Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.345.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

http://www.jutarnji.hr/oglasila-se-crkva--fra-sime-je-podigao-9-8-milijuna-kuna-s-racuna-zupe--ispricavamo-se-zbog-njegova-nezasitnog-egoizma-/1060282/

Jedna mala zupa na racunu ima 10 milijuna kuna? I onda RH financira crkvu, a puk daje lemozinu, a ni jedni ni drugi nemaju za kruh? O yebem ti drzavu i ludi narod.

Btw sto je najgore, franjevci su kao skromni red, ono, zavjet siromastva i to?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 9:29 (tnakir).
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

..

Btw sto je najgore, ..

- zaboravljaš 'sitnicu', to je najstarija, najveća banka. Duša i ostale tričarije su za sitnozube i lemozinu.

pa kad smo već u materijalno vjerskom tonu, (sizgo!!) evo jedne vagine koja nije cenzuriana. Što je napravila? (prvo pročitati s razumijevanjem, ona nije vjerski fanatik), zapravo kao kritiku-test provela ono što litanje govore. Izgleda da se to drugoj strani nije svidjelo, izgleda da je druga strana kod izdavača pritisla pravi botun. Istovremeno, podsjetnik za 'slobodu govora', demokraciju i ostala blebetanja koja opravdavaju izdavača lošeg uratka filimća koji ismijava (neku) vjeru... Khm, not in my backyard ili bankari imaju sredstva.

Možda poziv nobelovcu, usput US prezidenteu koji je btw i sherif s crvenim buttonom, 1st africanamerikan (obojeni) u jednobojnoj-bijeloj kući (koji ne služi koktele), Obama, da sad brani pravo na slobodno izražavanje, da pritisne taj button i sravni izdavača s zemljom (ground zero)... Možda poziv EU (i EU komisiji, koja me štiti od MSa svakodnevnom ponudom browsera) jer su također nobelovci za mir, branitelji slobode... da objave ultimatum USA-i.. itd. Dok bi recimo oni sahraski prosvjednici koji filmski uradak nikad nisu ili nebi ni imali prilike vidjeti da im upravo njihova strana to nije servirala, mogli solidarizirat se sa ženom, pokazati mirotvornost i pružiti joj zaštitu. Uvjek nobela iz tih krajeva dobije žena. Da je oni sad konvertiraju vjerojatno bi trenutno dobila nobela.

Izgleda da je ovo nobel tema? Sve je zbrčkano, ne samo u textu nego u RL.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
Troll level: sensei
16 godina

Moze li mi netko linkat vijest ( ako postoji ) ili zakon, o protivljenju poljubca u javnosti. Cujem to od par prijatelja i ne ide mi u glavu kakve su to gluposti, curu ne mozes poljubit u javnosti ( barem koliko sam shvatio iz kontexta ), zelim to malo detaljnije analizirat jer bome na googleu nisam nista nasao.

17 godina
neaktivan

To ti je fake alert.. Radi se o fukici..

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Moze li mi netko linkat vijest ( ako postoji ) ili zakon, o protivljenju poljubca u javnosti. Cujem to od par prijatelja i ne ide mi u glavu kakve su to gluposti, curu ne mozes poljubit u javnosti ( barem koliko sam shvatio iz kontexta ), zelim to malo detaljnije analizirat jer bome na googleu nisam nista nasao.

Zato jer su to gluposti :-D

Javno cudoredje je termin, ali ne odnosi se na ljubakanje. Dosta ljudi to nalazi neukusnim doduse, ali nije zabranjeno zakonom...

I wanna feel the changes coming down... I wanna know what I've been hiding...
15 godina
protjeran

i jedan čisto radoznali BTW, .-- što je to kvantna biologija, nešto što se jede? Ili je to (moj) kvartovski nogomentni klub, kratica, kvantni klub? I ja sam osnovao više takvih kvantnih, čak i bend koji nije nikad zasvirao jer nije lako bilo uskladiti umjetnike i note u čujnoj dimenziji podnošljivoj slušateljicama... Kao quark, tu je 'al ga nitko vidio nije.

Nije da želim čuti odgovor, ali i mačka mora nekako umrijeti. Što je taj Ero (s onoga svijeta) osnovao? Još važnije zašto se vratio? Jel vidio guštere? Pitanja samo naviru...

eto ostalima pouke, kad ne tipkate kvalitetno i ne pratite temu, desi se Tawals.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_biology

Neznam dali je vidio guštere, ali kaže da nismo sami u svemiru, tj. vidio je druge civilzacije.

Neka pitanja naviru, ja sam spreman odgovarati i upućivati te na mjesta gdje možeš zadovoljiti svoju znatiželju.{#}

18 godina
neaktivan

Evo Vlada najavila  Free Energy Tehnologiju za cijelu Hrvatsku, ahahaha

Novi zakoni - Vlada neće odlučivati o cijenama plina i struje

Prosječno kućanstvo za struju će mjesečno izdvajati 40,24 kune više, a za plin 33 kune

18 godina
neaktivan

10.000 prosvjednika Vladi: Izdali ste sve osim bankara! Dajte ostavke!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/219588/7-000-prosvjednika-Vladi-Izdali-ste-sve-osim-bankara-Dajte-ostavke.html

Prosvjed 11.10.2012. ( Gdje je nestala Hrvatska zemlja znanja ? )

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 3:23 (tunder).
18 godina
neaktivan

HEH Eto pa se ti petljaj s našima.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-sindrom-na-njemackoj-bausteli.html

Što dalje od ljudi s našeg područja, gdje god bili.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
Danny_HR kaže...

HEH Eto pa se ti petljaj s našima.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-sindrom-na-njemackoj-bausteli.html

Što dalje od ljudi s našeg područja, gdje god bili.

E vidiš, problem je što ta naša radna marva ne zna jadna da u Njemačkoj institucije funkcioniraju, za razliku od Hrvatske.

Ako su gore bili legalno, samo su trebali prijaviti lika i da vidiš kako dolazi murja sa inspekcijom na gradilište. Nema gore Joze čiji rođak Ante radi u policiji, a drugi rođak Davor u inspektoratu.

17 godina
neaktivan

Interesantno i nadasve novo i svjeze. Otkrice Amerike, reklo bi se...

http://danas.net.hr/hrvatska/lijekovi-koje-koristite-su-beskorisni-pripravci

No na stranu to - iako do neke mjere djelim misljenje, interesira me zivo da li bi se ova gospodicna ipak dala upiknuti jednim od tih lijekova sa skromnim djelovanjem, kad bi joj neka opaka bolest malo pomutila planove.

17 godina
Deus ex machina kaže...

... kad bi joj neka opaka bolest malo pomutila planove.

tad bi pristala na sve, pa i 'otkrila vjeru'.. i? To nije argument jer i placebo (dokazano) pomaže. Govori istinu u vezi farmaceutiske industrije, preuzela je sve. Tad se ne može isključiti i takav scenarij. Ali je previše 'teorija zavjere' tema.

Jedan polu-argument, mada je plavokosa, nije plavuša. Zna ono o čemu govori. Prije bi njoj povjerovao nego inspektoru Vinku koji kaže da je lijek u skladu s propisima o zaštiti zdravlja (bez da ima labos za testiranje, bez da je ikad vidio analizu, bez da je ikad uopće provjerio ... jer to nije đentlmenski, netalasaj) i ljeto provodi krstareći jahtom na kojoj veselo vijori logo (neimenovane) firme, slučajno iz te branše.

Isto takav polu-kontra argument, ne znam njene konkretne motive, možda samo novinarsko-populistički, korištenje trenutka kao i promjena partijske knjižice kad je to profitabilno, možda samo svađa s farmaceutima jer joj nisu dovoljno sponzorirali studijska putovanja i notebukiće.. Ne znam njene motive, pa joj ne dajem bjanko mjenicu...

16 godina
ihush kaže...

Isto takav polu-kontra argument, ne znam njene konkretne motive, možda samo novinarsko-populistički, korištenje trenutka kao i promjena partijske knjižice kad je to profitabilno, možda samo svađa s farmaceutima jer joj nisu dovoljno sponzorirali studijska putovanja i notebukiće.. Ne znam njene motive, pa joj ne dajem bjanko mjenicu...

Ta doktorica je objavila i knjigu Lijekovi ili prica o obmani.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

tad bi pristala na sve, pa i 'otkrila vjeru'.. i? To nije argument jer i placebo (dokazano) pomaže. Govori istinu u vezi farmaceutiske industrije, preuzela je sve. Tad se ne može isključiti i takav scenarij. Ali je previše 'teorija zavjere' tema.

Naravno da je argument, gledas s krive strane.

Ako lijekovi ne pomazu nego su stetni - zasto bi ih onda konzumirala? Ako ih svejedno konzumira a tvrdi da su stetni i beskorisni, onda ne samo da nema integriteta - glupa je.

Sva se 'vjerovanja' i 'principi' raspadnu tik tak kad ti je na celo prislonjen napunjen i repetiran 10mm, a ono sto ostaje kad se te samo-lazi istope je istina.

Tako da iako se donekle slazem s njezinim krizarskim ratom, ljudi koji ne stoje iza onoga sto pricaju ne zasluzuju postovanje. Ljudima koje ne postujemo ne treba ni vjerovati.

Obicna zena u krizi srednjih godina, koja se zazelila malo tapsanja po ramenu i malo slave da si potvrdi da ipak nesto vrijedi...

Edit:
Hvala Captain Soap, pa onda nije ni cudno sto gospodja palamudri ovako glasno, pokusava prodati knjigu.

Ne laje pas zbog sela nego radi sebe...

Bokte kako te poslovice uvijek imaju smisla ;-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 17:30 (Deus ex machina).
15 godina
Nisi u pravu što se tiče dr Gajski, ona samo govori istinu. Pogledaj samo na spuštanje granice kolesterola i na povećanje korištenja Lipexa i inih pripravaka, cjepljenje protiv ptičje gripe je očisto kompletne zalihe Tamiflua kod veletrgovaca bez ikakvih dokaza o učinkovitosti, o cjepivu protiv praseće (TM) gripe da ne pričam. Ona samo upire prstom na ovakvu praksu i na upitno korisne lijekove. Ne možeš ju zbog toga prozvati redikulom. O praksi "sponzoniranja" liječnika od strane farmaceutske industrije da ne pričam.
Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Deus ex machina kaže...

... kad bi joj neka opaka bolest malo pomutila planove.

Neznam baš koliko je vjerojatno da baš sve farmaceutske tvrtke sa svim svojim školovanim zaposlenicima i znanstvenicima, doktorima, sa svim nadležnim institucijama itd.. obmanjuju nekoga zbog financijske korsiti.

To što je farmacetska industrija bogati igrač na sceni ne povlači sa sobom i obmane i nekakve teorije. Ima previše znanstvenika u svijetu da bi neki Plivadon ili Apsirin već 50 godina bio lažni lijek. Sumnjiviji su mi ovakvi ispadi, svako malo se pojavi neki doktor znanstvenik s nekakvom teorijom, a istine u tome ima koliko i u horoskopu.

"zapravo su pripravci koji imaju vrlo skromnu učinkovitost, a istovremeno su nerijetko toksični" - imaju skromnu učinkovitost ali je imaju, logično je da nekome odgovara neki lijek, a nekome ne. Nerijetko su toksični.. pa naravno.. i paradajz je nerijetko toksičan.

Nhf, ali ljudi su sami krivi. Svima je lakše je popiti jedan aspirin nego si skuhat 3 litre čaja od kuša s medom i limunom i odležat dva dana. Očekuju čuda, ne od lijeka već od vlastitog organizma. Ljudi žive 30 godina potpuno nezdravo i protiv vlastitog organizma i onda misle da će im neka tableta od 1 grama pomoć da se izlijeće kroz 2 tjedna.

Kada sam bio zadnji put kod doktorice (jedno ljeto pred 2-3 godine) žena mi je propisala antibiotik i rekla da vjerojatno imam upalu pluća nakon 5 minuta pregleda. Vrtilo mi se u glavi, reklo bi se gripa usred ljeta. Naravno da nisam ni otišao u ljekarnu. Ostao sam doma 3 dana, svaki dan pio čaj, trudio se bolje jest i to je to. Al što je njesra, njoj svaki dan dođe 150 ljudi sa željom "dajte mi neke tablete".. I onda je ona kriva.

U međuvremenu sam otišao kod nekog specijaliste i lik mi je rekao da sam samo dehidrirao što je za sobom povuklo i smanjen imuntet i sve pomalo. Svaku zimu mi čaj najbolje pomaže, pijem ga čim osjetim "hrapavo grlo", stavim šal preko usta jer me živcira kad ljudi kišu i pušu u mene, nosim rukavice da ne prenosim bolesti rukovanjem, a maloprije sam držao šipku u tramvaju, perem ruke i lice kad god imam priliku i nemam nikakvih gripa ni prehlada.

Smatram da svi ti ljekovi pomažu dovoljno, ali ni jedan lijek ne može liječiti gripu dok se ja muvam među 500 bolesnih ljudi, slabo (nekvalitetno) jedem, ne pijem dovoljno tekučine, nezdravo živim itd.

Ok, kad se dogodi neka teška bolest tipa rak, ili neka nasljedna bolest, onda je shebano, al ne preostaje ti ništa drugo nego da piješ ljekove koje ti propišu i nadaš se najboljem. Ja ne bih previše sumnjao u nešto što mi je očito jedini izlaz iz bolesti (med još uvijek ne liječi rak). Samo bi pratio svoj organizam i pazio da nešto dodatno ne shebem.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Nisi u pravu što se tiče dr Gajski, ona samo govori istinu. Pogledaj samo na spuštanje granice kolesterola i na povećanje korištenja Lipexa i inih pripravaka, cjepljenje protiv ptičje gripe je očisto kompletne zalihe Tamiflua kod veletrgovaca bez ikakvih dokaza o učinkovitosti, o cjepivu protiv praseće (TM) gripe da ne pričam. Ona samo upire prstom na ovakvu praksu i na upitno korisne lijekove. Ne možeš ju zbog toga prozvati redikulom. O praksi "sponzoniranja" liječnika od strane farmaceutske industrije da ne pričam.

Opet, ne kazem da zena laze (barem ne kompletno), samo komentiram da me zivcira kako svi ti 'borci za istinu' kad ih stvarno stisne, odbace sve te ideale i okrenu se toj megalomanskoj farmaceutskoj industriji da ih spasi.

Kompletno si u pravu da se ljudi cjepljuju i konzumiraju lijekove protiv kompletno komicnih stvari ali u tome i JE cijela poanta - da tebi priprijeti pticja ili svinjska gripa, da li bi ostao tako uvjeren da su lijekovi bezvezni, ili bi dao 500-600 kuna "Pa better safe than sorry"?

Rijetko tko danas ostaje dosljedan svojim uvjerenjima a ne marketingu, kad zivot stisne jajca... ljudi svih vjeroispovjesti, zivotnih filozofija, bla bla bla - kad zivot dodje u pitanje, vrijednosti u koje uistinu vjerujemo iskacu na povrsinu a one kojima samo mazemo oci sebi i drugima nestaju u sekundi.

Takodjer, mozda sam u krivu, ali redikulom prozivam apsolutno svakoga tko drzi jednu stranu dok ga to direktno ne dira, a okrene plocu kad se radi o njemu. Bas kao i ona zastupnica piratske strane sa svojom knjigom.

Imas onaj odlican stripic gdje bolesnik kaze "My family is praying for me, that's why I'm getting healthy" - pa mu doktor skine infuziju govoreci "Ah OK, then you don't need this."

Ista pasta.

