podijeli na 3 dijela pa daj fratru , popu i hodži. tako si siguran da ideš u raj koji god pravi bio.
Što napraviti sa 30 000kn?
- poruka: 48
- |
- čitano: 9.259
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
podijeli na 3 dijela pa daj fratru , popu i hodži. tako si siguran da ideš u raj koji god pravi bio.
Uložit u nešto da ti se duplo vrati, npr. bitcoin rudarenje, neakav apartman ili neku trgovinu... Ugl. pametno ih uložit u neš, pa onda od tih 30k počet dobivati stalna primanja i nakraju ti se to vrati
Kupi 60000 komada žvakačih guma...
Uložit u nešto da ti se duplo vrati, npr. bitcoin rudarenje, neakav apartman ili neku trgovinu... Ugl. pametno ih uložit u neš, pa onda od tih 30k počet dobivati stalna primanja i nakraju ti se to vrati
nije to 3 000 000kn pa da može kupit apartman na moru pa iznajmljivat :P 30k kn je četvrtina onoga što sam ja potrošio prošli tjedan :S
nije to 3 000 000kn pa da može kupit apartman na moru pa iznajmljivat :P 30k kn je četvrtina onoga što sam ja potrošio prošli tjedan :S
Pa bubao sam, to je samo primer, no ono za bitcoin bi trebalo uzet u obzir ;)
K*rčit se na forumu kako imaš 30'000 kn i ne znaš što bi s njima, eto što napravit.
Ja planiram za 10-tak godina imat par milijuna kuna, vikendicu, brod, BMW...
Ali imam jedan problem, muči me šta da napravim s ovim kunama!? Ima li netko prijedlog?
moji prijedlozi:ako imaš slobodno potkrovlje/prizemlje,to počni sređivat da sutra imaš gdje stanovat,druga stvar je ta da shvatiš šta ti treba(auto,vozački....)
Ali imam jedan problem, muči me šta da napravim s ovim kunama!? Ima li netko prijedlog?
Za 10 godina, najbolje ti je preko osobnog bankara hnb poslati zahtjev,
da ti zamijene te stare novčanice valute koja neće biti u upotrebi za
naše tada domaće eure po zadnjem važećem tečaju iz 2022. 1€:15kn.
Za 10 godina možda nećeš više ni živ biti. LOL.
Da ih imaš sada, još bih, ajd, shvatio pitanje sada, ovdje, na ovom forumu.
Ali ZA GODINU DANA planiraš štednjom, radom i stipendijom....????
Prvo kao što su neki rekli, to nisu neki novci, drugo - ko živ, ko mrtav za godinu dana.
Što ćeš ti zatrebati u nadolazećih 12 mjeseci, koji troškovi će izletiti, kakva potreba,
želja, nevolja ili strast...
Znam ja mnogo ljudi koji su si...
planirali mršaviti, te postati milijuneri, te glazbeni hitmejkeri, te živjeti na bahamima,
te...
kad to već spominješ, njih dvojica i jesu postali milijunaši...
Stavio bih u banku na štednju,u z kakvih 5000kn na normalnom računu.
Wau, obogatio bi se; 600-800 kuna kamata za godinu dana čekanja i to pod uvjetom da nam
vrla država ne uvede porez na štednju :)
No okej, za strpljive, kojima je to "višak", bolje išta nego ništa.
Samo, pod strpljive i one kojima je taj novac višak, nekako ne vidim 20-godišnjaka.
Što kad poželi sa curom na more? Kako posuđivati mamin auto za večernje maženje na fu*odromu?
Kako sa društvom? Reći "dečki nemam para", ja sam svojih 25 000 kuna stavio na vezanu štednju.
Dobio bi od njih lijepi ...
Osim toga, uopće ne čitaš OP. On te novce nema. Mašta da će ih uštediti za godinu dana od
stipendije i štednje. Da se to tako štedi, stipendija za studente nebi ni postojala.
Jesu, i onda opet dekintirani na dobrom starom buvljaku u prodaji gaća s potpisom:)
A ono,iskreno,nebih nikome preporučio da toliko novaca troši na društvo ili cure,ni neprijatelju.
Ako već ne stavi u banku neka barem potroši na nešt pametno.(dobar bicikl,drugo računalo ili laptop,štedi za stan,novi namještaj)
Naravno pod uvjetom da dobi taj novac.
Ma ne na curu. Cura ako ga voli, voljet će ga i bez 30000. Dok recimo fufe sa strane neće. Treba to uložiti u fufe.
Wau, obogatio bi se; 600-800 kuna kamata za godinu dana čekanja i to pod uvjetom da nam
vrla država ne uvede porez na štednju :)
No okej, za strpljive, kojima je to "višak", bolje išta nego ništa.
Samo, pod strpljive i one kojima je taj novac višak, nekako ne vidim 20-godišnjaka.
Što kad poželi sa curom na more? Kako posuđivati mamin auto za večernje maženje na fu*odromu?
Kako sa društvom? Reći "dečki nemam para", ja sam svojih 25 000 kuna stavio na vezanu štednju.
Dobio bi od njih lijepi ...
Osim toga, uopće ne čitaš OP. On te novce nema. Mašta da će ih uštediti za godinu dana od
stipendije i štednje. Da se to tako štedi, stipendija za studente nebi ni postojala.
Jesu, i onda opet dekintirani na dobrom starom buvljaku u prodaji gaća s potpisom:)
ahahahaha, ovo nisam vidio dosad...
izvrsni su kao i uvijek
A ono,iskreno,nebih nikome preporučio da toliko novaca troši na društvo ili cure,ni neprijatelju.
Ako već ne stavi u banku neka barem potroši na nešt pametno.(dobar bicikl,drugo računalo ili laptop,štedi za stan,novi namještaj)
Naravno pod uvjetom da dobi taj novac.
A koliko je to novca? To ti je za tu godinu dana hrvatski minimalac mjesečno, 2500kn.
Sve je u redu ako stanuješ kod roditelja, jedeš njihovu hranu i voziš u obiteljskom autu na
benzin koji je natankao netko drugi. Ali pitanje je jel to fer. Ja sam u tim godinama
ipak sudjelovao u kućnim troškovima. Već se bila odradila vojska, tako da nisam bio
baš dojenče nesposobno za privređivanje i pomaganje u poslovima uz studij.
No neću popovati, prvo nek si on to doista uštedi, pa će slijedeće godine biti
pametniji za što mu treba ili netreba novac. Ja sam sređivao potkrovlje.
S prijateljima pokretao ono što se danas popularno zove "startup".
O njemu neznamo ništa.