Eh onda imaš sreće. Kod mene je bilo hladno do 01.07(jutarnje temp ispod 15°C) pa su mi paprike mjesec dana samo stajale. Tek u 7-mom su počele raditi plodove.
Cayenne moš komotno smrznut pa u umak s njima skupa sa ostalim paprikama.
Eh onda imaš sreće. Kod mene je bilo hladno do 01.07(jutarnje temp ispod 15°C) pa su mi paprike mjesec dana samo stajale. Tek u 7-mom su počele raditi plodove.
Cayenne moš komotno smrznut pa u umak s njima skupa sa ostalim paprikama.
Ja sam novajlija u ovome pa nemam recepata ...
Kakve umake pravite ? Recepti ?
Imam 7-8 plodova jolokie...e od nje stvarno ne znam sta cu :D ahhaha otrov
Ma ja nemam neki recept, ja to odokativno. Ili malo luka, rajčica (ko sataraš) pa unutra papričice ili napravim "pekmez" od papričica. Kuham i kuham dok nije gusto.
Jolokie suši i melji, ništa drugo. Sve ostalo je smrt za želudac.
pa i Habanero susim jer se ne moze jesti ... pa morao sam rukvice koristiti kada sam cistio ahahha .
Eno objesio sam na balkon, najbolje prirodno nek se osuse... i Jolokie cu onda ...
A et citao sam te neke recepte sa cesnjakom, paradajzom, vodom i cim jos ... probacu sa habanerom i Tabasco ....
Običan saft sa piletinom i jedna papricica unutra (ja sam je prerezao na pola), inace je odlicno napacat meso za rostilj s time, jednom sam samo normalno nasoliobi na tanko narezao papricicu i razmazao po mesu i ostavio preko noci u frizideru, a drugi puta papricicu, sok od limuna, sol, ružmarin i sve u blender pa napacao meso s time, iako taj drugi recept začudo nije toliko ljut bio.
Btw. Kak ih susite? Ja svoje stavio na konac i ostavio ih cijele nek se suse.
Ja sam postavio sliku stranicu prije...i ja na konac ali sam ocistio sjemenke ...razrezao pa na konac...bolje ce se osusiti ...
Meni je kum bastardo donio iz švicarske Painmaker... Ajme! Prvo kušanje je bilo vrlo bolno! Nisam štucao ali bilo je suza!
Zadnjih dana ga stavljam u ketchup kako bih ga zaljutio. Zanimljivo je da stvarno treba malena količina da dobrano zaljuti bilo što. Ima miris kao najobičniji ketchup i nema nikakav nametljiv okus koji bi dodao nešto svoje. Definitivno preporuka
evo i moj ovogodišnji urod.
još tjedan-dva za velike. ove male su kupljene u pečuhu u mađarskoj - probao sam jednu ovako nezrelu jer me zanimalo - bože oslobodi, cugnil sam pola kartona mljeka da dođem sebi. bit će dobre za čušpajz, gulaš itd.
i na vijencu su prošlogodišnje, još ću ih držat 2-3 tjedna dok ima sunca pa samljet za kobasice.
Ne znam koliko su te male ljubičaste rijetke i egzotične ali sjećam se prije par godina sam kod kolege bio na večeri (mislim da mu je mala imala krizmu ili tkao nešto) jeo sam prasetinu i netko mi je donio par tih jer sam pitao da li imaju nešto ljuto. Ja kreten uzmem i odgrizem pola...
Mislim da sam se otrijeznio u roku 20 sekundi
citam, pratim, gledam, cure sline...pa da vas pitam...
kao totalnom amateru oko uzgoja bilo cega...kaj bi mi savjetovali da posadim na balkonu u tegli?
ono za gulas, salatu da se nadje, nista sad megalomanski...za gust bi rekao narod :)
ima li to uopce smisla ili da kupujem gotovi proizvod?
hvala ljuti :)
citam, pratim, gledam, cure sline...pa da vas pitam...
kao totalnom amateru oko uzgoja bilo cega...kaj bi mi savjetovali da posadim na balkonu u tegli?
ono za gulas, salatu da se nadje, nista sad megalomanski...za gust bi rekao narod :)
ima li to uopce smisla ili da kupujem gotovi proizvod?
hvala ljuti :)
to je taj "peter" kojeg mi je lik prodao, mali ali poprilicno rodan grmic (vec sam ga puno obrao)i dosta je ljut, bez problema bi isao na balkon.
Ne znam koliko su te male ljubičaste rijetke i egzotične ali sjećam se prije par godina sam kod kolege bio na večeri (mislim da mu je mala imala krizmu ili tkao nešto) jeo sam prasetinu i netko mi je donio par tih jer sam pitao da li imaju nešto ljuto. Ja kreten uzmem i odgrizem pola...
Mislim da sam se otrijeznio u roku 20 sekundi
I cayenne i explosive su od 30 000 do 50 000shu. A nisu nešto posebno egzotične, ima ih svugdje, jedino što su kod nas još uvijek udomaćeni vrtni feferoni pa ovih ljućih nema baš puno.
citam, pratim, gledam, cure sline...pa da vas pitam...
kao totalnom amateru oko uzgoja bilo cega...kaj bi mi savjetovali da posadim na balkonu u tegli?
ono za gulas, salatu da se nadje, nista sad megalomanski...za gust bi rekao narod :)
ima li to uopce smisla ili da kupujem gotovi proizvod?
hvala ljuti :)
bilo koju papričicu do 50 000shu. Ostalo je ljuće i ima manje parpičica na sebi, ako hoćeš baš nešto za balkon onda možeš sa Serrano vrstama, Cayenne, Guntur, Tabasco, Aji ili neku tzv ornamentalnu papriku kojih sad ima i ljutih.
to je taj "peter" kojeg mi je lik prodao, mali ali poprilicno rodan grmic (vec sam ga puno obrao)i dosta je ljut, bez problema bi isao na balkon.
Eh bogme te lik za*ebo, daleko to od Peter peppera. Fali kojih 30cm biljke
Ja sam prvi put ove godine sadio ... Imam Orange Habanero i orange Bhut jolokiu ... Cayenne, Tabasco , Jalapeno, Bishops Crown, Bolivian rainbow.
Trenutno od ovih sam probao Orange habanero, Tabasco, Jalapeno i Bolivian rainbow.
Najljuca je Orange Habanero i ona mi se najvise svidjela jer ima spefican miris. Ove ostale imaju uglavnom standardni miris paprike i ljutinu ...
Dajte mi recite što radite sa jolokiom? Pa ja jedva ove jedem ovako "na živo" a kamoli pa jolokiu.
Gospodo ja čekam da objavite plodove svog ovogodišnjeg uzgoja. Blagodarim
Gospodo ja čekam da objavite plodove svog ovogodišnjeg uzgoja. Blagodarim
Ostaci pasiranja. U ulju.
Ticket to hell
EDIT:
Aha i ukiseljene papričice i rezultat pasiranja: pekmez od ljutih papričica:
Oooooo cyber pa to je prva liga jebote!
Oooooo cyber pa to je prva liga jebote!
Made by mama i buraz. Ja samo pokupim
Neki dan sam u Čvarku uzeo papričice označene ljutinom 6/5, mislim da su bile Trinidad Scorpion.
Meni je najsmješnije sljedeće. Odrastao sam na najljućem fiš paprikašu tako da meni ove papričice
(uglavnom) nisu problem, iako dobijem lagane grčeve ako stavim prevelik komadić u usta, ALI...
Pazi ovako. Našopam se fine klope uz koju sam laganini pogrickao recimo kvadratni centimetar Trinidada.
Naravno pazim da ništa ne diram prstima da ne širim po stanu kontaminaciju.
Nakon pola sata kihnem i vrate mi se sitne kapljice u oči. Gotov! Ne vidim ništa, ne mogu oči otvoriti i bauljam
do wc-a gdje ispirem oči idućih deset minuta i patim.
Sweet!
Gospodo ja čekam da objavite plodove svog ovogodišnjeg uzgoja. Blagodarim
Evo, malo kasnim, al kaj kad sam vise u Zagrebu nego doma.
Znaci, ovaj put je bilo samo za probu, sljedecu sezonu idemo na malo vece kolicine. Ovo sam danas do kraja pobrao. Lijevo gore je Trottolino amoroso, ispod njih lijevo dolje je crveni Habanero, ove "zute" (zbog svjetla), ustvari naranckaste su Scotch bonnet.
Ideje sto sve napraviti (osim posusiti)? S tim da ova skroz desno hrpa nije do kraja dozrela, ne znam sto bih s njima, kiseliti?
Gospodo ja čekam da objavite plodove svog ovogodišnjeg uzgoja. Blagodarim
Evo, malo kasnim, al kaj kad sam vise u Zagrebu nego doma.
Znaci, ovaj put je bilo samo za probu, sljedecu sezonu idemo na malo vece kolicine. Ovo sam danas do kraja pobrao. Lijevo gore je Trottolino amoroso, ispod njih lijevo dolje je crveni Habanero, ove "zute" (zbog svjetla), ustvari naranckaste su Scotch bonnet.
Ideje sto sve napraviti (osim posusiti)? S tim da ova skroz desno hrpa nije do kraja dozrela, ne znam sto bih s njima, kiseliti?
Jel ovo legalno uopće?
Jel ovo legalno uopće?
On je fizičar - za njega vrijede samo zakoni fizike
Gospodo ja čekam da objavite plodove svog ovogodišnjeg uzgoja. Blagodarim
Evo, malo kasnim, al kaj kad sam vise u Zagrebu nego doma.
Znaci, ovaj put je bilo samo za probu, sljedecu sezonu idemo na malo vece kolicine. Ovo sam danas do kraja pobrao. Lijevo gore je Trottolino amoroso, ispod njih lijevo dolje je crveni Habanero, ove "zute" (zbog svjetla), ustvari naranckaste su Scotch bonnet.
Ideje sto sve napraviti (osim posusiti)? S tim da ova skroz desno hrpa nije do kraja dozrela, ne znam sto bih s njima, kiseliti?
Jel ovo legalno uopće?
Haha čekaj, likovi na filmu su strpali u usta svaki po cijelu Carolinu? Iskreno, reakcija je neočekivano blaga iako,
kao što zna svatko tko je probao, feeling se s vremenom razbuktava ko požar i taman kad misliš da ne može
biti gore, zapeče jače:) Tako da sam prilično uvjeren da njima tek pred kraj filmića počne djelovati kako treba,
vidimo da se tek tada ustaju iz stolice. A lik koji liči na barrena iz Into the Badlands još si čeprka s rukama po
očima, a dirao je paprike hahahaha:)
Što napraviti s paprikama? Osim sušenja, preliti ih uljem, dodati možda malo finog tvrdog sira unutra? Tako mogu
dugo stajati.
Ekipa ajde da malo oživim temu pa ako mi neko može preporučiti neki ljuti(stvarno ljuti) umak,začin bilo kaj da mi stvarno natjera znoj i suze.Iz Zga sam pa može i preporuka nekog dućana.Do sada sam kupovao raznorazne umake iz Konzuma,Kauflanda ala tabasco,chili,itd. ali me ništa nije impresioniralo,a na bočicama ne piše ljutina(u Scovillima) pa je teško procijeniti.
Ekipa ajde da malo oživim temu pa ako mi neko može preporučiti neki ljuti(stvarno ljuti) umak,začin bilo kaj da mi stvarno natjera znoj i suze.Iz Zga sam pa može i preporuka nekog dućana.Do sada sam kupovao raznorazne umake iz Konzuma,Kauflanda ala tabasco,chili,itd. ali me ništa nije impresioniralo,a na bočicama ne piše ljutina(u Scovillima) pa je teško procijeniti.
Odaberi si nešto iz VolimLjuto.