@Ivan

svaka cast na postu. Fenomenalan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 18:30 (Deus ex machina).
14 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Kada sam bio zadnji put kod doktorice (jedno ljeto pred 2-3 godine) žena mi je propisala antibiotik i rekla da vjerojatno imam upalu pluća nakon 5 minuta pregleda. Vrtilo mi se u glavi, reklo bi se gripa usred ljeta. Naravno da nisam ni otišao u ljekarnu. Ostao sam doma 3 dana, svaki dan pio čaj, trudio se bolje jest i to je to. Al što je njesra, njoj svaki dan dođe 150 ljudi sa željom "dajte mi neke tablete".. I onda je ona kriva.

Zadnji put kad sam ja imao upalu pluća, primio sam 24 neka Garamicina u 12 dana (inekcije).

Ti si dobro prošao.

17 godina
ivan dragi kaže...
 nosim rukavice da ne prenosim bolesti rukovanjem, a maloprije sam držao šipku u tramvaju, perem ruke i lice kad god imam priliku i nemam nikakvih gripa ni prehlada.

A kako objašnjavaš da su Ličani, sa svojim patentiranim načinom rukovanja, s temperaturama koje 11 mjeseci ne prelaze prosjek mojih ocjena na faksu, te glavnim doktorom u rajonu nadimka Milingele, redom snažni ljudi, međedi od brda odvaljeni?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
"zapravo su pripravci koji imaju vrlo skromnu učinkovitost, a istovremeno su nerijetko toksični" - imaju skromnu učinkovitost ali je imaju, logično je da nekome odgovara neki lijek, a nekome ne. Nerijetko su toksični.. pa naravno.. i paradajz je nerijetko toksičan.

Nhf, ali ljudi su sami krivi. Svima je lakše je popiti jedan aspirin nego si skuhat 3 litre čaja od kuša s medom i limunom i odležat dva dana. Očekuju čuda,

Trivijaliziraš i spajaš kruške i jabuke..

Trebao si citirati cijelu rečenicu jer si slučajno zaboravio da se radi o, cit; 'lijekovi za spuštanje tlaka, kolesterola, šećera u krvi, antidepresivi, lijekovi za osteoporozu, kemoterapija, cjepiva', a ne o aspirinima i prehladi koju spominješ. Dakle, radi se o određenim skupinama farmaceutika za kronične bolesti koje si ti na neku foru izjednačio s aspirinom i prehladom. I na temelju toga razglabaš kako je najbolje liječiti prehladu. Što samo po sebi i nije loša metoda liječenja prehlade, osim što nema dodirne točke s temom i skupinom lijekova iz članka. Lažem, i jedne i druge drže u ljekarni..

Kad smo već kod toga, aspirin, tj. kemijski spoj estrahiran je iz vrbe. Što će reći da je acetisalna kiselina u osnovi prirodan spoj iz biljke i nema neke prevelike veze s znanstvenicima. Travari poznaju te fore već tisućljećima. Ako na osnovi aspirina i je li on lažni lijek, zaključuješ o funkcioniranju farmaceutske industrije (a evidentno nemaš veze s vezom), moram ti reći da si naivan..

Btw, ako ti je 'specijalista' rekao da si dehidrirao i nije ti dao barem rehidromix, ako ti već nije uvalio na bocu fiziološku, kalij, glukozu, nabij na quratz takvog specijalistu..

18 godina
mario.L_hr kaže...

Farmaceutska industrije je jedna od najgorih muljatora prve klase,{#} to sigurno klasična priča iz panike se lova okreče ajmo dič paniku oko svinjske te ptičije a možda i žablje gripe.Na činjenicu da od recimo kao obične gripe, godišnje umre stvarno veliki broj ljudi po svijetu to ništa ko ga šljivi jel nema panike.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 22:06 (rambox).
17 godina
ivan dragi kaže...
..

Neznam baškoliko je vjerojatno da baš sve farmaceutske tvrtke sa svim svojim školovanim zaposlenicima i znanstvenicima, doktorima, sa svim nadležnim institucijama itd.. obmanjuju nekoga zbog financijske korsiti.

..

-nisam teoretičar sklon Ickeu.. ali ni ovaj argument nije nešto. Prvo zašto 'baš sve'? Drugo, koje su korporacije koje kontroliraju SVE (desetak, sve ostalo je u istom vlasništvu)? Treće, novac. ..itd.

Dakle mogu i ja biti skeptičan (uvjek sam skeptičan) i ne vjerujem ni njoj, ali u ovom slučaju mi se čini daleko uvjerljivija od farmaceut.inc. Imaš 'Magareću gripu', imaš napad NATO snaga zbog kemijskog oružja koje ne postoji.. po čemu je bilo što nemoguće? Ili se trebam čuditi da su svi političari u Remetincu, bilo bi mi čudno da za vrijeme mandata nisu dobili neku proviziju, dal od banke, farmaceuta ili proizvođača oružja. Dok se samo iznosi da je Fiolić nosio suhomesnate proizvode šjor Ivi.... hm, da. Pozdrav iz Rovinja i auto bomba Pukiju jer se o nekim stvarima među gantlemanima ne govori..

.. nije tema za zavjere, pa stajem.

Samo se pitam, zar je financijska korist nešto što nije realan moguć razlog? Profesor kojem bi čast i hipokritova zakletva trebali biti iznad 'prljavog novca' je ipak naplaćivao prolaz. Ako ne novac onda sex (drugi profesor) itd. To nije teorija zavjere nego obična ljudska osobina.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Samo se pitam, zar je financijska korist nešto što nije realan moguć razlog? Profesor kojem bi čast i hipokritova zakletva trebali biti iznad 'prljavog novca' je ipak naplaćivao prolaz. Ako ne novac onda sex (drugi profesor) itd. To nije teorija zavjere nego obična ljudska osobina.

Tocno! Samo sto zaboravljas da je ne-financijska naplata nekim ljudima puno jaca motivacija. Ima ljudi koji se bune protiv ovih koji si spremaju pinkice u dzep, motivacija za tu pobunu moze biti puno - od obicne ljubomore, pa do vjerovanja da su dobre osobe, i da im je duznost prokazati tu nepravdu - u srzi, zele dobiti tapsanje po ledjima i slavu.

15 godina
Deus ex machina kaže...

Opet, ne kazem da zena laze (barem ne kompletno), samo komentiram da me zivcira kako svi ti 'borci za istinu' kad ih stvarno stisne, odbace sve te ideale i okrenu se toj megalomanskoj farmaceutskoj industriji da ih spasi.

Kompletno si u pravu da se ljudi cjepljuju i konzumiraju lijekove protiv kompletno komicnih stvari ali u tome i JE cijela poanta - da tebi priprijeti pticja ili svinjska gripa, da li bi ostao tako uvjeren da su lijekovi bezvezni, ili bi dao 500-600 kuna "Pa better safe than sorry"?

Rijetko tko danas ostaje dosljedan svojim uvjerenjima a ne marketingu, kad zivot stisne jajca... ljudi svih vjeroispovjesti, zivotnih filozofija, bla bla bla - kad zivot dodje u pitanje, vrijednosti u koje uistinu vjerujemo iskacu na povrsinu a one kojima samo mazemo oci sebi i drugima nestaju u sekundi.

Takodjer, mozda sam u krivu, ali redikulom prozivam apsolutno svakoga tko drzi jednu stranu dok ga to direktno ne dira, a okrene plocu kad se radi o njemu. Bas kao i ona zastupnica piratske strane sa svojom knjigom.

Imas onaj odlican stripic gdje bolesnik kaze "My family is praying for me, that's why I'm getting healthy" - pa mu doktor skine infuziju govoreci "Ah OK, then you don't need this."

Ista pasta.

@Ivan

svaka cast na postu. Fenomenalan.

Sad si ga zageneralizirao do bola. Govorimo o jedinki a ne o imaginarnoj grupi, osobi koju ne poznaješ ali si već zauzeo stav. Predlažem da se malo informiraš o liku i djelu dotične, ne uzimam ti za zlo ipak si predaleko od svgdašnjeg života Lijepe naše.

Što se tiče drugoga evo ti primjer iz mog života. Klinac mi od trećeg mjeseca života ima neurodermitis i to poprilično zeznutu varijantu. Ukratko na koži se pojavljje nešto poput osipa, jako svrbi a u težim varijantama završava s ranama na koži. Moderna medicina nema lijeka za ovu bolest, tj. lijek koji ima ne liječi nego prividno potiskuje bolest koja se svaki slijedeći put pojavljuje u gorem obliku a neki od tih preparata koji se preporučuju su imaju itekakve nuspojave. Pedijatar kod kojeg smo bili je propisao liječenje koje supruga i ja nismo željeli primjenjivati (kad pročitaš sve nuspojave i probleme koji mogu nastati, smrzneš se, tek rođenom djetetu to nismo mogli napraviti). Prevrnili smo sve što se da da nađemo nešto što bi mu pomoglo, na kraju smo sasvim slučajno došli do prirodnog lijeka koji to upravo je (prirodni preparat kojeg radi farmaceut stare škole) i danas mi klinac više nema problema s neurodermitisom (ne sjećam se kada je imao osipe na koži). Kad smo oduševljeno ispričali pedijatrici samo nas je pogledala i nešto promrmljala smatrajući nas luđacima, nije ju interesiralo ništa po tom pitanju (nije pokazala ni mrvu profesionalne znatiželje). Pomjenili smo pedijatra i ne sjećem se kada je klinac popio antibiotik dok s druge strane klinci od prijatelja i poznanika su popili na kile istih. Ono što ti hoću reći vijedi generalno RTFM (pročitaj hebeno uputstvo) prije upotrebe živjeti ćeš bolje i dulje.

17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
na kraju smo sasvim slučajno došli do prirodnog lijeka koji to upravo je (prirodni preparat kojeg radi farmaceut stare škole) i danas mi klinac više nema problema s neurodermitisom?

Što to?

Troll level: sensei
15 godina
Tonči kaže...
mario.L_hr kaže...
na kraju smo sasvim slučajno došli do prirodnog lijeka koji to upravo je (prirodni preparat kojeg radi farmaceut stare škole) i danas mi klinac više nema problema s neurodermitisom?

Što to?

Krema ili tonik koji u sebi imaju riblje ulje, maslinovo ulje i hrpu nekakvih trava. Pouzdano prirodno jer smo nosili na analizu i ništa sporno ne sadrži. Nakon cca 3 mjeseca primjene samo tu i tamo koji osip (pred neku bolest) a nakon godine dana imamo uvijek kremice u pripremi ali rijetko posežemo za njom.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Prvo, drago mi je zbog tvog klinca...

Drugo, nemoj misliti da ja spadam u one koji piju pilule - bolove od rasta umnjaka sam pretrpio uz malo rakije i caja od kadulje ;-) Uglavnom koristim prirodno i bez aditiva kad mogu, na svu srecu financijski si to mogu dopustiti...

Trece - u pravu si, zageneralizirao sam. O jedinci ne znam nista osim sto se pojavila u novinama i tvrdi nesto sto je i pticama na grani jasno, a ujedno prodaje knjigu u isto vrijeme.

Generalno ljude u startu smatram - ljudima (o  kojima nemam bas dobro misljenje), a onda s vremenom po postupcima vidim da li stvarno imaju nesto altruizma u sebi ili ne.

15 godina
Deus ex machina kaže...

Prvo, drago mi je zbog tvog klinca...

Drugo, nemoj misliti da ja spadam u one koji piju pilule - bolove od rasta umnjaka sam pretrpio uz malo rakije i caja od kadulje ;-) Uglavnom koristim prirodno i bez aditiva kad mogu, na svu srecu financijski si to mogu dopustiti...

Trece - u pravu si, zageneralizirao sam. O jedinci ne znam nista osim sto se pojavila u novinama i tvrdi nesto sto je i pticama na grani jasno, a ujedno prodaje knjigu u isto vrijeme.

Generalno ljude u startu smatram - ljudima (o  kojima nemam bas dobro misljenje), a onda s vremenom po postupcima vidim da li stvarno imaju nesto altruizma u sebi ili ne.

Pa i stekao sam dojam da nisi od onih koji trči u ljekarnu po tableticu za svaki klinac. Napisao sam to zbog toga jer poznam dosta ljudi koji bespogovorno vjeruju liječnicima i piju sve što dobiju (bez čitanja uputstva), klincu od frenda je nedugo bio propisan lijek u dozaži za odrasle (3. razred osnovne), na što je liječnik rekao pa nebi mu bilo ništa (što ga onda ne da svom djetetu u toj dozaži).

Što se tiče trećeg kod mene je obrnuta situacija, uvijek gledam ljude s pozitivne strane a s vremenom slika ode u crnilo (kod pojedinaca). Vjerojatno je na tebe utjecao bijeli svjet, ja se nisam maknuo s ovog našeg malog kontinenta.

17 godina
Deus ex machina kaže...
..Tocno! Samo sto zaboravljas da je ne-financijska naplata nekim ljudima puno jaca motivacija. Ima ljudi koji se bune protiv ovih koji si spremaju pinkice u dzep, motivacija za tu pobunu moze biti puno - od obicne ljubomore, pa do vjerovanja da su dobre osobe, i da im je duznost prokazati tu nepravdu - u srzi, zele dobiti tapsanje po ledjima i slavu.

-ipak, postulat o fra.Švabi nam govori da je ipak novac na prvom mjestu. Naravno, novac nije sam sebi smisao, nego ono što se s njim postaje. S dovoljno novca i Kerum postaje primamljiv manekenkama (mada mi nije jasna žena koja tako rizikuje križanje kromosoma). Dali su Bony&Clyde želljeli novac ili trošiti novac? Ako je kranji cilj trošiti ga, tad ne moramo zarađivati (cut the middle man?- neće ići..). Dali su tisuće ljudi u trećem reichu bili nesvjesni što se dešava, dali netko ne zna što se dešavalo u Srebrenici, Guantanamou, Pinoche, Španija-Franco... Dali Jaca nije ništa znala ili protir u Virovitičkom silosu nije vido kamione koji odvoze pšenicu...

Jednako tako, doktori ne vide ponekad. Ponekad samo gantlemanski šute i uživaju na jahti pod pokroviteljstvom (jer tko su oni da mijenjaju svijet, nek to netko drugi radi, tuđa briga...). Tako se vrlo lako desi da ''pa zar bi baš svi..'' -da, bi, gurnu glave u pijesak, uživaju u 'benefirima' na pješćanoj plaži umjesto borbe s vjetrenjačama. Kao što je svaki političar (dokazano) korumpiran, pa i Čehok (kao najpošteniji među njima).

Poznat je način sponzoriranja, svakodnevno neka nova afera. Prije desetak dana KBC-nabava lijekova. Naravno. Svaka nabava (državnim-tuđim novcem) je mogućnost zarade ili na drugi način stjecanja 'benefita'.

Praktično više nema djelatnosti gdje nije sve trulo i korumpirano. Nema. (ni fra.Švabo kao posljednji simbolički 'bastion' poštenih ljudi koji ne čine sve za novac)

To nisu Ickeovi gušteri, to su normalni -ljudski ljudi. Pod ljudski mislim i na mane, ne na savršene-idealističke ljude, jer PET ne skupljaju idealisti, jednako kao što ih u tomu ne vodi osjećaj humanosti-pravednosti-zaštite prirode, nego obično preživljavanje.

I još uvjek nije da joj vjerujem, samo do sad nisam našao suprotan dokaz, skeptik...

-kao što kaže mario... ode slika u crnilo, pa ne vjerujem više ni ovima koji viču ''to je vuk, to je vuk..''.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice