Baš sam danas čitao članak koji mi je jako poznat, zakleo bih se da sam ga prije godinu-dvije čitao, ili bar nešto slično.
Tako da nisam 100% siguran da je ovo zbilja nov uspjeh, ali svakako je zanimljiv.
http://danas.net.hr/znanost/page/2011/04/18/0413006.html
Kakva su vaša razmišljanja o tematici? Imate li neki zanimljiv link za pročitati?

Daleko smo od teleportacije materije, ipak teleportacija fotona je jedan veliki korak. Da je danas moguća i da se poželiš teleportirat npr. u Pariz vjerojatno bi platio cifru današnje cijene jedne avionske karte. Zamisli sam koliko bit značila hitnim službama kad teleportiraju unesrećenog u bolnicu. Primjena dosta ali za sad ostaje kao i prije SF.
). Takodjer, ako bismo imali tu svu tehnologiju, mogli bismo na primjer otkloniti virus iz nekog covjeka 'jednostavno' pretvarajuci taj virus u covjeku u digitalni oblik, a zatim bismo kliknuli delete.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
. Na ostalima izumima rade marljivo s kolko uspjeha teško je rec, no s obzirom kaj nude oni ne odustaju dok ne dođu do uspjeha kaj drugo. Tesla je ipak bio najveci genijalac modernog doba, ostali mu nisu nit do koljena bez greške.