Pizza, diskusija

poruka: 588
|
čitano: 256.192
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
offline
Re: Pizza, diskusija
kivic15 kaže...
Defa.psd kaže...

Mislim da je to ona pizza što rade u pekarama, ja ju recimo ne mogu smislit, zato što ju rade s kečapom i najjeftinijom salamom koja postoji.

+naseru onog gumenog sira,lol....a chicago,mislim da je to ona s umakom?

Da ..na zalost dosta njih stavi jeftini sir ali ni on ne bi bio toliko los da ti pekari znaju ispeci tu kvazipizzu :( Mene bude cisto sram to i pogledati . A kad im uputim dobronamjernu kritiku puno njih me gleda u cudu...ali neki i prihvate poneki savjet . 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
16 godina
odjavljen
offline
Re: Pizza, diskusija
mind_challenge kaže...
unimatrix001 kaže...

Izgleda meni da cu morati ovdje napraviti tutorial o izradi pizze . Home made je way to go. I uvijek znate sta jedete. Bilo da se radi o klasicnoj ili chicago style ( deep dish ) ili pekarskoj. Ako zelite , recite . {#}

  Zanima me ta chicago style, nisam to nikada probao. Btw. kakva je to pekarska, za to nisam nikada ni čuo?

Evo ovako izgleda ta deep dish pizza . Sliku sam preuzeo sa neta ali mozda kad budem za vikend imao vremena napravim jednu i doma pa i uslikam nekoliko slika samog postupka izrade. 

Dakle bitno je da se pece u dubljem kalupu ( cca 6-8 cm ) i da ima visoki rub zbog prilicno velike kolicine nadjeva . Uobicajeno je staviti pravu mozzarelu koja je bijela .. svi oni sirevi na kojima pise mozzarela a zuti su...to je fejk. Istina..nije bas jeftina . Gore mozete cak i bolognese umak ..necete pogrijesiti..ali ne prevodenast vec pravi gusti bolognese . Ukoliko stavljate prsut ili bilo koje suseno meso pokusajte se sjetiti ga ga stavite pred kraj pecenja . Takvo neesto je grijeh peci do kraja jer gubi sve one okuse zbog kojih i je takav . Ostalo ovisi o vasim zeljama i kreativnosti. Tijesto napravite sami ili ga kupite u nekoj pekari , oblikujte ga u kuglu , namazite blago uljem , zatvorite dobro u vrecicu i ostavite bar 6 sati u frizideru . 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 11:51 (unimatrix001).
11 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija
Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
16 godina
odjavljen
offline
Pizza, diskusija

Ne znam ima li smisla posto je ovo vecinom forum vezan za informatiku ali mozda bi se moglo na ovu temu nadovezati nekakva ajmo reci '' kulinarska'' tema. Znam da ima dosta studenata koji bi si mogli ponekad nesto i sami dobro spremiti...ili bar da '' impresioniraju'' bolju polovicu ( tko zna...mozda poslije dobre papice i bude nesto {#} )

 

 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
unimatrix001 kaže...

Ne znam ima li smisla posto je ovo vecinom forum vezan za informatiku ali mozda bi se moglo na ovu temu nadovezati nekakva ajmo reci '' kulinarska'' tema. Znam da ima dosta studenata koji bi si mogli ponekad nesto i sami dobro spremiti...ili bar da '' impresioniraju'' bolju polovicu ( tko zna...mozda poslije dobre papice i bude nesto  {#}  )

 

 

  Čini mi se da već postoji neka tema u kojoj smo pisali recepte ili tako nešto. Ako treba natipkat ću i ja kojeg svog, nije problem.   {#}

edit: eto jedne LINK

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 12:35 (mind_challenge).
15 godina
offline
Pizza, diskusija

Trebam preporuku odnosno odgovor na pitanje gdje pojesti pizzu na Jarunu ako baš idem tamo s obitelji ?

16 godina
online
Pizza, diskusija

Neki dan sam dobio ideju za novi sastojak na Pizzu - naribane tikvice. Mislim da bi se tikvica lijepo uklopila uz ostale sastojke. :)

Twitter: @191x7
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
191x7 kaže...

Neki dan sam dobio ideju za novi sastojak na Pizzu - naribane tikvice. Mislim da bi se tikvica lijepo uklopila uz ostale sastojke. :)

  Samo pazi, kad ih naribaš nasoli ih i ostavi neko vrijeme da puste vodu. Onda ih ocijedi i stavi na pizzu. Da ih staviš direktno pustile bi previše vode.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
191x7 kaže...

Neki dan sam dobio ideju za novi sastojak na Pizzu - naribane tikvice. Mislim da bi se tikvica lijepo uklopila uz ostale sastojke. :)

Odlično je, osobno nisam probao jer ne volim tikvice ali cura, roditelji i svi vole, uz to ide dobro i kukuruz iz konzerve.

Swedish latin super funk.
16 godina
online
Re: Pizza, diskusija
mind_challenge kaže...
191x7 kaže...

Neki dan sam dobio ideju za novi sastojak na Pizzu - naribane tikvice. Mislim da bi se tikvica lijepo uklopila uz ostale sastojke. :)

  Samo pazi, kad ih naribaš nasoli ih i ostavi neko vrijeme da puste vodu. Onda ih ocijedi i stavi na pizzu. Da ih staviš direktno pustile bi previše vode.

Da, znam.

 

Ideš, mogu se i u tijesto zamijesiti... XD

Twitter: @191x7
16 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
191x7 kaže...
mind_challenge kaže...
191x7 kaže...

Neki dan sam dobio ideju za novi sastojak na Pizzu - naribane tikvice. Mislim da bi se tikvica lijepo uklopila uz ostale sastojke. :)

  Samo pazi, kad ih naribaš nasoli ih i ostavi neko vrijeme da puste vodu. Onda ih ocijedi i stavi na pizzu. Da ih staviš direktno pustile bi previše vode.

Da, znam.

 

Ideš, mogu se i u tijesto zamijesiti... XD

  To nisam nikada dosada, ali zvuči zanimljivo. Najsličnije tome je pita, bosanska, u koju stavim samo tako posoljene i ocijeđene tikvice. Bude odlična, pogotovo ako se pred kraj pečenja još gore kiselo vrhnje stavi, ali to je već sad  {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
14 godina
offline
Pizza, diskusija

Zanima me jel raspored stavljanja sastojaka ima utjecaja na okus pizze? Mama mi stavlja znaci tijesto, na njega ketchup, gro sira, salama na kockice i opet gore ketchup. I prelos mi je okus. Na kojem bi dijelu se trebalo ispraviti sta i kako je vase omiljeno tijesto?

11 godina
protjeran
offline
Pizza, diskusija

Kakve veze ima jel stavi sir pa šunku ili šunku pa sir, vjerojatno ti ne valja nešto od sastojaka ili količine sastojka..

14 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
brasioni kaže...

Kakve veze ima jel stavi sir pa šunku ili šunku pa sir, vjerojatno ti ne valja nešto od sastojaka ili količine sastojka..

Pa zato i pitam jer ocito nes nije uredu. 

Ne pratim ovu temu bas pa jel moze neki recept koji vas je odusevio

15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
maxy0 kaže...

Zanima me jel raspored stavljanja sastojaka ima utjecaja na okus pizze? Mama mi stavlja znaci tijesto, na njega ketchup, gro sira, salama na kockice i opet gore ketchup. I prelos mi je okus. Na kojem bi dijelu se trebalo ispraviti sta i kako je vase omiljeno tijesto?

Prvo. Nikako ketchup na pizzu. Smiksati pelate, malo ulja, soli, šećera i to staviti umjesto ketchupa. NA to salama rezana na tanke fete,ne kockice i ribani sir preko. Dodatke po želji i to je to.
Okus je loš 99% zbog ketchupa!!

11 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
maxy0 kaže...

Zanima me jel raspored stavljanja sastojaka ima utjecaja na okus pizze? Mama mi stavlja znaci tijesto, na njega ketchup, gro sira, salama na kockice i opet gore ketchup. I prelos mi je okus. Na kojem bi dijelu se trebalo ispraviti sta i kako je vase omiljeno tijesto?

Nema veze raspored. Iako se tim redosljedom i stavlja ketchup(tj. sos od rajčice) sir pa salama. 

 

Moji ne vole kupovne pizze i pizze iz pizzerije jer se žale da im je tijesto pretanko i nema dosta nadjeva. Tako da ja radim deblje tijesto(brašno,voda,germa) i razne nadjeve. Jedan jede bez sira,drugi bez ketchupa, ja jedem samo gljive i sir. Svatko voli drugačiju pizzu.

 

Lijepo zavrni rukave i pokušavaj dok ne nađeš koja ti paše( btw imaš za kupit gotova tijesta za pizzu u dućanu koja imaju okus ko ona iz pizzerije samo ga treba oblikovat)

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
15 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
SHELBY_09 kaže...
maxy0 kaže...

Zanima me jel raspored stavljanja sastojaka ima utjecaja na okus pizze? Mama mi stavlja znaci tijesto, na njega ketchup, gro sira, salama na kockice i opet gore ketchup. I prelos mi je okus. Na kojem bi dijelu se trebalo ispraviti sta i kako je vase omiljeno tijesto?

Prvo. Nikako ketchup na pizzu. Smiksati pelate, malo ulja, soli, šećera i to staviti umjesto ketchupa. NA to salama rezana na tanke fete,ne kockice i ribani sir preko. Dodatke po želji i to je to.
Okus je loš 99% zbog ketchupa!!

 

Ide gore sve što voliš, pa ako voliš ketchup ide i ketchup. Jednu od najboljih pizza jedem kod punice koja baš stavlja ketchup.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 20:14 (Minoza).
15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Minoza kaže...

 

Ide gore sve što voliš, pa ako voliš ketchup ide i ketchup. Jednu od najboljih pizza jedem kod punice koja baš stavlja ketchup.

Istina, možda sam se krivo izrazio. O ukusima se ne raspravlja :) ! Meni niti jedna sa ketchupom nije bila ni blizu dobra, ti si imao više sreće.
Mislim da je cak taj umak ključan po pitanju okusa...

11 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Minoza kaže...
SHELBY_09 kaže...

Prvo. Nikako ketchup na pizzu. Smiksati pelate, malo ulja, soli, šećera i to staviti umjesto ketchupa. NA to salama rezana na tanke fete,ne kockice i ribani sir preko. Dodatke po želji i to je to.
Okus je loš 99% zbog ketchupa!!

 

Ide gore sve što voliš, pa ako voliš ketchup ide i ketchup. Jednu od najboljih pizza jedem kod punice koja baš stavlja ketchup.

Najbolje i punica u istoj rečenici. Ovo spada u priče Twilight zone {#}

Al slažem se ako imaš dobar ketchup a ne neki bezvezasti po 3 kn koji samo liči po boji na ketchup može se napravit jako dobra pizza.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
14 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
maxy0 kaže...

Zanima me jel raspored stavljanja sastojaka ima utjecaja na okus pizze? Mama mi stavlja znaci tijesto, na njega ketchup, gro sira, salama na kockice i opet gore ketchup. I prelos mi je okus. Na kojem bi dijelu se trebalo ispraviti sta i kako je vase omiljeno tijesto?

Nek ne stavlja ketchup, nego umak od rajčice i zašto salama na kockice, to je barem meni katastrofa. A uglavnom za dobru pizzu je skoro najbitnije tijesto.

12 godina
offline
Pizza, diskusija

Ma  kakv  ketchup  na  pizzi?  To  je  grijeh  neoprostiv...

Btw ako neko dođe do Pule preporuka za Pizzeriu Tivoli! Pizza je blago rečeno odlična!

12 godina
offline
Pizza, diskusija

Kakva je pizzeria Oro Goro

15 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
hrčak kaže...

Kakva je pizzeria Oro Goro

 

Odvratna...
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
offline
Pizza, diskusija

U Rijeci je moja preporuka Pizza Express.

Izuzetno ukusna i dođe za, brat bratu, 15-ak minuta.

Sir se rasteže, sve je vruće i lijepo pečeno!

{#}

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina
offline
Pizza, diskusija

Naručio sam doomsday prije par dana iz pizzerije Chello i mogu reći da je ubojica, svakako probati al ne ispod 4 čovika, ili 3 jako gladna :)

Velika, bogata i jako ukusna

http://www.pizzeria-chello.hr/

Zdravi i veseli bili :)
15 godina
neaktivan
offline
Re: Pizza, diskusija
hrčak kaže...

Kakva je pizzeria Oro Goro

Dobra je još uvijek, ali ništa posebno. Do prije godinu i pol do dvije su bili puno bolji (bar pizza picante). Kako su sve pizzerije počele dizati cijene i smanjivati kvalitetu tako su i oni. S tim da su pizze još uvijek ogromne. Mala je veličine kao u Zagrebu kod većine dostava mala.

16 godina
odjavljen
offline
Pizza, diskusija

Kad smo kod toga, kao ljubitelja pizze, zanima me zna li tko kako i gdje nabaviti kućnu pećnicu koja može postići, za pizzu idealnih, 410 stupnjeva? Dake, simulirati krušnu peć.

 

Jer, najveći problem kućne pizze je što jednostavno ne peče na isti način.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
svaki put kad vidim ovu temu ogladnim... jebte se
One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
odjavljen
offline
Re: Pizza, diskusija
The Unforgiven kaže...
svaki put kad vidim ovu temu ogladnim... jebte se

Ja sam to riješio narudžbom, baš maloprije. :D

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
11 godina
offline
Re: Pizza, diskusija
Tonči kaže...

Kad smo kod toga, kao ljubitelja pizze, zanima me zna li tko kako i gdje nabaviti kućnu pećnicu koja može postići, za pizzu idealnih, 410 stupnjeva? Dake, simulirati krušnu peć.

 

Jer, najveći problem kućne pizze je što jednostavno ne peče na isti način.

Ima Ariston štednjake zvjeri. S 4 odvojene pećnice od kojih jedna peče ko krušna peć al koštaju puno previše.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice