Peticija za promjenu zakona

poruka: 113
|
čitano: 19.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Peticija za promjenu zakona
Val kaže...
avaSt kaže...

nije bitno toliko ni iskustvo ni godine koliko je pamet u glavi i svjesnost posljedica koje se mogu dogodit kad se doda gas..

da bi zakon trebo bit strozi za mlađe vozače - trebo bi.

a ovo 75 kw ili ~ 102 ks. pa imas ti ohoho auta do tolko ks..

cesta je za voznju od tocke A do tocke B, a ne za jurnjavu..

upravo to
a i mika2210 - kolka je razlika između auta od 90 i 100 (i nešt više, ok) konja?
jesi veći, pametniji, bolji, neznamšta ak imaš jači auto? 
mislim, ne napadam te, daleko od toga, al u redu je da se ne mogu vozit auti do toliko konja, i to je čak previše, pogledajte na primjer, 1,9TDI od 90 konja. U kojem god autu bio, taj auto je ŽIV, on ide. Oćeš golfa, passata, škodu, seata, audia, šta god sa tim motorom, on je jednostavno jak. A ima SAMO 90 konja. Ja nisam protiv tog zakona, ja imam SAMO 17 godina. Tata i stric su mi autoprijevoznici, s kamonima smo u poslu (tj oni, tako i ja s njima) preko 25 godina. Kao suvozač sam prešao stotine i stotine tisuća kilometara. Ipak, u ulozi suvozača. S tim nisam dobio iskustvo, osim da sam se nagledo svakavih sranja. I u redu je takav zakon, nemam ništ protiv njega.
Za primjer sam uzeo taj motor jer znam da, iako sa 90 konja i u passatu koji je težak oko 1400 kg, na autocesti pri 150 kmh kad daš gas on ljepi za sic. Il nešt nije u redu s motorom il zakoni fizike nisu što su nekad bili, al samo oću reć da je i ta granica od 105 konja previše. Opet, za budalu je i 50 konja previše, a pametnom i 200 konja ne stvara probleme. Toliko o tome i nemojte se uvrijedit, mislim nema se tko šta uvrijedit, to je moje mišljenje i ja ga iznosim, kome ne paše nek ne čita 
Pozdrav
 Sa tom recenicom si pokopao sve kaj si dalje napisao.
I to kaj si ti napravio neznam koliko stotina tisuca km kao suvozac ne znaci bas nista jer s tim ti nisi stekao bas nikakvo iskustvo, da si odvozio 1000 km sa autom imao bi vese znanja i iskustva nego da si se 100000 s nekim vozio kao suvozac.
No u jednom dijelu se slazem s tobom, ovo ogranicenje od 100 konja ne znaci nista, jer kako sam kazes, i auto od 90 konja leti a njega smijes vozit, i kakav je onda smisao tog zakona?
PC RULES!!!! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

http://www.renault.hr/nova-vozila/osobna-vozila/clio/cijene-i-tehnicke-karakteristike/

Najveća snaga kW (KS)   55 (75)

Najveća brzina (km/h)   167

samo 50 km/h sporije od accordice ali dovoljno brzo za odvest bilo koga u smrt.

Osobno imam poznanike koji su sa doticnim autom poginuli. 0.0 g alkohola

nemas poznanike, nažalost.

ja imam vozacku 3 mjeseca i prosao sam u 3 mjeseca 50 000 km s autom od 105 KS i mislim da mogu reci da znam voziti jer sam vozio po svim vremenskim uvjetima a jos uvijek ne mogu voziti auto od 105 KS
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 21:04 (stjepan0072).
17 godina
stjepan0072 kaže...
Hacker-ri kaže...

http://www.renault.hr/nova-vozila/osobna-vozila/clio/cijene-i-tehnicke-karakteristike/

Najveća snaga kW (KS)   55 (75)

Najveća brzina (km/h)   167

samo 50 km/h sporije od accordice ali dovoljno brzo za odvest bilo koga u smrt.

Osobno imam poznanike koji su sa doticnim autom poginuli. 0.0 g alkohola

nemas poznanike, nažalost.

ja imam vozacku 3 mjeseca i prosao sam u 3 mjeseca 300 000 km s autom od 105 KS i mislim da mogu reci da znam voziti jer sam vozio po svim vremenskim uvjetima a jos uvijek ne mogu voziti auto od 105 KS
 Kud si ti vozio da si napravio tolko km? Vozaci kamiona ne rade tolko km....
PC RULES!!!! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

jer ne voze vikendom....

za fiata sam radiontest izdržljivosti FIAT BRAVA.

i nebi ponovo

17 godina
LUXX kaže...

Znam da je tako pošto je svugdje u svijetu tako.

U nekoj zemlji manje u nekoj više ali kod nas je jako puno.

Naravno ima i starijih koji divljaju ali ova mlada grupa je najgora.

Svaka cast iznimkama(kojih je jaaaako malo) ali vecina je za volanom koda voze tenk.

Neznam dal su ljudi slijepi ali pogledaj si malo ponašanje na cesti.

Pogotovo vikendom pa prosudi sam.

Kolko sam ja vidio (a vidim dobro) 90% vozaca u toj doi bi trebalo oduzet vozacku i auto.

KAo što rekoh: Mene i ženu sa klincem je jedan skoro pregazio a vidlo se da nema šanse da je stariji od 20 godina.

E da je bio sporiji bilo bi po toj balavoj njušci da bi poslje toga vozio ko deda od 75 godina.

JEdnostavno ih nije briga za druge.

Također sam vidio vikendom tipa(20-25) totalno pijan trpa 5!!!!! ženskih u svoj Golf 4 i juri gradom sa oko 150 na sat.

Ajd nek mi neko rece da je normalan.

Takve treba brutalno kaznit i strpat u lepoglavu na par godina.

I vecina je takva.

Sve to je i slažem se da takvim triba LOMIT KOSTI, ali nisu svi takvi. Ako postoji samo jedan da nije takav čitav taj zakon pada u vodu. Jer ako ćemo gledat donošenje zakona na takav način, gdje bi onda bio kraj.
Pogledaj ovo:
Šta bi sad tribalo napravit? Sve crnce kastrirat? Nedat im da imaju spolni odnos do 21, 22, 23 godine?
Zakon se ne može (ne smije)na taj način donosit, koliko god te statistike bile upravu ili ne.
Btw okle ti to da ih je jako malo? nije ti palo na pamet da ih je jako malo zato što ne divljaju pa ih ne zamjetiš?
Kladio bi se da ih je punooooo više što ne manitaju nego obratno, kad bi svakog mladog vozača uzeo u statistiku.
Nemoj brojit samo one što se s "pevaljke" vraćaju, mrtvi pijani, kad praviš statistiku uzmio u obzir sve.
Ima ljudi koje rade do kasno pa nekad i nediljom pa takvi nemaju vrimena za pijanke i manitanje ali i oni ulaze u statistiku isto.
Nek policija bolje radi svoj posao a i građani isto, zapišeš broj tablica i prijaviš policiji, ako i posle toga ne bude ništa dotičnom (oduzimanje vozačke, slanje u lepoglavu Osmijeh)
onda je zakon katastrofa, kao i ovi o mladim vozačima isto.
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
17 godina
mika2210 kaže...
Val kaže...
avaSt kaže...

nije bitno toliko ni iskustvo ni godine koliko je pamet u glavi i svjesnost posljedica koje se mogu dogodit kad se doda gas..

da bi zakon trebo bit strozi za mlađe vozače - trebo bi.

a ovo 75 kw ili ~ 102 ks. pa imas ti ohoho auta do tolko ks..

cesta je za voznju od tocke A do tocke B, a ne za jurnjavu..

upravo to
a i mika2210 - kolka je razlika između auta od 90 i 100 (i nešt više, ok) konja?
jesi veći, pametniji, bolji, neznamšta ak imaš jači auto? 
mislim, ne napadam te, daleko od toga, al u redu je da se ne mogu vozit auti do toliko konja, i to je čak previše, pogledajte na primjer, 1,9TDI od 90 konja. U kojem god autu bio, taj auto je ŽIV, on ide. Oćeš golfa, passata, škodu, seata, audia, šta god sa tim motorom, on je jednostavno jak. A ima SAMO 90 konja. Ja nisam protiv tog zakona, ja imam SAMO 17 godina. Tata i stric su mi autoprijevoznici, s kamonima smo u poslu (tj oni, tako i ja s njima) preko 25 godina. Kao suvozač sam prešao stotine i stotine tisuća kilometara. Ipak, u ulozi suvozača. S tim nisam dobio iskustvo, osim da sam se nagledo svakavih sranja. I u redu je takav zakon, nemam ništ protiv njega.
Za primjer sam uzeo taj motor jer znam da, iako sa 90 konja i u passatu koji je težak oko 1400 kg, na autocesti pri 150 kmh kad daš gas on ljepi za sic. Il nešt nije u redu s motorom il zakoni fizike nisu što su nekad bili, al samo oću reć da je i ta granica od 105 konja previše. Opet, za budalu je i 50 konja previše, a pametnom i 200 konja ne stvara probleme. Toliko o tome i nemojte se uvrijedit, mislim nema se tko šta uvrijedit, to je moje mišljenje i ja ga iznosim, kome ne paše nek ne čita 
Pozdrav
  Sa tom recenicom si pokopao sve kaj si dalje napisao. -  ma ne, nego, reko si da se nebi vraćo na krš od 90 konja sa auta od 120, a u biti razlika je jedino u tome što ovaj od 120 bolje vuče i ima veću krajnju brzinu (vjerojatno) a opet ak ideš do krajnje brzine, realno rečeno nisi normalan. opet, s druge strane, ne možeš reć da je auto od 90 konja nedovoljan za uvjete, u svakoj situaciji gdje treba on će jako dobro povuć, pogotovo lakši auti. znači 90 konja sasvim dovoljno, ne treba više. auto od 120 samo veća opasnost u odnosu na ovaj slabiji. na stranu to što je vjerojatno luksuzniji i samim time udobnije se vozit, čime dobiješ veće povjerenje u auto i veću mogućnost za napravit sranje
I to kaj si ti napravio neznam koliko stotina tisuca km kao suvozac ne znaci bas nista jer s tim ti nisi stekao bas nikakvo iskustvo, da si odvozio 1000 km sa autom imao bi vese znanja i iskustva nego da si se 100000 s nekim vozio kao suvozac. -reko sam da nemam nikakvo iskustvo (tu ne računam vožnju kamiona više od 6 godina okolo po firmama i to gdje vozim do 40 km/h jer tu nema apsolutno nikakvog iskustva, dobro ajd, dobiješ osjećaj za neke stvari, širinu i dužinu vozila, osjećaj za gas, kvačilo, mjenjač (ipak šaltanje mjenjača sa 16 brzina treba znat, usput duplo kvačilo i međugas), ponašanje vozila u nekim uvjetima), rekao sam samo da sam se svega nagledo, svakakvih sranja i kak ljudi ne znaju vozit, to je strašno, kak se precjenjuju, sebe i svoje aute, gdje te sve obilaze, na kojim mjestima, ipak si ti sa kamionom dugačak 18 metara i onda te idiot ide obić 50 metara prije prijevoja iza kojeg se naravno ništa ne vidi, a treba mu jedno 200 metara da te obiđe, ovisno o brzini. Evo sad mi sestrična položila, 18 godina ima, od tog strica gorenavedenog kćer. Jednostavno ne zna vozit. Vozio sam se s njom, nije da sebe uzdižem, da ja sve znam bla bla, ne, nije tako. Al vidim šta ona radi u nekim situacijama. Stvarno nema pojma, al želi naučit, i to je ok, al jednostavno se ukoči il tak nešt.  Stric će ju naučit i dobro, sve u redu, al šta sad radi to je strašno, kak izlazi na cestu, kak ima krive procjene za pretjecanje i slične situacije, jednostavno se dovodi u opasnost. I kolko ima takvih ljudi? Brdo. I dodaj alkohola, kurčenje kod muške populacije i gotovo - mrtvih mora bit, ne znam kak se to može izbjeć
No u jednom dijelu se slazem s tobom, ovo ogranicenje od 100 konja ne znaci nista, jer kako sam kazes, i auto od 90 konja leti  a njega smijes vozit, i kakav je onda smisao tog zakona?
NHF
17 godina

Kad sam reko da se nebi vracao na krs od 90 konja nisam mislio da je to preslabi auto, nego sam mislio da cu tesko opet potrefit auto u dobrom stanju i da zato necu prodavat svoju Alfu.

Slazem se s tobom da turbodizel od 90 konja ide dosta dobro, u nekim situacijama mozda i bolje od nekog benzinca sa 110-120 konja, ali time automatski ovaj zakon o 100 konja gubi smisao - ti nesmijes vozit auto jaci od 100 konja zato jer previse vuce ili kaj ja znam, a auto od 90 konja ide isto tak...

Onaj zakon koji je vrijedio do 6 mjeseca prosle godine bio je sasvim OK, dvije godine su po meni dosta da se stekne nekakvo vozacko istustvo i sigurnost za volanom, al opet to ne vrijedi za sve, ima i onih kojima ni 20 godina nece biti dosta da se nauce ponasat na cesti i na takvima treba policija trenirat strogocu, a ne na nama koji se normalno vozimo i ne radimo sranja

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

imam prek 500 000 km na ledjima u svoje 2 godine...
 Smijeh Da ti se nije koja nula omakla?
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina

da, al ne možeš tu ništ što se toga tiče. ko je budala, može se popravit za dvije tri godine, al ko se ne može, on nikad neće bit normalan. premalo je edukacije i ljudi ne znaju. još jedna pozitivna stvar tog zakona je ona za polaganje za kamion. Više se ne može polagat za C+E sa 18 godina, što je u redu, iako sam i ja oštećen jer moram čekat još dvije godine kak bi mogo polagat za kamion. Al to je u redu. Zašto? zato što recimo, lik napuni 18 godina, položi za C+E, sjedne fino u neki kamion, zakači prikolicu i onda se negdje prevrne il izleti sa ceste zbog neiskustva. Sad fino svi moraju prvo na auto a tek onda na kamion. Također, prvo bi ih trebalo poslat na stare fapove, rabe i ostale kamione da se nauče vozit, pa kad tamo razbiju par retrovizora i unište nekoliko branika odozada na prikolici, tek onda mogu na ove kamione. Isto tak i za aute.

Evo priče jednog instruktora, razgovora između njega i vozača: 
"Sjećam se jednog dečka bio je fin i pristojan i nije mu tako loše ni išlo. Pitam ga zašto si upisao odmah B+C pa odmah na E. Manje bi se mučio da si išao postepeno a vidjet ćeš da te ne bi ništa skuplje došlo.Kaže on: žuri mi se idem vozit u Italiju šlepera. Sad ja kontam možda mu stari ili neki dobar frend vozi vani pa će ga podučit (ovo u autoškoli je tek formalnost) kad vraga on je čuo da se primaju vozači u Veroni i ide on..
Kažem mu ...ali znaš mjenjač na kamionu koji ćeš vozit nema veze s ovim, ovaj kamion vozi i moja žena(MB 814) Onaj na šleperu ti ima 16 brzina
A frajer blene u mene..Ej a di stanu sve te brzine? :D :D :D"

S ovim tekstom nisam ništ htio postić, sam da vam ispričam jednu anegdotu XD

edit: @ macak - možda čovjek praši gore negdje za Europu, možda Španjolska :D

500 000, to je 250 000 godišnje, podjeljeno sa 52 tjedna ispadne 4807,692308 :D, što je ekvivalentno odlasku tri puta u Njemačku do Stuttgarta i dva puta natrag, što je ostvarivo u jednom tjednu :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 15:47 (Val).
17 godina

Neznam, moje je misljenje da taj zakon nema smisla.

Svaki dan napravim min 100 km sa autom od 150 konja, i u zadnjih godinu dana kaj se vozim na posao iz Krapine u ZG neznam dal sam sveukupno 4-5 puta isao preticat auto ispred sebe.

Da imam auto od 500 konja opet nebi preticao.

Nacin voznje ne ovisi o autu nego o pojedincu koji ga vozi i zato je ne podrzavam taj zakon...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 16:05 (mika2210).
17 godina

A pogledajte mene,uskoro polazem vozacki i imam 2 auta doma jaca od 100 konja i koji su kupljeni prije nego sam ja imao autoskolu u planu,i sad ne smijem vozit niti jednog.kaj bi sad ja s dva auta,kupovanje jos jednog ne dolazi u obzir jer kamo bi dosli troskovi registracije pa gume za 3 auta.a i svi znamo kak je tesko naci rabljeni auto u dobrom stanju,jer novog si rijetki mogu priustiti.

I sad sam ja osuden cekati 6 godina da smijem voziti te aute,ili da vozim ih sad pa svaki put kad izadem na cestu riskiram kaznu od 1000kn i tak 6 godina.

Only God will judge me
17 godina
protjeran
macak kaže...
doxy kaže...

nije
možda je i više
užasno puno vozim
jedno vrijeme sam išao skoro svaki dan Nin-Zagreb... pa si broji kilometre...
svaki dan nekud vozim
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
16 godina
neaktivan
doxy kaže...
macak kaže...
doxy kaže...

nije
možda je i više
užasno puno vozim
svaki dan nekud vozim
 kako ti se samo da vozikat, meni je to uzas, pogotovo po Zagrebu,same guzve, nigdje nemozes nac parking, itd...
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
protjeran

Čitam ovaj tekst i ima puno istine u tome,a ja bih to riješio na jednostavan način a to je jedna vrsta blokade koja ide na motor i taj auto sa tom blokadom  može ići maksimalno 50 km/h i ne može izaći na autoput  sa takvom brzinom U jednom časopisu sam pročitao da je njemačka policija zaustavila čovjeka zbog brze vožnje u BMW 750  i platio je novčanu  kaznu i stavili su mu blokadu na motor i  idućih 6 mijeseci vozi auto sa maksimalnih 50 km/h dok mu ne prođe kazna i onda mu se skida blokada.Da se mene pita idući put kad bude vozio brzo blokada ide na 12 mjeseci. ili oduzimanje  dozvole  pa neka ide ponovo  na polaganje ili trajno oduzimanje.I sad mi recite da takvu kaznu dobijete preko ljeta i ne možete na godišnji.

17 godina
doxy kaže...
macak kaže...
doxy kaže...

nije
možda je i više
užasno puno vozim
svaki dan nekud vozim

matematika ne štima. to znači da zadnje dve godine svaki sat (0-24) prođeš 29km..  :D
16 godina
Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Niko od vas nije dao objektivan odgovor nego svi temeljite na vlastitom iskustvu..........

Uzimate pretpostavke te tako iz jednog primjera zaključite na sve......

To je zaključivanje "od doli prema gori" i nije uvijek točno....

Vi biste na forumu morali bolje čitat. Jer lik je predložio mjenjanje i doradu a ne ukidanje zakona....stoga neki postovi uopce ne bi smijeli bit u ovoj temi...

LuX iako si moderator molio bih te da ostaneš nepristran tj da ne drzis niti svoju stranu jer to je nekako fatalno za tvoj ugled.......

Drugo nemojte govorit tribalo bi postrožit trebalo bi stavit 2 godine a ne 4.....vi nemate tu ovlast da kazete vladi što da radi......

Jedino sto ste dobro napravili je da ste naveli mane ovog  zakona.....

Mana ovog zakona je sam razlog njegovog donošenja a to je naše bolesno društvo.....ali to ostavimo sa strane.....

Kako god donesete zakon napravit cete krivo upravo zbog toga što je društvo bolesno mladi traže slobode, trgovci dižu cijene autoškola....

Ovakvo nešto se ne događa u Švicarskoj tj događa se 1 posto društva a u nas je 15 % sto je samo pokazatelj kako smo mi izgubili osnovne kulturalne vrijednosti...

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Niko od vas nije dao objektivan odgovor nego svi temeljite na vlastitom iskustvu..........

Vi biste na forumu morali bolje čitat. Jer lik je predložio mjenjanje i doradu a ne ukidanje zakona....stoga neki postovi uopce ne bi smijeli bit u ovoj temi...

LuX iako si moderator molio bih te da ostaneš nepristran tj da ne drzis niti svoju stranu jer to je nekako fatalno za tvoj ugled.......

Drugo nemojte govorit tribalo bi postrožit trebalo bi stavit 2 godine a ne 4.....vi nemate tu ovlast da kazete vladi što da radi......

Mana ovog zakona je sam razlog njegovog donošenja a to je naše bolesno društvo.....ali to ostavimo sa strane.....

Kako god donesete zakon napravit cete krivo upravo zbog toga što je društvo bolesno mladi traže slobode, trgovci dižu cijene autoškola....

Ovakvo nešto se ne događa u Švicarskoj tj događa se 1 posto društva a u nas je 15 % sto je samo pokazatelj kako smo mi izgubili osnovne kulturalne vrijednosti...

Da gospodine generale.
Na zapovjed gospodine generale!
A ko si ti da meni govoriš kak da se ja ponašam u forumu?
Dal da budem za jedno mišljenje ili protiv?
To nemogu/nece niti moji roditelji ili šef.
Ostavi se takvih primjedbi jer samo izazivaju.
Ja imam moje mišljenje o ovoj temi i zašto ga nebi iznio?
Zato da bi se netko mogao napuhivat na zakon koji iste te napuhance samo misli zaštitit.
Zasad to ne kuže a kad završe u mrtvacnici ili u bolnici ili kolicima onda znaju tražit odštetu.
Daj molim vas razmislite malo!!
JEdnostavno receno: Ljudi moraju dobro razmislit kak se ponašaju (u prometu isto kao i u životu opcenito, ili u Forumu jel...)
Dok god nemaju s cime mislit treba im takav zakon koji misli za njih.
Tak je jednostavno.
Da su se svi ponašali kao odrasli kojima se smatraju nebi ovaj blesav zakon bio donešen.
Prihvatite to i probajte se normalnije ponašat pa ce i zakon biti kad tad promjenjen.
Do tada se možete bunit kolko hocete.
Samo pokazuje zrelost.Ništa drugo
Lenovo Thinkpad SL500 OSTAVITE SE PM-ova NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
17 godina

Nazalost u ovom zadnjem postu ima puno istine, kod nas je najveci problem mentalitet ljudi a to nemoze promijeniti nikakav zakon...

17 godina
protjeran
nixass kaže...
doxy kaže...
macak kaže...
doxy kaže...

nije
možda je i više
užasno puno vozim
svaki dan nekud vozim

matematika ne štima. to znači da zadnje dve godine svaki sat (0-24) prođeš 29km..  :D
 fcking trol

i u cemu je problem???
svaki dan po 300-400 km
a zna se desit voznji po 800-1000 km dnevno...
baci matematiku
uzmi u obzir i brzinu...prosjecnih 150 km/h (uglavnom autoput)
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
17 godina
doxy kaže...
nixass kaže...
doxy kaže...
macak kaže...
doxy kaže...

nije
možda je i više
užasno puno vozim
svaki dan nekud vozim

fcking trol

i u cemu je problem???
svaki dan po 300-400 km
a zna se desit voznji po 800-1000 km dnevno...
baci matematiku
uzmi u obzir i brzinu...prosjecnih 150 km/h (uglavnom autoput)

problem je da je to fizički nemoguće. al dobro..
17 godina
LUXX kaže...

Zasad to ne kuže a kad završe u mrtvacnici ili u bolnici ili kolicima onda znaju tražit odštetu.

Cim me bace u mrtvacnicu odmah idem trazit odstetu!!!!!!
17 godina
neaktivan

Ovaj zakon po meni nema smisla. Pametan će bit pametan a budala će i sa 60 bit budala. Glupost mi je isto ova ograničena snaga automobila jer će čovjek u jednom yugu sa 45KS prije poginut nego sa BMWom M3 od 250KS

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
vistma kaže...
LUXX kaže...

Jednostavno receno:

Divlji smo narod koji se uvijek nekom mora dokazat.

Makar si to nemožemo priuštit ali kartice ce to vec pokrit.

Dajte se ljudi malo skockajte i mucnite tom tintarom.

Potpuno se slažem!Cool
 A koja je razlika u tome što će neki "frajer" naletiti na nekoga u BMW-u M3 ili u Golfu 2?
Ako će divljati, divljat će u autu starom i 10+ godina ili tek kupljenom Audiju ili Mazdi....
Samo mene smeta što se mladi vozači smatraju do 24. godine premda znamo da je punoljetnost navršena s 18. ili 21. godinom!
Znam neke frajere koji imaju 30+ godina i još dan danas divljaju s autima...
Zakon jeste strog što se tiče kazni, tko se neće pridržavati toga nek i plati! Ja ne divljam po cesti i nisam imao problema s policijom
(a i ne zarađujem svoj novac, pa nemam para da plaćam kazne)!

Gle to je ockey...Ti je mozda stvarno jesi takav da malo pazis....Ja sam isto recimo u toj dobi do 24 god.

Al ja cu ti sad rec da se slazem i s tobom, ali i gore sa covijekom...Al takvih koi vas dvojica bi se ovdje trebalo skupit najmanje 50000 da bi mogli rec neke u vezi toga, ne razmislja svako cisto ko vas dvojica...Hell, ja idem svaki dan prek zebre u Miramrskoj i borim se svaki put za život da dodem na drugu stranu...To su divljaci covjece...Od mladih nabrijanih vozaca u tatinim CLS-ima do starih prdonja kaj su im refleksi ko mrtvom konju...Ja ti velim, tam stoji pored zebre 10 minuta i garantiram ti da ces vidjet najmanje 5 slucajeva kak je auto zamalo nekoga zgazio....Ljudi su tolko neodgvorni da je to strasno :( .I sorry kaj sam malo skreno s teme...Al ovo sa zebrom sam htio rec da to ukazuje kakvi su i mladi i srednji i stari vozaci....Svi su isti :(
Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Tagan BZ800, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, Gigabyte GTX260@ 700/1200/1500, Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead & Goliathus, 2X250GB SATA2, 2X320GB SATA2
17 godina
mika2210 kaže...
LUXX kaže...

Znam da je tako pošto je svugdje u svijetu tako.

U nekoj zemlji manje u nekoj više ali kod nas je jako puno.

Naravno ima i starijih koji divljaju ali ova mlada grupa je najgora.

Svaka cast iznimkama(kojih je jaaaako malo) ali vecina je za volanom koda voze tenk.

Neznam dal su ljudi slijepi ali pogledaj si malo ponašanje na cesti.

Pogotovo vikendom pa prosudi sam.

Kolko sam ja vidio (a vidim dobro) 90% vozaca u toj doi bi trebalo oduzet vozacku i auto.

KAo što rekoh: Mene i ženu sa klincem je jedan skoro pregazio a vidlo se da nema šanse da je stariji od 20 godina.

E da je bio sporiji bilo bi po toj balavoj njušci da bi poslje toga vozio ko deda od 75 godina.

JEdnostavno ih nije briga za druge.

Također sam vidio vikendom tipa(20-25) totalno pijan trpa 5!!!!! ženskih u svoj Golf 4 i juri gradom sa oko 150 na sat.

Ajd nek mi neko rece da je normalan.

Takve treba brutalno kaznit i strpat u lepoglavu na par godina.

I vecina je takva.

Ja bih se mogao okladiti da ti zivis u Zagrebu...
Znam da sad to zvuci ko da ja vrijedjam nekog, ne vrijedjam niti mi je to bila namjera, ali prema mom dosadanjem iskustvu puno je vise takvih nadobudnih vozaca u ZG negu svugdje drugdje...
Ja zivim u Zagorju, blizu Krapine i nemogu reci da sam do sad vidio nekog, kako ti kazes "balavca" da radi sranja po cesti i preserava se, cuo sam od frendova da ih ima par, i to su uvijek isti koji rade sranja, ali ne vidim razloga zasto ja nebi smio vozit auto jaci od 100 konja ako u tri godine vozackog iskustva nemam nikakvog ni najmanjeg incidenta ili prekrsaja. Dok vozim ne konzumiram alkohol, postujem ogranicenja brzine, imam svu opremu u autu, na autu nemam nikakvih spojlera ni "tuning" dodataka, sve na autu je serijsko i nije mi jasno zasto ja nebi vozio auto jaci od 100 konja...
Sto se tice onih koji imaju neplacenih ( ili placenih, nije bitno) kazni ili prekraja u dosjeeu, za nje bi taj zakone trebao vrijediti i trebalo bi im biti zabranjeno upravljati vozilima cija snaga prelazi 100 konja
 Tako je također kod očevog auta (koji također vozimo majka i ja)...
pajic3 kaže...

Ja npr. uopće ne žalim mlađe osobe koje su poginule jureći cestom u drogiranom, alkoholiziranom stanju itd..

sami su si krivi i sami su se odveli u smrt.. a za šta? za ništa... totalno bez cilja..

Kao drugo, trebali bi zabranit proizvodnju auti koji mogu ići preko oko 150 km/h.

Zašto? jer u nas ne postoji niti jedan zakon koji ti dopušta da voziš iznad te brzine.. Čemu ti ta snaga auta kad je po zakonu nesmiješ koristit??

Baš bi tako trebalo bit.. I najviše ti mladi ginu na cestama sa starim golfovima i takvim nabrijanim sr*** i mislle da su face i onda kada poginu da ja njih žalim..

A šta da neki tvoj poznanik ili u familiji pogine zbog alkohola ili napravi sudar zbog nepažnje ili zbog loše procijene pregazi nekoga?
Nije bitno kakav auto neko ima, bitno je kako će se ponašati sa zakonom! Može imati onaj od 300km/h (Audi R8, Ferrari, Lamborghini...) ili onaj koji jedva ide max 160km/h (Nissan Micra, Clio...)
dainese46 kaže...
Najbrži kaže...
vistma kaže...
LUXX kaže...

Jednostavno receno:

Divlji smo narod koji se uvijek nekom mora dokazat.

Makar si to nemožemo priuštit ali kartice ce to vec pokrit.

Dajte se ljudi malo skockajte i mucnite tom tintarom.

Potpuno se slažem!Cool
 A koja je razlika u tome što će neki "frajer" naletiti na nekoga u BMW-u M3 ili u Golfu 2?
Ako će divljati, divljat će u autu starom i 10+ godina ili tek kupljenom Audiju ili Mazdi....
Samo mene smeta što se mladi vozači smatraju do 24. godine premda znamo da je punoljetnost navršena s 18. ili 21. godinom!
Znam neke frajere koji imaju 30+ godina i još dan danas divljaju s autima...
Zakon jeste strog što se tiče kazni, tko se neće pridržavati toga nek i plati! Ja ne divljam po cesti i nisam imao problema s policijom
(a i ne zarađujem svoj novac, pa nemam para da plaćam kazne)!

Gle to je ockey...Ti je mozda stvarno jesi takav da malo pazis....Ja sam isto recimo u toj dobi do 24 god.

Al ja cu ti sad rec da se slazem i s tobom, ali i gore sa covijekom...Al takvih koi vas dvojica bi se ovdje trebalo skupit najmanje 50000 da bi mogli rec neke u vezi toga, ne razmislja svako cisto ko vas dvojica...Hell, ja idem svaki dan prek zebre u Miramrskoj i borim se svaki put za život da dodem na drugu stranu...To su divljaci covjece...Od mladih nabrijanih vozaca u tatinim CLS-ima do starih prdonja kaj su im refleksi ko mrtvom konju...Ja ti velim, tam stoji pored zebre 10 minuta i garantiram ti da ces vidjet najmanje 5 slucajeva kak je auto zamalo nekoga zgazio....Ljudi su tolko neodgvorni da je to strasno :( .I sorry kaj sam malo skreno s teme...Al ovo sa zebrom sam htio rec da to ukazuje kakvi su i mladi i srednji i stari vozaci....Svi su isti :(
 Nisam ja sada neki iskusan vozač koji sve zna kako ovo kako ono...samo kažem da ima puno ljudi koji paze na svoje sudjelovanje u prometu! To što ima 10-15+ balavaca u gradu od 10 000+ stanovnika nije veliki prosjek (0.1%-0.15+%)! A o ZG da ne govorim (ali ipak hoću)...moje "iskustvo" kao suvozač (otac je vozio) nagledao sam se puno!!! grešaka koje ljudi rade u ZG! Od prevelike brzine, do prečestih oduzimanja prednosti, nepoštivanja znakova i da ne nabrajam dalje...sam nisam još vozio u ZG i rekao sam ocu da neću niti voziti jer većina vozača ugrožava ostale sudionike u prometu!
LUXX kaže...
Tale kaže...

Da gospodine generale.
Na zapovjed gospodine generale!
A ko si ti da meni govoriš kak da se ja ponašam u forumu?
Dal da budem za jedno mišljenje ili protiv?
To nemogu/nece niti moji roditelji ili šef.
Ostavi se takvih primjedbi jer samo izazivaju.
Ja imam moje mišljenje o ovoj temi i zašto ga nebi iznio?
Zato da bi se netko mogao napuhivat na zakon koji iste te napuhance samo misli zaštitit.
Daj molim vas razmislite malo!!
JEdnostavno receno: Ljudi moraju dobro razmislit kak se ponašaju (u prometu isto kao i u životu opcenito, ili u Forumu jel...)
Dok god nemaju s cime mislit treba im takav zakon koji misli za njih.
Tak je jednostavno.
Da su se svi ponašali kao odrasli kojima se smatraju nebi ovaj blesav zakon bio donešen.
Prihvatite to i probajte se normalnije ponašat pa ce i zakon biti kad tad promjenjen.
Do tada se možete bunit kolko hocete.
Samo pokazuje zrelost.Ništa drugo
 Luxx, evo za ovo žuto naznačeno:
I jel mu zakon pomogao? NE!!! On ga krši! I treba ga strpati u zatvor!
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 20:30 (Najbrži).
16 godina
neaktivan

ma treba ga 10 puta postrožiti kod nas niko nikog ne sljivi 2posto

17 godina

Najbrži -

Nisam ja reko da ga obitelj ne žali, nego sam reko da zašto bi svima drugima trebalo biti žao što je umro kad je i tako bio samo opasnost društvu. a isto tako je mogao i i u većini slučajeva usmrti drugog NEVINOG vozača koji je radi osve po propisu.. baš ne možeš shvatit neke stvari..

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan

Ja se u potpunosti slažem da zakon treba biti strog i jako jako kažnjavati divljake na cestama, no istina je da ima i mladih odgovornih vozača.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

Najbrži -

Nisam ja reko da ga obitelj ne žali, nego sam reko da zašto bi svima drugima trebalo biti žao što je umro kad je i tako bio samo opasnost društvu. a isto tako je mogao i i u većini slučajeva usmrti drugog NEVINOG vozača koji je radi osve po propisu.. baš ne možeš shvatit neke stvari..

Da...koliko god ti bio dobar vozač može naletit budala i ubit te
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
pajic3 kaže...

Najbrži -

S ovim se slažem. J*** se meni za neke tam balavce koji nešto žele dokazivat ili neznam šta s autima od 200 i nešto konja, a neznaju ni volan držat... Trebalo bi ih pustit na Grobnik, pa nek se iživljavaju, poubijaju, rade šta oće... Najgore od svega je što oni ubijaju druge nedužne ljude, a njima ne bude ništa jer je tata kupio BMW-a 7 koji je siguran ko tenk... Ne kažem da svatko ko ima auto od 200KS je takav, iskompleksiran i nedokazan...

Ali opet se slažem sa nekima ovdje. Auto od 100-120KS sa ABS-om, ESP-om i raznim dodacima sigurniji je od nekog Yuga od 50KS kojem ni kočnice ne rade kak treba... Veća je vjerojatnost da će se poginut u takvom Yugu...

I npr. Clio sa 101KS (74kW) i 1100kg može ići preko 180 dok neki teži auti s više konja ne mogu... Po meni bi možda bilo dobro da se uvede neki mojer kW/kg ili slično...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 21:28 (Sused).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice