Oprosti - ali što onda ti to voliš? Ti si odlučio voljeti "domovinu" koja ne postoji odnosno izmislio si novu definiciju domovine u kojoj je ono što ti se sviđa "domovina", a ostalo nije?
Imaš idealizirani misaoni konstrukt u kom percipiraš ono što ti se dopada, i odlučio si to zvati "domovinom". Domovina jest i vlast i sve ono što se događa u tvojoj domovini, ljudi koji u njoj žive, događaji i procesi koji se odvijaju.
Ovo što ti opisuješ nije "ljubav" već patološko stanje opsesije koja nema veze s ljubavi već traženje psihološkog utočišta u nečemu što su te naučili da percipiraš kao veće i vrednije od sebe. Ponovo - pogledaj Balkanskog špijuna i što sam ti napisao o njemu.
Toliko toga što si gore napisao je pogrešno i djetinje naivno da bih ti na ovu poruku mogao odgovarati satima, ali za sada je i ovo dovoljno.
Meni se čini da si ti pomješao pojmove država i domovina, barem prema onome kako ih ja shvaćam. Nadam se da ima netko dovoljno stručan da napiše razliku.
Primjera za ovu moju tvrdnju imaš koliko hoćeš (naši gastići su ti jedan dobar primjer, izbjegli njemci iz njemačke za vrijeme wwII....).
Balkanskog špijuna sam gledao puno puta, hvala na preporuci pogledati ću ga još jednom, i kužim što hoćeš reći, možda sam i iracionalan sa osjećajima, tko nije...
Moj psihološki profil neću komentirati, mislim da možeš bolje od ovoga.l

Dakle, nemoj izmišljati svoje definicije ustaljenih pojmova.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
)" koja ne uključuje političare, nauči se što ta riječ znači.