Novi sustav na novi hard disk

poruka: 10
|
čitano: 1.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me vaše mišljenje :

Imam jedan hard disk i na njemu je instalirana windows sedmica.Razmišljam o tome da uzmem još jedan hard disk i da stavim na njega windows xp service pack 2.Kako bih onda, nakon što upalim računalo,ušao u npr. u hard disk gdje je win7 ili xp ?

17 godina
neaktivan
RE: Novi sustav na novi hard disk

Nisam siguran da sam te do kraja razumio.

Ako iskopčaš ovaj disk gdje ti je 7, i staviš taj planirani novi i instaliraš na njega Win XP SP2, zatim ih oba spojiš, onda ćeš iz BIOSA određivati koji sistem se boota  odabirom odgovarajućeg diska - nemaš boot menia. Dakle u  BIOS-u određuješ disk sa kojeg će se bootati OS.Sve particije diskova će biti vidljive bez obzira koji OS učitaš.

16 godina
neaktivan

Nisam mislio na iskopčavanje ovog hdd-a gdje mi je windows 7,nego sam samo mislio stavit još jedan pošto imam još jedno slobodno mjesto.

I ono što me zanima,da li će dolaziti do dodatnog pregrijavanja cijelog računala zbog tog novog hard diska ?

Još da kažem:

S kojom se tipkom pri samom paljenju računala prebacujem(switch) na hdd koji želim da mi se učita jer ću vjerovatno npr,raditi pola sata na jednom hardu pa slijedećih pola sata na drugom,ovo je samo primjer kako bih bolje objasnio.I kad izaberem jedan hard,da li će onaj koji nije izabran isto vršiti neke operacije(grijati se kao i sve ostale komponente) ili će potpuno biti "ugašen" (tj. da se ne grije)?

16 godina
neaktivan

Samo da još pitam :

Da li ću nakon što instaliram novi sustav na novi hard disk morati instalirati drivere za grafičku,matičnu itd. ? 

17 godina
neaktivan
lebron kaže...

Nisam mislio na iskopčavanje ovog hdd-a gdje mi je windows 7,nego sam samo mislio stavit još jedan pošto imam još jedno slobodno mjesto.

I ono što me zanima,da li će dolaziti do dodatnog pregrijavanja cijelog računala zbog tog novog hard diska ?

Još da kažem:

S kojom se tipkom pri samom paljenju računala prebacujem(switch) na hdd koji želim da mi se učita jer ću vjerovatno npr,raditi pola sata na jednom hardu pa slijedećih pola sata na drugom,ovo je samo primjer kako bih bolje objasnio.I kad izaberem jedan hard,da li će onaj koji nije izabran isto vršiti neke operacije(grijati se kao i sve ostale komponente) ili će potpuno biti "ugašen" (tj. da se ne grije)?

Nisi me razumio. Mislio sam da ga iskopčaš samo tokom stavljanja tog novog harda i tokom instalacije XP-a na taj disk. Nakon toga ponovo spojiš i drugi i onda iz BIOS-a odabireš hard sa OS-om kojeg žališ da komp boota, tj. učita (npr. HDD1 Win 7, ili HDD2 Win XP). Ako su oba harda spojena pravilo je da se prvo instalira stariji OS, u ovom slučaju XP, pa onda Win 7.  Time dobivaš boot meni prilikom paljenja računala i odabireš OS (operativni sistem) koji želiš da se učita. Zašto je to tako nekom drugom prilikom. Ovo vezano za teperature - ne trebaš previše brinuti!

lebron kaže...

Samo da još pitam :

Da li ću nakon što instaliram novi sustav na novi hard disk morati instalirati drivere za grafičku,matičnu itd. ? 

Da, moraš instalirat odgovarajuće drivere za svaki novi sustav.

16 godina
neaktivan

A da li se nešto može pokvariti u slučaju da samo taj novi hard stavim i instaliram xp na njega a da onaj sa win7 uopće ne iskopčavam ?

Samo da te pitam u vezi ovih drivera koje moram opet instalirati na novom hardu:

Da li su to i dalje oni driveri koji su već instalirani i na win7 pa da upravo njih još jednom instaliram samo na taj novi hdd(jer grafička ostaje ista kao i matična itd.)?

16 godina
neaktivan

Da,još da pitam :

Da li ako slučajno nešto zabrljam prilikom instalacije novog harda i stavljanja operacijskog sustava na taj novi hard,mogu ga slobodno iskopčati iz kučišta i nastaviti i dalje normalno raditi sa onim starim bez da se on ošteti na neki način ?

16 godina
neaktivan

Da,još da pitam-oprostite mi na ovoj količini pitanja ali jako me zanima jer moram to napravit.

Sad dakle imam jedan hard i na njemu je win7 i instalirani su naravno svi potrebni driveri.Dali ako na novi hard želim staviti xp,da li moram sasvim druge drivere instalirat za istu grafičku i sve ostalo jer za svaki operacijski sustav treba drukčiji driver za istu matičnu ili grafičku i sve ostalo što je naravno u kučištu ?

16 godina
neaktivan

Sad nešta razmišljam,pa ja imam dvd na kojem  piše kopija sistema i u njemu su dvije zip datoteke c i d.To je bio sistem:windows xp service pack 2 kojeg upravo želim staviti na taj novi hard.Pitam se u vezi drivera za matičnu,grafičku itd.,da li mogu sa kopije sistema prebaciti one dvije datoteke i da mi onda sve bude normalno instalirano bez da posebno instaliram drivere jer one u sebi vjerovatn imaju te drivere koje su baš za taj sustav(win xp sp2) ?

16 godina
neaktivan

Zar niko neće da pomogne ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice