Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.303.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Mislim da je Maruna bio bitno drugačiji u svom političkom stavu i radu (s većim amplitudama) od ove druge dvojice, a ne znam na što konkretno misliš koji ti se aspekti (primjer konkretnog djelovanja) domoljublja kod svih njih dopadaju. 

Meni jedino pada na pamet da se za razliku od nekih (primjerice Budiša, Čičak, Tuđman, Đodan, Mihanović, Pavletić...) nisu totalno izblamirali kad su dobili priliku slobodno iskazati svoje političke stavove, odnosno da nismo morali biti svjedoci mučne diskrepancije (nezaslužene) legende o čovjeku i stvarnog čovjeka koji ima nesreću za života ući u legendu. 

Imaš ti još nešto ili je to to?

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 13:21 (Drago).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mislim da je Maruna bio bitno drugačiji u svom političkom stavu i radu (s većim amplitudama) od ove druge dvojice, a ne znam na što konkretno misliš koji ti se aspekti (primjer konkretnog djelovanja) domoljublja kod svih njih dopadaju. 

što se tiče marune sjećanje mi blijedi,ali ostavio je dojam odmjerenog intelektualca,eruditskog kapaciteta
ovu dvojicu sam pratio,gotovca od onog hrabrog govora(i prije) ispred komande jna pete armijske oblasti,bio je sigurno na nišanu snajperista,pa preko njegovih govora u saboru i poznati protest :"hrvatska da,ali ne bilo kakva!!"
vidio je kud nas vodi  hdz..
a vice vukov je posebna priča,od sentimentalnih, njegove žene koja mi je predavala fiziku,preko slušanja njegovih(tada zabranjenih) pjesama iz jukeboxa u školskoj birtiji,do brilijantnih govora u saboru
oni dinaroidi su samo zijevali,ništa nisu shvaćali,ali su podsvesno valjda znali da imaju čast slušati jednog vrhunskog intelektualca i pravog domoljuba, koji našalost prerano preminuvši,nije mogao napraviti više za ovu našu prčiju,ili bar meni osobno pružiti zadovoljstvo da budem ponosan na jednog našeg političara

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 7:46 (seneka).
18 godina

Pitanje je vjerodostojnosti ove vijesti, ali vjerovatno je istina... Strasna istina...

Gledas kako te prozdire, a ne mozes si pomoc...

Truth in engineering.
16 godina
neaktivan

Don't fuck with nature.

Cemetary gates
18 godina

Kako mozemo izaci iz recesije kada je hrpa firmi u mirovanju: http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/143875/Neaktivno-vise-od-polovine-tvrtki.html

Dosta klijenata me zove i kaze da je firma u mirovanju, da ce nam platiti usluge kao privatna osoba, kao, jel ti problem? Dosta ljudi zove da bi platili usluge jer ne zele izgubiti domenu i web, jer ce "jednog dana ponovno otvoriti obrt ili firmu". Neke firme nemaju 300 kuna godisnje za hosting pa zicaju za popuste ili odgode i slicno...

Ugl, malo je firmi koje su likvidne, a koliko sam ja upucen u ekonomiju, proracun se puni porezima i slicno. Ako nema tko placati poreze (npr porez na dobitak i slicno) kako cemo punit proracun? Sa dva mjeseca ljeta i ovo nesto turista sta dodju? Mos mislit.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
neaktivan
18 godina

Taj tekst u JL-u je kenjaža na više razina, kakvi su i inače tekstovi od Mate Piškora.

Pročitaj ga još jednom, ali s uključivanjem mozga, pa vidi što od napisanoga stoji, a što ne.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Taj tekst u JL-u je kenjaža na više razina, kakvi su i inače tekstovi od Mate Piškora.

Pročitaj ga još jednom, ali s uključivanjem mozga, pa vidi što od napisanoga stoji, a što ne.

Nije me iskreno zanimao ni autor, a ni sadržaj. Čim sam vidio Zakon o oprostu, asociralo me na kenjažu vlasti 90-tih na itekako mnogo razina.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 16:18 (thedream).
18 godina
thedream kaže...

Nije me iskreno zanimao ni autor, a ni sadržaj. Čim sam vidio Zakon o oprostu, asociralo me na kenjažu vlasti 90-tih na itekako mnogo razina.

Ti si protiv Zakona o općem oprostu? Zašto i da li si siguran da znaš njegov sadržaj i na koga se sve odnosi?

EDIT: Općenito o zakonima koji donose amnestije za određene kategorije stanovnika u raznim neredima, pobunama, ustancima, revolucijama i građanskim ratovima: http://en.wikipedia.org/wiki/Amnesty_law

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 16:35 (Drago).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Bez zakona o oprostu imao bi Hrvatsku etnički još malo čistiju.

Srba bi bilo koji promil i to onih koji su bili u HV. Ništa više.

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
16 godina
neaktivan

Lijepo, ponosan sam na crtu humanosti koju smo pokazali. {#} Ima doduše ona Mišina, Grobovi im nikad oprostiti neće, ali da ne zvučim suviše patetično, može mi se nakeljiti još pridjev desničarstva i nacionalizma, pitam se koliko je nedokazanih zločina, odnosno zločina NN karaktera počinjeno na našim građanima u toku tog je li, oružanog sukoba, i pobune, koju smo im oprostili.

Uglavnom, teška tema, nisam ju mislio započeti pa kidam dok nije prekasno. Ne želim se iz prekaljenog lijevičara pretvoriti u poglavnika, što nisam. Bolje da sam sebe ne vučem za jezik.

Oprost kažete, ajd dobro. Izuzet od oprosta je onaj koji pušku puni,čisti, tko im daje hranu,piće,smještaj,svu logistiku , pila debla praveći barikade, izdaje susjede Hrvate pa ih zatim dođu pobiti oni - koji nisu izuzeti zakonom o oprostu.

Vjeruj mi Drago na živom primjeru imam slučaj tog zakona, tiče se Škabrnje doli tako da mi je bolje da šutim. Kriv je lopov što je ukrao, a ne onaj koji mu drži ljestve. Pobune itd su oproštene a zločinci iz tih pobuna nisu.

Ma sere mi se, odvratno. Neću ni riječi više reći na tu temu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 17:54 (thedream).
17 godina
neaktivan

horor na istoku sibira - ovo je stvarno gadno

18 godina
neaktivan

Osvrt na prodavanje djedovine...

Poserem se na tu domoljubnu ideologiju, šta je to nama ova država dala da bi ju volio?

Je*e nas di stigne, kurva koju je jebo  tko je stigao...

Tolko od mene o domoljublju...

Prodaj ak imaš dobru ponudu, stvori negdje drugdje za unuke djedovinu....

Psssssst Zecovi spavaju
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

I kakve to veze ima s društvom?

Medvjedi nisu pripadnici društva ...{#}

Psssssst Zecovi spavaju
14 godina
angel of fire kaže...

Poserem se na tu domoljubnu ideologiju, šta je to nama ova država dala da bi ju volio?

drzava nije osoba.drzava smo mi ljudi koji zivimo u njoj.drzavu vode ljudi,isti ljudi koji zive oko nas.drzava je u banani jer su ljudi u drzavi u banani.svatko krade(vise ili manje) na razini na kojoj moze.neki kradu vise ali ih je manje a neki kradu vrlo malo(tih je najvise).

jeste  li domoljub?

7 jesam
19 nisam
http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 22:34 (Sir_Henry_Dale).
18 godina
seneka kaže...

Par postova gore - moj post, ista vijest :)

angel of fire kaže...
seneka kaže...

Nemoj rec...

A zrtve su sto, tko ? Visibabe ? ...

Truth in engineering.
18 godina
neaktivan
Batista kaže...
seneka kaže...

Par postova gore - moj post, ista vijest :)

angel of fire kaže...
seneka kaže...

Nemoj rec...

A zrtve su sto, tko ? Visibabe ? ...

Al onak, to šta je nju pojeo fucking medvjed nije posljedica propadanja društva...

Ili to ionak nije tema ovog topica?

Jer po uvodnom postu, o tome se radi, o promjeni društva na gore, ne na bolje...{#}

Psssssst Zecovi spavaju
15 godina
angel of fire kaže...

Osvrt na prodavanje djedovine...

Tolko od mene o domoljublju...

Prodaj ak imaš dobru ponudu, stvori negdje drugdje za unuke djedovinu....

Nemoj ovo shvatiti kao osobni napad, tvoj post me potakanuo na odgovor. Ako je točna godina rođenja onda sam više nego dvostruko stariji (na tvoju sreću).

Mladi ljudi imaju žestoke i revolucionarne stavove, što je potpuno prirodno, s godinama se stavovi ublažavaju i ne odražavaju samo crno bijelu sliku (kod većine). Moja generacija je imala "sreću" da svoje rane dvadesete provede s puškom u ruci (po zabitima koje su vidljive samo na vojnim i topografskim kartama). Da li smo zbog toga zakinuti? Vjerojatno jesmo ali ja na to gledam drukčije. Neke od najboljih ljudskih osobina i iskustava sam doživio tamo, iskreno prijateljstvo koje je neupitno, nije prijetvorno i ne ostaje na riječima. Spremnost žrtvovanja za svog bližnjeg bez puno propitkivanja. To j moja definicija domoljublja, domovina nije samo komad zemlje, domovina su prijatelji, pretci i naraštaji koji dolaze za nama. Domovina su i one nepoznate čuke, koje pamtim po ovom ili onom događaju ili čovjeku. Domovina nisu lažljivi političari koji se "bore" za moj "boljitak", njih prezirem iz dna duše (bilo koja od aktivnih opcija), tu i tamo se pojavi koji tračak nade koji brzo ugasne. Domovina nisu ni tajkuni koji sišu sve za sebe, njima ona nije ni potrebna, niti znaju što bi s njom.

BTW: svoje sudjelovanje nisam "kapitalizirao", zaposlen sam i radno vrijeme je cca 10 sati dnevno, nerijetko posao nosim kući preko vikenda, nadam se da će mi se pri odlasku u mirovinu "sudjelovanje" pridjeliti radnom stažu. Znam dosta drugih kod kojih je situcija slična ili ista. Nažalost uvijek su najeksponiraniji loši primjeri.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
neaktivan

Al onak, to šta je nju pojeo fucking medvjed nije posljedica propadanja društva...

Ili to ionak nije tema ovog topica?

Jer po uvodnom postu, o tome se radi, o promjeni društva na gore, ne na bolje...{#}

društva DA al u Hrvata..nije Hrvatska do Japana

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED like there is NO BANDWITH LIMIT
18 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

društva DA al u Hrvata..nije Hrvatska do Japana

misliš li da bi moderator makedonac ili onaj koji živi u njemačkoj morao pisati o hrvatskom društvu? misliš li da se događanja u svijetu ne odnose i na hrvatsko društvo, zar hrvatski državljani žive na marsu? tema je široka a naše društvo može biti svijet a i društvo prijatelja ili društvo mrtvih pjesnika, nemoj se bezrazložno ograničavati

ne drzim ga. Sa izdajicama se ne rukujem... by Lazarus long aka. lazo
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 5:41 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

ne znam zašto su neki skočili na zadnje noge jer smo @batista i ja stavili onu vijest iz sibira? (ispričavam ti se batista,nisam vidio..)
slučajno sam naletio na to i bio šokiran pročitanim i jednostavno to htio podijeliti s ljudima u temi ,i to je sve..
kad je onaj medvjed napao onu curu u kuterevu,ili ovi nedavni događaji u begovom razdolju gdje medvjedi i vukovi dolaze u dvorišta u potrazi za hranom,sve mi je to interesantno,događa se
najbolje da temu preimenujemo u :"šta se događa u mom selu"..bah{#}

18 godina
seneka kaže...

ne znam zašto su neki skočili na zadnje noge jer smo @batista i ja stavili onu vijest iz sibira? (ispričavam ti se batista,nisam vidio..)
slučajno sam naletio na to i bio šokiran pročitanim i jednostavno to htio podijeliti s ljudima u temi ,i to je sve..
kad je onaj medvjed napao onu curu u kuterevu,ili ovi nedavni događaji u begovom razdolju gdje medvjedi i vukovi dolaze u dvorišta u potrazi za hranom,sve mi je to interesantno,događa se
najbolje da temu preimenujemo u :"šta se događa u mom selu"..bah{#}

Ne slažem se baš, a ne znam da li da ovu poruku pošaljem obojanu kao moderatorsku ili ne. 

Ova tema uistinu jest široka i dodiruje se često stvari koje nemaju direktne, ali imaju indirektne i "okolokole"  veze s događajima u našem društvu. Ali stvarno ne znam kakve veze ima bizarna tragedija u Sibiru s nama, ili onaj video automobilske jurnjave koji je stavio The Man? Na kraju ćemo i od ove teme dobiti Jutarnji/večernji birc za nespavalice ili "Kalodont". 

S druge strane, lijepo je što ljudi razmišljaju globalno pa percipiraju i Sibir kao dio svog društva... {#}

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 10:29 (Drago).
18 godina
neaktivan

Što se događa  s našim društvom?

Jedu nas medvjedi, buntovni smo (mladi)/da se razumije, ovo je pozitiva, jer da nema toga, nikad se ništa ne bi mijenjalo/, još i dalje se prepucavamo na nacionalnim osnovama, ljudi su zatucani (žene nemaju pravo ničega, pitaju za vrijeme kupovine etc.)...

Izbacite uljeza, ono kaj je offtopic i nije posljedica društvenih promjena...

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/strasna-tragedija-djevojcicu-4-nasmrt-izgrizao-pitbull.html

Mene je ovo šokiralo, al to i dalje ne spada u ovu temu...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

Što se događa  s našim društvom?

Jedu nas medvjedi, buntovni smo (mladi)/da se razumije, ovo je pozitiva, jer da nema toga, nikad se ništa ne bi mijenjalo/, još i dalje se prepucavamo na nacionalnim osnovama, ljudi su zatucani (žene nemaju pravo ničega, pitaju za vrijeme kupovine etc.)...

Izbacite uljeza, ono kaj je offtopic i nije posljedica društvenih promjena...

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/strasna-tragedija-djevojcicu-4-nasmrt-izgrizao-pitbull.html

Mene je ovo šokiralo, al to i dalje ne spada u ovu temu...

Slažem se , moje mišljenje je da je ovo problem : http://danas.net.hr/novac/page/2011/08/19/0131006.html?pos=n1 .

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
18 godina
mario.L_hr kaže...

Nemoj ovo shvatiti kao osobni napad, tvoj post me potakanuo na odgovor. Ako je točna godina rođenja onda sam više nego dvostruko stariji (na tvoju sreću).

Mladi ljudi imaju žestoke i revolucionarne stavove, što je potpuno prirodno, s godinama se stavovi ublažavaju i ne odražavaju samo crno bijelu sliku (kod većine). Moja generacija je imala "sreću" da svoje rane dvadesete provede s puškom u ruci (po zabitima koje su vidljive samo na vojnim i topografskim kartama). Da li smo zbog toga zakinuti? Vjerojatno jesmo ali ja na to gledam drukčije. Neke od najboljih ljudskih osobina i iskustava sam doživio tamo, iskreno prijateljstvo koje je neupitno, nije prijetvorno i ne ostaje na riječima. Spremnost žrtvovanja za svog bližnjeg bez puno propitkivanja. To j moja definicija domoljublja, domovina nije samo komad zemlje, domovina su prijatelji, pretci i naraštaji koji dolaze za nama. Domovina su i one nepoznate čuke, koje pamtim po ovom ili onom događaju ili čovjeku. Domovina nisu lažljivi političari koji se "bore" za moj "boljitak", njih prezirem iz dna duše (bilo koja od aktivnih opcija), tu i tamo se pojavi koji tračak nade koji brzo ugasne. Domovina nisu ni tajkuni koji sišu sve za sebe, njima ona nije ni potrebna, niti znaju što bi s njom.

Lijepo si to rekao, stvarno mi se dopalo ovo s precima i prijateljima, ali nisi u pravu da domovina nisu lažljivi političari. Jesu. Domovina su i lažljivi političari. Penzioneri koji nakon 40+ godina staža u 70-toj oili 80-toj kopaju po kantama za smeće i skupljaju boce. Domovina su i nepravde. 

Ne možeš živiti, primjerice, u Hitlerovoj Njemačkoj i govoriti kako su domovina krasne šume i marljivi ljudi, ali nisu kristalne noći, rat sa svima, rasni zakoni itd. 

Ljubav prema domovini je laka. Domovina je veća od nas samih i pripadnost nekoj domovini čini da se osjećamo dijelom nećeg većeg, trajnijeg od naših kratkih života. Voljeti domovinu stoga je lako. 

Međutim, niti jedna ljubav nije bezuvjetna. Mislim, možda jest, za neke, kao u Balkanskom špijunu gdje se komunist-informbirovac koji je naj-ebo k'o žuti i dalje ne odriče svoje partije i staljinizma iako je baš zbog njih nastradao. Dušan Kovačević (pisac) je genijalno shvatio da se radi o tragikomediji i zato se mi smijemo glavnom liku (glumi ga genijalni Danilo Bata Stojković) koji se trsi dokazati svojoj partiji kako je on "budan na braniku Domovine" protiv "unutarnjeg neprijatelja". 

Poanta je da u jednom trenutku treba odlučiti da li si čovjek ili pas koji se nakon što ga gospodar šutne u rebra cvileći vraća ovome i moli ga za milost iako je gospodar divljak, kreten i glupan i ne zaslužuje vjernost niti svog psa. 

Pseći mentalitet koji za gospodara odabere nekgog vođu ili ideju (domovine) i klanja joj se bez obzira na sve mi je odbojan i nema mi nikakvog opravdanja. Iskreno, meni ovi penzioneri koje svaki vikend vidim PO DVA na svakom kontejneru u mom kvartu kidaju srce više nego bilo što drugo u zadnjih 20 godina; više nego Aleksandra Zec i njezini roditelji.

Njihov slučaj je ipak bio jedna ogromna aberacija, ali gaženje penzionera je ugrađeno u sam sistem. Ljudi koji bi trebali stare dane provoditi u miru i zadovoljstvu, s djecom i unucima koje vode u park i na sladoled žive od pure i kaše i kopaju po smeću. Nepravda je ugrađena u temelje ovog društva - penzioneri su samo jedan primjer. 

Zaslužuje li takva domovina moju bezuvjetnu ljubav? 

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Pomalo žalosno da se za domoljublje - opredjeljuje. Ono bi moralo biti sastavnim dijelom svakog pojedinca, kako rođenjem tako i daljnjim životom u nekoj sredini. Naturivati nekome hrvatstvo a cijeli život je proveo vani po meni nema smisla, ali naravno da mu nitko neće zamjeriti što se osjeća Hrvatom.

S druge strane česti su primjeri ljudi koji su došli izvana kod nas, i jednostavno zavoljeli ovu zemlju poput svoje matične. I to je svakako jedna vrsta domoljublja. Ja ne znam zašto se na to gleda tako negativno i isključivo, niti je to nešto loše, niti zahtjeva posebnu reakciju a svakako nije ili bar ne bi trebalo biti isključivo.

Mislim da je po tom pitanju politika unazad 20g učinila divan posao, domoljublje je postalo privilegija desnice, simbol krkanluka, izopčenosti, konzervativnih pogleda na svijet, uskog i slijepog vezivanja za Katoličku Crkvu i slično.

Velika glupost sve u svemu. Ja sam iz partizanske obitelji (pola uže obitelji palo u Jasenovcu i na Sutjesci), i sam sam po uvjerenjima lijevičar, zašto je moje domoljublje negativno, ili se uopće mora povezivati s nečim negativnim?

Tog vjerojatno ima svugdje u svijetu, ali je jedino kod nas na tako jednoj prokleto glupoj razini.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:10 (thedream).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ne slažem se baš, a ne znam da li da ovu poruku pošaljem obojanu kao moderatorsku ili ne. 

Ova tema uistinu jest široka i dodiruje se često stvari koje nemaju direktne, ali imaju indirektne i "okolokole"  veze s događajima u našem društvu. Ali stvarno ne znam kakve veze ima bizarna tragedija u Sibiru s nama, ili onaj video automobilske jurnjave koji je stavio The Man? Na kraju ćemo i od ove teme dobiti Jutarnji/večernji birc za nespavalice ili "Kalodont". 

S druge strane, lijepo je što ljudi razmišljaju globalno pa percipiraju i Sibir kao dio svog društva... {#}

pa onda lijepo preimenuj temu u  npr: "šta se događa s našim društvom i svijetom oko nas"
vjerujem da se batista (autor teme) neće buniti
ti si bar uvijek bio otvoren i tolerantan po tom pitanju i samim tim zaslužan što je tema takva kakva jest - interesantna

edit: a  za ovo što je  the man stavio,slažem se,moram priznati da nisam ni shvatio,jel to neka reklama ili šta?nije ni bitno..
enti edit: u ovoj vijesti iz sibira mi je fascinantno i potresno to što je posljednje trenutke umiranja ta mala podijelila sa svojom majkom , live,preko mobitela,i na kraju se oprostila u miru sa njom,šta ti je tehnika..

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 12:28 (seneka).
18 godina
Drago kaže...

Ljubav prema domovini je laka. Domovina je veća od nas samih i pripadnost nekoj domovini čini da se osjećamo dijelom nećeg većeg, trajnijeg od naših kratkih života. Voljeti domovinu stoga je lako.

Zato domoljublje i ide tako lako uz vjeru.

thedream kaže...

Pomalo žalosno da se za domoljublje - opredjeljuje.

Upravo to, samo iz malo drugačijeg smjera - žalosno je da te za (ne)domoljublje netko proziva ili da se domoljubljem busa u prsa. To mi dođe kao branitelj koji pita gdje si bio '91. ili općenito čovjek koji ti pomogne u teškoj situaciji i onda te traži nešto zauzvrat.

Po meni, ljude bi trebalo osloboditi nekih nepotrebnih tereta, a domoljublje je jedan od njih - domoljublje bi trebalo doći kao posljedica, a ne kao uzrok. Ljudi bi trebali voljeti svoju domovinu jer im ona pruža mir i sigurnost, jer bi se u njoj trebali osjećati dobro, a ne da se ljude proziva jer ne znaju patiti za nju. Sry, ali bilo koja domovina koja od tebe traži da zbog nje patiš ti nije mater, nego maćeha.

Osobno, ne mogu reći da mi je svejedno, imam nekakav osjećaj pripadnosti (kojeg se nerijetko i sramim) ali se istovremeno ne smatram domoljubom. A kada mi još netko krene s floskulama da treba voljeti svoju državu... Vole se otac i mater, žena i djeca. Država se u najbolju ruku poštuje, a svi znamo da poštovanje treba zaslužiti.

Gledam te!
18 godina
seneka kaže...

enti edit: u ovoj vijesti iz sibira mi je fascinantno i potresno to što je posljednje trenutke umiranja ta mala podijelila sa svojom majkom , live,preko mobitela,i na kraju se oprostila u miru sa njom,šta ti je tehnika..

Ma daj, pusti, valjda je to najgori osjećaj koji roditelj može imati - live prijenos smrti djeteta, a ona tu ne može ništa učiniti. Ne znam tko bi joj želio biti u koži. Strašno.

A vezano na 'naše društvo' - obzirom da se smatram građaninom planeta Zemlje, oda bi moje društvo bilo i ono što se događa u bilo kojem zakutku ove plave vodene loptice. Na kraju, svi smo ionako povezani. No ovaj stravičan događa u Sibiru mi se baš i ne čini povezan s društvenim događajima, kako god da okrenem...

Gledam te!
17 godina
neaktivan

A šta reći na ovakve slučajeve?

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/uhitili-mamu-monstruma-sina-je-10-godina-drzala-u-lancima-231685

Neznam šta to mora biti u ljudskom mozgu da ikome to napravi a najmanje vlastitome sinu. Koliko čovjek mora biti poremećen i mentalno bolestan za takvo što?

Susjedi su odavno znali da majka zlostavlja ali nitko nema muda prijaviti to.

Eto sad se dogoodilo da je jedan mladi život trajno uništen jer teško da će se mladić ikad oporaviti potpuno od ovoga.

World Championships: 7, GP started: 280, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,473
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice