Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Oprosti - ali što onda ti to voliš? Ti si odlučio voljeti "domovinu" koja ne postoji odnosno izmislio si novu definiciju domovine u kojoj je ono što ti se sviđa "domovina", a ostalo nije? 

Imaš idealizirani misaoni konstrukt u kom percipiraš ono što ti se dopada, i odlučio si to zvati "domovinom". Domovina jest i vlast i sve ono što se događa u tvojoj domovini, ljudi koji u njoj žive, događaji i procesi koji se odvijaju.

Ovo što ti opisuješ nije "ljubav" već patološko stanje opsesije koja nema veze s ljubavi već traženje psihološkog utočišta u nečemu što su te naučili da percipiraš kao veće i vrednije od sebe. Ponovo - pogledaj Balkanskog špijuna i što sam ti napisao o njemu.

Toliko toga što si gore napisao je pogrešno i djetinje naivno da bih ti na ovu poruku mogao odgovarati satima, ali za sada je i ovo dovoljno. 

Meni se čini da si ti pomješao pojmove država i domovina, barem prema onome kako ih ja shvaćam. Nadam se da ima netko dovoljno stručan da napiše razliku.

Primjera za ovu moju tvrdnju imaš koliko hoćeš (naši gastići su ti jedan dobar primjer, izbjegli njemci iz njemačke za vrijeme wwII....).

Balkanskog špijuna sam gledao puno puta, hvala na preporuci pogledati ću ga još jednom, i kužim što hoćeš reći, možda sam i iracionalan sa osjećajima, tko nije...

Moj psihološki profil neću komentirati, mislim da možeš bolje od ovoga.l

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Meni se čini da si ti pomješao pojmove država i domovina, barem prema onome kako ih ja shvaćam. Nadam se da ima netko dovoljno stručan da napiše razliku.

Na ovoj temi se ne bi trebali baviti lingvističkim pitanjima - trebali bi se baviti pitanjima vezanim uz određene društvene događaje i koncepte. Ti očito imaš neki koncept pod pojmom "domovina" i ne treba nam lingvist da nam objasni razliku između pojmova država i domovina, s obzirom da se ono što ti smatraš pod pojmom domovina može razlikovati od nekakve lingvističke definicije.

Stoga umjesto da okolišaš mogao si objasniti što ti smatraš pod domovinom. Zapravo, još i možeš i moraš, jer u suprotnom ti je ova posljednja poruka čisti spam.

18 godina
seneka kaže...
Drago kaže...

Pa u pravu si - domoljublje ili rodoljublje (patriotizam) jest u osnovi iracionalno i svi mu instinktivno težimo. Proces analiziranja počinje onog trena kad shvatiš da si ti domovini (državi u kojoj si rođen i živiš) daješ mnogo, a zauzvrat dobivaš razočaranja i pozive da se "strpiš", "svi zajedno se trebamo još više opotruditi" i takve općenite parole. Pa se počneš pitati: "Čekaj, što ja tu zapravo volim?"

možda taj osjećaj pripadnosti ?

Pa da, radi se o emanaciji običnog nacionalnog osjećaja koji je također iracionalan.

This space for rent!
18 godina
mario.L_hr kaže...

1) Meni se čini da si ti pomješao pojmove država i domovina, barem prema onome kako ih ja shvaćam. Nadam se da ima netko dovoljno stručan da napiše razliku.

2) Primjera za ovu moju tvrdnju imaš koliko hoćeš (naši gastići su ti jedan dobar primjer, izbjegli njemci iz njemačke za vrijeme wwII....).

Balkanskog špijuna sam gledao puno puta, hvala na preporuci pogledati ću ga još jednom, i kužim što hoćeš reći, možda sam i iracionalan sa osjećajima, tko nije...

3) Moj psihološki profil neću komentirati, mislim da možeš bolje od ovoga.l

1) Pa u našem slučaju je hrvatska država naša domovina - jedno te isto - pretpostavljam da si Hrvat iz Hrvatske. Država je politička tvorevina, a tvoja domovina može biti u vlasti tuđe države, ali u ovom slučaju smo "svoji na svome", pa je normalno da su u našem slučaju to sinonimi. 

2) Primjera za koju tvrdnju? Nisi dao nikakvu tvrdnju. Ili misliš da domovina i država nisu nužno jedno te isto? S tim se slažem, ali u našem slučaju jesu.

3) Nisam te uopće imao namjeru vrijeđati, dapače, ispričavam se ako si to tako shvatio. 

This space for rent!
15 godina
mbaksa kaže...

Stoga umjesto da okolišaš mogao si objasniti što ti smatraš pod domovinom. Zapravo, još i možeš i moraš, jer u suprotnom ti je ova posljednja poruka čisti spam.

Ovdje sam objasnio, nakon toga je krenula rasprava, u ponavljanu nisam vidio baš previše smisla.

15 godina
Drago kaže...

1) Pa u našem slučaju je hrvatska država naša domovina - jedno te isto - pretpostavljam da si Hrvat iz Hrvatske. Država je politička tvorevina, a tvoja domovina može biti u vlasti tuđe države, ali u ovom slučaju smo "svoji na svome", pa je normalno da su u našem slučaju to sinonimi. 

2) Primjera za koju tvrdnju? Nisi dao nikakvu tvrdnju. Ili misliš da domovina i država nisu nužno jedno te isto? S tim se slažem, ali u našem slučaju jesu.

3) Nisam te uopće imao namjeru vrijeđati, dapače, ispričavam se ako si to tako shvatio. 

1) Ne samo na pojmovnoj razini, uz državu je vezan i državni aparat, vlast i politika a to su kategorije koje mi baš nisu na cijeni.

2) Mislio sam na ovo što si sam zaključio.

3) OK, možda sam malo osjetljiv, ipak je danas zadnji dan GO.

18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...
mbaksa kaže...

Ovdje sam objasnio, nakon toga je krenula rasprava, u ponavljanu nisam vidio baš previše smisla.

Drago je savršen napisao što si napravio od pojma "domovina", stoga mi nije jasno što ti ne paše. Nije Drago pomiješao pojmove domovina i država, nego si ti iz pojma domovina iščupao sve što ti se ne sviđa i zamotao to u ružičasti celofan. To ti tako ne ide - to ti je pogreška u argumentiranju znana pod nazivom cherry picking. {#} Dakle, nemoj izmišljati svoje definicije ustaljenih pojmova.

PS s obzirom da me stvarno ljuti dok neko tako se*ucka s jezikom, upravo sam otvorio Hrvatski enciklopedijski rječnik (ona ogromna knjiga s preko 1500 stranica formata većeg od A4) i kaže tamo na stranici 265:

domovina:

1. zemlja rođenja, zemlja podrijetla, zemlja kojoj čovjek pripada po svojim pravima ili osjećajima; domaja

2. zemlja, kraj gdje se što pojavilo, gdje spijeva, gdje je autohtono; postojbina, obitavalište, stanište (o biljkama i životinjama)

Pa se izvoli prilagoditi i koristi riječ domovina u njenom pravom značenju ili si izmisli riječ ili sintagmu za koncept o kojem govoriš ("domovina u celofanu"? "cherry-picking domovina"? "samo dobro iz domovine"?).

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 18:07 (mbaksa).
16 godina

Ne znam kako je to kod vas, ali u mene je to ovako. Domovina, a i država je ovo na slici, i sve unutar nje, stanovnici, kuće, priroda...sve...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 18:16 (sirka666).
18 godina
M_dipl. kaže...

Jel možda ovo dobra definicija? {#}

Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama
Ima samo jedna istina
Svaka zvijezda sija za tebe
Kamen puca pjesma putuje
Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

Moja domovina, moja domovina,
Ima snagu zlatnog žita,
Ima oči boje mora,
Moja zemlja Hrvatska.

Vratit ću se moram doći, tu je moj dom,
Moje sunce, moje nebo.
Novi dan se budi kao sreća osvaja
Ti si tu sa nama.

Đe me nađe! A pazi ovo - Ismeta Krvavac - "Zemljo moja"! {#}

Kaže neki desničar na svom blogu (gdje se ograđuje od Jugoslavije, Tita, komunističkih zločina i svega što je Pravom Hrvatu zazorno, strano!): 

"Ovo je jedna od najplemnitijih pjesama koja progovara o ljubavi pojedinca prema domovini. Monteno i Ismeta tada su kao domovinu doživljavali prostor bivše SFRJ, ali obzirom da se izrijekom sama Juga nigdje ne spominje, lako je identificirati se i dan danas sa svakom riječju i interpunkcijom u ovoj baladi ili možda bolje rečeno, budnici."

Ovakve pjesme su melem za nacionalnu svijest. Sad ne znaju ni to uraditi kako treba. Ovo je pjesma za urbanizirane ruralce, a Čavoglave za one koji su se uspješno izmakli asimilaciji i uspjeli dovesti gudina u banj, a da ne vidi predsjednik kućnog savjeta. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 19:15 (Drago).
16 godina
neaktivan

Naježim se uzduž i poprijeko..

Koliko je samo dalmatinaca kosti ostavilo tamo,ccc..a za šta.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 19:24 (thedream).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Jel možda ovo dobra definicija? {#}

Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama
Ima samo jedna istina
Svaka zvijezda sija za tebe
Kamen puca pjesma putuje
Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

Moja domovina, moja domovina,
Ima snagu zlatnog žita,
Ima oči boje mora,
Moja zemlja Hrvatska.

Vratit ću se moram doći, tu je moj dom,
Moje sunce, moje nebo.
Novi dan se budi kao sreća osvaja
Ti si tu sa nama.

Ne, Sunce, kao i ostale zvijezde, nisu vlasništvo jedne države ili pojedinca. Nebo također, suverenitet države pravno ide samo do granice svemira, tj. stotinjak km uvis.

Zemljopisne karakteristike su, dugoročno, ne baš smislene (za stotinjak ili više godina, žita na ovom području će vjerojatno nestati zbog zatopljenja i širenja tropske klime; za par sto tisuća godina, nestat će cijelo Sredozemno more uslijed zatvaranja Gibraltarskog prolaza i isparavanja).

Čak i sve to je jako uskogrudno i kratkoročno razmatranje, obzirom na zasad još uvijek otvorenu mogućnost da je život na Zemlju prenesen meteorom s Marsa. {#}

Mislim da je Mario zapravo najbolje definirao bit: domovina je jednostavno tamo gdje ti je lijepo.

16 godina
neaktivan

Mislim da je domovina ipak i gdje su živote položili naši stari, neovisno kojem uvjerenju pripadali, i za što se borili. Uvijek će za vrijeme života biti podjela, ali smrt nas ujedinjuje ipak na kraju. Osobno ne bi mogao otići iz Hrvatske i više se ne vratiti, previše bi me proganjalo djetinjstvo u Šibeniku, svi lijepi trenuci ali i sprovodi, bio bi nespokojan jednostavno.

Domovinu povezujem sa obitelji, i sa poviješću. Ne mogu se poistovjetiti sa SDP-om ili HDZ-om, korupcijom, primitivnim normama ovog društva i slično. Kad kažem domovina, najuže ipak mislim, a vjerujem i vi svi, na svoju obitelj i porijeklo.

Cemetary gates
17 godina
neaktivan

evo na vijestima:"horvatinčiću još mjesec dana pritvora",tako treba,kad je tolikima život pretvorio u pakao,neka mu bar upropaste godišnji odmor
ja sam prosvijetljen,moja domovina je čitav svemir{#}

18 godina
bed kaže...
seneka kaže...

u ovoj vijesti iz sibira mi je fascinantno i potresno to što je posljednje trenutke umiranja ta mala podijelila sa svojom majkom , live,preko mobitela,i na kraju se oprostila u miru sa njom,šta ti je tehnika..

Prestrašno je to što se dogodilo, ali ne mogu se oteti dojmu niti da reakcija nije normalna. Ne bih rekao da je samo tehnika u pitanju, sve čekam da slijedeći ažurira status na facebooku dok je u životnoj opasnosti..

LOL na apdejtanje statusa  :D

Ali ne čini mi se tako, prije bi rekao da cura nije vidjela izlaz iz situacije i zvala jedinu osobu koja je uvijek bila tu zbog nje - mamu. Apsolutno nema rezona u zvanju ikoga mobitelom i moliti za pomoć dok te medvjed jede. Što se mene tiče, svaka čast mami - nakon ovakve reakcije, mora da je bila pravi roditelj. Ali ipak joj ne bi bio u koži.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ali ne čini mi se tako, prije bi rekao da cura nije vidjela izlaz iz situacije i zvala jedinu osobu koja je uvijek bila tu zbog nje - mamu. Apsolutno nema rezona u zvanju ikoga mobitelom i moliti za pomoć dok te medvjed jede. Što se mene tiče, svaka čast mami - nakon ovakve reakcije, mora da je bila pravi roditelj. Ali ipak joj ne bi bio u koži.

ma gle , zamisli tu tragiku,zove majku preko mobitela i oprašta se s njom dok ju medved proždire,pa to je nadrealno !
nadmašuje sve viđeno u filmovima

18 godina

Za one koji su se divili Bošnjakoviću:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/144156/DORH-ceslja-po-crkvenim-knjigama-u-Porecu.html

Bit će zabavno - u većini država popovi idu u zatvor samo zbog pedofilije, ali kod nas su se diversificirali po područjima interesa...

This space for rent!
18 godina
thedream kaže...

Naježim se uzduž i poprijeko..

Koliko je samo dalmatinaca kosti ostavilo tamo,ccc..a za šta.

Kako za što -  imali su svoje ideale, dobili su državu za koju su se borili (manje-više ili ball-park što kažu Ameri), a nijedna država i društveno uređenje nisu vječni. Inače je period od 1945. do 1991. za područje zapadnog Balkana bio "unusually long stretch of peace" - http://en.wikipedia.org/wiki/Balkan_Wars#See_also

This space for rent!
18 godina

Vezano za onog psa koji je ugrizao ono dijete: ja kad setam svoja dva cucka, obavezno ih drzim na kaisu, bez obzira sta imam beskonacno povjerenje u njih i sto su umiljati. Kad ih netko dodje pomilovati pobrigam se da sam spreman reagirati u sekundi ako se dogodi nesto neplanirano. Nikad neznas kako ce zivotinja reagirati. Sto se tice agresivnih pasa, to je krivica samo i jedino vlasnika. Svakog psa ili pasminu se da odgojiti (ne brkati sa treniranjem). Sestra mi ima staforda koji je umiljatkao macka.

EDIT: mrzim iPad

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 21:44 (tnakir).
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

ma gle , zamisli tu tragiku,zove majku preko mobitela i oprašta se s njom dok ju medved proždire,pa to je nadrealno !
nadmašuje sve viđeno u filmovima

off

ne znam, scena kad hanibal hrani liotu sa vlastitim mozgom je... ja ne znam, scena, koja me je duboko potresla i urezala sa u pamćenje iako i nisam bio baš pre mlad kad sam gledao film po prvi put...

on

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Meni se čini da si ti pomješao pojmove država i domovina, barem prema onome kako ih ja shvaćam.

Ti smatraš državom birokratsko-činovnički aparat, a domovinom zemlju i narod. Međutim domovina je širi pojam i ja bih isto rekao da je i država njen sastavni dio.

Nekako mi se čini da smo prerasli onu 'tko nije za cara, nije ni za ženidbu', a nismo niti u ratu pa da vrijedi ona 'nije pitanje što može država napraviti za tebe, već što ti možeš za državu'. Obzirom da je za elitu na vlasti država itekako puno napravila, mislim da je vrijeme da napravi i nešto za većinu svojih građana koji jedva spajaju kraj s krajem. Kad se promijeni taj odnos, biti će više razloga voljeti domovinu..

15 godina
bed kaže...

Ti smatraš državom birokratsko-činovnički aparat, a domovinom zemlju i narod. Međutim domovina je širi pojam i ja bih isto rekao da je i država njen sastavni dio.

Nekako mi se čini da smo prerasli onu 'tko nije za cara, nije ni za ženidbu', a nismo niti u ratu pa da vrijedi ona 'nije pitanje što može država napraviti za tebe, već što ti možeš za državu'. Obzirom da je za elitu na vlasti država itekako puno napravila, mislim da je vrijeme da napravi i nešto za većinu svojih građana koji jedva spajaju kraj s krajem. Kad se promijeni taj odnos, biti će više razloga voljeti domovinu..

Nisam odgovarao na prethodne postove, jer mi se nije dalo cijepati dlaku, smatram da tako nešto nema smisla i vodi u spam (za to postoji neko drugo mjesto). Stojim kod onoga što sam rekao u prvom postu, to je moje mišljenje i moj stav, ne mislim ga mijenjati. Zbog svega onoga što političke elite i vlast rade u ovoj državi ne mogu (u svojoj glavi) staviti znak jednakosti između ova dva pojma. Možda sam iracionalan ili idelaiziram stvari ali takav sam i po tom pitanjuj ne vjerujem da ću se promijeniti.

Nekako imam dojam da ste zaključili da ja podržavam ono što se radi ili radilo u ovoj državi od njenog postanka. Ako jeste to je potpuno krivo. Moj prezir prema političarima proizlazi upravo iz toga što su svih ovih godina radili za svoje dobro što je potpuno različito od općeg dobra. Neosjetljivost na probleme pojedinaca je maksimalna. Nešto možeš napraviti samo ako znaš nekoga da te pogura, ako nemaš nikoga onda umri. To sigurno nije, niti će biti sustav vrijednosti kojeg podržavam.

18 godina
neaktivan

Na koju osnovu voliš onda to  tu gdje jesi, gdje vlada takva jad i bijeda?

Jer, to je tvoja DOMOVINA, isto kao što je i moja, ak se već smatraš Hrvatom...

Al ja ne volim nešto što me podjarmljuje, sputava, i ne čini mi dobro...

A ni mojim bližnjima...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran

Do sada sam domoljublje shvaćao kao ljubav prema svojoj naciji, država je tu samo da zaštiti tu naciju i da joj da sve što je potrebno za normalan život i napredak..Zamisli to kao zdijelu koja čuva sadržaj...

U slučaju Hrvatske, država je tu zeznula naveliko, više se ne radi za interes nacije,nego za interes onih koji su na vlasti...Demokracija u Hrvatskoj je samo fiktivna, dok ustvari služi samo da bi se ljude zavaralo i pokazalo im se kao da imaju slobodu...

Lako se njima skrivati iza svoje moći i lagano određivat tijek događaja ,nametat ljudima svoje razmišljanje, a one koji ne razmišljaju isto potkopat nekim tužbama i ostalim s*anjem,dok ljudi žive na rubu...

Tako da mislim da domoljublje nije samo ljubav prema državi,nego prema cijeloj vlastitoj naciji i pripadnicima iste. Znači netko može biti domoljub,a da ne podržava trenutnu vlast ,jer vlast se mijenja, dok nacija ostaje...

I da, neki su povampirili riječ nacija,tak da vjerojatno većini vas to zvuči jaako strašno...

Straight Edge
17 godina
neaktivan
Odlicna ti je ova metafora sa zdjelom, ali nasa je zdjela kroz vrijeme postala supljikava kao cijediljka kroz koju sve sto valja curi u nepovrat...
Beauty doesn't have a weight restriction.
18 godina
neaktivan

Šta se ima voljeti kod morona, rekao je netko u nekom filmu za narod, pa narod je prosjek prosječnosti, bezlična masa koja ne zna s koje strane je šuplja, podložna svim vidovima manipulacije u konačnici glasa za HDZ, što se to ima voljeti ili mrziti kod nacije? vole se pojedinci, narod je preamorfna, bljutava, bez mirisa i boje vreća svačega, od običnog kriminalca do glasnog kretena pa do nekolicine koja ima nešto mozga u glavi, ostatak je prosjek koji trpi i pati i kojim se da manipulirati kako se hoće

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Šta se ima voljeti kod morona, rekao je netko u nekom filmu za narod, pa narod je prosjek prosječnosti, bezlična masa koja ne zna s koje strane je šuplja, podložna svim vidovima manipulacije u konačnici glasa za HDZ, što se to ima voljeti ili mrziti kod nacije? vole se pojedinci, narod je preamorfna, bljutava, bez mirisa i boje vreća svačega, od običnog kriminalca do glasnog kretena pa do nekolicine koja ima nešto mozga u glavi, ostatak je prosjek koji trpi i pati i kojim se da manipulirati kako se hoće

S ovim se poptuno slažem, sada voliti svakog moje nacionalnosti jer smo igrom slučaja rođeni na istom mjestu u (približno ) isto vrijeme, ma daj.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
18 godina
neaktivan
Whatever kaže...

I dugine boje su samo iluzija.

One realno ne postoje.

pa ne razgovaramo li upravo o tome zašto voljeti iluziju i što je to u naraodu što se ima voljeti

kako se itko može identificirati sa prosječnošću? treba malo razmisliti i otarasiti se predrasude da kada netko govori istim jezikom i kusa iz iste kaše kao ja etc. vrijedi nešto više od nekog drugog koji to radi sa nekim drugim ljudima, ono do kuda bi domoljublje trebalo ići je solidarnost, jer smo svi u sličnoj kaši, kakva ljubav... korist, u sretnijem okruženju i ja ću biti sretan, IMO naravno

nego:

Preraspodjela bogatstva ili amerika i engeska bit će zemlja proleterska?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 11:44 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
PRERASPODJELA BOGATSTVA i povratak na sistem PRAVIH VRIJEDNOSTI. Vec mi je puna kapa debelih prdonja u bemburama koji se prave frajeri zbog imanja para.
Beauty doesn't have a weight restriction.
18 godina
netko,netkovic kaže...

1) Do sada sam domoljublje shvaćao kao ljubav prema svojoj naciji, država je tu samo da zaštiti tu naciju i da joj da sve što je potrebno za normalan život i napredak..Zamisli to kao zdijelu koja čuva sadržaj...

2) U slučaju Hrvatske, država je tu zeznula naveliko, više se ne radi za interes nacije,nego za interes onih koji su na vlasti...Demokracija u Hrvatskoj je samo fiktivna, dok ustvari služi samo da bi se ljude zavaralo i pokazalo im se kao da imaju slobodu...

3) Lako se njima skrivati iza svoje moći i a) lagano određivat tijek događaja ,b) nametat ljudima svoje razmišljanje, c) a one koji ne razmišljaju isto potkopat nekim tužbama i ostalim s*anjem, d) dok ljudi žive na rubu...

4) Tako da mislim da domoljublje nije samo ljubav prema državi,nego prema cijeloj vlastitoj naciji i pripadnicima iste. 5) Znači netko može biti domoljub,a da ne podržava trenutnu vlast , 6) jer vlast se mijenja, dok nacija ostaje...

I da, neki su povampirili riječ nacija,tak da vjerojatno većini vas to zvuči jaako strašno...

Daj se prvo informiraj o tome o čemu bi želio pričati - nauči se što koji termin znači prije nego kreneš "filozofirati". 

1) Domoljublje nije "ljubav prema naciji" ni "privrženost naciji". Pogledaj ovdje i ovdje i http://en.wikipedia.org/wiki/Patriotism

2) Kako se to "radi za interes nacije" - reci ti nama što bi "oni na vlasti" trebali raditi "u interesu nacije"? BTW, oni na vlasti nisu uopće naročito dobro prošli - usporedimo li ih s onima pri vlasti - Todorić i ekipa, primjerice. Radi li u tom smislu i SAD, Engleska, Francuska... isto "u interesu onih na vlasti", a ne za "interes nacije"? Tko određuje što je "interes nacije"? Ti? Kako objektivno odrediti "interes nacije"? 

3) Moguće najgluplje što sam pročitao u zadnjih par tjedana na ovoj temi, rečenica bez ikakvog značenja. Kako se to "skrivaju iza svoje moći"? Što to uopće znači i tko se skriva iza svoje moći? Vlada? Predsjednik? Svaki dan su na TV-u, polažu kamene temeljce i slikaju se sa svakim klošarom koji naiđe - što to znači da se "skrivaju iza svoje moći"?

3a) Lol - tko to "lagano određuje tijek događaja"? Izabrana vlast? Nije li to i smisao državne vlasti da "lagano određuje tijek događaja"? 

3b) Kako to "nameću ljudima svoje razmišljanje"? Imaš 551 političku stranku, slobodu govora, čak i onog glupoga koji koristiš bez ikakve zadrške, slobodu udruživanja u stranke ako ti postojeće ne odgovaraju - na koji način to način neki Oni "nameću ljudima svoje mišljenje"?

3c) Primjer? Tko je to zbog "ne razmišljanja isto" pokopan "tužbama i nekim sranjem" u RH?

3d) S neba pa u rebra - kakve veze (nepostojeće) tužbe "zbog nerazmišljanja isto" imaju veze s "ljudima koji žive na rubu"?

4) Domoljublje nije "ljubav prema naciji i pripadnicima iste ({#})" koja ne uključuje političare, nauči se što ta riječ znači. 

5) Naravno, tebi se ne mora sviđati politička stranka na vlasti da bi bio domoljub, ali meni se čini da se tebi ne sviđa ni dio glasačkog tijela tvoje vlastite nacije koju tvrdiš da "ljubiš", a iskreno, ni njima se ne sviđaš ti.

6) Države, nacije, i sve ostale političke i socijalne tvorevine se baš kao i "vlast" itekako mijenjaju, nestaju, nastaju nove itd. Uzmi neku knjigu iz povijesti. 

Na kraju - na što se svodi tvoje "domoljublje", koje je zapravo rodoljublje (ali kao većina lumpen-desničara bojiš se te riječi jer slabo poznaješ vlastiti jezik pa nisi siguran da li je "istočna")? Ljubav prema brežuljcima, makijom i sitnim raslinjem i onima koji se "ne skrivaju iza svoje moći" i koji misle kao ti? Daj objasni i odgovori prvo sebi na ova pitanja, pa onda meni, ako možeš uobličiti svoja razmišljanja. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 14:36 (Drago).
18 godina
Whatever kaže...

I dugine boje su samo iluzija.

One realno ne postoje.

To je neka nova teorija optike? Dugine boje "realno" postoje - http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow#Explanation

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice