Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.996.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Pa što usput nisu i nabavili par kompova sa 3-4 grafike da odmah slože Eyefinity setup?  Ono tipa 7-8 kompova po 35 soma kn da šalter-baba može derati minesweeper na ekranskoj površini većoj od trga bana Jelačića.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina

Milnoviću di su pare! EU parlamentarci traže objašnjenje novčanog odljeva.

EDIT:

Da odemo malo van "Lijepe Naše silovane".

FEMA kampovi počeli raditi!

Na 50u obljetnicu ljudskih prava, kolovoz 2013, otvoren prvi FEMA kamp za beskučnike u Columbiji, South Carolina. Izbor ili Fema kamp ili zatvor.

Beskućnici su prvi, tko je slijedeći?

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 9:53 (veliki bebač).
17 godina

Takve stvari idu doma privatno. Znam x slučajeva gdje se naručuje pila od laptopa... a onda ide doma djeci/studentu/itd. Ili grafičke za 5000kn... da baš nekom trebaju za igranje na poslu, ide to doma sinu....

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
13 godina
neaktivan
Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
13 godina

Ocito je to jedini nacin da se napravi reda... Mada i oni ga deru na isti nacin, dok Klicko baulja po njemackoj njegove pristase doslovno ginu. Bit ce tu jos veceg shranja nego sta je sad... Kod nas svi zive ko bubreg u loju pa do toga niti ne moze doc. Jer ako je 5 ljudi dobro i jednom nije... nema potrebe da se ide u prosvjede, nas mentalitet i mozes ga hebat.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
SimeKZ kaže...

Ocito je to jedini nacin da se napravi reda... Mada i oni ga deru na isti nacin, dok Klicko baulja po njemackoj njegove pristase doslovno ginu. Bit ce tu jos veceg shranja nego sta je sad... Kod nas svi zive ko bubreg u loju pa do toga niti ne moze doc. Jer ako je 5 ljudi dobro i jednom nije... nema potrebe da se ide u prosvjede, nas mentalitet i mozes ga hebat.

Malo si pobrkal brojke kod nas,Izlanuo se jer upravo je obrnuto u Hrvatskoj dakle petorici nije baš dobro a samo jednom je super.O prosvjedima u Hrvatskoj ko zna budemo videl, no u našem slučaju jedno je sigurno da neče niko pucat jedni na druge ako ikad i dođe do nekih masovnih prosvjeda.

U svakoj državi svašta je moguče,Nevinašce ovisno o situaciji i specifičnim prilikama može doč do velikih problema ili totalnog kaosa kaj drugo.Ako se vratiš malo više od 20 godina unazad, mnogi su mislili da je nešto ovakvo teško zamislivo u Americi no eto dogodilo se kaj drugo.Znači godina je 1992 mjesto radnje Los Angeles, rezultat tog kaosa i nasilja je 1 milijarda dolara štete okvino pedeset ubijenih na razne načine i uz to je uništeno ili zapaljeno 1000 objekata.{#}

http://www.laweekly.com/microsites/la-riots/

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan

Čuo sam se jučer sa frendom koji tamo živi, kaže da od onog trenutka kad su "prosvjednici" upali u vojarnu i naoružali se - jednostavno nema natrag, prosvjed će vrlo vjerojatno biti ugušen u krvi prvenstveno radi grupica novoformirane paravojske, koju redom čine ekstremisti kojima je pucati na policajca  - ništa. U skladu s tim - i metak u čelo od policijskog snajperiste će se pokazati kao jedini odgovor.

Osobno, mislim da ni sankcije od strane EU nisu rješenje, nije li kvragu taj Janukovič demokratski izabran - upravo od tog istog naroda? Možda je 1+1 u međuvremenu postalo 3 ili 5, ali situacija tamo je u najmanju ruku konfuzna. Rusija i EU će pokazivati i dalje mišiće i sukobljavati interese dok istovremeno jača upravo ekstremizam i eskalira nasilje koje odnosi i mnoge nedužne, civilne žrtve.

Koliko sam čitao i samog Klička zadnjih dana, vjeruje da je čak jedini cilj novostvorenih ekstremističkih bandi zapravo - nasilje. Nikakva promjena na vlasti već jedino kaos i nered, kronologija krvoprolića mu zapravo potvrđuje tezu. Pitaš se što ti ljudi koji su upali u vojarnu po oružje i pucaju po policiji i sigurnosnim službama - rade?

