za nas spas.. I nema potrebe za vrijeđanjem, samo sam rekao sto mislim.

Trebalo je imati muda pa 1968 Sovjetskom ambasadoru puhnuti u lice dim kubanske cigare i reći mu da se j....! Cool je bilo napraviti blok nesvrstanih i balansirati između istoka i zapada u vrijeme hladnog rata. Cool je bilo Iranu prodabati tenkove a Iraku protivtenkovske rakete koje su išle vlakom i to jednom kompozicijom koja se u Turskoj razdvajala! Cool je bilo imati državu koja je bila naučna fantastika za čehe, Slovake, Poljake, Rumune, Mađare... Bili smo cijenjeni u svijetu i naše mišljenje na međunarodnom nivou se cijenilo i uvažavalo! Šta to imamo danas? Imamo to da nam službenik banke (ne želim da imenujem ni jednu) koji je kupio diplomu šalje ovrhu zbog kašnjenja uplate rate kredita! Kad bi takva i slične osobe došle do izražaja u uređenoj zemlji? NIKADA!

Bila je drek na šibici. Da je to s*anje od države išta valjalo nebi se raspala u par dana. Isto kao i prethodna kraljevina.

Hoću argumente, ovo što si napisao kolega je najblaže rečeno bezvrijedno!

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Luli kaže...

Evo pošto je Pusićka već pokrenula referedumsku kampanju za ulazak u EU http://www.24sata.hr/politika/v-pusic-hrvatska-22-sijecnja-stvarno-donosi-vaznu-odluku-248416 da vidimo za što su Bugovci?

Pa i prije izbora su rekli da PDV ide gore! I opet su ubjedljivo pobijedili! Čak štoviše...toooliiikoooo su bili gluuuuuuupi da su, zamislite, pobijedili!

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Random. kaže...

Hvala

Koje more? Lociraj na mapi Španiju, Italiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Holandiju, Njemačku, Belgiju, Švedsku, Portugal, Grčku. Koje nekretnine? Rusi su sve pokupovali! Koju jeftinu radnu snagu? Već nekoliko generacija Hrvata radi u Njemačkoj, Italiji i drugim EU državama i imaju ravnopravne plate kao i domaći državljani!

15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

,a posrati ono kaj se ne može maknuti i ostaviti spaljenu zemlju Hrvatsku!!! 

Cekaj cekaj. Pa jel ostalo ista nakon KRADEZEA?

Brutal Truth \m/
16 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Cekaj cekaj. Pa jel ostalo ista nakon KRADEZEA?

E ,napokon jedno dobro pitanje!{#}

13 godina
odjavljen

Koja naša lova ide u EU? {#}

17 godina
odjavljen
Diplomat kaže...

Pa ako je netko clan EU, vjerovatno moras dat neku lovu zajednici, nece EU financirat samo Njemacka i Francuska, kad se Grckoj davo paket pomoci, sve clanice su morale dati odredjeni iznos.

13 godina
odjavljen
Edge kaže...
Diplomat kaže...

Pa ako je netko clan EU, vjerovatno moras dat neku lovu zajednici, nece EU financirat samo Njemacka i Francuska, kad se Grckoj davo paket pomoci, sve clanice su morale dati odredjeni iznos.

Mi još nismo unutra a dajemo lovu već odavno? Zanima me kolko i koji dio kolača?

15 godina

Oštro protiv EU!!!!!

Evo stranice da se malo obrazujete!!! Neki će reći da je stranica laž, ali NIJE! Stoga eto vam pa se obrazujte!

http://eu-je-prijevara.net84.net/video.php

16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Diplomat kaže...

Mi još nismo unutra a dajemo lovu već odavno? Zanima me kolko i koji dio kolača?

600 milijuna eura godišnje bit će članarina Hrvatske KADA uđe u Uniju. Ne znam otkud vadiš izjave da se već nešto daje??? Link??

13 godina
odjavljen

Normalno došli Rumunji koji rade za cenera. xD

17 godina
Mew kaže...
tnakir kaže...
Random. kaže...

Hvala

Jeftinu radnu snagu nece naci jer su Poljaci jos uvijek debelo jeftiniji od nas i debelo jeftiniji su isto rumunji i bugari a njih ima ko kineza...

Vodu ce dobit ali koliko ce mo im dat to je upitno...

Nekretnine nece dobit, vec je ih mroat kupit ili iznajmit, da su nas ljudi pametni nebi prodavali vec bi iznajmljivali....

Izlazak na more im nista nece  znaci jer je tehnicki gledao Grcka i Italija imaju bolje infrastrukture za primanje brodova a imanju i bolje infrastukture prometa za dovoza robe do zapadnih i sjevernih zemalja EUa. Tako da se za EU nemjenja nista.

E sada ako si mislio to turistcki onda da... dobit ce izlaz ja jos jedno ljepo more...

Da, Hrvatska ce sa svojih 1% stvarno moci utjecati na vazna pitanja u EU.

kizo2703 kaže...
...

Uvodjenjem poreza na imovinu bi se vec polako pocimalo siliti narod da prodaju nekretnine, jer nece imati odakle placati porez. Kao sto rekoh, HR ce samo skinut gace i naguzit se.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
13 godina
protjeran
1.Lovac kaže...

Oštro protiv EU!!!!!

Evo stranice da se malo obrazujete!!! Neki će reći da je stranica laž, ali NIJE! Stoga eto vam pa se obrazujte!

http://eu-je-prijevara.net84.net/video.php

jedva cekam da udjemo u EU pa da se nadisem "cistog hrvatskog zraka"

imas koju konzervu mozda kod sebe ? {#}

13 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

600 milijuna eura godišnje bit će članarina Hrvatske KADA uđe u Uniju. Ne znam otkud vadiš izjave da se već nešto daje??? Link??

U ponedjeljak ću zvati info telefon, mislim da dio svake naplačene carine ide u EU tako nešto. {#}

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Uvodjenjem poreza na imovinu bi se vec polako pocimalo siliti narod da prodaju nekretnine, jer nece imati odakle placati porez. Kao sto rekoh, HR ce samo skinut gace i naguzit se.

Po tvome ,naguzimo se svaki put kad nešto prodamo strancima - turistima ,bilo to piće u kafiću ,komad mesa ili riba u restoranu ,roba u dućanima ili kuća ili zemljište! A sve to se radi već desetljećima!!

OMG OMG

Diplomat kaže...

U ponedjeljak ću zvati info telefon, mislim da dio svake naplačene carine ide u EU tako nešto. {#}

Evo - skini ,prouči ,imaš pitanje i odgovor na to 97-98!

''Riječ je o: doprinosu država
članica koji iznosi 1,23% njihovog BDP-a (bruto
domaćeg proizvoda), 1,4% njihovog PDV-a (poreza na dodanu vrijednost)
i sredstvima prikupljenim od carina na uvoz roba iz zemalja koje
nisu članice EU-a, te od davanja na šećer.''

Izračunaj. Naravno da će se uplaćivati dio carina ,hrvatska granica postaje i EU granica.

13 godina
odjavljen
Super ulazimo u zajednicu kojoj moramo davati lovu koju nemamo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice