protiv- vec smo jednom bili u tzv. Titovoj Jugoslaviji, i sto je tada bilo? sve pare su isle u beograd, a kada udemo u EU sve ce ici u Bruxelles.. Također, zar se nismo svi zajedno borili da izađemo iz juge, da postanemo slobodni? Ulaskom bi izgubili suvernitet! Nemojte odma skakati pred rudo. Smeta mi i sto imamo toliko vode i prirodnih resursa da toga nismo svjesni, a ulaskom u EU to bi se privatiziralo.. Zapamtite, mala smo zemlja, nema nas puno i trebamo se pazit.
Šta ti znaš o Titovoj Jugoslaviji?! Nisi se ni rodio kada je Jugoslavija postojala! Šta ti znaš šta je suverenitet?! Jesi li ikada pročitao Ugovor iz Maastrichta?! Znaš li šta je federacija a šta konfederacija?! Šta to danas imaju zemlje nastale raspadom Jugoslavije? Prije smo bili gazde u svojoj kući i vlasnici svojih preduzeća a danas smo robovi multinacionalnih kompanija. Koliko danas plaćaš za zdravstvo i obrazovanje? Za vrijeme Jugoslavije zdravstvo i obrazovanje je bilo besplatno a danas nam umiru naši prijatelji koji na crno idu u Indiju da presade bubreg a stuenti protestvuju i hoće besplatne studije (opet)!!! Bolje ti je idi sklapaj konfiguracije i ne petljaj se u politiku i pravo jer si neiskusan i nedovoljno obrazovan!!!
đžabe meni ako znam ili neznam kad cemo na***** ako udemo, jedina pozitivna strana su krediti za nas spas.. I nema potrebe za vrijeđanjem, samo sam rekao sto mislim.
Trebalo je imati muda pa 1968 Sovjetskom ambasadoru puhnuti u lice dim kubanske cigare i reći mu da se j....! Cool je bilo napraviti blok nesvrstanih i balansirati između istoka i zapada u vrijeme hladnog rata. Cool je bilo Iranu prodabati tenkove a Iraku protivtenkovske rakete koje su išle vlakom i to jednom kompozicijom koja se u Turskoj razdvajala! Cool je bilo imati državu koja je bila naučna fantastika za čehe, Slovake, Poljake, Rumune, Mađare... Bili smo cijenjeni u svijetu i naše mišljenje na međunarodnom nivou se cijenilo i uvažavalo! Šta to imamo danas? Imamo to da nam službenik banke (ne želim da imenujem ni jednu) koji je kupio diplomu šalje ovrhu zbog kašnjenja uplate rate kredita! Kad bi takva i slične osobe došle do izražaja u uređenoj zemlji? NIKADA!
Bila je drek na šibici. Da je to s*anje od države išta valjalo nebi se raspala u par dana. Isto kao i prethodna kraljevina.