Logički zadatak

poruka: 1.486
|
čitano: 527.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
16 godina
neaktivan
RE: Logički zadatak
Assassin kaže...

A i bilo bi dobro da se osvjezi ova tema.

Hehe, zato sam i postao Osmijeh

Press any key to continue or any other key to quit.
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

2 mame i 2 kćeri su otišle u shopping,ali kupile su samo 3 para cipela.Zašto?

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Vjerojatno su 3 generacije, baba, mati i kćer.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer. Quid latine dictum est altum viditur- Sve rečeno na Latinski zvuči pametno.
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Jeste,ajmo dalje.Osmijeh

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Stvarno mi ništa ne pada na pamet, neka stavi netko drugi.

O očima n00bova svatko je cheater. U očima moderatora svatko je spamer. Quid latine dictum est altum viditur- Sve rečeno na Latinski zvuči pametno.
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Osuđenik čeka smaknuće u ćeliji.

Dolazi upravitelj zatvora i govori da će mu dati još jednu priliku za život. Osuđenik iznenađen pita kako to, u čemu je kvaka a upravitelj odgovara: "Jednostavno ću napisati na dva papira, ne jednom život a na drugom smrt i ako izvučeš život slobodan si a ako izvučeš smrt bit ćeš pogubljen. Osuđenik pristane jer ionako nema što izgubiti, naravno nije znao da je upravitelj prethodno na oba papira napisao smrt.

Na kraju se osuđenik ipak spasio iako je na oba papira pisalo smrt.

Kako??

Nadam se da nije bilo, neda mi se čitat sve postove. Ako jest, zaobiđite u širokom luku. Smijeh

17 godina
neaktivan
Champollion kaže...

Dolazi upravitelj zatvora i govori da će mu dati još jednu priliku za život. Osuđenik iznenađen pita kako to, u čemu je kvaka a upravitelj odgovara: "Jednostavno ću napisati na dva papira, ne jednom život a na drugom smrt i ako izvučeš život slobodan si a ako izvučeš smrt bit ćeš pogubljen. Osuđenik pristane jer ionako nema što izgubiti, naravno nije znao da je upravitelj prethodno na oba papira napisao smrt.

Kako??

Nadam se da nije bilo, neda mi se čitat sve postove. Ako jest, zaobiđite u širokom luku. Smijeh

Uzeo je jedan papir i unistio ga (pojeo, spalio, sta god). Tako su morali gledati drugi papir, na kojem je naravno pisalo smrt, pa su ga morali pustiti.

Nothing is true, everything is permitted...
16 godina
neaktivan
Logički zadatak
Izabrao je papirić i poderao ga,a na drugom je pisalo smrt.Tako kad su vidjeli da je na drugom papiru smrt pomislili su da je na prvom bio život pa su ga oslobodili
16 godina
neaktivan
Logički zadatak
Pretekao si me
16 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Champollion kaže...

Kako??

Uzeo je jedan papir i unistio ga (pojeo, spalio, sta god). Tako su morali gledati drugi papir, na kojem je naravno pisalo smrt, pa su ga morali pustiti.

Upravo tako. Svaka čast! Jel ima neko kakvu zanimljivu, ja nemam više!?

16 godina
neaktivan
Logički zadatak
Neka Assassin stavi novu
16 godina
neaktivan
Logički zadatak

kad nitko neće stavit onda ču ja:

šta je to malo plavo na drvetu a ide zvrrrrrrrrrr

STA me gledas kad mi NEDAS
16 godina
neaktivan
mRvac kaže...

Mali plavi zvrkan na drvetu?

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
mRvac kaže...

Muha u trapericama!

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

nije ništ od toga još ću pazit dok ne počne poker ali ako ne pogodite onda sutra če te saznat Smijeh

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Evo jedna moja:Na jednom se mjestu jedan put dijeli na dvije staze, jedna te vodi tamo gdje želiš otići, druga ne, između te dvije staze se nalazi jedan čovjek. Znaš da je on jedan od dvojice braće, jedan od te dvojice uvijek govori istinu a drugi uvijek laže, ti neznaš koji je od to dvoje ovaj kojeg vidiš, on zna kojim putem moraš krenuti, možeš mu postaviti samo jedno pitanje na osnovu kojega češ znati kojim putem krenuti.

Koje je to pitanje?

16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Evo jedna moja:Na jednom se mjestu jedan put dijeli na dvije staze, jedna te vodi tamo gdje želiš otići, druga ne, između te dvije staze se nalazi jedan čovjek. Znaš da je on jedan od dvojice braće, jedan od te dvojice uvijek govori istinu a drugi uvijek laže, ti neznaš koji je od to dvoje ovaj kojeg vidiš, on zna kojim putem moraš krenuti, možeš mu postaviti samo jedno pitanje na osnovu kojega češ znati kojim putem krenuti.

Koje je to pitanje?

Pitaš ga:"Što bi tvoj brat rekao,koji je točan put?"

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Koje je to pitanje?

di je obližnja pizzerija??

16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...

I poći ćeš onim drugim putem, naravno. Belji se

16 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
thuglife kaže...

Koje je to pitanje?

Da, bravo.

16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...
dncrmt kaže...

I poći ćeš onim drugim putem, naravno. Belji se

To se podrazumjeva.

16 godina
neaktivan
Logički zadatak

Koje je pitanje na koje nitko ne može odgovoriti?

Ako trebate hint, slobodno recite.

Fenestro Vulgaris
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 0:44 (Proz0r).
17 godina
Proz0r kaže...

To koje si upravo postavio?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Retoričko?

16 godina
protjeran
Proz0r kaže...

odgovor1: ono koje je Proz0r postavio.

odgovor2: teško

Sk8er Boi
17 godina
Logički zadatak

Ako ne kršim pravila, evo jedne mozgalice (nadam se da nije bila):

Imate sobu sa jednom običnom žaruljom u njoj. Soba je napravljena tako da se izvana ne može utvrditi da li je svjetlo upaljeno ili nije. Izvan sobe se nalaze tri identična prekidača od kojih samo JEDAN pali žarulju u sobi. Zadatak je utvrditi koji prekidač pali žarulju sa time da je dozvoljeno sljedeće: smijete na početku postaviti prekidače u bilo kojoj kombinaciji i smijete ući jednom u sobu, ali kad jednom uđete morate reći koji prekidač pali žarulju - nema više prčkanja sa prekidačima. Moguće je točno utvrditi, ne važe odgovri koji upućuju na nekakvo pogađanje.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

Uključiš prvi prekidač

čekaš nekoliko minuta

Isključiš prvi prekidač

Uključiš drugi prekidač

Uđeš u sobu

Ako žarulja svijetli onda je drugi

Ako ne svijetli nađeš žarulju i popipaš je

Ako je vruća je prvi prekidač, ako je hladna onda je treći

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ako ne kršim pravila, evo jedne mozgalice (nadam se da nije bila):

Imate sobu sa jednom običnom žaruljom u njoj. Soba je napravljena tako da se izvana ne može utvrditi da li je svjetlo upaljeno ili nije. Izvan sobe se nalaze tri identična prekidača od kojih samo JEDAN pali žarulju u sobi. Zadatak je utvrditi koji prekidač pali žarulju sa time da je dozvoljeno sljedeće: smijete na početku postaviti prekidače u bilo kojoj kombinaciji i smijete ući jednom u sobu, ali kad jednom uđete morate reći koji prekidač pali žarulju - nema više prčkanja sa prekidačima. Moguće je točno utvrditi, ne važe odgovri koji upućuju na nekakvo pogađanje.

Upalit ću 1.prekidač i ostavit da gori.Drugi ću upalit na jedno vrijeme i isključit a treći uopće neću palit.Ući ću u sobu,te ako žarulja svijetli onda je prvi prekidač,ako je ugašena i topla onda je drugi,a ako je ugašena i hladna onda je treći.

oko za oko,pasta za zube
17 godina
Logički zadatak

Da.. imam još dvije, ali bi kršio pravila...

Ipak, pravila su da se krše ;)

A pošto nema novog evo još jedan kad mi je pri ruci.

Imate 27 kuglica jednakih dimenzija i izgleda, ali je jedna od njih malo teža (na ruku se ne može utvrditi). Zadatak je kako utvrditi koja je kuglica teža, a na raspolaganju vam je starinska vaga koja radi na principu klackalice. Znači samo uspoređuje težinu tereta s jedne i druge strane tj. pokazuje da li je lijeva strana teža od desne, ne i koliko je teža ili lakša. Nema nikakvih utega poznatih težina, samo vaga i kuglice. I da stvar bude teža dozvoljeno je samo tri vaganja.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 1:47 (boxer).
17 godina
neaktivan
Logički zadatak

evo jedan lagani:

Dva brata, Ante i Mate, rođeni su istog dana, u istom mjestu, iste godine i od istih roditelja, ali nisu blizanci. Kako je to moguće?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Zagonetke
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice