Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.316.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ko bi drugi nego Rusija i Kina. Jedni da mogu napravit rokadu izmedju premijera i predsjednika (dok ih starost ne zaustavi) i satrat prosvjednike ako bude trebalo, a drugi da uredno nastave sa masovnim egzekucijama po stadionima. 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zapadnjaci-zgrozeni-ruskim-i-kineskim-vetom-svaka-nova-krv-bit-ce-i-na-njihovim-rukama/597503.aspx

http://www.jutarnji.hr/masakrirano-200-civila-uoci-glasanja-o-rezoluciji-o-siriji/1004551/

Volim te baka ali ne vise od Medvescaka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 12:22 (Tallahasee).
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

izvoli http://www.brookings.edu/projects/archive/nucweapons/50.aspx

od 2006 (tu nisam bas siguran) se ne zna tocan broj nukleranog naoruzanja kod amera i rusa zbog americkog krsenja sporazuma. i jos jedna stvar, kome ovi sa 200-300 nuklearki mogu parirat? rusima i amerima sa po par tisuca?! jedina nuklearna sila na svijetu je amerika i toga se ne zele odreci...

I tu kod rusije grijesis, a kome ce rusi prodavat plin ako ameri budu kontrolirali kompletan bliski istok i sva ta naftna polja?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
protjeran
skank666 kaže...

izvoli http://www.brookings.edu/projects/archive/nucweapons/50.aspx

od 2006 (tu nisam bas siguran) se ne zna tocan broj nukleranog naoruzanja kod amera i rusa zbog americkog krsenja sporazuma. i jos jedna stvar, kome ovi sa 200-300 nuklearki mogu parirat? rusima i amerima sa po par tisuca?! jedina nuklearna sila na svijetu je amerika i toga se ne zele odreci...

I tu kod rusije grijesis, a kome ce rusi prodavat plin ako ameri budu kontrolirali kompletan bliski istok i sva ta naftna polja?

Hm, dovoljna je jedna u krivim rukama. 

Volim te baka ali ne vise od Medvescaka.
16 godina
neaktivan

Ameri nemaju prste samo na Bliskom Istoku nego i u recimo Švedskoj. A mislili smo da su bas pametna i autohtona zemlja..

Dokle sezu krakovi novog svjetskog poretka? Cak i skepticima je valjda sve ocitiji i on i 1% klike koja nas sve hebe u mozak..change must come!

15 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Ko bi drugi nego Rusija i Kina. Jedni da mogu napravit rokadu izmedju premijera i predsjednika (dok ih starost ne zaustavi) i satrat prosvjednike ako bude trebalo, a drugi da uredno nastave sa masovnim egzekucijama po stadionima. 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zapadnjaci-zgrozeni-ruskim-i-kineskim-vetom-svaka-nova-krv-bit-ce-i-na-njihovim-rukama/597503.aspx

http://www.jutarnji.hr/masakrirano-200-civila-uoci-glasanja-o-rezoluciji-o-siriji/1004551/

Naravno, a zapad radi te vojne intervencije zbog dobre volje.

Gledate na stvari previše crno/bijelo. Svijet nije takav i mnogi su interesi i na jednoj i na drugoj strani te uvjeren sam da nijedni ni najmanje vode brigu o građanima tih zemalja o kojima odlučuju.

14 godina
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Mislim da je ovo bilo već spomenuto, ali nema veze.

Ta izjava je potpuni idiotizam. Ne znam što on želi s tim postić.

17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Pravih vjernika u Hrvatskoj ima možda 1000 ili tek nešto više od toga. Sve ostalo su tek osobe željne pripadnanja nečemu, a koje postupaju nagonski (kao životinje) i onda se mole bogu da im oprosti sve gluposti koje su učinili. To što se danas svaka šuša deklarira kao kršćanin i vjernik ne znači da ona to i je. Vjera se živi cijelim svojim bićem 24/7 i ako si takva osoba, za ljude iz tvoje okoline je nemoguće da ne budu svjesni toga, pa je samim tim i tvoja potreba da se deklariraš kao vjernik posve nepotrebna, jer tvoj način življenja i stavovi koje zastupaš govore više od 1000 riječi. Dakle, da sumiram, čovjek je dobro rekao, iz razloga što 99% kršćana i vjernika laže sebi da je nešto što nije i nema pojma o onome u što vjeruje, pa samim tim tih 99% spada prije u ateiste nego u vjernike i radi toga je ovaj čovjek potpuno u pravu.

18 godina
moderator
The Man kaže...
SOS kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Pravih vjernika u Hrvatskoj ima možda 1000 ili tek nešto više od toga. Sve ostalo su tek osobe željne pripadnanja nečemu, a koje postupaju nagonski (kao životinje) i onda se mole bogu da im oprosti sve gluposti koje su učinili. To što se danas svaka šuša deklarira kao kršćanin i vjernik ne znači da ona to i je. Vjera se živi cijelim svojim bićem 24/7 i ako si takva osoba, za ljude iz tvoje okoline je nemoguće da ne budu svjesni toga, pa je samim tim i tvoja potreba da se deklariraš kao vjernik posve nepotrebna, jer tvoj način življenja i stavovi koje zastupaš govore više od 1000 riječi. Dakle, da sumiram, čovjek je dobro rekao, iz razloga što 99% kršćana i vjernika laže sebi da je nešto što nije i nema pojma o onome u što vjeruje, pa samim tim tih 99% spada prije u ateiste nego u vjernike i radi toga je ovaj čovjek potpuno u pravu.

Mislim da bi katolička crkva trebala organizirati testiranja poput Mense, naravno ne za kvocijent inteligencije, nego za kvocijent vjerništva, da bi se konačno moglo razlučiti prave vjernike od nepravih vjernika. {#}

14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Zbog čega ti misliš da netko tko ne slijedi sve smjernice vjere i ne poštuje sve njene zakone nije pravi vjernik?

Nije ti vjera savršena,ima mana,i to puno. Meni kao kršćaninu su hrpe stvari nelogične i glupe,i zbog čega bih ih trebao obavljati i poštivati? Jer to piše u nekoj debeloj knjižurini?

Ne idem u crkvu,ali sam sigurno bolji po tom pitanju od onih koji idu da bi ih se tamo vidjelo. Zašto ja ne bih mogao biti vjernik i prakticirati vjeru kroz razne aspekte svog života bez da se molim i idem na misu? Nije ovo srednji vijek.

SK crew
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
The Man kaže...

Zbog čega ti misliš da netko tko ne slijedi sve smjernice vjere i ne poštuje sve njene zakone nije pravi vjernik?

Nije ti vjera savršena,ima mana,i to puno. Meni kao kršćaninu su hrpe stvari nelogične i glupe,i zbog čega bih ih trebao obavljati i poštivati? Jer to piše u nekoj debeloj knjižurini?

Ne idem u crkvu,ali sam sigurno bolji po tom pitanju od onih koji idu da bi ih se tamo vidjelo. Zašto ja ne bih mogao biti vjernik i prakticirati vjeru kroz razne aspekte svog života bez da se molim i idem na misu? Nije ovo srednji vijek.

Kršćanstvo je upravo ograničeno odlaskom na misu. Nisi pravi vjernik kršćanin ako ne ideš na misu svakih 7 dana. Stoji ti to i u 10 Zapovijedi.

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
neaktivan

Religija je jedan od prvih balona od sapunice koji covjek treba probiti da postane sretan u zivotu..lupajte td ove koliko hocete, religija je pogresna na svim razinama i oduvijek pa i danas dobrano koči ljudski napredak, kolektivno i pojedinacno. Neki kazu da je religija imala svoju priliku i da se to razdoblje zove mračno doba, no mene je strah da je danas jos gore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 0:55 (Dragon23288).
14 godina
odjavljen
Šef kaže...

Kršćanstvo je upravo ograničeno odlaskom na misu. Nisi pravi vjernik kršćanin ako ne ideš na misu svakih 7 dana. Stoji ti to i u 10 Zapovijedi.

E,pa, 10 zapovijedi su zastarjele. A išao bih da je misa ovakva:

@Dragon:

Sve 5,ali religija bi trebala usaditi neke moralne vrijednosti. Baz nje,dešavaju se svakavi crap-ovi.

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 0:56 (Pranja).
16 godina
neaktivan

Postoje i druge moralne vrijednosti osim onih u religiji, i drugi nacini da se iste usade od onih koje koristi religija.

A religija je ionako sve samo ne moralna a ni to sto bi u njoj trebao biti moral nije jasno definirano (no opet ospadne krivo uvijek). Mislim da je dovoljno pogledati kršćansku povijest, kao i povijest bilo koje druge religije, da vidis i sam.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Šef kaže...

E,pa, 10 zapovijedi su zastarjele. A išao bih da je misa ovakva:

@Dragon:

Sve 5,ali religija bi trebala usaditi neke moralne vrijednosti. Baz nje,dešavaju se svakavi crap-ovi.

Da, baš je vidljivo kakve moralne vrijednosti je religija usadila tj. koliko uspješno... Kršćanstvo, Judaizam, Islam,...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 1:43 (Šef).
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Mislim da bi katolička crkva trebala organizirati testiranja poput Mense, naravno ne za kvocijent inteligencije, nego za kvocijent vjerništva, da bi se konačno moglo razlučiti prave vjernike od nepravih vjernika. {#}

ja jesam katolik, ali da se mene pita, jezerincu bi oduzeo biskupsku palicu i zatvorio ga u samostan u kojem je zavjetovana vječna šutnja

jezerinac je ni manje ni više fašist i rasist i kao takvome mu nije mjesto u javnom životu.

16 godina
neaktivan

Bolje da ne zapocinjemo razgovor o religiji. On ce zavrsiti na dva nacina: ili ce svi ovdje postati ateisti ili razgovor nece ni zavrsiti. Tema bi vrlo lako mogla otici u lock.  Tako da bolje ne..

No evo da nastavim u tonu, a vezano je za nase drustvo, evo koliko Crkva pomaze kada treba djelovati a ne klecati pred oltarom i mantrati...jest da je trazio veliki iznos, ali moze se ovo prenjeti i na mnogo manje stvari. S druge strane, ponovno divna hr birokracija..

http://www.vecernji.hr/vijesti/sinjskog-kozara-slomila-birokracija-katedrali-moli-pomoc-clanak-373843

17 godina
neaktivan

LOL na ovaj video dolje...

16 godina
Pranja kaže...

Sve u što vjeruješ piše u toj debeloj knjižurini.

Kako vi vjernici određujete što je u toj knjizi glupo, a što nije? Zašto smatrate da je slijed događaja opisan u oba zavjeta istinit i sasvim u redu, dok u isto vrijeme smatrate da je hrpa stvari glupost?

Štoviše, proširi bih pitanje... zašto si, s druge strane, vjernici uzimaju za pravo biti vjernici i vjerovati u tekstove, a ipak odbacivati sve loše i nelogično, od čega se puno toga krije u Starom zavjetu npr.?

Ne smatraj ovo nekim napadom ili provokacijom, iskreno me zanima kako to vjernik selektivno vjeruje? Primijetio sam da ogromna većina gaji upravo selektivnu vjeru.

16 godina
protjeran

Stari zavjet je ionako hrpa židovskih mitova i veličanja svog a izrugivanja svih ostalih naroda

14 godina
odjavljen
eevek kaže...

Sve u što vjeruješ piše u toj debeloj knjižurini.

Kako vi vjernici određujete što je u toj knjizi glupo, a što nije? Zašto smatrate da je slijed događaja opisan u oba zavjeta istinit i sasvim u redu, dok u isto vrijeme smatrate da je hrpa stvari glupost?

Štoviše, proširi bih pitanje... zašto si, s druge strane, vjernici uzimaju za pravo biti vjernici i vjerovati u tekstove, a ipak odbacivati sve loše i nelogično, od čega se puno toga krije u Starom zavjetu npr.?

Ne smatraj ovo nekim napadom ili provokacijom, iskreno me zanima kako to vjernik selektivno vjeruje? Primijetio sam da ogromna većina gaji upravo selektivnu vjeru.

Ne mogu govoriti u ime drugih,nego samo u svoje ime.

Nigdje ne postoji potvrda da je debela knjižurina zadržala svoj izvorni oblik kao i prije 2000+ godina kada je započeto njeno pisanje. Mislim da su neke stvari promijenjene od strane Crkve jer su totalno nelogične.

SK crew
18 godina

LOL, kad vjernici krenu racionalizirati :D

Gledam te!
16 godina
Pranja kaže...

Ne mogu govoriti u ime drugih,nego samo u svoje ime.

Nigdje ne postoji potvrda da je debela knjižurina zadržala svoj izvorni oblik kao i prije 2000+ godina kada je započeto njeno pisanje. Mislim da su neke stvari promijenjene od strane Crkve jer su totalno nelogične.

Pazi, meni osobno je cijela Biblija nelogična... sama ta činjenica usmjerila me ka tomu da danas nisam vjernik. Vrlo jednostavno.

Štoviše, da mi nisu prali mozak kao djetetu, nikada ne bih niti vjerovao u Boga, Isusa, ili bilo koju drugu religijsku ikonu.

Za razliku od osjećaja vjere u neko više biće, koje može imati bilo koja osoba u svijetu, organizirani vjernici - pripadnici religija - vjeruju u boga kojeg im opisuju drugi ljudi kroz određene knjige.

Nerijetko čujem "ne vjerujem u Stari zavjet", a mene zanima...kako netko može iz svoga vjerovanja izuzeti jedan ogroman dio Biblije, koji govori o samim počecima i koji najviše govori o Bogu.

Ne bih želio širiti ovu temu na još jednu raspravu o vjeri, ali iskreno me zanima kako funkcionira razum u trenucima kada ti nelogičnosti stanu na put vjere. Kako se tako jednostavno "prepreka" makne sa puta.

18 godina
eevek kaže...
Nerijetko čujem "ne vjerujem u Stari zavjet", a mene zanima...kako netko može iz svoga vjerovanja izuzeti jedan ogroman dio Biblije, koji govori o samim počecima i koji najviše govori o Bogu.

Da, mene je isto fascinirala ta vjerska šizofrenija, ali sam s vremenom otupio i jednostavno ju naučio prihvaćati zdravo za gotovo. Objašnjavam si to nekako na način da im je ionako sve u vjeri takvo (ovdje primarno mislim na kršćanstvo) - slave život, ali preziru strast i imaju krštenje kao čišćenje od istočnog grijeha, Bog stvara Adama i Evu da budu slobodni, ali im onda brani stvari i kažnjava ih. Crkva to kasnije dodatno potencira iz političkih razloga, pa oprašta stvari koje jedna ozbiljna religija jednostavno ne bi smjela tolerirati - poznajem dosta vjernika koji vjeruju u reinkarnaciju, ono, WTF?! O seksu prije braka i njegovom ignoriranju, kao i bloagoslovu oružja uopće ne želim govoriti...

Uglavnom, rekao bi da su vjernici upravo odgajani od Crkve da budu takvi, jer si jedino tako danas mogu objasniti neke stvari, a to je u interesu Crkve. Naravno, na kraju, kada i zastrane, tu je ispovijed, preteča reset gumba na kućištima kakvog danas poznajemo...

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Ja se pitam ponekad u cega onda vi vjernici vjerujete. Biblija mozda i nije zadrzala svoj pravi oblik, Crkva i njezini poglavari su zlocinci, religija nije isto sto i vjera, za religiju se slazete da je losa, a vjeru ne znate definirati ili kada to krenete raditi vidite i sami da nema smisla..da ne spominjem da svatko ima svoju definiciju boga, pakla, raja, i postanka svijeta. Necu niti spominjati one koji misle da je zemlja stara 6500 godina, da samo nastali od adama i eve. I sami ste puni kontradikcija - znam curu koja govori kako homoseksualnost nije po katolickim zakonima, a preko nje preslo pola grada - sto je kontradiktorno ako uzmemo da je po katolickim zakonima seks prije braka zabranjen, a ona ima 19-20 godina i nije u braku.

Pa dalje, religijska podrska svim ratovima, izazivanje i vođenje mnogih ratova, zanemarivanje i osporavanje znanosti na osnovi tekstova koje nitko ne zna dobro prevesti - a onda kad znanstvenici otkriju ljek za bolest ili 1000 aktivista ode u Japan pomagati ljudima, onda je molitva pomogla..to je sve samo na korak od vjerovanja da je zemlja ravna ploca i da imamo straze na rubovima.

Ja ne mrzim nikoga - shvacam da je sve to samo posljedica ljudske slabosti. izazvana tko zna cime. Ne trebamo vjerovanja, ne trebamo pretpostavke, ne trebamo nagađanja. Nitko, pojedinacno, a ni kao kolektiv.

Zapravo, kada bi puno ljudi probilo taj balon od sapunice, mozda bi shvatili, da suprotno onome sto religije i new age i ostala ezotericna njesra propovijedaju, nema drugog zivota, pakla, ni raja, da imamo jedan zivot nakon kojega nam preostaje samo da trunemo dva metra ispod zemlje, a onda bi se mozda ljudi trgnuli i rekli, hej, pa zivot je jeb*** kratak, idemo ga prozivjeti sto kvalitetnije i pomoci drugima da to naprave! Mozda bi i netko shvatio da su sve podjele koje smo izmislili pogresne - rasa, nacionalnost, seksualna orijentacija? NE, mi smo ljudi.

Kako god prekratak je da se netko moli čiki na nebu koji ce nas stjerati u deveti krug pakla ako ga ne budemo obozavali, i prekratak je da netko shvati sve ovo u zadnjem desetljecu zivota i onda se kaje, a nazalost vrijeme se ne vraca.

To je ono najglobalnije sto mogu reci u vezi religije, za što zelim da svatko procita jer vjerujem da tako mogu pridonjeti necemu, iako se o njezinoj pogresnosti moze ocitovati stvarno na mnogo nacina i kroz mnogo tema.

Molim bez ljutnje itko, i cijenio bih ako se netko uclani u ovu grupu na faceu, Global secular humanist movement.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 17:25 (Dragon23288).
16 godina
Dragon23288 kaže...

Ja ne mrzim nikoga - shvacam da je sve to samo posljedica ljudske slabosti. izazvana tko zna cime. Ne trebamo vjerovanja, ne trebamo pretpostavke, ne trebamo nagađanja. Nitko, pojedinacno, a ni kao kolektiv.

Ja mislim da je to poljedica autosugestije. Naime još od prvih ljudi, ljudi pojave koje ne znaju objasniti, pripisuju nekakvim višim silama. Tako smo prije imali boga vatre, sunca itd. Iz toga su se razvile religije od kojih se svega par održalo.

U povijesti smo imali priliku vidjeti kako bi se živjelo da crkva vlada. Svi znamo kako se tada postupalo sa neistomišljenicima.

Osobno smatram da će u budućnosti doći vrijeme kada će se cijeli svijet osloboditi religije. Još od renesanse čovjek postaje sve manje i manje vezan za crkvu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
16 godina
Veliki Brat kaže...

Da, mene je isto fascinirala ta vjerska šizofrenija, ali sam s vremenom otupio i jednostavno ju naučio prihvaćati zdravo za gotovo.

Dobro, ni ja se ne slažem sa religijskim naukom, ali to sigurno nije razlog da vjernike nazivam šizofreničarima {#}

Mene iskreno zanima odgovor na pitanje koje sam postavio. Nikada ne dođem do odgovora jer uvijek me optuže da napadam vjeru, iako samo postavljam pitanje i to smireno, bez ikakvih suprotnih tvrtnji.

Pomalo me žalosti - ne bih rekao žalosti, ali nemam bolju riječ - što me u raspravama vrlo često vjernici pitaju zašto ja vjerujem u teoriju gravitacije, iako ju ne shvaćamo.

Žalosti me, jer umjesto da dođemo do prave rasprave zapravo dođemo do zida gdje se većina ljudi počne podsmijehivati zbog tako čudnih pitanja.

Ne znam odakle im odjednom ta fascinacija gravitacijom i evolucijom, jer sami sebi čine štetu takvim razmišljanjem.

Za razliku od bilo kakve vjerske knjige i čudesa u njima, ja gravitaciju doživljavam svaki dan. Mogu izmjeriti gdje će pasti objekt kojeg bacim vlastitom rukom, upravo zato što znamo sile koje djeluju na sve nas, iako ne shvaćamo zašto.

Kao i evolucija, možemo vjerovati u evoluciju ili ne vjerovati. Ja osobno nemam ama baš nikakve sumnje da je teorija evolucije jedno od najvećih "otkrića" naše civilizacije i zapravo je nevjerojatno fascinantna stvar, ukoliko imaš volje malo razmisliti o nevjerojatnom čudu koje se dešava.

Dok vjernici čuda traže u knjigama i likovima koji rade vino od vode, propuštaju pravo čudo koje im je pred nosom u milijunima, odnosno milijardama varijacija. Iako je sve više-manje dobro dokumentirano i gotovo konstantno otkirvamo nove poveznice sa povijesnim bićima, vjernicima vrlo često na pamet padne pitanje "ti misliš da si majmun?", što me fascinira.

Zapravo, da stvar bude smješnija, jedina osoba sa kojom sam uspio razgovarati o vjeri i dovesti razgovor do samog kraja bio je svećenik. Nevjerojatna osoba i potpuna suprotnost većini drugih svećenika.

Nakon detaljen  "rasprave", prihvatio sam njegovo stajalište da on jednostavno ne može meni objasniti svoju vjeru, jer drugačije gledamo na stvari i ja sbog svojih uvjerenja u staru odbacujem bil kakav njegov mogući argument...što je zapravo točno.

Ponekad svoju vjeru ne može objasniti niti sebi, ali kaže da je to jednostavno osjećaj kojemu ne može pobjeći, iako nije uspio odgovoriti na moje pitanje "da li bi vjerovao u istog boga i Isusa i da je rođen u Afganistanu". Odnosno nije htio...poput dobrog odvjetnika, rekao je da bi odgovor bio spekulacija, jer nije u toj situaciji :)

Zato me zanimaju i ostali vjernici, svih vjera. Šta ću, volim rasprave oko stvari koje mi nisu jasne i logične {#}

18 godina

Bez trolanja i izazivanja, a što zapravo znači da krenete s nekom drugom temom...

17 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Zapravo, kada bi puno ljudi probilo taj balon od sapunice, mozda bi shvatili, da suprotno onome sto religije i new age i ostala ezotericna njesra propovijedaju, nema drugog zivota, pakla, ni raja, da imamo jedan zivot nakon kojega nam preostaje samo da trunemo dva metra ispod zemlje, a onda bi se mozda ljudi trgnuli i rekli, hej, pa zivot je jeb*** kratak, idemo ga prozivjeti sto kvalitetnije i pomoci drugima da to naprave! Mozda bi i netko shvatio da su sve podjele koje smo izmislili pogresne - rasa, nacionalnost, seksualna orijentacija? NE, mi smo ljudi.

....

Skoro pa da bi se u potpunosti slozio - sto se rijetko dogadja...

Jedino si jednu stvar fulao (subjektivno, naravno) - vjerujuci da sve sto ti ostaje je trulez ispod zemlje, opet vjerujes - vjerujes da nema nicega.

Jedini nacin da covjek bude u potpunosti slobodan je da shvati i prihvati da ne zna sta ce se dogoditi, i da se ogranici na to da zna (sa vrlo visokim postotkom sigurnosti) da ce jednom umrijeti, a nema pojma kada. Zasto je ovo bitno?

Kad znas da ti netko drugi broji dane, onda ti zivot postane vrlo bitan - sto je pozitivno.

However, ako vjerujes da ti ostaje samo trulez, onda tu do izrazaja dolazi element straha.

Ako se sjetis i prihvatis da zapravo nemas pojma sto te ocekuje: dodjes u poziciju u kojoj cijenis zivot, ali si istovremeno potpuno smiren u vezi svoje smrti, dogodi se (barem meni) da si lagano uzbudjen razmisljajuci sta ce biti kad napokon umres :-)

Zasada, nisam nasao zdraviju ideju za zivot od ove koju sam upravo iznio...

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 17:52 (Deus ex machina).
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Osobno smatram da će u budućnosti doći vrijeme kada će se cijeli svijet osloboditi religije. Još od renesanse čovjek postaje sve manje i manje vezan za crkvu.

Uf teško i sporo. Pogotovo u cjelinama gdje je bilo utjecaja rata, ili gdje crkva recimo ima još uvijek velik utjecaj. Ali recimo da se ide nekim tim putem, što je zasada dobro jer se narod obrazuje i nekako ajmo reći napredujemo. Uglavnom dosta je lako manipulirati djecom pogotovo u gradovima gdje je naseljen velik broj katolika (baš onih pravih zadrtih) i lako ih se izmanipulira i dovede u crkvu jer efekt mase igra ogromnu ulogu i to je dosta velik problem. Vrlo velik problem je reći da nisi religiozan tip u mjestu gdje su svi neki uber ustaše-vjernici (da znamo da svaku rječ psuju sve likove iz kršćanske mitologije, ali to je potpuno nebitno, bitno da se oni izjašnjavaju kao hrvatine i vjernici i NDH u srcu Ante Pavelić..).

Uglavnom napreduje se, ali vrlo vrlo sporo. Što se tiče religije, meni je potpuno nevjerojatno kako netko može iščekivati takve neke bajke i vjerovati u nešto potpuno nemoguće. Poštujem svakog vjernika koju je svoju vjeru odredio prema unutarnjih osjećajima i svojim razlozima, a apsolutno ne poštujem kvazi-vjernike-katolike koji se busaju u prsa sa time samo zato jer je većina takva, pa ajmo i mi da smo prihvaćeni, a nažalost takvih je jako puno. Vjera nije nikakav problem niti će ikada biti, problem je samo religija i ljudi koju je vode/predstavljaju. Zbog toga ne želim se istjecati kao pripadnik neke religije jer mi je sama ideja religije loša i totalno bezvezna da nemam razloga da takvo što prihvatim.

Mislim da sam negdje čitao gdje je Don Grubišić govorio kako se kompletno treba reorganizirati postava kršćanske stolice; Ukinuti biskupe, regulirati cjenik, i sl.

U mene u Crkvu slobodno kada uđeš mogu staviti cjenik. Ovako bi nekako izgledao:

Ženidba....... 400kn

Krštenje djeteta......200kn

Krizma........200kn

Godišnja naknada koja se daje prilikom magičnog blagosova kuće.......200kn

itd. Ne padaju mi napamet ostale cjene.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice