S obzirom da mi je obrisan prvi post evo jos malo svjezeg stiva o dogadanjima na trackeru. Nije mi jasan razlog brisanja jer da je bilo koji drugi tracker u pitanju nebi se brisao. Mislim da je u redu da useri znadu sto se desava na trackeru na kojemu su regani pa evo
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6401463/stivo%20za%20citanje.txt
Znam da malo kasnim, ali ovo se treba znat...
Svi vi koji vjerujete parabolicu na osnovi nekakvih logova zapitajte se gdje je bio svih ovih godina i zašto je šutio i govorio da je sve super ako je znao da se sustavno kradu donacije. Sad kada je dobio pedalu cvili kao jadnik i dijeli privatne logove na javnom forumu što govori o tome kakav je čovjek. Di si bio svih ovih godina???
Sada će vam čika objasniti nešto što zna iz prve ruke, a vi prosudite dalje…
Jedan od osnivača trackera, nazvat ću ga "snejk" koji je sam dignuo tracker iz pepela (podesiti tbdev skriptu, izmijeniti je do temelja nije isto kao instalirati forum ili blog, tu su još tehnikalije oko servera i sl.) je ujedno vodio i donacije. Problemi su počeli kada je dobio dijete i preselio se, bio je sve manje aktivan, trebalo ga je stalno podsjetit da plati server i boxeve. Jedan mjesec je zaboravio platiti, blokirali su server te se druga osoba logirala na paypal. Uslijed različitih IP adresa, račun je blokiran. Za ponovnu aktivaciju, su tražili potvrdu o identitetu koju nisu imali, jer je račun bio registriran u drugoj zemlji. Sreća u nesreći je da paypal vraća novac svima koji su uplatili na blokiranim računima (tek nakon nekog perioda). Sada je trebalo platiti server, a sva sredstva su blokirana! Dobrovoljno se javio yrb koji je iz svog džepa ni kriv ni dužan platio server i box-eve. Nakon tog problema, odlučeno je da se snejk povuče iz staffa, te se krenulo u potragu za novim "bankarom" i glavnim programerom. Svi u staffu su govorili da ih boli briga za donacije te da oni nemaju volje za to (gdje si onda bio paraboliče???). Ulogu bankara je preuzeo yrb koji je sveukupno iz svog džepa platio 5000-6000 kn jer ponekad nije bilo dovoljno sredstva na računu za poplatiti sve troškove (iz tog razloga ona famozna donacijska skala uvijek teži u višak). Za programske poslove javio se fly.
U toku rada THR-a migriralo se sa servera puno puta uslijed boljih ponuda i performansi, ali uvijek su se javljali problemi za koje se nisu znali uzroci. Bila je jedna faza u kojoj tracker nije radio kako spada mjesec (čak i više) dana, u tom teškom periodu parabolic se opet ponašao kao tetkica, te je govorio o nekim tehničkim stvarima za koje nema pojma i napadao neke staffere na temelju svoje uvrnute logike. Naravno u tim najtežim trenucima je napustio staff, ali se odmah vratio nakon što se sredila stvar (problem je bio u velikom zapisu podataka na disk, za koji se nije znalo jer su neki serveri imali RAID, a neki nisu…) i na nagovor jednog drugog korisnika. U tom razdoblju nije se sakupilo ni 10% potrebnih donacije (nitko ne želi donirati za tracker koji ne radi), tu je opet uskočio fly koji je platio (server, boxeve, SSD disk…) sve sam iz svog džepa (gdje si onda bio paraboliče??? 2x). Nakon toga THR radi bez ikakvih većih ispada, ali je većina (90%) starog staffa počela lagano napuštati THR (neki iz privatnih razloga, neki radi parabolica). U međuvremenu je parabolic postavio svoje poltrone za moderatore koji izvršavaju njegove naredbe.
Ja osobno zadnjih godina ne pratim događanja na THR-u, ali me zanima kako možete vjerovati parabolicu koji konstantno vrijeđa usere, bježi čim zapne, govori gluposti i laži o nekim članovima staffa na temelju svog neznanja, posvađao se sa svima živima i onda još lik odaje privatne poruke između staffera. Parabolic nije izletio zato što je konstantno vrijeđao usere, to mu se još i toleriralo radi zalaganja i volje, ali kap koja je prelila čašu je kada je svojim moderatorima dijelio admin ovlasti, koji su čitali nešto što nisu smjeli. Naravno, taj dio je izostavio iz svoga proglasa.
S druge strane imamo prozvanog yrb-a koji je masu svojih para dao i bio tu kad je bilo najteže, te fly-a koji je 80% funkcija dodao na tracker, kojeg tlače svako malo da im nešto editira, a kada ih odbije onda cvile da ništa ne radi, bez fly-a parabolicova ekipa ne zna ni promijeniti ovlasti datoteka na linuxu, a za mysql misle da je burek… Možda ova dvojca nisu aktivna što se tiče torrenta, ali ti ljudi su napravili puno za THR i ne zaslužuju ovakvu bruku i nikako na ovakav način.