Možda sam totalno promašio fudbal, ne znam..

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Osobno, mislim da ni sankcije od strane EU nisu rješenje

najbolje da ih još i sankcioniraju kada su već zakuhali stvar {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina

ma ocajno, jednostavno ugasim vijesti jer mi se zeludac okrene kad vidim sta ti jadni ljudi rade jedni drugima. kod nas bi vjerojatno situacija bila jos i gora jer bi u startu svi bili naoruzani. rat nije bio toliko davno, ko zna koliko je jos granata i kalaša zakopano po dvoristima u slucaju "nek se nade". ali kako i rambox kaze sumnjam da bi kod nas ljudi pucali jedni po drugima. premala smo drzava a kako SARS kaze "do guše u govnima al se ipak pliva"

13 godina
neaktivan
thedream kaže...

Čuo sam se jučer sa frendom koji tamo živi, 

Uvijek je tako. U svakim prosvjedima, bilo mirnim bilo nasilnim, ima grupa ljudi kojima je želja ili "posao" raditi nemir i štetu. Kažem posao jer sam prije par tjedana čitao članak u kojemu prosvjednici govore o grupama ljudi, naoružanih hladnim oružjem, koji su plaćeni od vlade kako bi uništavali i premlaćivali mirne demonstrante. Tako bi se nasilje sigurnosnih organa moglo pravdati. Jer, evo, prosvjednici uništavaju gradove. Sve me strah da će ovo prerasti u pravi oružani sukob. Na 24sata su bili objavili da se neka pokrajina ili oblast proglasila zonom slobodnom od Janukovičeve vlasti. Sad mi je palo na pamet, koliko zapravo vlast ima njiihov predsjednik? U siječnju je ukrajinski premijer dao ostavku, ali se uvijek govori o Janukoviču.

Ali, opet kad pogledaš, niti jedna promjena nije došla mirno. Moraš pokazati zube onima iznad sebe kako bi te oni tek onda počeli primjećivati i možda pomisliti da više trebaju brinuti o tebi nego o sebi.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
protjeran

Ne odobravam ubojstva i nasilje, ali nek se ljudi izbore za svoja prava kak znaju. Vidi se da nisu picke ko mi hrvati. Kad treba glasati protiv pedera ili napraviti fejsbuk grupu, tu smo najjači, a na prosvjedima nema nikoga. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
A što misliš kakve su bile slike iz Hrvatske i BiH, ranih 90-ih? Sukob ovakve vrste uvijek završi loše za svaku stranu. Pobjednika nema. Ima samo onih koji su izgubili manje.
Stručnjak za odmaganje...
13 godina
mario.L_hr kaže...
A što misliš kakve su bile slike iz Hrvatske i BiH, ranih 90-ih? Sukob ovakve vrste uvijek završi loše za svaku stranu. Pobjednika nema. Ima samo onih koji su izgubili manje.

Ovo vise nisu rane 90.te... I da nastane veliko shranje ovdje a malo mu fali NATO ti je tu bez problema... tako da tu sheme nema sta se tice rata. Ali da ce puknut, puknut ce i to hebacki jer ovo sta se radi ovdje je strasno. 
Evo sad citam da je 15milijardi dolara isparilo a bog te pitaj kuda... Samo dok se ovih 5% kojima je dobro pobuni, pa da vidis show program. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...

ma ocajno, jednostavno ugasim vijesti jer mi se zeludac okrene kad vidim sta ti jadni ljudi rade jedni drugima. kod nas bi vjerojatno situacija bila jos i gora jer bi u startu svi bili naoruzani. rat nije bio toliko davno, ko zna koliko je jos granata i kalaša zakopano po dvoristima u slucaju "nek se nade". ali kako i rambox kaze sumnjam da bi kod nas ljudi pucali jedni po drugima. premala smo drzava a kako SARS kaze "do guše u govnima al se ipak pliva"

U potpunosti se slažem sa tobom i ne dao bog situacije kao u Ukrajni, dosta je ovaj narod proljevao krv za svoju slobodu.

Kupili svi aute i stanove na kredite ne razmišljajući što će biti sutra i donekle smo se sami doveli u tu situaciju. Tko nas je tjerao na kredite, a radili smo i primali plaću koju i sada netko dobiva ( znam mnogi nisu krivi što su ostali bez posla ), ali ima i onih koji još uvijek rade.

Ja ne želim nemire i krvoprolića, mirne prosvjede da ali huligane na ulici ne. Oni jedva čekaju da izazovu nered i povedu mirnu masu i tko će to platiti opet , pa mi ljudi u Hrvatskoj.

Vlast se smijenjuje na izborima, a ne na ulici. Zaslužujemo takvu vlast kakvu smo si izabrali. Možda će netko reći pa ja nisam glasao za njih- "Ma nemoj , a tko je onda moja pokojna baba", pa tko je onda kada su pobijedili na izborima.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 20:54 (Fero).
17 godina
neaktivan

Kada su za vrijeme dinastije Han tijekom drugog i trećeg stoljeća njeni poglavari odlučili druge upravitelje obavješćivati putem pisanih obavijesti što je prethodilo prvim prvatnim obavijestima za mase koje su izdane oko krajem 16 stoljeća, sigurno su na umu imali, da kad tehnologija uznapreduje, izdaju jedan visoko tiražni medij koji bi svojem višemilijunskom čitateljstvu donio pravovremena izvešća o količini prolivene krvi, sasječenih udova, izvučenih žila, oglodanih kostiju, glavi nabijenih na šiljke, očiju prstima izvađenih iz duplji, isčupanih jezika, kastriranih penisa, skalpiranih glavi, prosutih utrobi, silovanih anusa, odstanjenih ušiju i koži koja je visjela sa lica bebi.

Hvala Jutarnjem na slici zbog koje neću spavati danima, dok gospođi/ci Hajdi Karakaš Jakubin preporučam da svoju morbidnu želju za sakaćenjem, mučenjem i krvoprolićem zadovoljava na drugim manje javnim portalima, u privatnosti svog doma. Rotten.com je dobar početak.

Namjerno kažem zadovoljava jer ne znam kojem bi noramlnom i psihički zdravom čovjeku pored strašne činjenice da je obitelji sa 7 (sedam) članova, životno ugroženi bili majka i najmlađe od petoro djece, i da im je uništen krov nad glavom (manje bitno no za koji dan životno bitno), bio potreban tako degutantan i morbidan detalj.

Dovoljno za otkaz, no kako smo bili obavješteni sa svime osim video snimke (rekonstrukcija je sigurno nekome pala na pamet) o stravičnom sirovanju mlade djevojke u Dalmaciji, smatram da će ovakvih vijesti biti još više. Krađa mimo javnih natječaja je manji probelm ako javnost zahtijeva ovakve članke, (pored navijanja za palež i uništavanje u prosvjedima)

Ostavku pomoćnika i ministra mogu zahtjevati u udobnosti doma, no hoće li me kakva "udobnost" snaći kada krvožedna masa uzme pravdu u svoje ruke?

A čovjeku kojem je potrebno bilo saznati je li djevojka silovana mikserom ili noktima, je li izmasakrirana vagina ili maternica, je li djeteu visjela koža sa lica ili izgorjelo uho, savjetujem da potraži psihijatrijsku pomoć.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 17:37 (wyks).
11 godina
protjeran
Fero kaže...

Vlast se smijenjuje na izborima, a ne na ulici. 

Odakle ti to?

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
13 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

to?

Što si mislio pod : to ?

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 0:01 (Fero).
11 godina
protjeran
Fero kaže...
Anarchist Prince kaže...

to?

Što si mislio pod : to ?

Citirani tekst.

'Sve što država kaže je laž a sve što država ima, ukradeno je' - Nietzsche
15 godina
neaktivan

hihihi {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan

http://www.tportal.hr/vijesti/biznis/317449/Dao-otkaz-u-Agrokoru-kako-bi-kuhao-pivo.html

Mislim da ćemo prve znakove ikakvog gospodarskog oporavka primjetiti po tome što će se smanjiti količina "Poduzetnik-superheroj/genij/milijarder/playboy/filantropist" članaka.

Dok god od najobičnijih poduzetnika i ljudi od kojih se valjda očekuje da učine bar 3 pametna koraka u životu stvaramo Bogove gospodarstva, i dok god najobičniji startup od 15 zaposlenih dobiva nekoliko desteka minuta u Dnevnicima, kreditni rejtinzi neće tako skoro iz smeća.

Zamislite čuda, čovjek ima ideju i čini SVE PO PROPISIMA kako ga neki inspektor ne bi ulovio za glupost!

U kuloarima se priča da on ima moći predviđanja, računanja i planiranja.

A proizvod je nezemaljski. Napraviti će pivo, opskurno piće sa izuzetno rijetkim sastojcima koje dozrijeva u vrijeme pojave Halleyovog kometa.

Jedna firma će donirati dizajn brenda, druga firma će donirati financijski plan, računovodstvo i logistiku, sve odreda mistične i legendarne moći poznate samo najmudrijim članovima Reda.

Ostatak financija pokriva 15% samostalno (što je bazični kredit na plaću od 5000kn), a 75%  nenavedeni investitori i naravno crowfunding preko Kickstartera. To je ta genijalna ideja - Kickstarter.

Dakako tu je i ingeniozno vizinarski potez dostojan samog Jobsa gdje protagonist daje otkaz u Agrokoru! U AGROKORU! Madnesss!!! Ludost!!!!!

Svaka čast našem homebrewer-kickstarter-crowfunding-geniju-milijarderu-plajboju-filntropistu kojem dvije firme doniraju samo brand i kompletnu financijsku osnovu i logistiku, dvije kozmetičke sitnice.

Takav hrabar plan mogoa je izrasti u glavi samo najhranrijih milijardu i pol muškaraca koji piju pivo pred televizijom. A samo najhrabriji od tih milijardu i pol imali su hrabrostu obijati pragove svih Agencije koje nemaju pojma što je crowfunding.

Pravi pivski homebrewing crafter gerilac. Ponisit mu ćaća.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
odjavljen

wyks, jesi ti možda ljubomoran na čovjeka?

Što ti je on skrivio da ga pljuješ?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan

To bih i ja htio jednom ostvariti, kao ljubitelj piva, otvoriti vlastitu malu pivovaricu.

Ili bar muckati pivce u manjim kolicinama za ekipu i sebe. :D

Jedini je problem ako sad zaposjednem kadu, ostali ukucani bi me zatukli. xD

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

wyks, jesi ti možda ljubomoran na čovjeka?

Što ti je on skrivio da ga pljuješ?

Ne pljujem njegovu volju, nego njegovu prezentaciju.

On ismijava Agencije koje su odbile njegov plan baziran na nezapočetoj Kickstarter kampanji i donacijama drugih firmi, koje obavljaju najteži dio posla za njega, jer čak i da imaš odlično pivo (Velebitsko, Vukovarsko) distribucija je ono što stvara razliku.

Pivarstvo je jednostavno, daleko jednostavnije i od vinarstva. Da ne pričam koliko je jeftinije jer ne moraš razmišljati o sirovini, kao što svi vrhunski vinari imaju svoje vinograde.

Je li realno da se hvali otvaranje nove vinarije preko Kickstartera?

3 susjeda imaju vinski proizvod i uvjete da pokriju Krčko tržište, a pričamo o mjestu sa 1000 stanovnika, dok je to jedan iz susjednog mjesta već napravio i uspješno sudjeluje na Kvarneru. Ovakvih priča o vinu možeš napisati 20 000 sa dodatkom da ih je 15 000 napravilo 90% posla kojeg ovaj tip još nije ni započeo.

Da je spomenuo nekog majstora sa iskustvom, neke varijacije okusa, da će se pridržavati nekih povijesnih recepata, da će ekperimenirati sa okusima (kao u onom dokumentarnom serijalu na Discoveryu gdje tip godišnje napravi 30-40 različitih okusa ) priča bi bila zanimljiva. Ovako kao da slušam ideju kolege za šankom koji kaže "Ajmo svoje pivo napravit".

Hrvatsko pivarsko tržište je toliko nezanimljivo da je treći Brend piva (Pan) svoju proizvodnju neprimjetno prebacio u Srbiju, uz napomenu da je tehnički nemoguće proizvesti loše pivo jer je kvaliteta vode odlična, a sav hmelj je isključivo uvozni.

Proizvodnja Hmelja je nestala, 2012. zatvoren zadnji hljemenarnik, sad se koriste slovenske sorte (da zanimljivo je da u većini zemalja imaju po nekoliko desetaka sorti za izbor, kod nas nema ni onih najraširenijih, tj. nema ničega).

Ožujsko i Karlovačko imaju valjda najnekonzistentnije ocjene, jer ih festivalska (natjecateljska) kritika najčešće hvali, dok dobivaju prosječne do veoma loše ocjene od zaljubljenika u pivo. Tomislav se unverzalno hvali zbog jakosti i pjenušavosti koje nije česta odlika tamnih piva, dok istodobno zadrava taj specijalni bogati i teški okus.

Kako god, priča je nezanimljiva jer je u području oko zatvorenog hljemenarnika bilo i nekoliko desetaka kućnih pivara, koji proizvodnju nisu bazirali na Kickstarteru. Ovo je samo jedna od onih - Ajmo prekopirat nešto iz vana i ljutiti se kada domaći ljudi ne shvate poantu. Članak u kojem se romantizira najnoramalnija pojava vani (češka pokrajina ima više pivovara nego Balkan) i sponju nekakvi buntovi (jer ljudima valjda treba bunt i revolucija da prave pivo) sigurno nije pridonjela mojem simpatiziranju cilja.

Koliko je pivarstvo lagano, govori i činjenica da je The Chive (praktički malo bolji blog sa smiješnm slikama) u 4 mjeseca pokrenuo svoju pivovaru.

Praktički isti plan je mogao bilo tko od nas ovdje iznjeti. Zašto bi netko dobio medijsku pažnju valjda odlučuje sreća ili poznanstvo. No ni to nije problem, on leži u trendu predstavljanja bilo kakvog oblika poduzetništva kao nešto nemoguće i genijalno, Oleg je pisao o tome, a svakim danom se ekponecijalno uvećava.

13 godina
odjavljen

Mislim da nije on kriv zbog takvog načina prezentiranja, već medij koji je to napravio.

A da je istina da ministarstvo ništa ne radi po pitanju (malog i srednjeg) poduzetništva u HR, to je istina. Ne znam ni koja im je uopće funkcija. 

17 godina
neaktivan

Točno to, mediji su napravili od buhe slona. A novopečeni pivar ranta kao što bi svi rantali da nam ministarstvo odbije projekt :)

S druge strane, ne znam ni što je očekivao kad predstavlja projekt koji još nije ni krenuo i očekuje investicije na slijepo. K tome ideja nije revolucionarna i pitanje je kako bi tako raširen proizvod kotirao u Hrvatskoj. Iako ima pivopija koji piju opskurne pive, uz toliki izbor je probijanje na tržište teško, barem prema mom laičkom mišljenju.

17 godina
neaktivan

Na Inozemnom tržištu uspjeti neće, jer su takve pivovare već stvorile tržište koje je lokalno, primjerice u SAD-u, takvih eksperimentalnih pivovara ima na svakom koraku, dok su u Srednjoj Europi veliki konglomerati već pokupovali većinu jakih nacionalnih pivovara (InBev koji je nekada imao Zagrebačku, a sad je prodao dalje, Heiniken - Karlovačko, Carsberg - Pan) dok su male pivovare užasno jake ali na lokalnom tržištu, već spomenute češke provincije, dok o Njemačkoj ne treba trošiti riječi.

Stoga je ekskluziva bitna, ili po starosti i skupoći (kvaliteti) što su usavršili Belgijanci ili po ekstremnosti okusa i metodi fermentacije i priprave, što je užasno teško jer nemamo domaće proizvodnje hmelja, dok veće zemlje imaju desetke sorti i još toliko u eksperimentalnoj fazi.

Na domaćem tržištu već ima vrhunksih primjera u Velebitskom, Vukovarskom i Medvedgradu koji donose specifičnost, kvalitetu i okus koji nemaju Ožujsko i Karlovačko.

Treba uzeti u obzir da je najbolje prihvaćeni novitet tek jedino Staropramen koji se proizvodi po stranom naputku, dok je Ožujsko tek jedva pokazalo volju sa širenjem palete sa jednostavnih europskih lagera (na osnovnim sortama hmelja) na vrste koje se i ne primaju najbolje na tržištu (Ožujsko Amber).

Moguće je da iz očitih razloga nije naveden majstor koji bi donio tu potrebitu prevagu, no Kickstarter kao donosioc znatnog dijela financija ne daje mi dojam da se negdje skriva majstor sposban za neki Ale (porter) ili čak neku podvrstu lagera (Bock), pored dvadesetak svijetlih lagera kojih već imamo na tržištu.

Pokušano je i sa Riječkim i sa Prima pivom.

Nekom investitoru privlačnija bi bila Daruvarska Pivovara koja je sa Jantarnim Starim Češkim i cjelokupnim rebrandingom dobila mnogo pohvala.

Čak bi i ulaganje u široku distribuciju već navedenih Velebitskih/Medvedgrad piva bila mnogo bolja investicija.

Općenito veselim se otvaranju takvih pivovara, no opet je ova prezentacija veoma loša, jer se testni proizvod (prototip) može spraviti bilo gdje, čak i u suradnji sa kućnim pivovarama u pogonu. Na kraju, ipak se moraš distancirati od veoma kompliciranog tržišta piva gdje je Anhauser-Busch InBev (vlasnik gotovo svih popularnih međunarodnih brandova) prodao sve svoje udjele u srednjoj Europi CVC fondu - StarBevu. (iskreno trenutno nemam pojma tko je vlasnik Zagrebačke, vjerojatno je to i dalje taj fond)

1domagoj1 kaže...

To bih i ja htio jednom ostvariti, kao ljubitelj piva, otvoriti vlastitu malu pivovaricu.

Ili bar muckati pivce u manjim kolicinama za ekipu i sebe. :D

Jedini je problem ako sad zaposjednem kadu, ostali ukucani bi me zatukli. xD

Nikakav probelm, ima nekoliko proizvođača koji imaju potrebitu opremu.

Samo treba na prodaji hmelja ugrabiti zanimljivu sortu i eksperimentirati. Svašta su ljudi dodavali od čilija, čokolade, voća...

Dogovoriš se sa vlasnikom o cijenu ustupanja opreme i maštu na volju.

Za po doma, početnički kit možeš nabaviti za 100-njak dolara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 15:52 (wyks).
15 godina
Da nadopunim prethodno. Ovakve priče imaju zdravu startnu poziciju ako su naslonjene na restoran/lanac restorana pa se nude kao kućno pivo. Kvalitetom i ekskluzivnošću pokuša se, prvo s manjom serijom, zadobiti povjerenje potrošača i klijentelu. Nakon toga je moguće razmišljati o širenju tržišta. Na ovaj način je započeo Medvedgrad i još uvijek je na nivou lokalnog branda.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Ono na što se on referencira, te super nazvane "bunt" pivovare, su ustvari većinom usko lokalno orijentirane i nema namjeru širenja.

Medvedgrad je izvrstan primjer poduzeništva koje zna vlastite granice i koje zbog toga uvijek funkcionira kako spada, čime je stvorilo ugled.

Ako ste znali posjetiti koji festival, sajam hrane i pića redovito se predstvljaju manji proizvođači, ponekad sa zbilja egzotičnim proizvodima.

Ali suluda mi je ideja guranja piva bez inicijalne, testne serije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 18:05 (wyks).
13 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ali suluda mi je ideja guranja piva bez inicijalne, testne serije.

Ako će raditi pivu po istom receptu koji koristi za izradu piva za privatne svrhe, onda mu testna serija ne treba.

Recept je isproban, a investitori su probali to pivo-i to je to.

13 godina

Kad bih god bio u Medvegradu uvijek sam imao osjećaj da im je točeno razvodnjeno, pogotovo posljednjih godina.

Čak me ni Grička vještica koju reklamiraju kao "ekstra jako pivo" nije baš impresionirala.

Ne znam - nisam probao njihovo pivo u boci, možda je bolje.

Moguće je da pretjerujem, ali takvi su moji dojmovi.

EDIT: Velebitsko nisam odavno pio, čuo sam da mu je pala kvaliteta dok mi je recimo Vukovarsko najdraže svijetlo pivo s ovih prostora.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 21:44 (pr0n_addict).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice