Ništa od putovanja vremenom?

poruka: 549
|
čitano: 154.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Ništa od putovanja vremenom?
KKristijan kaže...

@mentalist

ovo je nerazumjevanje ajnstajnove teorije relativnosti...

sama logika kaze - putovati kroz vrijeme se moze od trenutka kad je to stvoreno. znaci ako sad netko stvori vremeplov, ljudi za 50 godina ce moci putovati u proslost do dansanjeg dana, ne dalje... jer nema vremeplova.

za putovanje kroz vrijeme nam treba dovoljno gravitacije koja ce saviti vrijeme i prostor u petlju.

vrijeme i prostor su jedna stvar, povezana, nerazdvojni su.

materija i energija su jedna stvar ali u razlicitom obliku.

odatle ideja o crnim rupama kao vremeplovima jer jedine proizvode dovoljnu gravitaciju da savije prostor-vrijeme

Zasto je ajnstajn dosao na ideju da se ne moze putovati brze od brzine svijetlosti ?

- zato jer svijetlost stvara gravitaciju, i sv e sto ide tom brzinom bilo bi smrskano.

Svijetlost stvara gravitaciju a gravitacija moze zakriviti prostor-vrijeme, odatle i ideja da se brzinom svijetlosti moze putovati kroz vrijeme.

evo slike:

( morate razumjeti sto je prostor-vrijeme da biste razumjeli sliku )

crveni krug je kruzna zraka svijetlosti koja stvara unutar sebe svijetlosni tunel koji po ajnstajnu savija prostor-vrijeme

ubacimo tvar1 u kruzni tunel, po ajnstajnovoj teoriji prostora-vremena kao nerazdvojne, jedne stvari, brzina svijetlosti ce od ravne linije prostor-vremena uciniti petlju i istom brzinom tvar1 ce se naci u prosloti (tvar2)

ovo spada medu top 10 najglupljih tekstova koje sam pročitao ikada.

elaboriraj gluposti u mome tekst

dobro, argumentiraj ond:

to i to je glupost zato i zato

17 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

Zasto je ajnstajn dosao na ideju da se ne moze putovati brze od brzine svijetlosti ?

- zato jer svijetlost stvara gravitaciju, i sv e sto ide tom brzinom bilo bi smrskano.

A kako onda u Star Treku mogu imati Warp drive i ništa im ne bude ... {#}

{#}

Dean T., volim te.
15 godina
nick_01 kaže...
rooswelt1991 kaže...
nick_01 kaže...

dovoljno sam rekao da prosjecan poznavatelj fizike shvati da energija pri svakoj promjeni stanja nestaje sve vise

ne prelazi nigdje nego NESTAJE. broj 0, nema , ne postoji

Ja bih rekao da čisto solidno znam fiziku, pa me zanima dali mi možeš ovo objasniti u 3-4 rečenice i potkrijepiti formulom i linkom ako može?

stvarno bi mi laknulo ako mognem sa printom toga otići svom profesoru i zakeljiti mu to na facu

moze se, zaplaii drvo energija ce prijci u dim, dim ce se razrijediti u atmosferi, za par sati od te energije ostaje cista 0

da li još stojiš kod ove izjave samo da pitam?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
protjeran
ajde fizicari tko od vas zna kako antimateriju redovito ubrizgavaju ljudima u glavu ?
kolko ce vam trebat da to izguglate ?
18 godina

.

http://av-gurus.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

reci prvo svoje misljenje ako ga imas pa cu ja svoje

lol. Ne reci ti prvi..

15 godina
protjeran
KKristijan kaže...
nick_01 kaže...
rooswelt1991 kaže...
nick_01 kaže...

dovoljno sam rekao da prosjecan poznavatelj fizike shvati da energija pri svakoj promjeni stanja nestaje sve vise

Ja bih rekao da čisto solidno znam fiziku, pa me zanima dali mi možeš ovo objasniti u 3-4 rečenice i potkrijepiti formulom i linkom ako može?

stvarno bi mi laknulo ako mognem sa printom toga otići svom profesoru i zakeljiti mu to na facu

moze se, zaplaii drvo energija ce prijci u dim, dim ce se razrijediti u atmosferi, za par sati od te energije ostaje cista 0

sto je dim ?

ja mislim da je dim izmedu svega skup cestica koje razrijeduju fotone do te mjere da ga nase oko vidi na nacin kako mi vidimo ne kako stvarno izgleda

jeli i dim dualnog svojstva

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 0:35 (nick_01).
16 godina
protjeran

Prvih 8 strana je na mom hard disk-u. Za svaki slucaj...

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina
protjeran
torrente kaže...

.

torrente, energija nestaje, pusti ove klince sta trabuljaju

15 godina
nick_01 kaže...
KKristijan kaže...
nick_01 kaže...
rooswelt1991 kaže...
nick_01 kaže...

sto je dim ?

ja mislim da je dim izmedu svega skup cestica koje razrijeduju fotone do te mjere da ga nase oko vidi na nacin kako mi vidimo ne kako stvarno izgleda

jeli i dim sualnog svojstva

ENERGIJA PRIJECI U DIM???

To je isto kao da kažeš da će krumpir preći u lubenicu {#}...

sve je na svijetu skup čestica

razrjeđivanje fotona?

pa kolko ti godina imas,jbt?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 0:38 (KKristijan).
18 godina
nick_01 kaže...
torrente kaže...

.

torrente, energija nestaje, pusti ove klince sta trabuljaju

naravno da je dualnog svojstva i da je opticka varka. slazem se u potpunosti sa iznesenim,ne tvrdnjama,vec cinjenicama.

malo se nasalim i razvodnim temu.

krajnje su neozbiljni. a i onaj paraplegicar u kolicima nije nista bolji.

15 godina
protjeran
KKristijan kaže...

ENERGIJA PRIJECI U DIM???

To je isto kao da kažeš da će krumpir preći u lubenicu {#}...

sve je na svijetu skup čestica

razrjeđivanje fotona?

pa kolko ti godina imas,jbt?

zavijesa razrijeduje fotone kao sto to cini i dim jer ga ne bi drugacioje mogao vidjeti

nisam mislio da doslovno razrijedi foton kao cesticu vec razrijeduje fotone kao skup cestica

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 0:43 (nick_01).
18 godina

nik_01 kao sto oni nemogu dokazat prasak iz zrna materije dimenzija graska...nije mi bas jasna ni ona tvoja kontraprasak tvrdnja?

18 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
17 godina
nick_01 kaže...
....

zavijesa razrijeduje fotone kao sto to cini i dim jer ga ne bi drugacioje mogao vidjeti

nisam mislio da doslovno razrijedi foton kao cesticu vec razrijeduje fotone kao skup cestica

- aaaa, ee, pa da. {#} Sad mi je jasno.

Bio sam skeptičan, ali sad sam uvjeren. Do te mjere da postjem vjernik. Sad i one črčkarije slike imaju smisla, razrjeđuje se kao sok od maline (sirup), sve dok ga ne nestane.

Usljed gubitka energije (kao izvedeni dokaz?) pauziram na temu..

btw, možda samo lakunoćno pitanjce (prije nego mi sasvim padne mrak na oči)... što je gravitacija, magnetizam i još par sitnica (ali nećemo pretjerivati)?

- Lakše bi sanjao kad bi dobio odgovore na to.

... i naravno; poznaš T.Hilla? Pozdravi ga.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
torrente kaže...

nik_01 kao sto oni nemogu dokazat prasak iz zrna materije dimenzija graska...nije mi bas jasna ni ona tvoja kontraprasak tvrdnja?

dokazano je kozmickim zracenjem da je svemir posljedica sirenja singulariteta

i praska nikad nije bilo. ko sto se vi smijete meni smijali su se i drugi znanstvenici onome tko je dosao na tu ideju pa su ironicni to nazvali "veliki prasak"

jer nakavog velikog praska tu nije bilo, to je tocka koja se svojima krakteristikama i logicki - odvajanjem gravitacije, naglo pocela siriti, nije bilo nikakve explozije, to je posljedica ne shvacanja fizike kakvih ovdje vidim ima kolko oces...

ono sto si mozak moze zamiliti pod pojmom veliki prasak nikad nije postojalo i nikad nitko nije mislio da je...

18 godina

znaci umjereno sirenje,bas princip napuhivanja luftbalona.  sto sa zadnjim teorijama paraleljnih svemira. bas zbog njih se uvode nove teze shortcuta kroz famozne crvotocine. a tu mislim da trebaju bit dva luftbalona u expanziji...ne ovaj jedan.

15 godina
nick_01 kaže...
torrente kaže...

dokazano je kozmickim zracenjem da je svemir posljedica sirenja singulariteta

i praska nikad nije bilo. ko sto se vi smijete meni smijali su se i drugi znanstvenici onome tko je dosao na tu ideju pa su ironicni to nazvali "veliki prasak"

jer nakavog velikog praska tu nije bilo, to je tocka koja se svojima krakteristikama i logicki - odvajanjem gravitacije, naglo pocela siriti, nije bilo nikakve explozije, to je posljedica ne shvacanja fizike kakvih ovdje vidim ima kolko oces...

ono sto si mozak moze zamiliti pod pojmom veliki prasak nikad nije postojalo i nikad nitko nije mislio da je...

ja mislim da ti krepavaš od smijeha pred kompom trenutno (bar se nadam)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 0:56 (KKristijan).
18 godina

Mentalist, nije kvalitetan kao ti ali je trolcina za pozelit. Imas konkurenciju, i to gadnu. :)

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
18 godina
anshika05 kaže...
nick_01 kaže...

A kako onda u Star Treku mogu imati Warp drive i ništa im ne bude ... {#}

{#}

Treba pozvat Datu u ovu temi on bi to sve fino objasnil i eto nema frke svima bi bilo sve jasno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Treba pozvat Datu u ovu temi on bi to sve fino objasnil i eto nema frke svima bi bilo sve jasno.{#}{#}

;)

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
protjeran
torrente kaže...

znaci umjereno sirenje,bas princip napuhivanja luftbalona.  sto sa zadnjim teorijama paraleljnih svemira. bas zbog njih se uvode nove teze shortcuta kroz famozne crvotocine. a tu mislim da trebaju bit dva luftbalona u expanziji...ne ovaj jedan.

ideja o paralelnim svemirima je proizasla iz tamne energije, kvantne mehanike i misticnih crnih rupa

to uje dalje pitanje kojim se bave ozbiljnije face i jos uvjek znanstvena fantastika

u tom slucaju postoje dva luftbalona...

ja osobno imam svoje razmisljanje da svi multisvemiri su zapravo jedan svemir a djele ih crne rupe al to su vec moje teorije i o tome nebi

16 godina
protjeran
nick_01 kaže...
torrente kaže...

ideja o paralelnim svemirima je proizasla iz tamne energije, kvantne mehanike i misticnih crnih rupa

to uje dalje pitanje kojim se bave ozbiljnije face i jos uvjek znanstvena fantastika

ja osobno imam svoje razmisljanje da svi multisvemiri su zapravo jedan svemir a djele ih crne rupe al to su vec moje teorije i o tome nebi

Ako jedna stvar ta ista stvar, kako tu jedno stvar moze dijeliti druga stvar?

15 godina
Mentalist kaže...
nick_01 kaže...
torrente kaže...

Ako jedna stvar ta ista stvar, kako tu jedno stvar moze dijeliti druga stvar?

sustavi ne postoje xD

18 godina
tnakir kaže...

Mentalist, nije kvalitetan kao ti ali je trolcina za pozelit. Imas konkurenciju, i to gadnu. :)

gospodin nick_01 je upravo sadrzajnim donjim postom potvrdio svoje poznavanje materije. molim vas lijepo.

nick_01 kaže...
torrente kaže...

kao znanstvenik i posjetitelj seminara...mislite li kolega forumas...da su bas ti multisvemiri djelo jedinog tvorca,boga?

imajte na umu , slozenost ovog pitanja,jer mnogo je ljudi banirano sa ovog foruma ,upravo zbog slicnih polemika na dvije tem...

za jedne je to bilo zrno graska koje je ispalo miki mausu sa tanjura,a drugima je to kreacija velikog manitua.

molim odgovor!

hvala

15 godina
protjeran
torrente kaže...
tnakir kaže...

gospodin nick_01 je upravo sadrzajnim donjim postom potvrdio svoje poznavanje materije. molim vas lijepo.

nick_01 kaže...
torrente kaže...

kao znanstvenik i posjetitelj seminara...mislite li kolega forumas...da su bas ti multisvemiri djelo jedinog tvorca,boga?

imajte na umu , slozenost ovog pitanja,jer mnogo je ljudi banirano sa ovog foruma ,upravo zbog slicnih polemika na dvije tem...

za jedne je to bilo zrno graska koje je ispalo miki mausu sa tanjura,a drugima je to kreacija velikog manitua.

molim odgovor!

hvala

to je sve djelo boga

svaka mu cast, radio ovo silom ili razmisljanjem, sve je to Bog ali van poimanja crkve

18 godina
nick_01 kaže...

to je sve djelo boga

svaka mu cast, radio ovo silom ili razmisljanjem, sve je to Bog ali van poimanja crkve

hvala na odgovoru {#}

emisija "misli 21-vog stoljeca" je zavrsena.

hvala na pracenju

branimir bilic

16 godina
protjeran
torrente kaže...
nick_01 kaže...

to je sve djelo boga

hvala na odgovoru {#}

hvala na pracenju

branimir bilic

Mogao je i na pocetku objasniti sve ovako...

15 godina
protjeran
torrente kaže...
nick_01 kaže...

to je sve djelo boga

hvala na odgovoru {#}

hvala na pracenju

branimir bilic

hvala vama i drugi put

nasdam se da je emisija bila zabavna

u drugom djelu pogledajte:

kvazari i antimaterija

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 1:20 (nick_01).
16 godina
protjeran
nick_01 kaže...

hvala vama i drugi put

nasdam se da je emisija bila zabavna

Dugo vec, dugo, nitko osim mene nije znao ovako preuzeti dan.

Ne bi bilo u mom stilu da te postujem ili cestitam, ali... Zanimljivo.

P.S.

M_dipl., tek punih 9.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 1:21 (Mentalist).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice