Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 13:20 (thedream).
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
F1-IVO kaže...

A šta reći na ovakve slučajeve?

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/uhitili-mamu-monstruma-sina-je-10-godina-drzala-u-lancima-231685

Neznam šta to mora biti u ljudskom mozgu da ikome to napravi a najmanje vlastitome sinu. Koliko čovjek mora biti poremećen i mentalno bolestan za takvo što?

Susjedi su odavno znali da majka zlostavlja ali nitko nema muda prijaviti to.  

Eto sad se dogoodilo da je jedan mladi život trajno uništen jer teško da će se mladić ikad oporaviti potpuno od ovoga.

Upravo sam pročitao ovaj članak na 24sata i nemogu virovati....

Strava, na lomaču s njom...

A susjedi se mogu sramiti....

18 godina
neaktivan

Nece nista dobiti...ipak je ugledni član našeg društva...

Al, eto, to je još jedan primjer ove države, koju bi trebao voljeti...
Volim svoju kuću, volim svoj dio zemlje, dvorište, obitelj, prijatelje...

Al ne i ostatak ove prčije...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Naježio sam se na popis klijenata, je li, koje je zastupao dotični. A i sam je bio u buksi, i osuđen. Jao....

Cemetary gates
18 godina
neaktivan

Sad bi mogli "dokazati" da se Tomo bojao isključivanja autopilota, ili se čak bojao ići u školu za upravljanje brodicom...pa da zato nije dužan znati upravljati plovilom...

Psssssst Zecovi spavaju
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 13:47 (angel of fire).
16 godina
F1-IVO kaže...

Eto sad se dogoodilo da je jedan mladi život trajno uništen jer teško da će se mladić ikad oporaviti potpuno od ovoga.

Meni je puno strašnije šta to niko nije prijavljiva. Odnosno želim reći da se tragedije događaju, ali kad niko ne zna za to, a ovako, treba i susjedima dat barem uvjetno zbog sudjelovanja...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
18 godina
thedream kaže...
angel of fire kaže...

Naježio sam se na popis klijenata, je li, koje je zastupao dotični. A i sam je bio u buksi, i osuđen. Jao....

Strava, koje društvo je tu na okupu...

Inače, baš sam na jutarnjem jučer čitao kako se novinar vozio s nekim u gliseru tamo na lokaciji i kako je tip izvukao ključ pri 26 mph i brod se gotovo zaustavio unutar 5 metara. Osobno mislim da pretjeruje, 5 metara je jako malo, ali da je i 10 ili 15, sasvim svejedno.

I jš nešto, čitam ovaj linkani članak i nešto mi se nikako ne sviđa. Moguće da sam nešto krivo shvatio kad sam prvi put vidio vijest na TVu, ili da je policajac dao izjavu s krivom informacijom, ali dao bi se kladiti da je spomenuo da je gliseru bila jedna muška i dvije ženske osobe. Upalo mi je to u oči (uši), jer je za jedrilicu rekao da su bili suprug i supruga. Naravno, kako su 1+1=2, zaključio sam da je HOTO bio na brodu s dvije fufe. A sada govore da je samo jedna ženska osoba u pitanju?

I sad, kao pravi teoretičari zavjere, tko je bila ta druga ženska osoba, koju sada skrivaju?

3 Severina - nije joj prvi put
1 manekenka/prostitutka/štogod
1 Baba Vanga (našla krpa zakrpu)
12 Jaca - opet iskače iz paštete!
Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Inače, baš sam na jutarnjem jučer čitao kako se novinar vozio s nekim u gliseru tamo na lokaciji i kako je tip izvukao ključ pri 26 mph i brod se gotovo zaustavio unutar 5 metara. Osobno mislim da pretjeruje, 5 metara je jako malo, ali da je i 10 ili 15, sasvim svejedno.

pa tu ima dvije stvari

oni su se vozli u manjem gliseru ali dokazali su što je trebalo

1. horvatičnić se vozi 20 milja i udario je u krmu jedrilice

2. da je isčupao ključ njegova jahta ne bi stala, ali bi joj brzina pala na cca 5 milja i tako bi plovila još 100 metara dok ne bi stala

3. čim bi on iskčupao ključ pala bi brzina i inercija njegove jahte dovoljno da promaši jedrilicu i ostalo bi sve na zamalo su se sudarili

Zašto nije isčupao ključ?

zašto je "mahao" a ne trubio?

odgovor:

on je bio pod palubom i zabavljao se sisama i pijačom

tim je pokazao da je totalno kreten i neodgovoran

glisirati na manje od 300 m od obale brzinon od 20+ milja i upaliti auto pilot te ostaviti kormilo bez nadzora???????

za ovo ja bih mu dao minimalno 10 god bez prava na pomilovanje i za primjer svimaostalima

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 14:16 (Darky).
16 godina
neaktivan

Jedno totalno glupo pitanje , s kojim ču pokupit dva koša TD-ova, glasi , koji racku boli javnost tko je bio s njim na brodu ?????

Zar to nije njegova privatna stvar, ne kužim od kada je ovaj slučaj postao javni interes ?

Mislim kužio bih da je netko iz vlade ili parlamenta ili predsjedništva sudjelovao u ovakovoj nesreći pa da je interes javnosti što je dotićni radio s našim novcima i s kime je bio, ovdije je rijeć o PRIVATNOM poduzetniku koji je sa svojom PRIVATNOM ( na ime svoje firme ako sam dobro shvatio ) brodicom/gliserom/čamcem / linijskom fregatom ili čim već napravio nezgodu.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
16 godina
neaktivan

WROOOONGGGG !!! this is wroooong ( da citiram Cartmana ) !

http://www.jutarnji.hr/split-skocio-s-trajekta-100-metara-od-obale--kaznjen-s-tisucu-kuna/967046/ , ovo treba promovirat, stavit na turističke karte i nudit kao pogodnost i prednost, znaći dragi turisti dođite , glupirajte se , skaćite , poginite, parite se s ugorima, ljepite si meduzu na čelo tj. radite što zamislite sve dok s time ne štetite drugim osobama i imovini.

Tko pogine strpamo ga u sanduk i pošaljemo kući, tko se ozlijedi interventno ga pokrpamo i pošaljemo kući, ako plati odvezemo ga u toplice ili kamo već želi.

Znaći turizam bez limita , radite sve što vam god mašta dopusti dok se god ne krši s ovim gore navedenim.

A ne mi ih idemo kažjavat i trpat u neke okvire nama razumljivog ponašanja, mada mož mislit .

Money talks !

EDIT:

Sorry za double post "shame" .

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 14:41 (woodgamesfx).
18 godina
woodgamesfx kaže...

Jedno totalno glupo pitanje , s kojim ču pokupit dva koša TD-ova, glasi , koji racku boli javnost tko je bio s njim na brodu ?????

Zar to nije njegova privatna stvar, ne kužim od kada je ovaj slučaj postao javni interes ?

Mislim kužio bih da je netko iz vlade ili parlamenta ili predsjedništva sudjelovao u ovakovoj nesreći pa da je interes javnosti što je dotićni radio s našim novcima i s kime je bio, ovdije je rijeć o PRIVATNOM poduzetniku koji je sa svojom PRIVATNOM ( na ime svoje firme ako sam dobro shvatio ) brodicom/gliserom/čamcem / linijskom fregatom ili čim već napravio nezgodu.

Je, slažem se, samo sam istaknuo nešto što mi ne štima. Da je u oba slučaja rečeno da su jedna ili dvije osobe (ne moraju niti reći da su ženske), sve bi bilo na mjestu. Uostalom, zato to niti nisam spominjao do sada, kada sam vidio da se govore različite stvari, a ne mogu zamisliti koji bi bio normalan razlog za to.

No vidim da si prilično stao u njegovu obranu. Priznajem da sam nabrušen na njega od slučaja Cvjetni, iako isti više ide na dušu gradskim strukturama nego njemu. Lijepo od tebe što pozivaš na razum dok se mi ostali guštamo pred linč, zazivajući krv i nadajući se da će simbol moći pasti.

I upravo zato mi je sve ovo čudno - te dvije te jedna ženska osoba, te mahanje umjesto zaustavljanja, te izvrdavanje na autopilota u situaciji gdje mu to jednostavno ne ide na ruku (a da imalo zna o moru bio bi toga svjestan), te bivše nesreće u kojima je neporecivo kriv. Čovjek nema mjere i rado bi vidio da ga maknu na dulje vrijeme. Sve ostalo je samo dio folklora.

Gledam te!
15 godina
Drago kaže...

Lijepo si to rekao, stvarno mi se dopalo ovo s precima i prijateljima, ali nisi u pravu da domovina nisu lažljivi političari. Jesu. Domovina su i lažljivi političari. Penzioneri koji nakon 40+ godina staža u 70-toj oili 80-toj kopaju po kantama za smeće i skupljaju boce. Domovina su i nepravde.

Najtragičnija pojava koja se desila tijekom "tranzicije" je pljačka i neosjetljivost za probleme umirovljenika. Pa to su ljudi koji su stvarali većinu onoga što smo unijeli u samostalnu državu. Ne razumijem zašto se njih gura na marginu društva,  vjerojatno se ide na faktor vrijeme. Također nikada nisam shvatio politiku s početka devedesetih kada se šakom i kapom išlo u prijevremenu mirovinu.

Nazovi to maštarijom, ali u mojoj domovini nema mjesta za političare.

Drago kaže...

Ne možeš živiti, primjerice, u Hitlerovoj Njemačkoj i govoriti kako su domovina krasne šume i marljivi ljudi, ali nisu kristalne noći, rat sa svima, rasni zakoni itd.

Nisam od onih koji zatvaraju oči i pamte samo dobre stvari. Neznam, valjda to ima veze s tim što više volim košarku od nogometa. Na haklu daš sve od sebe za pobjedu ako izgubiš stisneš ruku pobjedniku i nadaš se pobjedi drugi put. Hoću reći, treba biti pošten prema sebi i prema drugima, ne zataškavati i skrivati stvari jer to je pogrešno i loše. Čovjek treba prihvatiti činjenice onakve kakve jesu, nekada su dobre a nekada nisu.

Drago kaže...

Ljubav prema domovini je laka. Domovina je veća od nas samih i pripadnost nekoj domovini čini da se osjećamo dijelom nećeg većeg, trajnijeg od naših kratkih života. Voljeti domovinu stoga je lako. 

Međutim, niti jedna ljubav nije bezuvjetna. Mislim, možda jest, za neke, kao u Balkanskom špijunu gdje se komunist-informbirovac koji je naj-ebo k'o žuti i dalje ne odriče svoje partije i staljinizma iako je baš zbog njih nastradao. Dušan Kovačević (pisac) je genijalno shvatio da se radi o tragikomediji i zato se mi smijemo glavnom liku (glumi ga genijalni Danilo Bata Stojković) koji se trsi dokazati svojoj partiji kako je on "budan na braniku Domovine" protiv "unutarnjeg neprijatelja". 

Poanta je da u jednom trenutku treba odlučiti da li si čovjek ili pas koji se nakon što ga gospodar šutne u rebra cvileći vraća ovome i moli ga za milost iako je gospodar divljak, kreten i glupan i ne zaslužuje vjernost niti svog psa. 

Pseći mentalitet koji za gospodara odabere nekgog vođu ili ideju (domovine) i klanja joj se bez obzira na sve mi je odbojan i nema mi nikakvog opravdanja. Iskreno, meni ovi penzioneri koje svaki vikend vidim PO DVA na svakom kontejneru u mom kvartu kidaju srce više nego bilo što drugo u zadnjih 20 godina; više nego Aleksandra Zec i njezini roditelji.

Njihov slučaj je ipak bio jedna ogromna aberacija, ali gaženje penzionera je ugrađeno u sam sistem. Ljudi koji bi trebali stare dane provoditi u miru i zadovoljstvu, s djecom i unucima koje vode u park i na sladoled žive od pure i kaše i kopaju po smeću. Nepravda je ugrađena u temelje ovog društva - penzioneri su samo jedan primjer. 

Zaslužuje li takva domovina moju bezuvjetnu ljubav? 

Nekako mi se čini da cijelo vrijem poistovjećuješ pojam domovine s vlašću. Nadam se da nije tako, vlast dolazi i prolazi, kroz povijest se neki ljudi pamte po dobru, neki po zlu a neki jednostavno nestanu. Naš najveći problem je što su se u politiku ukopali ljudi koji u njoj vide vlatiti prosperitet, zaradu i u konačnosti vlastiti boljitak. Jedini osjećaj koji imam prema vladajućim elitama je prezir, prema njihovoj bahatosti, socijalnoj neosjetljivosti, bezosjećajnosti i nesposobnosti. Da se odmah razumijemo ovdje govorim i o državnoj i o gradskoj vlasti (kad malo bolje razmislim mogu uključiti sve političke stranke).

Moja ljubav je bezuvjetna, jedino takva jest prava ljubav, jer ako se postavljaju uvjeti to vuče na predbračni ugovor i tzv instant ljubav.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Je, slažem se, samo sam istaknuo nešto što mi ne štima. Da je u oba slučaja rečeno da su jedna ili dvije osobe (ne moraju niti reći da su ženske), sve bi bilo na mjestu. Uostalom, zato to niti nisam spominjao do sada, kada sam vidio da se govore različite stvari, a ne mogu zamisliti koji bi bio normalan razlog za to.

No vidim da si prilično stao u njegovu obranu. Priznajem da sam nabrušen na njega od slučaja Cvjetni, iako isti više ide na dušu gradskim strukturama nego njemu. Lijepo od tebe što pozivaš na razum dok se mi ostali guštamo pred linč, zazivajući krv i nadajući se da će simbol moći pasti.

I upravo zato mi je sve ovo čudno - te dvije te jedna ženska osoba, te mahanje umjesto zaustavljanja, te izvrdavanje na autopilota u situaciji gdje mu to jednostavno ne ide na ruku (a da imalo zna o moru bio bi toga svjestan), te bivše nesreće u kojima je neporecivo kriv. Čovjek nema mjere i rado bi vidio da ga maknu na dulje vrijeme. Sve ostalo je samo dio folklora.

Nisam ja stao na njego stranu, nit imam nekih osječaja prema tom čovijeku, nit ga poznajem, nego ide mi na živce linč .

Inaće ja sam dubokog uvjerenja da svako zlo ide na dušu, da sad dalje ne parafriziram i pojašnjavam.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Moja ljubav je bezuvjetna, jedino takva jest prava ljubav, jer ako se postavljaju uvjeti to vuče na predbračni ugovor i tzv instant ljubav.

Stari ti si vrsta u izumiranju, NHF.

Podržavam što si rekao s ovim dijelom o domovini.

15 godina
woodgamesfx kaže...

Nešto kao dinosauri ili zbog godina?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
woodgamesfx kaže...

Nešto kao dinosauri ili zbog godina?

Ja bih rekao pošten čovjek,svaka čast Mario.

18 godina
muhaqeri kaže...

Ja bih rekao pošten čovjek,svaka čast Mario.

Posten il naivan, tanka je crta :) Ali ja vjerujem da je Mario posten.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

nezgodu? malo si pobrkao pojmove,on je ubio dvoje ljudi,da li zbog nemara,ženski ili nemogućnosti  proaktivnog razmišljanja,meni je svejedno,time nek se bavi istraga
ajd da se radi o nekom mladom čovjeku bez životnog iskustva,tu se radi o starom biku,nepopraljivom bahatom sociopatu

edit: ma pun mi je kufer tih politički korektnih eufemizama,radi se o notornom psihopatu,ala dikan,mamić i slični
i ta stvorenja djeca svaki dan gledaju na televiziji,njih treba pripustiti na tv u kasne noćne sate s posebnim upozorenjem{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 16:01 (seneka).
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

u ovoj vijesti iz sibira mi je fascinantno i potresno to što je posljednje trenutke umiranja ta mala podijelila sa svojom majkom , live,preko mobitela,i na kraju se oprostila u miru sa njom,šta ti je tehnika..

To je upravo razlog zašto bi to trebalo biti u temi. Pazi, ona je zvala mamu tri puta, valjda dva puta objašnjavala tko je i da se ne zeza. Tri puta zvati nekoga mobitelom, objašnjavati, razgovarati, pa nije to radnja od dvije sekunde. Ne kontam. Ili bježiš ili se praviš mrtav. A ne malo razgovaraš na mobi.. Nešto mi tu ne štima. Prestrašno je to što se dogodilo, ali ne mogu se oteti dojmu niti da reakcija nije normalna. Ne bih rekao da je samo tehnika u pitanju, sve čekam da slijedeći ažurira status na facebooku dok je u životnoj opasnosti..

17 godina
thedream kaže...
...

- naravno, zar je bilo neke sumnje u izbor advokata? Pošto mu je takav advokat jedina šana, postavlja se pitanje našeg pravosuđa.. ma, ne postavlja se, ali bi trebalo. Trebalo bi vidjeti kojim to čudnovatim advokatskim vještinama upravo ovakvi advokati oslobađaju svoje klijente (kao i povezanost s kriminalom, bijeg.. kako to da je sam advokat na slobodi). Pravda je slijepa, ''dobar'' advokat čini čuda, loš advokat oslobađa klijente?

woodgamesfx kaže...

-privatno je dok ne postane javno. Javno (javni interes, primarno povjerenstvom i sumnjama u poštivanje zakonske procedure) je postalo samom nesrećom, ubojstvom. On je inače javna osoba. Gliser je registriran na firmu, mogući i drugi prekršaju (koji su u kontekstu zanemarivi, ali i to je posao za državne službe, kao porez..). Zaključio bi da glisiranje obalnim dijelom nije privatna stvar, jednako kao što pljuvanje po pločniku nije privatna stvar. Ovo je daleko gore. Nije privatno nego službeno-državno-pravna stvar. Osobe su ni krive ni dužne samo u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, niti im je povrijeđena privatnost koliko do sad vidim. Svaki svjedok (suvozač je aktivnija uloga) je automatski uključen. Govori se i o drugom svjedoku, njemcu..

Veliki Brat kaže...
...

-možda samo lapsus, možda mislio na njemca, kamera naše unutrašnje organe čini nervoznima pa daju svakakve izjave... možda je Jaca. Ipak, (želio bi) da je recimo Sanader barem za vikend na slobodi.. -to mi daje ideju, da Horvatinčić na Sanaderu rekonstruira i ponovi događaj. Tad bi mu oprostio.

woodgamesfx kaže...
..
Nisam ja stao na njego stranu, nit imam nekih osječaja prema tom čovijeku, nit ga poznajem, nego ide mi na živce linč .

Inaće ja sam dubokog uvjerenja da svako zlo ide na dušu, da sad dalje ne parafriziram i pojašnjavam.

- koji linč? Linč je kad gomila gnjevnih ljudi-građana, često opravdano, bez suđenja, kazni počinitelja... -gdje si vidio linč? Ili pak, gdje je Horvatinčićeva nevinost, uskraćivanje nekih prava (kao advokat) itd.?

Nasuprot, nepotizam, novac .. = povjerenstvo i advokat koji sve spašava. Zakon je nevažan? - To implicira možda i potrebu za linčom.

- za duše i kamo one idu, postoje organizacije koje se brinu. Ovdje je stvar zakona i provođenja, jednakosti ljudi (pred zakonom) i jednakosti za počinjeno, .... osim ako bi Horvatinčić tužio HR za duševne boli izazvane optužbama za ubojstva, divljanje i sl.? Jer to je jedina pravna kategorija duše.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
bed kaže...
To je upravo razlog zašto bi to trebalo biti u temi. Pazi, ona je zvala mamu tri puta, valjda dva puta objašnjavala tko je i da se ne zeza. Tri puta zvati nekoga mobitelom, objašnjavati, razgovarati, pa nije to radnja od dvije sekunde. Ne kontam. Ili bježiš ili se praviš mrtav. A ne malo razgovaraš na mobi.. Nešto mi tu ne štima. Prestrašno je to što se dogodilo, ali ne mogu se oteti dojmu niti da reakcija nije normalna. Ne bih rekao da je samo tehnika u pitanju, sve čekam da slijedeći ažurira status na facebooku dok je u životnoj opasnosti..

a gle,možemo samo spekulirati,da je na neki način i bizarno,jest..
ne treba smetnuti s uma da je prije toga ubijen njen očuh,šok ili nešto drugo ?
pitaj boga,ali definitivno je šokantno

14 godina

po Hrvatskoj se samo gradi pred izbore,da nije izbora neznam sto bi bilo

"Mi ćemo ovo odraditi bez građevinske dozvole jer nećemo dopustiti da nam se ljudi tope". Već 41 godinu spominje se ovaj nasip, a onda je došla naša princeza, naša kraljica i tada je Metkoviću sve procvjetalo. Vjerujte, da Jadranka Kosor ne sjedi na Markovu trgu, mi bismo nasip čekali još 140 godina!"

ovo me bas nasmijalo,nisam mogao vjerovati da je Jambo ozbiljan

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Rekao bi da ovo pogotovo spada u ovu temu, to što se nije dogodilo u HR, ne znači niti da se ne može.

Nije pas kriv, niti pasmina psa, već debilni vlasnik - stavljam jaja na panj da je tako. Imam pse i nažalost sam često svjedok da vlasnici pasa imaju apsolutno krivi pristup, odgoj i očekivanja. Ja sam za to da se uvede dozvola, kao vozačka samo za držanje psa, pogotovo za određene pasmine. Pa ako položiš možeš držati psa težeg od 15 kg. A ne da neki idiot liječi svoje komplekse preko pasa i maltretira (najblaže rečeno) okolinu..

18 godina
mario.L_hr kaže...

Nekako mi se čini da cijelo vrijem poistovjećuješ pojam domovine s vlašću. Nadam se da nije tako, vlast dolazi i prolazi, kroz povijest se neki ljudi pamte po dobru, neki po zlu a neki jednostavno nestanu. Naš najveći problem je što su se u politiku ukopali ljudi koji u njoj vide vlatiti prosperitet, zaradu i u konačnosti vlastiti boljitak. Jedini osjećaj koji imam prema vladajućim elitama je prezir, prema njihovoj bahatosti, socijalnoj neosjetljivosti, bezosjećajnosti i nesposobnosti. Da se odmah razumijemo ovdje govorim i o državnoj i o gradskoj vlasti (kad malo bolje razmislim mogu uključiti sve političke stranke).

Oprosti - ali što onda ti to voliš? Ti si odlučio voljeti "domovinu" koja ne postoji odnosno izmislio si novu definiciju domovine u kojoj je ono što ti se sviđa "domovina", a ostalo nije? 

Imaš idealizirani misaoni konstrukt u kom percipiraš ono što ti se dopada, i odlučio si to zvati "domovinom". Domovina jest i vlast i sve ono što se događa u tvojoj domovini, ljudi koji u njoj žive, događaji i procesi koji se odvijaju.

Ovo što ti opisuješ nije "ljubav" već patološko stanje opsesije koja nema veze s ljubavi već traženje psihološkog utočišta u nečemu što su te naučili da percipiraš kao veće i vrednije od sebe. Ponovo - pogledaj Balkanskog špijuna i što sam ti napisao o njemu.

Toliko toga što si gore napisao je pogrešno i djetinje naivno da bih ti na ovu poruku mogao odgovarati satima, ali za sada je i ovo dovoljno. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 16:19 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Oprosti - ali što onda ti to voliš? Ti si odlučio voljeti "domovinu" koja ne postoji odnosno izmislio si novu definiciju domovine u kojoj je ono što ti se sviđa "domovina", a ostalo nije? 

Toliko toga što si gore napisao je pogrešno i djetinje naivno da bih ti na ovu poruku mogao odgovarati satima, ali za sada je i ovo dovoljno. 

nekako mi je to preoštro,šta je to uopće domoljublje ? pogotovo u mirnodobsko vrijeme?
ajd kad je rat,pa se ljudi po prirodi stvari solidariziraju,brane ,grad,kuću,ženu,djecu
evo,ja uopće ne mogu definirati sebe kao domoljuba ili nešto treće
zato bi ovu diskusiju nazvao po onoj ivkošićevoj kolumni: rodoljubna zanovijetanja

17 godina

- zamaranje običnim ljudskim temama kao grizli koji grize ili domoljublje.. blah... i tome dolazi kraj. Tko ima kredit u švicarcima, može slaviti (pa i s balonom..), preporuka dignite još dva-tri kredita i uživajte.

... jer neće(mo) još dugo. Ili će nas u zadnji tren spasiti Hollywoodski(TM) heroji.

Borba s vjetrenjačama?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
seneka kaže...

nekako mi je to preoštro,šta je to uopće domoljublje ? pogotovo u mirnodobsko vrijeme?
ajd kad je rat,pa se ljudi po prirodi stvari solidariziraju,brane ,grad,kuću,ženu,djecu
evo,ja uopće ne mogu definirati sebe kao domoljuba ili nešto treće
zato bi ovu diskusiju nazvao po onoj ivkošićevoj kolumni: rodoljubna zanovijetanja

Pa u pravu si - domoljublje ili rodoljublje (patriotizam) jest u osnovi iracionalno i svi mu instinktivno težimo. Proces analiziranja počinje onog trena kad shvatiš da si ti domovini (državi u kojoj si rođen i živiš) daješ mnogo, a zauzvrat dobivaš razočaranja i pozive da se "strpiš", "svi zajedno se trebamo još više opotruditi" i takve općenite parole. Pa se počneš pitati: "Čekaj, što ja tu zapravo volim?"

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Ma evo vam na sad svima. {#}

Cemetary gates
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa u pravu si - domoljublje ili rodoljublje (patriotizam) jest u osnovi iracionalno i svi mu instinktivno težimo. Proces analiziranja počinje onog trena kad shvatiš da si ti domovini (državi u kojoj si rođen i živiš) daješ mnogo, a zauzvrat dobivaš razočaranja i pozive da se "strpiš", "svi zajedno se trebamo još više opotruditi" i takve općenite parole. Pa se počneš pitati: "Čekaj, što ja tu zapravo volim?"

možda taj osjećaj pripadnosti ?
pada mi na pamet bezrezervno lojalni japanski radnik koji odlazi u zasluženu mirovinu,a ispraća ga vlasnik tvornice(i klanja mu se) u kojoj je cijeli život radio,a on odlazi u crnoj limuzini
takvi bi mi domoljubi trebali biti,pa direktno na kontejner po boce,ako se nisi imao priliku pobrinuti za nešto para

17 godina
neaktivan
Mislim da je domoljublje izrazena sklonost mazohizmu poradi kemijske reakcije u mozgu. Pravi primjer za neuzvracenu ljubav - domoljublje. Pih, ja glasam za zdravorazumljublje! Gade mi se sve te beskrajne podjele i svrstavanja u grupe jerbo su najcesce fejk, nebitne i smaraju, ali ocito praznoglava stoka koja dominira svjetskim pasnjacima obozava da se ponosi s necim sto na njihov zivot ima utjecaja kao i bara na zabu. Cak i Biblija promice ideju da treba prije svega biti dobar covjek, a tek onda sve ostalo dobija smisao. Jedino jos zivotinje toliko jako briju na teritorij i pripadnost skupini. Dodje mi da se zapitam ide li evolucija u kontra smjeru...
Beauty doesn't have a weight restriction.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice