Uz malo šaljivi naslov ide jedno ozbiljno pitanje...
Dakle, dali promjenom prebivališta trebam mijenjati sve osobne dokumente? Konkretno planiram se preseliti na adresu udaljenu kilometar od onog gdje sad živim, obje nekretnine su u vlasništvu obitelji, tako da ne gubim pravo pristupa ovoj iz koje odlazim...
Zanima me dali to vuče promjenu svih dokumenata za sobom. Za osobnu znam da moram mijenjat, a tako i tako mi ističe, pa sam to planirao prijaviti sad, ali onda sam se sjetio da se adresa nalazi na domovnici, vozačkoj, prometnoj...
Općenito nije mi jasno zašto podatak o prebivalštu treba biti na vozačkoj, prometnoj ili domovnici? Kakve to veze ima s onim što taj dokument predstavlja? Na osobnoj iskaznici shvaćam zašto je, ali ovo ostalo stvarno nema smisla. Još jedan apsurdni propis RH.
Mogu li te podatke promijeniti naknadno kad mi isteku? Dakle vozačka mi ističe 2019. ili moram odmah s promjenom prebivališta? Za domovnicu ne znam kak ide... Stvarno imamo vrhunske propise i dokumente...
Što bi bilo u slučaju da nemam svoju nekretninu i da se selim radi posla svakih 6mj, promjena svih dokumenata 2x godišnje? Užas...